January 21 2026 07:58:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Beta patch 1.07.18301
Jara4
Valec napsal:
S tema stromama je to nejak dojebane.Pri nalogovani na ATAG mam stromy uplne normalni ale asi po 20 min.se ztrati a vykreslujou se jak popisujete.A propo zase mam o dost mensi FPS a launcher exe mam stejny jak v predchazejici bete.To znamena ze to sem tam spadne ale za dlouhou dobu.

S tema stromama to mam uplně stejný,navíc se mi podobně (postupně) vykreslujou budovy, tzn. když se přízemním letem přibližuji k cíli bombardování, vykreslí se cíl mi až na poslední chvíli, takže nemám pořádně čas dělat nějaké korekce Naštvaný.
To je pak pěkně na h... Naštěstí zatím bez launcher.exe.

Jara4
Valec napsal:
Robo napis na 1C ze zamerovac jde videt i kdyz se vyhnes z kokpitu.To znamena cumim kolem bocniho okna a vidim zamerny kriz.

Fakt? U Bf110 jsem to nepozoroval.

datelko
Valec ma pravdu, mne sa to stalo na spite, ale len oproti oblaku.

Letka13TD_Luky
Vdaka Valec. Nainštalované, funguje to zatial korektne /aspom to čo som otestoval. Po pol roku som to spojazdnil a myslím že sa to zlepšilo oproti 1.05._ke. Zatiaľ spokojný. Ja mám Ati Readone a viem že v 1.05.-ke som si stiahol nejaký program/ FSAA/nainštaloval do hry a fungovalo to tak že sa stlačilo P a máličko sa to zlepšilo ,len neviem nájsť ten linkMrknutí
Luky
Upravil/a Letka13TD_Luky dne 06-07-2012 00:42

CZ-BOB
Dano10 napsal:
Vdaka Valec. Nainštalované, funguje to zatial korektne /aspom to čo som otestoval. Po pol roku som to spojazdnil a myslím že sa to zlepšilo oproti 1.05._ke. Zatiaľ spokojný. Ja mám Ati Readone a viem že v 1.05.-ke som si stiahol nejaký program/ FSAA/nainštaloval do hry a fungovalo to tak že sa stlačilo P a máličko sa to zlepšilo ,len neviem nájsť ten linkMrknutí
Luky

Pokud myslíš JSGME FXAA and SMAA utils

najdeš jej ke stažení zde:
http://forum.1cpu...hp?t=28978

Hoper
Valec napsal:
Robo napis na 1C ze zamerovac jde videt i kdyz se vyhnes z kokpitu.To znamena cumim kolem bocniho okna a vidim zamerny kriz.

včera jsem k tomu po delší době sednul a ač jsem šetřil žárovku a těžce usínal, ani při vypnutém ani při zapnutém jsem to nepozoroval (ale jsem pro to dnes zase vyzkoušet, tak se hlaste, kdo taky :) )

jinak jsem nenahodil ani obyčejného hurrika (100okt samo taky ne)
spity jsem před tím moc nelítal, ale přišlo mi, že se při 2600RPM (ahoj Pedrooo, už ti píšu správně :) už přehříval (ve stoupání = plný knedlík). 2500 už bylo OK
A teda po dosednutí nějak hoodně pomalu vytrácel rychlost - sedal jsem v nějakých 80MPH, plyn těsně před dosednutím stažený (bohužel stále vysunuté klapky, ale byl jsem rád, že jsem měl chvíle, kdy jsem nespal a zvládal sledovat aspoň tu rychlost :).
Ale to nehlásím jako chybu, jen můj "poznatek".

Jo, a kde ve Spitu najdu nějaký ukazatel otevřenosti radiátoru jako má Hurrik ? Podle "ručky" to nejsem schopen poznat :)

Letěl jsem vysoko, tudíž problémy se stromama a domama jsem nepozoroval. Ani to "šutrování".
Byl to vlastně takový báječně pohodový let při západu slunka ;) (Horri, měl bys to fakt někdy zkusit :D )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Letka13TD_Luky
CZ-BOB asi to bude ono . Aj mne to googol ponúkol ,asi nejaká náhrada za to predchádzajúce. Vyskúšam , vďaka. Jediný problém čo som včera mal, keď som si vybral to lietadlo čo ponúklo letisko ako prvé, tak som mal farebné lietadlo ako keby som mal zapnutý anti epilep. filter. Ked som si vybral z ponuky letiska už to nerobilo- Ale kedže som dlho nelietal tak som testoval iba Emila a pojal som to ako HoperMrknutí len taký pohodový polet. Aj som sa kochal nízko nad zemou a stromy aj domy boli ako majú byť.
LukyÚsměv

Robo
Valec napsal:

Uz je nahlasene, ono to robi len na oblakoch. Mrknutí

Hoper napsal:jinak jsem nenahodil ani obyčejného hurrika (100okt samo taky ne)

Jo, Rotol obyc. isiel, ale tiez nie vzdy. Netusim, co s tym dorobili, ale Hurricane 100 aj 87 a Spitfire Mk.I (de Havilland) nenastartujes za studena.

Hoper napsal:spity jsem před tím moc nelítal, ale přišlo mi, že se při 2600RPM (ahoj Pedrooo, už ti píšu správně Úsměv už přehříval (ve stoupání = plný knedlík). 2500 už bylo OK
A teda po dosednutí nějak hoodně pomalu vytrácel rychlost - sedal jsem v nějakých 80MPH, plyn těsně před dosednutím stažený (bohužel stále vysunuté klapky, ale byl jsem rád, že jsem měl chvíle, kdy jsem nespal a zvládal sledovat aspoň tu rychlost Úsměv.
Ale to nehlásím jako chybu, jen můj "poznatek".

Sedi! Merliny su nejak krehkejsie, uz to je tiez nahlasene. Uz na 2600RPM (kde bol limit na plnom booste 1/2 hodiny) sa to moc vari. 5 minutovy rezim ma tak 2 minuty aj na all-out (+6.25lbs / 3000RPM) Šklebící se

Hoper napsal:Jo, a kde ve Spitu najdu nějaký ukazatel otevřenosti radiátoru jako má Hurrik ? Podle "ručky" to nejsem schopen poznat Úsměv

Neni, musis od oka. Bola na tom puzdre na mapu nakreslena taka sexi stupnica, ale tunaka to nemame. Dobra sprava je, ze to mozes letiet na prizavrety chladic a ma to vplyv na rychlost. Skusane na Spite i Hurricane v 10k aj pri zemi. Spitfire 100 octane da pri zemi 290mph IAS. Ale musis dal auto lean zmes a privriet chaldic. Mas tak 3 minuty cas kym to zacne protestovat (zacne ti horiet vyfuk, velmi posobive Šklebící se )
Upravil/a Robo dne 06-07-2012 10:04

Baron
K stromom: záhadou pre mňa ostáva, podľa čoho program vyhodnocuje zníženie dosahu zobrazovania stromov. Príklad: na ATAGu vleziem do mašiny (Ju87B ), všade naokolo plno stromov, vzlietnem, stromy su vidieť až po horizont. Krása, žiadny "šutering", počasíčko jedna báseň, doprevádzajú ma tri Bf-109E, čo si viac môžem želať Úsměv Preletávame pobrežie v 3500 metroch - stromy stále bez problémov. Priletíme nad Britániu, stromy stále v pohode. Útok, radar zničený - a stromy stále v pohode. vrátim sa na letisko - stromy v pohode. Super. Respawn do Bf-110C7 - kuk napravo, kuk naľavo, všade stromy. Vyletím do 500 metrov - a kuwa stromy sa zobrazujú v presne ohraničenom kruhu okolo mňa. Do pr... Klesnem, žiadna zmena. No nič, kašlem nato, idem bombiť lode. Preletím pobrežie, cesta nad morom bez zvláštnych udalostí, vidím lode, útok, dve lode idú ku dnu. Stúpam, zaregistroval som hodne nasraného Hurricana letiaceho od Dover. Dogfight, poškodili sme sa navzájom, pozdravili sme sa vztýčeným prostredníkom a letíme každý na svoju stranu. Preletím pobrežie pri Calais asi v 600 metroch - fíha, stromy sa správajú normálne. Vidieť ich až po horizont. Letím k domovskému letisku - stromy v pohode. Pristávam, idem testnúť stromy na iný server (názov som si nezapamätal). Server prázdny. Prvá misia - stromy sa vykresľujú v ešte menšom kruhu ako na ATAGu, druhá misia - stromy v pohode. Tretia v pohode, štvrtá v pohode, piata s vykresľovaním.

Netuším, čo spôsobuje toto vykresľovanie, offline som to neskúšal, takže neviem, či to robí aj tam.
Upravil/a Baron dne 06-07-2012 10:24
Hals - und Beinbruch!

Opitze
Baron napsal:
K stromom: záhadou pre mňa ostáva, podľa čoho program vyhodnocuje zníženie dosahu zobrazovania stromov. Príklad: na ATAGu vleziem do mašiny (Ju87B ), všade naokolo plno stromov, vzlietnem, stromy su vidieť až po horizont. Krása, žiadny "šutering", počasíčko jedna báseň, doprevádzajú ma tri Bf-109E, čo si viac môžem želať Úsměv Preletávame pobrežie v 3500 metroch - stromy stále bez problémov. Priletíme nad Britániu, stromy stále v pohode. Útok, radar zničený - a stromy stále v pohode. vrátim sa na letisko - stromy v pohode. Super. Respawn do Bf-110C7 - kuk napravo, kuk naľavo, všade stromy. Vyletím do 500 metrov - a kuwa stromy sa zobrazujú v presne ohraničenom kruhu okolo mňa. Do pr... Klesnem, žiadna zmena. No nič, kašlem nato, idem bombiť lode. Preletím pobrežie, cesta nad morom bez zvláštnych udalostí, vidím lode, útok, dve lode idú ku dnu. Stúpam, zaregistroval som hodne nasraného Hurricana letiaceho od Dover. Dogfight, poškodili sme sa navzájom, pozdravili sme sa vztýčeným prostredníkom a letíme každý na svoju stranu. Preletím pobrežie pri Calais asi v 600 metroch - fíha, stromy sa správajú normálne. Vidieť ich až po horizont. Letím k domovskému letisku - stromy v pohode. Pristávam, idem testnúť stromy na iný server (názov som si nezapamätal). Server prázdny. Prvá misia - stromy sa vykresľujú v ešte menšom kruhu ako na ATAGu, druhá misia - stromy v pohode. Tretia v pohode, štvrtá v pohode, piata s vykresľovaním.

Netuším, čo spôsobuje toto vykresľovanie, offline som to neskúšal, takže neviem, či to robí aj tam.

No jednoduché... Způsobuje to chyba kodu... Normální vývojář by si svoje změny v kodu pořádně otestoval, aby měl jistotu, že jeho geniální kod nezničil geniální kod jiného soudruha. Buď rád, že tato chyba v jinak geniálním next-gen kodu nehodí rovnou CTD... A třeba to ten geniální umělec bude umět debugnout a odkrokovat si to případně a nakonec ten svůj geniální kod opraví... jednou... anebo taky ne. anebo co hůř, opraví ho ještě geniálnějším kodem, který ale poškodí ještě geniálnější kod jiného soudruha...

Ona je to totiž u Maddox Games fakt sranda.... Oni snad už musí vyhodnocovat i riziko, které hrozí z odstranění jednoho bugu. Je totiž možné, že jeden opravený bug může vyvolat masový návrat CTD...
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Baron
Opičko, s veľa vecami s tebou súhlasím. Pozerám sa však nato trochu inak - Cliff of Dovers ako simulátor (každý si pod tým predstavuje čosi iné) je nepodarok, shit, hnus, niekedy fialový hnus, odpad - plus si dosaďte akýkoľvek negatívny výraz, a budete mať pravdu. Aj preto sa vlastne stal legendou (i keď inou ako sa pôvodne predpokladalo že). To všetko je fakt, o ktorom sa tu popísali desiatky strán.
Takže čo si vlastne môže milovník WW2 a jej vzdušných bojov vybrať? Targetware skrachoval (obrovská škoda), Sturmovik - pri všetkej úcte k tomuto dielu - už dnešným nárokom jednoducho neodpovedá, Wings of Prey a World of Planes (ešte nevyšiel) sú arkády (World of Warplanes ani nespomínam). Inak povedané - ničové nič.
V súčasnosti teda nič lepšie ako Cliff of Dovers nie je. A to napriek bugom a neopraveným chýbam. Pre ľudí, čo nevlastnia túto hru, môžu vlákna o chýbach CLoDu pripomínať jednu neprerušenú veľkú katastrofu, kde v CLoD nie jedobré absolutne nič. To ale nie je pravda. Veľa vecí, ktorá tento produkt obsahuje, mňa osobne baví. Napr. manažovanie motoru Bf-109E1 až E3 je hodne chytľavé a bombardéroch ani nehovorím. Mne sa osobne tiež páči i grafické spracovanie hry, aj keď tu dosť často na CLoD brblem. No a je tam toho viac prečo si vždy CLoD rád zaletím. Obzvlášť pajloti na TS Mrknutí
Upravil/a Baron dne 06-07-2012 12:37
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Barone, ale o to přeci v této debatě vůbec nejde.

P.S. To, co jsi napsal, zde v různých variacích za poslední rok napsalo několik lidí. Stejně tak Opitz a asi tak tři další píší pořád to samé. Ty a řada dalších si CoD rádi zalítají. Jiní se jednou pro vždy rozhodli, že jde o zmetek, že ho létat nebudou a snaží se to vnutit i těm druhým (protože vědí, že ty, kdo se Codem dobře baví, ta "kampaň" štve a že to občas někdo dá v debětě najevo). No, co už.

Nebylo by lepší reagovat jen a pouze na konkrétní záležitosti? Tohle je marnost nad marnost a zbytečně to jen zaplavuje tyto debaty spory, které nemají žádné řešení (už jen proto, že motivace jedné strany je právě a jen to vyvolání sporu) a jakákoliv reakce je motivuje k otevření dalšího flame v dalším vláknu.
Upravil/a 310_cibule dne 06-07-2012 12:56
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Baron
Viem že to tu bolo veľakrát napísané. Ešte veľakrát to tu aj napísané bude. Bolesť hlavy nevyriešiš tým, že ju urežeš. Išlo o reakciu na príspevok k stromom, preto som reagoval a považoval som to za vybavené bez nutnosti sa tým ďalej zaoberať..
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Okey.

P.S. Nechci řešit bolest hlavy řezáním. Bolest hlavy se stejně jako jiné problény řeší podle mne hledáním příčin, jejich identifikací a nacházením způsobu, jak je odstranit. Chtěl jsem se spíše pokusit, zda by nebylo možné tyto stále opakované debaty nepodporovat a nezavdávat příčinu k jejich neustálému rozvádění pod většinou vláken o CoD. Ale je to samozřejmě každého věc, jak se k tomu postaví. Mimochodem bolest hlavy lze i ignorovat, v některých případech ani nic jiného dělat nejde Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Pepe
Milý kluky, dobře jste slova nakladli, ale je také dobře něco slyšet i odjinud. To přeci nemůže škodit. Jistý tlak na ty výrobce nemůže škodit, ale.... mám vyšší cukr a tlak a blíží se ten spropadený datum 12.12 a tak jsem si chtěl do té doby zalítat na pořádným simu no.Úsměv p

WT_Horrido
Barone "manažování" motoru to není bojový simulátor, je to jeho malinká část, ale to je opravdu pořád dokola...

Cibule, nejlepší "kampaň" tu vytváří ti co se zmetka snaží provozovat, stačí jen sledovat to marné snažení najít něco co funguje po každé ignorantské změně kódu které říkají, nevím proč, záplata.
Upravil/a WT_Horrido dne 06-07-2012 15:45
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Pepe
Těžká věc, Horido, jenže ten zmetek strčí do kapsy ostatní simulátory. To je jako se ženami. Některé jsou krásné na pohled a nic do nich není. Rozumíš mi ne? Jsi chlap ne? Úsměv p

310_cibule
Samozřejmě že to nemůže škodit, Pepe. Naopak, Zajímavý pohled odjinud je vždy vítán (tedy pokud někdo, kdo například nemá vůbec CoD naistalován nepíše pořád to samé dokola, už bezmála rok a půl). Kvůli setkávání se různých zajímavých pohledů tu nakonec tyto stránky jsou.

Jestli ti jde o konec hopijského a mayského kalendáře, tak bude o devět dní později. Neboj, do té doby má dle zcela nepotvrzených zpráv vyjít ještě celá řada betapatchů a jejich hotfixů. Je se na co těšit Mrknutí

Vidím to poněkud jinak, Horri.
Upravil/a 310_cibule dne 06-07-2012 17:23

Pepe
To že někteří nemají ani CoD nainstalovaný a přesto krituzují tak ošklivě někdy, je fak? Jsou tací lidé ještě ještě mezi námi? To je ovšem hrozný Naštvaný

Opitze
Cibule, doufám, že tím nemyslíš mě... Protože já zde (v jiném vlákně) píšu zásadně aktuality a nová fakta... Bohužel pro mě i pro vás moc nových faktů za poslední týden nepřibylo.. Ale je pátek, tak třeba bude něco nového. The change we can believe in! YES WE CAN! Mrknutí
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,131,534 návštěv