November 21 2024 21:04:15
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 1
magot

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru.
Opitze
Cibule, věř mi že ti rozumím, a chápu, proč lítáš - jednoduše řečeno, rád se kocháš. Kroucení na minimálce, s vykopnutou směrovkou na milimetr přesně, kulička dycynky uprostřed a pitchování, trimování a další magořinky, jsou ti ukradené. Věř mi, že mě také. Mluvíš o atmosféře, ale já bych to pojmenoval na tvrdo - je to o hraní. je to o umění si hrát. Jak jsem napsal při svém vstupu, hraní začíná po třicítce a je fakt paradoxní, že až dospělí "klucí", si dokáží ve hrách opravdu hrát... Je jedno o jakou hru jde, ale málokdo si dneska tu hru opravdu užívá a tzv. spěchá pomalu.
Lidi si prostě rádi hrají, když už na to mají čas - IL2, hlavně online, všechny ty flamy, rvačky, nadávky, jsou způsobené frustrací, která pramení z toho, že nějaký pažout někam 10 minut letí a než zavře chladič, tak už musí vodhodit trenky a hned potom sebe... Člověka to pěkně nasejří, pak znovu a znovu a znovu, a pak jednou přijde orgáč, když se mu jako správnému luckerovi, někoho podaří vošít....

Ale... vzpomeňte si na Gennadich, Vogonwar a podobný... to nebylo jen o kochání, bylo to o tom krásném "hraní si". Hraní si na virtuální kariéru pilota, hraní si na to být jako Hartman a nikoliv lítat v letadle jako Hartman. To je to podstatné. To je ten detail, který tragicky unikal a uniká a bude unikat lidem okolo Olega. Všechny ty serepetičky okolo, které to dělají krásné, brífinky, éro, mise, zápis mise, medaile, postup, přesuny do jiných letek, testování nových letadel atd at atd...
A co může být víc, než to navíc dělat se svými přáteli online? To má být ten cíl - hrát si online, jako virtuální pilot, byť v simulátoru. Protože když se z toho ztratí tento nádech, je to jen prázdný, sebenaplňující, ale ve skutečnosti naprosto zbytečný simulátor pro pár stovek magorů po celém světě, zatímco ostatní smutní, že nemají sim, který by chtěli, který byl dávno popsán, vymyšlen, naprogramován - PROČ doprdele práce, nemůže Oleg a jeho Luthier vzít z Barona, EAW a jiných her, to nejlepší, co tam bylo? Víte proč? Protože PÝCHA. Za vším je pýcha... My víme všechno nejlíp, my to pro vás uděláme, a vy se přizpůsobíte, nebo si to napište sami. Přitom poslední x let je IL2 komunita oživována jedině a pouze sama sebou a mody, které tato komunita sama generuje...
Pamatujete, jak Oleg například tvrdil, že ve starém IL2 nejde TrackIR? Že to nedovoluje engine? Jak dlouho trvalo než se ten TrackIr začal v modech používat? A kolik další lží a podvodů na své věrné Oleg za těch 10 let vymyslel?
Cibule, ty jsi vděčný Olegovi za to, co ti dal, ale ty detaily - tu atmošku, dotvářejí hráči Olegovi NAVZDORY!!! Oleg je zničující jako každý arogantní monopolista, který řekné, dont worry, two weeks be sure - do češtiny přeloženo - mám tě na háku a makám na něčem jiným, tak jdi do hajzlu a neotravuj.

Věř tomu, že kdyby Oleg neohlašoval COD tak dlouho, dávno by se do toho pustili čerstvé mozky, ale nikdo to neudělal, protože se báli, možná prostě nechtěli, jít proti Olegovi. Oleg měl SEDM dlouhých let, SEDM! To je desetina lidského života. Za sedm let se toho dá udělat opravdu hodně, a to co předvedl Oleg je urážkou všech lidí, kteří skutečně milují letecké simulátory. Sedm let je dlouhá doba, čas je to nejcennější, co máme, a Oleg to vyplýtval jako největší idiot. Pro něj to jistě bylo super, měl svoji práci, dostával dobrý plat, furt mu někdo psal, volal, jak je dokonalej a úžasnej a jak bychom bez něj byli všichni v hajzlu... nebyli. věř mi...
A pokud tomu nevěříš, podívej se na ROF - kdyby tihle kluci měli sedm let (ale proč tak moc, že) a prostředky jako měl Oleg, tak je všechno nádherný a všichni uděláme jenom WOW a budeme třískat čelem o zem...

COD je strašlivě ztracená příležitost. Mluvit o potenciálu se už nedá... Měli na ten potenciál sedm let. A výsledek? Smutný
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

j4ck41
3IAP_Sasa napsal:
Asi neměl Oleg na chleba a UBI už mu po 10 letech vývoje nechtělo platit...

tak ja bych s Olega nedelal nejakyho chudacka jakej nema na chleba ... stejne tak bych nesouhlasil s Cibuli ze Oleg je

hodně špatný manažer (protože snílek, už se to projevilo i u ila, několikrát). Nedokáže si spočítat, co může či nemůže zvládnout s počtem lidí, které má k dispozici (a navíc se nechává unášet stále novými napády; a ještě uděláme tohle, nasimulujeme tohle a tohle)

vytvoreni Maddox Games, slouceni s 1C, vytvoreni nekolika her, soubezna prace ve 2 firmach, snad placenej konzultant nekolika firem ktery delaj fotaky ... to nevypada jako CV cloveka kterej je hodne spatnej manazer

v pripade CoD podle me opravdu doslo ze strany tymu k zneuziti monopolniho postaveni na trhu - jak tvrdi Horri

kouknete treba na tu offline kampan -> vzdyt to je neco desnyho, pokud si pamatuju dobre tak to je presne ten samej zpusob jako kampan v prvnim Ilovi ... po 10ti letech? to je normalne vysmech

j4ck41
btw. Opicaku - hezkej podpis Šklebící se

Opitze
Možná si říkali, že ta offline kampaň je prostě dokonalá a nedá se už vymyslet nic lepčejšiho... Vyděšený

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Opitze
j4ck41 napsal:
btw. Opicaku - hezkej podpis Šklebící se

a to tam nemám, jak mě zabanovali na vlastním fóru, ale to byla prdel... (ale oplakal jsem to... ) Vyděšený

j4ck41
Opitz napsal:
Možná si říkali, že ta offline kampaň je prostě dokonalá a nedá se už vymyslet nic lepčejšiho... Vyděšený

tragicky ale je fakt, ze si to fakt mysleli/myslej ... v jednom interview, ktery je linkovany v BoB infomanii se Olega a Ilyi ptali prave i na offline kampan a proc je staticka a ne dynamicka a jejich odpoved byla neco ve smyslu (pokud si to pamatuju dobre): ze dynamickou kampan nechteli protoze muze bejt historicky nepresna a ze s laskou vytvorena staticka kampan tu dynamickou predci

EDIT: napadlo me ze by to mohlo vypadat, jako ze odsuzuju staticke kampane - neni tomu tak ... jeden cas jsem hodne hraval komunitni staticky kampane, protoze ty jsou naprosto vyborne pro vypraveni pribehu a vtahnuti do deje a par z nich - namatkou White Sun, Blue Sky (o AVG) a Big E (o valecne kariere USS Enterprise) - bylo opravdu perfektnich a castecne sterilni dynamickou kampan s prehledem prezehlily ... ovsem je treba rict ye zadne z Il-2 offline kampani z dilny tvurciho tymu takova nebyla - a podle popisu toho co je v CoD ani nebude
Upravil/a j4ck41 dne 04-04-2011 10:35

MIKA
Opitz to napsal moc hezky, a vpodstate se vsim co napsal souhlasim!
Do ted nedokazu pochopit jak to, ze COD nepodporuje FF??? Co to ma znamenat?
Moc jsem se na COD tesil, ale to co probehlo pred a kolem vydani me natolik znechutilo, ze si COD zatim nekoupim a jestli si ho koupim, tak jedine pote co mne jak vyrobce, tak hra sama presvedci ze za to stoji... Smutný
Upravil/a MIKA dne 04-04-2011 13:38

1stCL_Fucida
Opitz napsal:
a to tam nemám, jak mě zabanovali na vlastním fóru, ale to byla prdel... (ale oplakal jsem to... ) Vyděšený

Tywoe, Vopičákovi zabanovali Playstationa Úsměv Když vidím, jak se s tebou jinde neserou, tak si připadám jak máslo Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Opitze
" This game need times for the hardware to catch up and to show its full glory. "

CoolCoolCoolCool

a proto to jede jen na jednom jádru a nepodporuje to SLI a jiné magořinky, které byly vynalezeny za posledních 10 let Šklebící se

310_cibule
Ahoj, Opitz,

dobře napsáno. Fakt.

Dvě drobné poznámky (spíš doplnění o vlastní pohled, není moc co rozporovat).

1) ta atmosféra v off-line, o níž hovoříš (změna letek, postupy atd.) byla dle mého výborná naposledy v B 17 II. Nevím, kdo z Vás to létal, ale v něčem to trochu připomíná CoD - slibovali to řadu let, řadu let na tom, makali (všichni jsme se těšili jak blázen, debata jela hlavně na SimHQ) a nakonec se jim to ani nepodařilo udělat jako onlinovku. A opravdu skvělý offline simulátor z toho udělali až modisti (povyšování, medaile, tohle ten tým nikdy nedotáhl, byť se snažil a vydal řadu skvělých patchů atd.). Prostě si myslím, že udělat špičkový letecký bojový sim je děsná práce. A hodně nevděčná.

Od B 17 II už offline kampaně VŮBEC nelétám. Nemám na to absolutně čas. Čili je mi fuk, zda je dobrý systém povyšování, tréninků, medailí atd. Stejně bych to nikdy nevyzkoušel. Když mám večer volno, pár desítek minut testuju letadla či si někam zaletím (zlatá mapa Slovenska resp. Slovinska v ilovi).

Čili jinými slovy létám hlavně online (když se k tomu dostanu). Pro to, abych zažil tu atmosféru, o které píšu, potřebuju jakési základní podmínky (slušný FM a DM, aby to co nejlépe vypadalo, dalo se navigovat, engine managment atd.). Ale vše ostatní je JEN a JEN na mně a lidech, se kterými létám (přirovnal bych to ke své jízdě na kole: nepotřebuji super stroj, jen takový průměrně slušný, jde spíš o to, kam a s kým jedu... a jestli je po cestě pár dobrých hospod).

2) Ano, sedm let je opravdu děsně dlouhá doba a těch slibů jsme slyšeli hafo (stejně jako předtím třeba z B 17 II a vlastně se všemi bojovými simulátory, které znám - upozorňuji, že mne zajímají jen ty z WW II). Zdá se to moc i mě, ale něco mi říká, že mám moc málo informací a znalostí na to, abych to dokázal objektivně posoudit. Možná je Oleg lempl, gauner a vychcánek. A možná taky ne.

Mimochodem Válec a Peagasem už létají online. Pojďte to zkusit, jde to (na průměrné mašině už mám avg. 25 - 30 FPS se slušně nastavenými detaily). Podle mne na tom budou do pár měsíců skvělé speciálky (a to je vlastně to úplně hlavní, proč mne simulované létání dneska zajímá).

Ahoj, Horri, snad jsem v tomto textu trochu odpověděl i Tobě, na tu Tvojí poslední repliku.
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 10:59
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
Mimochodem, Opitz. Nejede to na jednom jádru. Mně to jede na dvou na 100 procent využití, ti co mají čtyři a vědí jak na to, tak využívají všechny.

Doplněno: takže teď psal Luthier, že i podpora SLI bude. Do měsíce či dvou. Paráda.
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 11:08
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
Cibule, za pár měsíců na tom bude možná skvělá speciálka, ale ne speciálky Úsměv Na to je obsah přecijen poněkud chudý Úsměv No a než to umožní provoz aspoň těm 50ti lidem najednou, aby se na to dalo dívat jako na speciálku, to taky ještě může trvat Úsměv

310_cibule
Může, Fuči. Nedokážu to odhadnout.

Kdysi jsme chtěli s 310. a 311. simulovat celou bitvu o Británii, den po dni (přesné záznamy existují), ale nakonec z toho nějak sešlo.

Tady by to šlo udělat skvěle (jedna, dvě, tři "mapy" po večer týdně). Na dva roky máš vystaráno. Co říkáš?

1stCL_Fucida
Po pár dnech sterilní nuda Úsměv Každá speciálka je speciálkou především proto, že tam člověk zažívá něco nového, nebo alespoň nevšedního. Ale necháme tohle vlákno teorii leteckých simů Úsměv

310_cibule
Čili nic jako ADW a pod.? Úsměv No, není to to samé, samozřejmě, ale...

A navíc by tam po Tobě nikdo nechtěl, abys šel stíhat do osmaosmdesátky Mrknutí

WT_Horrido
Mohu se zeptat na jaké mapě létají Válec a Pegas?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

j4ck41
310_cibule napsal:

Kdysi jsme chtěli s 310. a 311. simulovat celou bitvu o Británii, den po dni (přesné záznamy existují), ale nakonec z toho nějak sešlo.

tohle snad udelala nejaka nemecka letka loni k 70. vyroci

WT_Horrido
Na SimHQ se létala BoB den po dni v jistém jediném simulátoru který umí BoB zobrazit.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
Určitě, Horri Úsměv (to byla odpověď na Tvojí předposlední otázku, jsi na mne moc rychlý)

Šakalíto, bezva, to jsem nevěděl. A do osmdesátého výročí už bude CoD v takovém stavu, že si to budeme moci zalétat s ním Úsměv
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 11:34

Opitze
Tak na základě tohoto videa http://www.youtub...s56Mr9iFqQ, které jsem vytvořil pro srandu, ale také jako volavku na to, abych zjistil nějaké údaje o IL2 komunitě...

Nepředpokládám, že všichni co to viděli lítají jenom IL2, protože to video bylo linkováno z externích webů - ubi, simhq, check-six, a dalších velkých komunitních serverů... také bylo postnuto na mnoha letkových stránkách...

celkem to vidělo zatím přes 10 tisíc lidí, to už je dobrý vzorek... Youtube nabízí sociologický "Insight"... Největší nápor byl 31. března... teď už to jde dolů... už to nemá ten "spin" daný releasem...

takže, první věc, která se vám asi nebude líbit:

97% jsou muži

dále:
V Rusku lítají mladší muži než na Západě
věková skladba v rámci celého světa:

13-17: 2,22%
18-24: 4,14%
25-34: 12,44%
35-44: 31,39%
45-54: 27,95%
55-64: 15,68%
65+: 2,98%

Z toho plyne, že drtivá většina je drtivá většina diváku je starších 35 let...

IMHO i toto je pro vývojáře důležité vědět - kdo je potencionální zákazník... Co tedy takový 35-smrt hráč chce? Co je pro něj důležité, co oceňuje? Myslím, že v tomto věku už úbývá složité akce, která potřebuje brutální "skill", který lze nahonit jenom 8 hodinami lítání denně...

Ale tohle myslím Olega nezajímá.

Jinak si myslím, že ta celková lítací komunita je něco nad 10 tisíc lidí na celém světě. tak 6-7 v Rusku, a zbytek po světě.

Pro zajímavost, v Čechách se na to podívalo cca 800 lidí..

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,009,052 návštěv