|
Připomínky a dotazy pro patch 4.11
|
| Hoper |
Přidané 28-12-2010 11:15
|

Fusioner

Příspěvek: 12133
Založený: 29.09.05
|
mno hezký bylo v kabině Bf, jak se zavřel a hned se cítil krapet klaustrofobně, ramenama a hlavou se tam pomalu nevešel a po chvilce ten překryt zase radši otevřel :))
ale to je jen moje malá noticka ;)
ed: už vím, proč Kurtis radši lítá bombery a Bumik taky preferuje jinčí letadla :))))
Upravil/a Hoper dne 28-12-2010 11:16
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|
|
| VGR_Terp |
Přidané 28-12-2010 12:59
|

Uživatel

Příspěvek: 591
Založený: 11.11.05
|
Nepřijde mi, že by překryt motoru vadil ve výhledu.
[img]http://virtualgrimreapers.cz/images/2.jpg.jpg[/img] is not a valid Image. |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-12-2010 13:18
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11214
Založený: 26.01.13
|
Terpe, zkus si vzít boční pohled a vytvoř si osu "oči pilota - zaměřovač"
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| 313_Sheddan |
Přidané 28-12-2010 13:26
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 215
Založený: 08.02.07
|
Mně se zdá Modrá přibližně spojuje oko a střed skla zaměřovače, červená ohraničuje zorný pole při pohledu skrz čelní štítek.[img]http://skapela.wz.cz/pic/spit_s_view.png[/img] is not a valid Image. |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-12-2010 13:40
|

Hlavní administrátor

|
Vy toho vlasatýho spojence nemít, tak ani nevíte, že to máte udělaný správně Krom Vc
|
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 28-12-2010 14:00
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Ano u ostatních verzí je to správně, však jsem říkal že jsem myslel že tu Vc konečně opraví. Je to totiž jediný důvod proč Trop verzi nelítám. Nehledě na to, že pohled na křídla je taky pěkně divnej v porovnání s ostatními verzemi.
Mimochodem piloti Spitfirů museli kličkovat při pojíždění, a nebo jim musel na křídle sedět mechanik a navigovat, a to právě kvůli tomu, že jim motor zakrýval část výhledu do předu při pojíždění...
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| 313_Sheddan |
Přidané 28-12-2010 14:05
|

Rozkoukaný

|
Vlasatej už je jenom obrázek A nevadí mi šít do vlastních řad, protože když při pohledu z kabiny vadí i Walter Minor 4-III, M337 a tak, nevidim důvod, proč by mělo bejt vidět přes jinej a větší motor, ať už je to Merlin, Sabre, DB601, nebo BMW802..
Místo těchcle věcí bych spíš ocenil klopení na nos při vysunutí klapek, možnost řídit vyvážením, když mi rozbijou lana od vejškovky, možnost selhání hydrauliky a elektriky, možnost podchladit motor a tim ho chcípnout, selhávání zbraní při přetížení, námrazu, vítr. |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-12-2010 14:15
|

Hlavní administrátor

|
313_Sheddan napsal:
 Vlasatej už je jenom obrázek
.
.
.
Místo těchcle věcí bych spíš ocenil klopení na nos při vysunutí klapek, možnost řídit vyvážením, když mi rozbijou lana od vejškovky, možnost selhání hydrauliky a elektriky, možnost podchladit motor a tim ho chcípnout, selhávání zbraní při přetížení, námrazu, vítr.
Cože? Kadeřník zbavil vlasatého Žíťu jeho hára? Vždyť ještě nedávno jsem Spitfira identifikoval ne dle vlající šály, ale dle vlajících vlasů! 
Taky bych ocenil řadu věcí, o kterýh píšeš. Část z nich je v Ilovském enginu nesimulovatelná. Část ale ano Teď jen musí být naše lobby dostatečně silné
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 28-12-2010 14:17
|
| |
|
|
| 313_Sheddan |
Přidané 28-12-2010 15:38
|

Rozkoukaný

|
1stCL_Fucida napsal:
313_Sheddan napsal:
 Vlasatej už je jenom obrázek
.
.
.
Místo těchcle věcí bych spíš ocenil klopení na nos při vysunutí klapek, možnost řídit vyvážením, když mi rozbijou lana od vejškovky, možnost selhání hydrauliky a elektriky, možnost podchladit motor a tim ho chcípnout, selhávání zbraní při přetížení, námrazu, vítr.
Cože? Kadeřník zbavil vlasatého Žíťu jeho hára? Vždyť ještě nedávno jsem Spitfira identifikoval ne dle vlající šály, ale dle vlajících vlasů!
Taky bych ocenil řadu věcí, o kterýh píšeš. Část z nich je v Ilovském enginu nesimulovatelná. Část ale ano  Teď jen musí být naše lobby dostatečně silné 
Stačí jít na plachtařský závody a opít se A v tom spitu musel bejt někdo jinej - já sem Ila nelítal tak rok - nebyla páčka a byly jiný priority.
Ze všeho toho co sem napsal bych asi nejvíc ocenil to vyvážení a možnost podchlazení motrou. |
| |
|
|
| Farky |
Přidané 28-12-2010 15:47
|

Uživatel

Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
313_Sheddan napsal:
Sice jsem se ještě nedostal k tomu abych vyzkoušel jak dobře to funguje, ale jednou z věcí co přinesl patch 4.10m je právě možnost ve FMB nastavit i rychlost a směr větru.  |
| |
|
|
| 313_Santy |
Přidané 28-12-2010 16:09
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 202
Založený: 29.09.05
|
Fuči klidně i po sté. Právě proto, že tu o tom výhledu z FW melete snad už několik let, tak jsem si zaryl a funguje to. Pro mně je to hra a jen mě mrzí, že místo toho, aby to byla hra pro všechny, tak se kope jen za jednu stranu. Plno ér má problémy s výhledem - P47, Mig atd., ale místo toho spravíme jen jedno letadlo. Než mě tu začnete tlouct argumenty, tak pokud jste v tom v reálu nelítali a nemáte aspoň jeden sestřel, tak mě to moc nezajímá.
Joe, pokud budeš mít letadlo s motorem před kabinou a záďovým podvozkem, budeš mít bohužel při pojíždění problémy s výhledem. Pokud se nemůžeš vyklonit nebo zvednout sedadlo. A s tím čumákem Spitu, klidně ať si tam je, ale nemusí zakrývat půl zaměřovače. Tak moc ho vidět asi nebylo, viz Sheddanův obrázek.
Upravil/a 313_Santy dne 28-12-2010 16:10
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-12-2010 17:09
|

Hlavní administrátor

|
Santy, nemyslím, že by se kopalo jen za jednu stranu. Podívej se na Spitfiry, o kolik vpřed se postoupilo s jejich laděním právě ve verzi 4.10. Oproti tomu je zásah do lomu světla na Fw 190 jen prkotina. Osobně lobbuju v rámci ILa za to, co mě osobně zajímá a za to, co má smysl (co vím, že půjde upravit) + se v tom samozřejmě musím cítit pevný v kramflecích.
Pokud je kabina Spitfiru na správném místě a 3D model není vyloženě blbý, pak by (možná až na drobná zkreslení daná právě lomem světla) měla ukazovat přesně to, co v ILovi. Pokud jsi v kabině, tak se do určité vzdálenosti vykresluje model kokpitu a od určité vzdálenosti externí 3D model, resp. je tam určitá bublina, která brání vnějšímu modelu zobrazovat se ve vnitřním modelu. Ve výsledku teoreticky není možné, aby to ukazovalo něco jiného - až na specialitky, jako je třeba ten panel na Fw 190, nebo bugy.
|
| |
|
|
| ringlett |
Přidané 28-12-2010 18:19
|

Diskutující

Příspěvek: 2156
Založený: 23.10.09
|
Ten motor je vidět opravdu moc vysoko, v reálu je níže, vím to seděl jsem ve třech Spitech, ale musím poznamenat že ve hře je oproti skutečnosti o polovinu užší ... |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-12-2010 18:29
|

Hlavní administrátor

|
Nevyfotil sis to?
|
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 28-12-2010 21:49
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Ty jo, celej zivot se snazim se dostat do kokpitu Spita a hned je tu nekdo kdo v nem sedel trikrat DDD Kua. Ja sedet v kokpitu tak fotim o stosest! Hehe zkusim v Kbelich nekoho ukecat
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| VGR_Terp |
Přidané 28-12-2010 22:54
|

Uživatel

|
Neukecáš, tam už spit neni.
Pokud je ero na zemi, nic proti překrytu ve výhledu nemám, ale když je nahoře tak z obrázku mr. Sheldna mi docela jasne přinde, že ve středu zaměřovače překryt motoru neni vidět. Šak podivejme se na na modrou čáru.
Upravil/a VGR_Terp dne 28-12-2010 22:57
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-12-2010 23:15
|

Hlavní administrátor

|
V ILovi ho taky ve středu zaměřovače nevidím A čím výše bude pilotova hlava, tím více motoru při pohledu přes zaměřovač uvidí, v reálu i v ILovi
|
| |
|
|
| lochness |
Přidané 28-12-2010 23:28
|

Uživatel

Příspěvek: 954
Založený: 19.03.10
|
1stCL_Fucida napsal:
A čím výše bude pilotova hlava, tím více motoru při pohledu přes zaměřovač uvidí, v reálu i v ILovi 
jen teoreticka otazka, anzto jsem v zadnem letounu nesedel a nekoukal pres ten zamerovac - pokud je hlava vejs a pilot vidi vic motoru nez nekdo mensi, pak ale nekouka spravne do zamerovace (coz za normalnich okolnosti v Ilovi asi nejde), tedy rekneme ze strely z kridelnich zbrani se protnou ne ve stredu krize, ale nad nim. jest tak nebo se mylim?
|
| |
|
|
| VGR_Terp |
Přidané 28-12-2010 23:44
|

Uživatel

|
1stCL_Fucida napsal:
V ILovi ho taky ve středu zaměřovače nevidím  A čím výše bude pilotova hlava, tím více motoru při pohledu přes zaměřovač uvidí, v reálu i v ILovi 
Souhlas. Takže všichni museli mět 165cm. jinak pokud byl někdo vyšší postavy, tak holt viděl jen motor a ne zaměřovač. Měl smolíka. Myslím, že to bylo ošéfované |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 28-12-2010 23:45
|

Hlavní administrátor

|
No, trochu se mýlíš - reflexní zaměřovače, tedy ty, které má 95% stíhaček v ILovi, nejsou pevné. V praxi když pohneš hlavou, tak zaměřovací kříž změní svou polohu tak, aby jeho střed stále mířil do bodu konvergence.
Lépe jedno video, než 1000 slov: http://www.youtub...re=related - 6 DOF mód přesně ukazuje, jak to vypadá.
|
| |
|