No a proto to ted musíme vyzkoušet jestli se nový model podaří províst k většinové spokojenosti. že se nezavděčíme všem o tom nepochybuju.
Pozemní operace jsou přímovázané na plán pruniku a na dodatečné reakce na prunik. Tj jestli se nám na jedné straně zasekne nějaká jendotka tak se vubec nic nestane jelikož se okolní okolo ní přesunou na určené pozice. pokud během bojů zařvou tak se prunik nepovedl. pokud se jim to podaří bude to vidět na mapě a je na generálech jak budou reagovat se vzdušnou podporou toho kterého useku fronty. pokud se na to vykašlou tak holt prulom se povede. Pokud neposílí prulom tak se povede obklíčení - přesně jako v reálu.
Tajpan napsal:
1. Normandy 1944 kampan.
....
jednoducho ho nešlo trafiť.
Jeden tank predsa v specialke nic neznamena. Nevidim to ako problem. Keby aj takyto "zasek" nastal, vzdy sa da ten tank "zrusit" ("vyssou mocou" alebo proste ho nechat tam, nech si "hnije" na mieste...
Este nejake namietky?!
Falkone, nejde prece o jeden zapomuty tank. Jde o ty "hory amiku" ktere ten jeden neznicitelny tank zlikviduje - pritom tento bug se muze vyskytnout kdykoli a kdekoli a nejde mu zabranit.
Problemy pozemnich jednotek jsou proste tyto:
1) Mizerny pathfinding (jednotky se zasekavaji, o necekane veci jako jsou mosty nebo domy ve meste, typicke peklo je setkani dvou kolon ve meste.
2) Nevypocitatelny vysledek boju, a to z nekolika duvodu
i) minimalne nebo vubec modelovana penetrace - napriklad takovy flak 20mm je schopny SMAZAT z mapy kolony a kolony i tezkych tanku aniz by se musel cehokoli z jejich strany bat na vzdalenosti kdy tanky nezacnou ani strilet nebo na nej vubec reagovat.
ii) naprosta ignorace prekazek - tanky se casto zastreli samy navzajem ve skupine, dela strileji do svych vlastnich opevneni ci do kopecka ktery pred nimi stoji
To vsechno dava dohromady to, ze pokud tvurce mapy chce aby jeho jednotky nekam opravdu dojely, musi mapu spustit a opravdu overit ze tam (treba po 2 hodinach) dojedou. Stejne tak zkontrolovat kazde blbe delo jestli vubec bude strilet. Nebo riskovat ze hovno spadne na vetrak.
Podtrzeno a secteno:
Pozemni jednotky jsou pekne a vitane dokresleni atmosfery - teren s nimi neni sterilni placka ale zivouci vec - ale neda se od nich ocekavat souboj s jakkoli predpokladatelnym vysledkem.
Vysledek pozemnich operaci ve sturmoviku proste musi prijit z externiho simulatoru pozemnich boju, do ktereho se pouze promitne napriklad cinost bitevniku. Nejde ale vysledek pozemniho stretu postavit nad opravdovou cinosti pozemnich jednotek na mape, protoze ta je proste nahodna.
darktatka napsal:
Falkone, nejde prece o jeden zapomuty tank. Jde o ty "hory amiku" ktere ten jeden neznicitelny tank zlikviduje - pritom tento bug se muze vyskytnout kdykoli a kdekoli a nejde mu zabranit.
Ok, Tajpanovu narazku som bral ako hypoteticku, ale ked sa o nu opiera dalsi clovek, tak sa musim spytat - a vy ste uz videli/zazili/stalo sa vam, ze takyto "neznicetelny" objekt nicil vsetko vo svojom okoli? Mne teda nie a uprimne povedane, pride mi to dost absurdne.
Pokial by aj bol za nejakou "neviditelnou neznicitelnou texturou", cez ktoru ho nemozno znicit, tak predpokladam, ze ani on cez tuto neviditelnu texturu nebude moct nicit okolite objekty. Aspon v takom zmysle sa vyjadril Lekk o fungovani statickych objektov - ze funguju "obojstranne".
K tomu zvysku tvojho prispevku: ano, je vseobecne zname, ze ludia sa delia na 2 skupiny - na pesimistov a na optimistov
Ja som v tomto ohlade optimista a myslim si, ze na nieco sa "spolahnut" bude dat. Ty si zrejme pesimista, aco je samozrejme v poriadku a aspon to posuva diskusiu dalej
Rozhodne to bude chciet spravit nejake testy/simulacie stretu dvoch pozemnych armad, ako by dany stret dopadol. Uz mam vymyslene, ako to budem vizualizovat pomocou animacii, tak vy vymyslite nejake scenare a pripravte testovacie misie...
No podporuje ty tanky a oni po ní střílejí spřaženými kulomety...
Občas nějaký čacký vojín nechá přes svůj zákop přejet tank a pak na něj hodí "molotova"...
A to ani nemluvím o těch Polských hulánech
Ty to tam Clone nevidíš? Tak aspoň víš, co WoTku mnozí vytýkají
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Jenže až tam ta pěchota bude, tak je tam chtít zase nebudou. Stejně jako v každé hře dostane i pěchota protitankové zbraně, aby nebyla jen potravou.
Ve WWIIOL je dobře umístěný a schovaný tank, nejen Tiger, mocná zbraň, aby na jeko likvidaci nepřítel pracoval klidně i půl hodiny (prostě se plazil křovím kilometr), když samotný tank přežije i hodinu dvě.
spomenul som si na toto stare vlakno, kde sa pojednavalo o logike pozenych objektov v IL-2 1946, schopnostiach AI jednotiek a podobne. Kedze asi prakticky nikto nevie zodpovedne povedat, ako dopadne vysledok pozemneho stretu v nejakej kombinacii pozemnych jednotiek, rozhodol som sa na to spravit jednoduchy nastroj.
Tento nastroj teraz ponukam "verejne" a je nim mozne vysledovat priebeh pozemnych bojov.
Ako to prebieha:
---------------------
- vy si vymyslite, co chcete otestovat a ako toho dosiahnut
- zostavite si misiu, kde si rozostavite pozemne jednotky podla vlastneho uvazenia (napr. nasimulujete "utok tankovej brigady typu XY proti obrane tvorenej technikou YZ" ). Fantazii sa medze nekladu...
- misiu mi poslete (napiste sem do vlakna, alebo PM...)
- ja vasu misiu pustim na dedikaci [bud cista 4.11.1, alebo HSFX 6.0], necham misiu bezat vami pozadovanu dobu.
- po skonceni misie vygenerujem animaciu, kde mozete prehladne vidiet jej priebeh (kam ktore objekty odisli, kedy ktore jednotky umreli, ktore jednotky zrejme mali ich smrt na svedomi atd.)
- na zaklade animacii mozete usudit vlastnosti AI pozemnych jednotiek, otestovat rozne modely chovania sa, ktora jednotka je ako silna oproti inej jednotke a podobne.
Takze ak to niekoho este zaujima, pustite sa do stavania misii!
Sameho by ma zaujimalo, ako rozne strety dopadnu a ci sa potvrdia domnienky uvadzane v tomto vlakne (typu "jeden tank dokaze pozabijat hordu amiku" a podobne).
DISCLAIMER (formalitka): Tato "sluzba" je mnou poskytovana bez akejkolvek zaruky, a moze byt kedykolvek "odmietnuta" (ked na to nebudem mat cas alebo prostriedky).
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.