Nový joy
|
1stCL_Fucida |
Přidané 29-06-2011 19:45
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10827
Založený: 26.01.13
|
Budha:
měl jsem v ruce na kratší nebo delší testování všechny tři tyhle kniply. Logitecha jsem dokonce čtvrt roku sám používal jako můj osobní knipl.
Logitech: skvělá ergonomie, množství dobře rozmístěných tlačítek. Jeho design není přehnanej a naopak docela líbivej. V dobách, kdy jsem ho míval, do něj výrobce bohužel cpal tak neskutečně nekvalitní elektroniku, že průměrná životnost při aktivním létání se pohybovala od 1 týdne do 1 měsíce. Po třech uznaných reklamacích v průběhu čtvrt roku, když většinu času byl joy u prodejce, jsem si nechal vrátit peníze. Co jsem si všiml, tak Logitech elektroniku trochu vylepšil. Přesto jakýkoliv třeba rok starý Logitech, který se mi dostal do ruky (je to oblíbhená páka) byl v podstatě zničený a neumožňoval přesné řízení. Majitelé ti sice budou tvrdit opak, ale to je víceméně pouze tím, že degradace je pozvolná a oni si sami neuvědomují, že ta páka je fakticky zničená.
Cyborg X: měl jsem v rukou celkem 3 ks téhle páky. Design je zajímavý, ale ergonomie jako u většiny produktů Saiteku spíše slabší. Všechny tři páky, které se mi dostaly do ruky, trpěly nějakou vadou. Na první odešel twist (asi během týdne), na druhém osa X nebo Y (to už si nepamatuju, cca během dvou měsíců) a na třetím jedno tlačítko přestalo fungovat a druhé fyzicky upadlo. Bylo to ale začátkem výroby. Možná se dneska Saitek už zlepšil. Každopádně je to z hlediska životnosti tragédie (v porovnání s držákem jménem Cyborg EVO, nebo skoro nezničitelným Cyborg EVO FF). Navíc ta páka má tak lehkou a chatrnou základnu, že při prudších manévrech poskakuje po stole.
T.16000 - v ruce jsem měl jediný kus a ten měl tlačítek 10 (jak jsi přišel na 4 netuším). Má vynikající ergonomii ale na první pohled velmi levný design. Do ruky ale padne jako ulitý, ostatně hodně podobně, jako Logitech a tedy mnohem lépe, nežli Saitek. Zrovna ten jediný kus, který jsem testoval, tak u něj po čase začal zlobit twist. Všechny ostatní T.16000, které jsou v mém okolí (naši piloti kupují téměř výhradně v téhle cenové relaci tenhle knipl), pracují správně.
Domnívám se, že v tomhle cenovém segmentu bys měl volit mezi PŮVODNÍM Saitek Cyborg EVO a T.16000. Logitech Wingman považuji za nejvíce poruchový knipl snad všech dob (a to mi rukou prošlo možná i několik desítek typů joyů) a Cyborg X za velmi neúspěšného nástupce Cyborgu EVO.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Budha |
Přidané 30-06-2011 00:56
|
Nováček
Příspěvek: 6
Založený: 02.10.10
|
Baron napsal:
Logitech G940 No, viem ze to asi nie je to co si cakal, ale mas to 3 in 1 Pouzivam ho uz druhy rok a som maximalne spokojny.
O tom že jsi spokojený nepochybuju, taky bych si ho nechal líbit. Možná v budoucnu...
Fucida:
Děkuji za vyčerpávající odpověd:-) Budu se řídit tvoji radou, a pořídím T16000. 4 tlačítky jsem myslel ty nahoře na páce. Z Cyborgu Evo jsem byl zvyklí mít zde všechny zbraně (1-4), pohledy, a hlapky. U T16000 si budu muset zvyknout na jiné rozložení ovládání. Tlačítka na základně joysticku nepoužívám, přijdou mi trochu "z ruky", a u IL2 se klávesnici stejně nevyhnu, takže mám zbytek zde. Akorát se trochu bojím jen 4-směrného kloboučku, ale myslím že si na to zvyknu.
Mohl bych znovu pořídit Cyborg Evo, ale tenhle kousek je i levnější, a změna po těch letech neuškodí:-) Ostatně, pokusím se spravit ten můj starý, jestli se mi to podaří..
Jěště jednou díky za radu! |
|
|
|
ZVP_Hekite |
Přidané 30-06-2011 09:59
|
Uživatel
Příspěvek: 654
Založený: 16.06.09
|
Cyborg X
Mohu hrdě prohlásit že jsem jeho nešťastným majitelem. Joy sice zajímavě vypadá, má dvě plynovky a je všemožně nastavitelný. To je asi vše pozitivní. Bohužel byl jsem odchován Logitechem, takže tenhle pérák mi už od začátku nesedl. Pružina je dost tvrdá (což by nevadilo), bohužel díky tomu se mi pořád nedaří "vychytat" nastavení os, prostě je tak tvrdá že má vliv na reakci snímání. Dalším problémem je celková nestabilita (která je znovu způsobená pružinou), když člověk "zabejčí" tak se základna joyje nepříjemě vychyluje (což má za následek další nepřesnosti snímání). Dalším problémem je že díky oné měnitelné ergonomii je samotná páka jaksi rozvyklaná...
Moc povedený joy to není, v nejbližší době ho plánuji přišroubovat na podložku tak uvidím jak se jeho použitelnost změní.
Vivat Attack 3 ! S Logitechem na věčné časy a nikdy jinak ! |
|
|
|
311_Mart |
Přidané 30-06-2011 15:30
|
Uživatel
Příspěvek: 1636
Založený: 22.08.10
|
Na Cyborg X se se mnou postupně rozloučila osa Z asi po dvou měsících. A pořád nedokážu pochopit, jak někdo může vypustit do světa klacek s tak šílenou vůlí. To je hnus velebnosti! Navíc tím jak je všemožně nastavitelný, tak pořád něco tlačí do dlaně. Jedna věc se mi na něm ovšem líbí a to rozmístění tlačítek kolem plynovky. Pořád váhám, jestli to mám poslat na reklamaci nebo to rovnou kuchnout, nechat si plynovku a vyrobit pedály + nějakou osu...
Místo tohoto omylu jsem pořídil T.16000M a jsem spokojen, nádherně přesný joy, nikde nic netlačí, jenom "plynovka" by mohla být tužší. A klobouček má osmisměrný
|
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 30-06-2011 15:39
|
Diskutující
Příspěvek: 2150
Založený: 30.09.05
|
Mart napsal:
jenom "plynovka" by mohla být tužší. A klobouček má osmisměrný
To ovšem stačí do plynovky nakapat trochu kečupu, pár drobků toastíku, nechat přes noc zaschnout a ráno je krásně tuhá. Já k T160000000 používám ještě plynovku od X-52, pedály a kvadrant od saiteku a jsem úplně spokojenej. |
|
|
|
kouty |
Přidané 17-07-2011 18:39
|
Uživatel
Příspěvek: 1050
Založený: 29.08.09
|
Barte lítal jsem na stejném joy (ten můj měl ale jakousi parodii na FF a nebyl bezdrátový) a ladil jsem ho přímo ve šturmovy. Po roce ale začala odcházet citlivost (musel jsem joyem pohnout až o 3 cm ze středové plochy aby něják zareagoval), takže jsem ho hodil do krabice a pořídil jiný. Jinak to byl celkem příjemnej joy s těžkou základovkou.
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 18-07-2011 00:52
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10827
Založený: 26.01.13
|
vibration feedback je odlehčená verze force feedbacku. Spočívá to v tom, že třeba při střelbě se joystick bude chvět, ale nebude simulovat různé síly v řízení při různých rychlostech..obecně vzato naprd
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
313_OTU_oblak |
Přidané 18-07-2011 11:21
|
Uživatel
Příspěvek: 1375
Založený: 30.09.05
|
Zdravím,
dovolím si přispět trochou zkušeností do mlýna.
měl jsem joy saitek, starší kousek. Ergonomie horší, byl dělaný snad na někoho, kdo má 2 metry a tlapu medvěda. Po 2 měsících, kdy jsem hodně létal odešel do věčných lovišť. Po reklamaci jsem ho věnoval kamarádovi a pořídil si Mikcrosoftí joy a s ním jsem spokojen jak s ergonomií, tak s funkčností. Zvažuju G940, ale to je hudba budoucnosti...
|
|
|
|
606_Tclaw |
Přidané 14-04-2012 18:11
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 118
Založený: 23.11.10
|
Pánové, poprosím vás o radu. Zvažuju koupi nového joye a mám vyhlídnutý Thrustmaster t-fligt hotas. Zatím jsem létal na Logitechu extreme 3D, ale začíná jevit známky opotřebení, tak bych možná zkusil něco jiného, přestože mi zatím vyhovoval.
Takže budu rád za každý názor a postřeh, zejména od uživatelů Thrusta (životnost, tuhost, apod.) |
|
|
|
3BAP_Plavoo |
Přidané 14-04-2012 19:53
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 111
Založený: 29.09.05
|
vcera som odtrhol tlacidlo c 2 zo saiteku cyborg fly 5 .. neodporucam |
|
|
|
Bart Simpson |
Přidané 02-07-2014 18:55
|
Uživatel
Příspěvek: 530
Založený: 23.07.10
|
1. http://www.alza.s...200085.htm
2. http://www.alza.s...412694.htm
Má s nimi niekto skúsenosti? Hlavne citlivosť a presnosť?
" Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - ( J.J. Cale)
|
|
|
|
LEON |
Přidané 02-07-2014 19:13
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Ohledně T16000M se stačí přece podívat do sekce Hardware, tam už takové vlákno existuje:
http://www.panzer...ad_id=4066
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 03-07-2014 11:03
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Cislo 2, bez rozmyslania
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
Bart Simpson |
Přidané 03-07-2014 13:05
|
Uživatel
Příspěvek: 530
Založený: 23.07.10
|
Ou, nevšimol som si, ospravedlňujem sa.
Nejak som aj toto tušil a po prečítaní topicu hore sa mi to aj 100% potvrdilo.
" Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - ( J.J. Cale)
|
|
|
|
Pepe |
Přidané 03-07-2014 16:09
|
Uživatel
Příspěvek: 1341
Založený: 06.09.11
|
Nekupovat v MALLu !!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 03-07-2014 16:21
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
A aby to nebylo tak jednoduché, tak já bych sel do tohoto http://www.alza.s...354042.htm
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
313_Tiba |
Přidané 03-07-2014 18:02
|
Nováček
Příspěvek: 22
Založený: 01.07.13
|
Cobru mám a jsem spokojený |
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 04-07-2014 20:49
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
http://www.alza.s...tm#recenze
Tak tohle bude dost slabota, měl jsem téměř stejnej, než jsem ho radši věnoval. Nedoporučil bych ho ani začátečníkovi na rozkoukání se v simulátoru.
Největší zápory:
- na stole velmi nestabilní (v porovnání s např. Cobrou Defenderem, která má tak těžkou základnu, že se ani nehne), musíš ho POŘÁD přidržovat druhou rukou nebo přišroubovat.
- ta pružina škrábe po plastu páky, není to moc příjemný ani po zvukový, ani po pocitový stránce. Pohyb páky je dost tuhej a je postupem času horší a horší.
Prostě si za dvojnásobek jeho ceny seženeš lepší. Kdyby měla Cobra Defender vibrace, tak bych si v tuto chvíli ani nedokázal představit lepší joy. To je jediný důvod, proč pokukuju po MS Sidewinderu FF.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
|
|
|