Jen škoda že prasata, jak klasická tak "plamenometná," se opravdu používala (zřídka, proti bojovým slonům) a první bojové nasazení raket se událo v roce 1780...
WT_Horrido napsal:
Jen škoda že prasata, jak klasická tak "plamenometná," se opravdu používala (zřídka, proti bojovým slonům) a první bojové nasazení raket se událo v roce 1780...
Ano i elektřina a parní pohon se používali v době starověku, škoda že nám tvůrci TW neobohatili hru i o tyto zcela "běžné" věci. Ještě tu chyběly otrávené šípy, nakažené kurtizány a sebevražedná židovská komanda. Jo a ty starověké dřevěné tanky s lukostřelci uvnitř.
BTW: Rakety, vedle "střepinových" granátů, používali v boji i Číňané.
EDIT:
BenKenobi napsal:
A slonům s bombardou.
Jop, to byla bezesporu největší píčovina v MTW2.Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 24-11-2010 23:08
Mno, zpatky k veci. Kdyby z TW oddelali tahy, tak na to kalim, pac z toho bude dalsi posukanej clickfest jako stovky dalsich, kdy se nenadeju a AI je ve vsem moznem o kilometry dal.
ETW je zabugovana svine, nicmene nezanevrel jsem na to smrtelne. Libilo se mi, kterak jsem se jako Anglan celkem vykaslal na Evropu , resp. na zabirani uzemi v Evrope a angazoval se v Americe a v Indii
Konecne i to vecne valceni ve formacich je ,rekl bych, vedle Rimanu v RTW takove pasentni obdobi pro strnule krasovalceni...
Napoleon je po ETW konecne vyladenej, stabilni bez desitky duvodu k nasirani co ta vec je schopna delat, pokud se rovnou 5x za vecer nezriti.
Vzdycky, jako vsechno co jsou jen pixely, takove TW bude doby minule zjednodusovat, schematizovat a bude se chovat napr. v diplomacii "dementne"...Rozebirat do nekterych detailu realismus v TW ja asi to same jako rozebirat ho ve Sturmu a nevim kde jeste...
To nema cenu...prasata, nebo neprasata nezachrani ani nepodelaji neco, co bud za neco stoji v zakladu a napadu samo o sobe, nebo naopak...
Sorry ale kola jsou o hovně, ty trapné skoky jednotek po mapě Evropy, tak nějak znemožnují vůbec strategii, vše pak je jenom o té taktice, skočit k nepřátelské armádě a v bitvě ji "takticky" porazit a pak odskákat k jejich městu a kliknout na dobývání. Když máš slabou armádu a blízko k tobě skočila velká nepřátelská armáda, tak si jen s tou slabou armádou "přeskočíš" nepřítele a schováš se ve svém městě za ním, kde ti do příštího kola naskáčou nové jednotky. Nějaké Kutuzovské ustupy "od Innu k Olomouci" nemusíš vůbec řešit.
Mě teda opravdu nedělá problém si na realtime strategických hrách dát stokrát pauzu, než být v jedné velké pauze.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-11-2010 00:12
súhlasím.
To že v TW je kombinácia systému :tahový strategický pohyb a taktický real-timová bitka, je geniálne.
Druhá vec je celkové prevedenie v PC-hre ako takej.
Tu germánskou falangu sem změnil jako první,jinak prasata se opravdu použila proti slonům,když běhali zapálený po bitevním poli,tak chobotům hodně vadil jejich odér a kvikot,stejně jako vadily konům sloní pach,ty rakety jsou jasný,dokonce je angličani používali na malých člunech proti ukotveným lodím,sice se skoro nulovým ničivým efektem,ale zmatek a chaos dokázali udělat velkej a na slonech,sice ne bombardy)),ale menší děla,spíš větší pušky použilo nějaký indický nebo barmský království.Mám dojem,že vývojáři o tomhle celkem přemýšlej,nechat tam jednu pěchotu a jízdu by za chvíli nudilo)). I když nějakou základní jednotku po zkušenostech v boji dál vylepšovat není špatnej nápad. A tahový systém sice má chyby,ale tohle bych neměnil.
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Sorry ale kola jsou o hovně, ty trapné skoky jednotek po mapě Evropy, tak nějak znemožnují vůbec strategii, vše pak je jenom o té taktice, skočit k nepřátelské armádě a v bitvě ji "takticky" porazit a pak odskákat k jejich městu a kliknout na dobývání. Když máš slabou armádu a blízko k tobě skočila velká nepřátelská armáda, tak si jen s tou slabou armádou "přeskočíš" nepřítele a schováš se ve svém městě za ním, kde ti do příštího kola naskáčou nové jednotky. Nějaké Kutuzovské ustupy "od Innu k Olomouci" nemusíš vůbec řešit.
tak zrovna v Napoleonovi tohle neplati ... sice si preskaces, ale rozhodne nemas jednotky druhy kolo doplneny, takze kdyz jsi v nouzi musis i resit kam budes skakat
ten tahovej system jako takovej imho neni problem ... "problem" je v tom ze, mimo Napoleona, je 1kolo=pulrok, pripadne rok ... coz uz je hodne velkej casovej usek
ja si myslim ze spojeni systemu tak jak je v Napoleonovi a izolovaneho Japonska bude idealni ... otazka zni jak se vyporadaj s tema hrdinama - aby to nebyli takovi Chuckove Norrisove, kteri dokazou porazit celou armadu
WT_Flan napsal:
ETW je zabugovana svine, nicmene nezanevrel jsem na to smrtelne. Libilo se mi, kterak jsem se jako Anglan celkem vykaslal na Evropu , resp. na zabirani uzemi v Evrope a angazoval se v Americe a v Indii
ja jsem presne tohle delal i s Rakusakama ... od Osmanu jsem si vzal Balkan a mavali jsme na sebe pres Bospor, pak Italii, se Spanelema jsem vymenil, myslim ze Milan, za mir a jejich kolonii v Americe a tradaaa ... sbohem Evropo
VGR_j4ck41 napsal:
tak zrovna v Napoleonovi tohle neplati ... sice si preskaces, ale rozhodne nemas jednotky druhy kolo doplneny, takze kdyz jsi v nouzi musis i resit kam budes skakat
ten tahovej system jako takovej imho neni problem ... "problem" je v tom ze, mimo Napoleona, je 1kolo=pulrok, pripadne rok ... coz uz je hodne velkej casovej usek
ja si myslim ze spojeni systemu tak jak je v Napoleonovi a izolovaneho Japonska bude idealni ... otazka zni jak se vyporadaj s tema hrdinama - aby to nebyli takovi Chuckove Norrisove, kteri dokazou porazit celou armadu
Tak zrovna tohle platí všude i u Napoleona. Doplňování jednotek a pohyb po mapě jsou naprosto odlišné věci. Ono taky bys, tak nějak ani doplňovat jednotky neměl, než posíláním nových jednotek ze svého domácího území.
Bez plynulého režimu na strategické mapě, si nikdy ty napoleonské strategie neužiješ. Že máš možnost možnost předvídat, že tě v dalším kole nepřítel dohoní a budeš muset s ním svést bitvu, tak si skočíš na políčko pro tebe výhodné je tak strašně ..., při plynulém přesunu by ses ani k tomu políčku nemusel dostat, neb nepřítel by ti uzavřel cestu, tvé posily by ti rozehnala Miloradovičova jízda a cestu zpět by ti odřízl Bagration.
Chápu že jste si všichni u TW na kola zvykli, ale trochu inovativnosti do toho umírání a honbě za lepší grafikou a pár píčovinkama v každém novém TW.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-11-2010 10:14
manny77 napsal:
Mám dojem,že vývojáři o tomhle celkem přemýšlej,nechat tam jednu pěchotu a jízdu by za chvíli nudilo)). I když nějakou základní jednotku po zkušenostech v boji dál vylepšovat není špatnej nápad. A tahový systém sice má chyby,ale tohle bych neměnil.
No Zajímavé že RTR se bez toho obešla a kupodivu jsem si nevšiml, že by to hráče nějak nudilo, ono stačí třeba to nahradit větším množstvím normálních jednotek, než se snažit pro děcka dát pár ufo zbraní.
VGR_j4ck41 napsal:
Tak zrovna tohle platí všude i u Napoleona. Doplňování jednotek a pohyb po mapě jsou naprosto odlišné věci. Ono taky bys, tak nějak ani doplňovat jednotky neměl, než posíláním nových jednotek ze svého domácího území.
Bez plynulého režimu na strategické mapě, si nikdy ty napoleonské strategie neužiješ. Že máš možnost možnost předvídat, že tě v dalším kole nepřítel dohoní a budeš muset s ním svést bitvu, tak si skočíš na políčko pro tebe výhodné je tak strašně ..., při plynulém přesunu by ses ani k tomu políčku nemusel dostat, neb nepřítel by ti uzavřel cestu, tvé posily by ti rozehnala Miloradovičova jízda a cestu zpět by ti odřízl Bagration.
Chápu že jste si všichni u TW na kola zvykli, ale trochu inovativnosti do toho umírání a honbě za lepší grafikou a pár píčovinkama v každém novém TW.
Cassi, ale v Napoleonovi se ti jednotky nedoplnujou na uzemi nepritele ... musis bejt na svym uzemi ... a co si budem povidat ... nejvetsi nestesti cely serie TW neni v tahovem systemu, ale v tom, ze AIcka nejcasteji behaj po mape v malejch armadickach ktery maj tak max. 5 jednotek a je jen par hlavnich armad ktery jsou narvany do posledniho slotu ... a ja opravdu neverim tomu ze bude nejakej podstatnej rozdil jestli s moji plne nazasobenou armadou budu rozjizdet jednotlivy kapitany s par jednotkama v tahovem systemu pohybu nebo v realtime
VGR_j4ck41 napsal:
a co si budem povidat ... nejvetsi nestesti cely serie TW neni v tahovem systemu, ale v tom, ze AIcka...
Hmm, tak očividně jsem se spletl. Člověče nezlob tu baví většinu, jen když bude AI dostatečně chytré..., ani super troper inteligence AI, ani skuteční hráči, nedokážou využít strategickou mapu v kolovém systému, kde přeskakuješ půlku země za jeden tah.
Už systém využití strategické mapy v HoI a jiných paradox hrách, je díky realtime mnohem dál, ale zde to zase vázne na svazujícím dělení mapy do provincií. A TW od RTW s využitím mapy nedokázala dál pohnout a zabředla v té své skákané.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 25-11-2010 10:55
VGR_j4ck41 napsal:
a co si budem povidat ... nejvetsi nestesti cely serie TW neni v tahovem systemu, ale v tom, ze AIcka...
Hmm, tak očividně jsem se spletl. Člověče nezlob tu baví většinu, jen když bude AI dostatečně chytré..., ani super troper inteligence AI, ani skuteční hráči, nedokážou využít strategickou mapu v kolovém systému, kde přeskakuješ půlku země za jeden tah.
Už systém využití strategické mapy v HoI a jiných paradox hrách, je díky realtime mnohem dál, ale zde to zase vázne na svazujícím dělení mapy do provincií. A TW od RTW s využitím mapy nedokázala dál pohnout a zabředla v té své skákané.
nato je jednoduché riešenie, módy.
stačí upraviť počet tahov za rok a upravit dlžku pohybu jednotiek/armád.
hrál som jeden najtahších modov do medievalu2, už neviem ako sa volal, middle europe??? central europe??? od čecha Sinuhet???
tam to bolo skvele spravené, z Pariža do Toulose sa pechota dostala tak za polroka(6 tahov), v klasickom MTW2 za jeden tah/dva.
Problém bol , že to nezvládalo AI-čko, de facto sa celá Europa rozpadla na mininárody a rebelov a pre mna bol problém udržat Francúzsko 70rokov (840tahov) pokope.
A každý chce do 100 tahov byt cisárom Europy.
Cassi,ale k těm ufo zbraním,který si sám potvrdil,že existovaly,bylo možno najít informace v jakékoli době a záleželo jenom na inteligenci velitele a jeho možnostech,jestli je využije.To,že to někteří udělali a jiní ne,někdy rozhodlo konflikt.Aspon mám z historie ten dojem.))))
nato je jednoduché riešenie, módy.
stačí upraviť počet tahov za rok a upravit dlžku pohybu jednotiek/armád.
Ano co by si TW serie počala bez módařů. Ovšem něco smrdí v domě Tolal Waru, když velká část hráčů ještě před vydáním nového dílu doufá v modaře.
Tvůj návrh je pravdivý, bohužel nenašel jsem mod, který by jedno normální kolo rozdělil na 20 a jednotky pohybující se "plynule".
manny77 napsal:
Cassi,ale k těm ufo zbraním,který si sám potvrdil,že existovaly,bylo možno najít informace v jakékoli době a záleželo jenom na inteligenci velitele a jeho možnostech,jestli je využije.To,že to někteří udělali a jiní ne,někdy rozhodlo konflikt.Aspon mám z historie ten dojem.))))
No u těch Ufo zbraní spíš šlo o to, že byly natolik ufo, že jejich praktické použití bylo nulové, nebo zanedbatelné. Ať už šlo o rakety, které neměli v době svého vzniku de facto jiný učinek než psychologický a chaos vyvolávali v řadách obouch armád. Zapálená prasátka a vrhači hlav se potýkali s logistickými problémy v podobě nedostatku hlav a čuníků, kteří se dali spotřebovat praktičtějším způsobem.
Manny nepodceňuj starověké, středověké a novověké lidi, oni nebyli zase tak blbí, aby nevyužívali to co se osvědčilo.
VGR_j4ck41 napsal:
Kristova noho o jakym vyuziti strategicke mapy to v ramci TW mluvis? jediny co se v ramci cely serie da vedome strategicky ovlivnit je ze postavis svoje jednotky na most nebo ze zablokujes nejakej horskej prusmyk ... jednotky rozmistujes na bojisti jenom v ramci prostoru kterej ti da pocitac, i kdyz jses v horach tak netusis jakej bude mit teren profil apod. ... hrac absolutne neresi nejaky problemy pri zimnim tazeni, nezajima ho zasobovani armady apod. ... aby se ve hre projevilo to o cem tady basnis tak by se muselo zmenit hodne moc veci a ne jenom zmena z tahovyho systemu na realtime
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.