BP_Kojak napsal:
Vše muselo být trochu americky blbovzdorný bo na píčoviny nebyl čas.
Chlapík jedním točítkem nastavil typ letadla a druhým dorovnal "kroužek" na rozpětí letadla - tím vlastně nastavil vzdálenost střelby, aniž by jí sám přesně věděl. Alespoň jsem si nevšiml, že by se dala někde odečíst. Ta vzdálenost není v ten moment důležitá pro tebe, ale pro zaměřovač, aby věděl jak má "mrskat" tím kroužkem. Pilotům stačí odhad, že jsou dost blízko na účinnou střelbu.
Po zavedení střeleckých radarů, odpadla činnost nastavení vzdálenosti. To zajistil právě ten radar. Dokonce jsem někde četl, že Sabry měly možnost automatické střelby, kdy pilot jen nastavil typ (třeba Mig 15) srovnal ho do kroužku a zaměřovač propojený s radarem, po vyhodnocení dobrých podmínek pro střelbu, dal sám pokyn zbraním. Pilot se tedy po nastavení typu letadla jen soustředil, aby udržel Miga v kroužku a o ostatní se nestaral.
Pojmem "kroužek" v tomto příspěvku myslím tu šílenost složenou z šesti zplacatělých malých piček (kosodélníčků nebo kosočtverečků nebo tak nějak).
Rikali tomu diamanty
Jinak to rozpeti tech diamantu je prave to nejdulezitejsi na presnou fci zamerovace.
BP_Tyrl napsal:
Má to zásadní nevýhodu. Při zapnutí Gyra jsou v zaměřovači dvě stejné, lehce zaměnitelné tečky. A přijde mi jednodušší střílet přes tu stabilní, než přes tu zběsile se zmítající. Prima je bod 4) než si namačkám kosodélníčky, tak už dávno nemám na co střílet. Tím netvrdím, že to třeba Kojakovi nefunguje. Asi jo. Nejspíš si budu muset nandat něco pomalého a velkého a trénovat. Nejlépe TB 3. To mi snad neuletí.
K tomu bodu 4) na co máš X-52, se všema těma tlačítkama, točítkama, kolečkama, pačkama a jinejma ...čkama? Oproti chudákům z WW2 si můžeš nastavit HOTAS jako sviňa. Určitě se tam ještě najde volný klobouček na up/down/left/right - increase/decrease....blablablabla
Jj souhlasim mam ovladani K-14 Ace Makeru na druhym klouzboucku na kniplu, funguje to skvele
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.