Jop, trapná Francie padla hrozně rychle...
To naše republika se bránila o dost dýl! .. nebo ne? ...
Mimochodem sovětský svaz ztratil za stejný časový úsek větší plochu, než Francie. Kdyby měla Francie rozlohu SSSR, tak by možná taky nepadla...
ale to jso jen takové výkřiky do tmy. Ony všechny armády v evropě byli prostě horší (ať už technicky, či koncepčně) než německá armáda, která se hotl nějakou dobu aktivně připravovala a předtím pozavírala mimo jiných nevinných i pacifisty (ikdyž pacifisté si nic jiného nezaslouží, takže až tak nevinní nebyli).
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Jo nová moderní taktika je svině... obzvláště když máte odvahu riskovat a tu taktiku použít, a schopné velitele, a v neposlední řadě když na to máte i dostatek prostředků ze zbrojních závodů jedné malé země co byla obětována aby mohl být zachován mír pro tuto generaci. Dobře žabožroutům tak...
Ty voe, co je to tu za debatu? Takhle nějak si představuju, že vypadá debata zfetovaných umíněnců
Hoši! Tohle je téma o aviatické pouti v pardubicích!!!
Tady má totiž někdo utkvělou představu, že bitva o Francii nestojí za řeč.
Ke vší srandě je to maximálně schopen podepřít pseudo-argumetem o rozsahu tématu na wikipedii, kterej ale maximálně poukazuje na neschopnost někoho napsat kompletnější záznam k danýmu heslu česky.
O přímých osobních narážkách ani nemluvím... Osobně ale do "socanů" a podobnejch blbostí nikoho hanět nehodlám.
PS: Fetovat může jen totální zoufalec.
-----
Mám novinky ohledně letošních mašin - zatím jsou prý v jednání následující (některé už mají údajně potvrzené):
Spitfire, Hurricane, Hawk 75, MS 406, Mustang, Mitchell, Fw 190, Storch, Dakota,...?
Možná by se s divil, kdybys mě líp znal.
Pokud tyhle ptákoviny bereš jako vtip, pak nesdílím Tvůj typ humoru. Přijde mi to spíš jako soubor hloupejch kydů bez hlavy a paty... ale to ja na každym, jak si to přebere.
No, možná máš svůj specifický úhel pohledu na tu komedii tady a tak to nebudu komentovat... Nicméně, ten Fokáč, co tam bude "na beton", to bude tenhle?
[img]http://www.aeroplanemonthly.co.uk/imageBank/a/aug10_fw190_edit.jpg[/img] is not a valid Image.
Ať si má každej svůj názor, pro mě za mě. Co by ale na to kdo říkal, kdybych označoval svoje odpůrce například za "komouše"? To by bylo podobně hloupý, jak s těma "socanama" (mimochodem socdemáky nemusím, protože je považuju přinejmenšim za polo-komunisty).
Ad Fw:
Bohužel netuším, jesli je to tenhle plaváček. Dostal jsem jen info, který jsem uvedl s poznámkou, že některý z těch mašin jsou ještě v jednání.
...
Momentálně na stroji probíhá větší revize, v rámci které dojde také ke změně kamufláže. Pro sezónu 2011 a dále bude letoun provozován v barvách 34. Sqdn. bojující v Indii a Barmě proti Japoncům.
Na Aviatické pouti se proto s největší pravděpodobností objeví druhý stroj ze stavu BBMF, Hurricane Mk.IIC LF363 (YB-W), v barvách 17. peruti (obrázek dole). U této jednotky v Bitvě o Británii bojovalo také několik Čechoslováků včetně Františka Fajtla, který zde zaznamenal podílové sestřely.
7:00 - 11:00
Přílety účastníků letového programu a letadel návštěvníků.
8:00 - 11:00
Vyhlídkové lety pro veřejnost
8:00 - 20:00
Doprovodný program
11:30-12:00
Malohanácká muzika a Bonifantes- předehra k hlavnímu programu
12:00
O letectví se říká, že ze všech oborů udělalo za posledních sto let největší skok kupředu. Vzdušné síly Armády ČR prošly v poslední době téměř kompletním přezbrojením na nejmodernější letouny. Dynamická ukázka současného stíhacího letectva. Účinkují: 3x JAS-39 Grippen
12:10
Hawker Hurricane Mk.IIC- Battle of Britain Memorial Flight
12:20
Letectvo Armády ČR- prezentace podzvukových letadel. L-159 Alca, W3A Sokol, Mi-24 a CASA 295. A k tomu se možná se stane jeden zázrak.
13:00
Vzpomínková ceremonie k 95. výročí narození Karla Kuttelwaschera- uctění památky nejúspěšnějšího československého nočního stíhače. Oficiální zahájení 21.ročníku Aviatické Pouti a předání záslužného vyznamenání pozůstalým dcerám Karla Kuttelwaschera (pouze jeden den- bude upřesněno) Účinkují: Hawker Hurricane Mk.IIC, Morane-Saulnier Ms.406, Malohanácká muzika, Bonifantes, představitelé státní správy a partnerů akce a další
13:20
DIVADELNÍ ZPRACOVÁNÍ
Světová válka sice netrvala patnáct let, jak předpověděl Haškův prorok, ale přesto byla nejničivější jakou lidstvo do té doby zažilo. Jeden den, několik minut na západní frontě L.P. 1917. Účinkují: Fokker Dr.I (Švédsko, replika 1:1 s původními součástmi a motorem, repríza), Sopwith 1½ Strutter, polní ležení armády císařského Německa a další
13:30
Douglas DC-6B. Ex-prezidentský speciál Josipa Tita, nyní v péči a barvách Flying Bulls. Československá premiéra.
13:40
Období rozkvětu letectví samostatného Československa v letech 1918 až 1939. Účinkují: Avia B.H.1, Avia B.H.5, Avia B-534, Aero C-104, Praga E-114, Tatra 101, dobová pozemní technika a další
14:15
DIVADELNÍ ZPRACOVÁNÍ
V Polsku dostali naši letci úvodní, byť epizodickou, příležitost postavit se nepříteli. Hromadné nasazení v jejich exilovém odboji nastalo až ve Francii roku 1940. Zde získávají svá první vzdušná vítězství a poprvé také v boji umírají. I přes všeobecný chaos a rychlý postup wehrmachtu čeští letci tvoří až třetinu všech pilotů francouzských stíhacích sil a stávají se skutečnými esy. Účinkují: Curtiss Hawk 75, Morane-Saulnier Ms.406, Fieseler Fi-156 Storch, posádka francouzského letiště, dobová technika, německý přepadový oddíl a další
14:40
Skupinová akrobacie byla vždy doménou československých letců. Již za první republiky létaly formace letadel kotrmelce svázány k sobě gumovými lany. Ke skutečnému mistrovství v tomto odvětví se naši dopracovali na letounech typu trenér a Zlín 50. Dříve Chrudimská čtyřka a Sky Box, dnes The Flying Bulls Aerobatic Team
15:00
Jediná skutečně létající replika letadla bratří Wrightů Flyer, který byl prvním letadlem těžším vzduchu, jež vzlétlo vlastní silou. Stalo se v roce 1903, Kittyhawk, USA.
14:10
DIVADELNÍ ZPRACOVÁNÍ
Československé stíhací perutě byly nasazeny i při vylodění v roce 1944 k podpoře invazních jednotek. Aktivita Luftwaffe byla v těchto dnech minimální, přesto docházelo ke vzdušným soubojům. Čechoslováci, po boku britských a amerických spojenců, opět zastali svou roli se ctí. Účinkují: Supermarine Spitfire Mk.Vb, Focke-Wulf Fw-190A, North American B-25 Mitchell, North American P-51D Mustang, Douglas DC-3, americké a britské invazní jednotky, obrana německého polního letiště, dobová vozidla a technika, flak a další
14:40
Špičková sólová akrobacie kategorie Unlimited v podání úspěšných reprezentantů České republiky Marka Hyky a Petra Kopfsteina na speciálech Extra 330SC a Extra 330LC
15:00
Pokud by mělo být některé sportovní letadlo označeno za skutečnou legendu pak rozhodně Zlín řady 26 Trenér. Od čtyřicátých let do současnosti tvoří trenéry páteřní typy pro výcvik sportovních letců a soutěžní akrobacii. Po senzačním úspěchu československé výpravy na Lockheed Trophy v Anglii roku 1956 triumfoval Ladislav Bezák na MS 1960 v Bratislavě, kde vysoutěžil zlatou medaili. Účinkují: 18x Zlín 26 Trenér, některé milé maličkosti z let šedesátých a další
15:20
Po modrém blankytu bělavé páry hynou.... a československý letecký průmysl zatím vyrábí dokonalé dopravní, sportovní a zemědělské letouny. Účinkují: M1C Sokol, Aero Ae-45S, Aero Ae-145 Let L-200 Morava, Brigadýr L-60 a další
15:35
DIVADELNÍ ZPRACOVÁNÍ
Symbolem proudové éry se stal Mig-15 zavedný do výzbroje armády v roce 1951. Ještě o třicet let později se účastnil společných cvičení leteckých sil Varšavské smlouvy po boku svých následovníků. Účinkují: Mig-15, Mig-29, L-29, L-39, pozemní technika ČSLA, velitelské pozorovací stanoviště a další.
Vojenští letci všech zemí jsou cvičeni pro případný konflikt a ke střežení hranic proti narušiteli. Během studené války se děly všelijaké věci.
16:05
Formace proudových letadel používaných československými letci v posledních sto letech. V závislosti na technických možnostech bok po boku poletí: Mig-15, Mig-29, 2x JAS-39, L-29, L-39 a L-159
16:15
Letecká amatérská asociace je největší organizací sdružující zájmové letecké činnosti. Vloni oslavila dvacáté výročí založení, ale navazuje již na tradice Masarykovy letecké ligy. Účinkují: úspěšné domácí typy ULLa a ULLt, motorový paragliding a další
16:35
Jak-55 a MDM-1 Fox, aerovlek a sólové vystoupení akrobatického kluzáku v podání Miloše Ramerta
16:45
Bell-412, ukázka ex-policejního vrtulníku
16:55
Antonovy An-2, parašutisté
17:00
Ukončení hlavního programu
17:30 - 20:30
Odlety účastníků a návštěvníků
17:00 - 19:45
Vyhlídkové lety pro veřejnost
19:30
Hromadný start horkovzdušných balonů (pokud počasí dovolí- místo vzletu bude upřesněno dle aktuálního větru)
20:00
Uzavření areálu letiště pro veřejnost
Tábor RAF bude letos u VIP zóny - kousek od věže a stojánky
Bimove, z jaké akce? Docela mě to video zaujalo - muselo to stát strašný prachy tohle realizovat, na druhou stranu výsledkem je "pouze" pár efektních záběrů a fotek (ne film, který by se zaplatil)...jak to tedy je?
To Video jsem dělal já je to souhrn několika akci které se pořádají každoročně v české a slovenské republice .... právě zítra odjíždím na další bojovku !! která se koná 7.5.2011 v Bratislavě. Podobné akce a jejich kalendář najdete zde http://www.militaryzone.cz/act.php
Já a můj foták se chytáme na Aviatickou pouť a na memoriál do Roudnice
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.