|
Saweho ZOUFALÉ OKÉNKO
|
| Robo |
Přidané 08-09-2010 11:39
|

Uživatel

Příspěvek: 1836
Založený: 01.10.05
|
Sawe ak ti mozem poradit zozen si joystick, nauc sa trosku lietat, chodievaj na normalne full real servery a zistis, ze to nie o tom mat 8 zostrelov za 5 minut v nejakom masomlejne ked ty sedis v Ta 152 a ostatni v La-7 a 25lb Spitoch 
Skor sa casom snaz zamerat na to, aby ste sa Ty aj tvoji kolegovia vratili zivi. Ak s lietanim len zacinas akoze asi ano podla toho, co pises, tak Mustang nie je moc lietadlo pre Teba kvoli narocnosti (ci uz taktika, pilotaz samotna a najma strelba)
Ale pravda je co pise Vity a tiez dodam ze ako povacsinou modry pilot mam ovela vacsi respekt pred dobre lietanym Mustangom alebo P-47 ako pred Spitom alebo ruskymi srandami. Rad si zalietam aj ja v americkych masinach a potvrdzujem co pisali vyssie. Sice netrhas kridla ako s MK108 ale polpalcove gulomety su velmi efektivne a ucinne ked s nimi vies strielat. Doprial by som Ti stretnut nejakeho skuseneho pilota v P-51, budes mat v lietadle velmi vela otvorov velkosti .50 skor ako povies 'krabice od bot'
A samozrejme sa ohradzujem proti Hekiteho hnusnej lzi, ze nemecke era su pre blbcov
Upravil/a Robo dne 08-09-2010 11:43
|
| |
|
|
| Jimik |
Přidané 08-09-2010 12:36
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 350
Založený: 30.09.05
|
VGR je americká letka a ty půlpalce nám jsou tedy souzeny a každodenním chlebem. Po mnoha letech poletování v modrých, žlutých, zelených, fialových letadlech jsem zakotvil u amerických pajlotů.S ničím snad nejde tak blbě něco sundat (když pominu štorcha) jako s americkým letadlem. Většinou vyberu P47 a nebo Hellcat.
Kluci tady něco už napsali o konvergenci a já se přidám. Pokud máš půlpalce, máš na výběr 150-200 metrů a to znamená 1sekundu drtivé palby a nebo konec ve formě tepla a světla po srážce s cílem. Radši dávám přednost 350-500 metrům, což při rychlosti 850 v dajvu dává 3s před odbočením a únikem do stratosféry. Chce to mít ale jasno jak předsadit a to znamená jen a jen tréning.
Americký letadla, jsou ale ty pravý pro skupinové létání. Tam se mě radost ze sestřelu doplňuje o radost ze spolupráce.
Jsou to prostě letadla pro chytrý poletování a hodně trenování.
Letu zdar  |
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 08-09-2010 12:46
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Koukám, že Sawe je další dychtivé eso zítřků. Ale z toho si nic nedělej, každej jsme začínali stejně, teda já určitě 
Pokud chceš hodně sestřelů a hodně smrtí (což umí každej) pak není Mustang vhodným érem pro tebe. Já preferuji když můj skalp nevysí na kdejaké tabuli sestřelů, a to i za cenu méně sestřelů.
Jinak jak lítat s Mustangem? Vysoko, rychle a nezatáčet. Vsadit všechno na moment překvapení a pokud to nevyjde tak využít rychlost a uletět. Kromě Ta-152 a 109K4 tě ve výškách nad 6km nikdo nedožene (samozřejmně kromě turbín). A pokud budeš kooperovat s jiným Mustangem, tak pak vás budou soupeři nejenom proklínat, ale přinutíte fricky lítat hodně nízko pod váma
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| Bart Simpson |
Přidané 08-09-2010 14:25
|

Uživatel

Příspěvek: 530
Založený: 23.07.10
|
Bude to chcieť len dlhý tréning, pevné nervy, ako hovorieval jeden pán: Učiť sa, učiť sa, učiť sa; nič iné ti nezostáva. Alebo ak chceš zostrely a zároveň Spojencov tak ber La-5/7, tie dve "dvojčtá" dokonca "trojčatá" určite rozprúdia krv tomu Fricovi ..
" Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - ( J.J. Cale)
|
| |
|
|
| Lekk |
Přidané 08-09-2010 14:33
|

Uživatel

Příspěvek: 1785
Založený: 20.10.05
|
Přidám i já něco mouder. Jak říkal muj učitel lítání velký Mag - mužeš lítat jako pánbuh, ale když nic netrefíš je ti to k prdu.
Jakýkoliv pulcoul má jednu výhodu a jednu nevýhodu.
Jmenuje se to v jednotě je sila.
Takže začni umistovat kulky na jedno místo a je putna kam se trefiš. Když to udržíš v jednom bodě ustřelíš cokoliv a kdekoliv.
no a vzhledem k tomu, že nevrkláš klackem ale muchláš klávesy tak se ti jednotné umístění nepovede. (nikoliv málokdy - prostě nikdy nepovede).
Pro tvou informaci - P47 vystřelí v jedné salvě víc mm železa nežli Bf109 s MK108. Schválně si to spočitej. P51 rovněž. Sice tady hrajou roli ještě jiné prvky než milimetráž, ale jsou to zajímavé výsledky
Pravda oproti FW to už je horší, ale stále slušné.
Co je duležitý, že po vzoru LW taktiky BnZ je adrenalin z poletu stlačen mnohdy do neuvěřitelně krátkých okamžiků, které mohou rozhodnout o tvém virtuálním životě. Díky Brown a křídelní koncepci je dokonce BnZ s P51/P47 stlačen do jediné 0,5 sekundy kde musíš umístit svoje dárečky na jedno místo nepřítele.
Tak a ted už víš co nás na tom bere.
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 08-09-2010 14:43
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11215
Založený: 26.01.13
|
Lekku, podle tvé metodiky mm vs mm by handgranát dosahoval účinnosti průměrného půlkilového kamenu
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| Sawe |
Přidané 08-09-2010 14:47
|

Nováček

Příspěvek: 35
Založený: 18.06.10
|
VGR_Lekk napsal:
no a vzhledem k tomu, že nevrkláš klackem ale muchláš klávesy tak se ti jednotné umístění nepovede. (nikoliv málokdy - prostě nikdy nepovede).
takže chceš říct že nikdy nebudu na klávesnici efektivně střílet s kulometama ? Já přemýšlel o Joysticku ale když sem pomyslel na to jak se s tím budu zase rok učit abych lítal alespoň tak jak teď tak mě to přešlo. A ještě jedna věc neuměl bych si představit jak bych lítal na Joysticku levou rukou(sem pravák) a v druhé měl myš a rozhlížel se.. takhle jednoduše levou mám na šipkách a pravou se rozhlížím a když du střílet tak si vyměním pravou na šipky a levou mám na mezerníku. Na klávesnici je jedno kterou rukou to řídím to nechce žádnej cit ale na joystik bych potřeboval obě ruky pravý asi   |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 08-09-2010 15:15
|

Uživatel

Příspěvek: 547
Založený: 03.10.05
|
sawe většina joyů má klobouček, kterým se dá slušně rozhlížet, ale znám spoustu praváků, co se rozhlížejí myší a jde to , používat ten klobouček se naučíš během pár minut  |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 08-09-2010 15:18
|

Hlavní administrátor

|
No a nebo se plácneš přes kapsu, koupíš TrackIR/zbastlíš FreeTrack a budeš se rozhlížet hlavou 
Bez joye vážně nemá smysl létat. Jakýkoliv rozumnější pilot ti na full real nedá sebemenší šanci. Z klávesnice si na joystick zvykneš během pár dní, ne-li hodin.
|
| |
|
|
| ringlett |
Přidané 08-09-2010 15:23
|

Diskutující

Příspěvek: 2156
Založený: 23.10.09
|
Sawe napsal:
VGR_Lekk napsal:
takže chceš říct že nikdy nebudu na klávesnici efektivně střílet s kulometama ?  Já přemýšlel o Joysticku ale když sem pomyslel na to jak se s tím budu zase rok učit abych lítal alespoň tak jak teď tak mě to přešlo. A ještě jedna věc neuměl bych si představit jak bych lítal na Joysticku levou rukou(sem pravák) a v druhé měl myš a rozhlížel se.. takhle jednoduše levou mám na šipkách a pravou se rozhlížím a když du střílet tak si vyměním pravou na šipky a levou mám na mezerníku. Na klávesnici je jedno kterou rukou to řídím to nechce žádnej cit ale na joystik bych potřeboval obě ruky pravý asi  
No na joy se přeučíš velice rychle a velice rychle přijdeš na to že ten klobouček nahoře na joyi je na rozhlížení lepší než myš. Chce to Joy, dva roky jsem létal jen s klávesnicí, teď po pěti letech (rocích na Joyi) už to prostě jinak nejde. A to mám jen Extreme 3Pro. |
| |
|
|
| lochness |
Přidané 08-09-2010 15:39
|

Uživatel

Příspěvek: 954
Založený: 19.03.10
|
ver, ze i na klavesnici se da efektivne mirit a strilet a sestrely se daji zaznamenat i malou razi. Ale to chce prave hodne citu (pozn: čti citu , nikoliv čítů), coz je v rozporu s tvou dosavadni praxi. Navic to chce zvladnout praci s trimy. Ale urcite se to neda srovnavat s vyhodou joysticku, kde odpadne spousta rezie a muzes se soustredit jen na to,co musis v souboji udelat. Proste na klavesnici je to hra, s joystickem je to simulator.
Druha vec, ktere tak trochu nerozumim, je, jak se rozhlizis behem boje? Jestli to dobre chapu, tak jakmile vstoupis do souboje, odpada starost o okolni deni a koukas jen pred sebe a snazis se sundat nepritele stuj co stuj. Jestli by nebylo docasnym resenim totalni rekonfigurovani klaves (pro litani na klavesnici na "rozumne" urovni je defaultni nastaveni dost spatne) a pouzivani mysi tou rukou, ktera bude obsluhovat spoust, plyn, klapky a ostatni funkcionalitu, ktera se da nastavit behem zlomku sekundy, tedy napriklad prava ruka neustale na sipkach a leva ruka obstara zbytek + rozhlizeni mysi.
Nedovedu si predstavit, jak porad ruckujes mezi klavesnici a mysi, kdyz se za tebe povesi 2 nepratele a pritom se jednoho snazis sestrelit.
Ale jestli mas s leteckyma simulatorama nejake plany i do budoucna, ne jen ze pres prazdniny nebylo co delat, pak je joy jednoznacna volba, presne jak pisou ostatni.
|
| |
|
|
| Sawe |
Přidané 08-09-2010 15:52
|

Nováček

|
normálka uplně v klidu ručkuju ani to nevnímám nebere mi to žádný čas ani mě to nezatěžuje... dělám to úplně automaticky těsně než začnu střílet prostě posunu levou z šipek na mezerník a z myši na šipky a hned zas zpátky až dostřílím behem sekundy.. mám perfektní přehled o boji i okolí.. nemám absolutně žádný problém s tímhle ovládáním jen mi jde o to míření že to není ono protože když to stiskneš tak ti to cukne o dost než kdybys mírně vyrovnal na joyi takže se nedá efektivně mířit a nadávkovat jedno místo ... proto mi to asi s americkýzma nejde |
| |
|
|
| LEON_CZ |
Přidané 08-09-2010 15:57
|

Uživatel

Příspěvek: 864
Založený: 29.05.07
|
I když mám samozřejmě stejný názor jako ostatní, že bez joysticku se IL-2 smysluplně lítat nedá, přece jen musím podotknout, že jsem potkal dva hráče, kteří se létání na klávesnici věnují a v souboji proti nim musí být člověk opravdu ve střehu. Jednoduše proto, že to ,,neproporciální" řízení klávesami způsobuje občas manévry nejen těžko očekávatelné, ale mnohdy s joyem i nenapodobitelné
Upravil/a LEON_CZ dne 08-09-2010 15:59
|
| |
|
|
| TozziFan |
Přidané 08-09-2010 16:25
|

Uživatel

Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Nechci nějak zlechčovat tvůj um, to žádná. Jen bych rád viděl natočený video, jak to mastíš na tý klávesnici na nějakém serveru(Spit nebo War Clouds). Si to nedokážu vůbec představit |
| |
|
|
| Sawe |
Přidané 08-09-2010 17:05
|

Nováček

|
pánové .. nevím čím to ale teĎ sem zavítal na Skies of Valor byl tam zrovna pacifik F4Fky, tak sem si řek že proč ne a během 10 minut a dvou letů 5 zer dole ) každopádně americké letadla si začínají získávat moje sympatie, je to o trošku jiném stylu střílení no 
FK_TozziFan napsal:
Nechci nějak zlechčovat tvůj um, to žádná. Jen bych rád viděl natočený video, jak to mastíš na tý klávesnici na nějakém serveru(Spit nebo War Clouds). Si to nedokážu vůbec představit 
můžu ti nějaké nahrát 
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 08-09-2010 17:11
|

Hlavní administrátor

|
Pokud se ti povedlo během 10 minut udělat dva starty v F4F a sestřelit 5 Reisenů, tak to samo o sobě vypovídá o naprosté neschopnosti tamních pilotů A6M 
Ale připouštím, že souboje Wildcat vs. Reisen jsou obvykle oboustranně velice zajímavé a vyrovnané (pokud to obě strany umí)
|
| |
|
|
| Sawe |
Přidané 08-09-2010 17:46
|

Nováček

|
no pravdou je že to asi nebylo 10 minut ale víc trošku sem to musel přibarvit na efekt(asi 20) ale i to je v poho pro mě .. 5 sestřelů sem snad nedal dohromady za celou dobu co lítám s americkejma .. i když to byly takové ty typy co ucítí krev tak kroutí a nevnímaj okolí takže se stačilo prohnat nějakým spletencem nebo letět kousek nad nějakým SBDčkem a nemusel sem vůbec stoupat do nějaké závratné výšky což zabere většinu času |
| |
|
|
| MK_KaiN |
Přidané 08-09-2010 17:57
|

Uživatel

Příspěvek: 1088
Založený: 01.10.05
|
Aha, takže si je vlastně nesestřelil?
Že ty si původně chtěl napsat, pětkrát
se mě za 20 minut podařilo vystřelit směrem
kde se měl teoreticky vyskytovat nepřítel, ale
pak ti to nedalo a barvil si a barvil až si to nabarvil? Co?
|
| |
|
|
| Sawe |
Přidané 08-09-2010 18:08
|

Nováček

|
MK_KaiN napsal:
Co?
ne  |
| |
|
|
| GC3_Messik |
Přidané 08-09-2010 18:17
|

Uživatel

Příspěvek: 956
Založený: 29.09.05
|
nelituj tech par stovek pokud hodlas litat delsi dobu a urcite si porid joystik!! Jednak te to opravdu jednou ceka a pozdeji budes mit uceni tezsi (zvyk je zelezna kosile). Letanim na klavesnici i s mega talentem dosahnes tak na 60 procent toho co dokazes s joystikem. Nemluve o tom, ze 90 procent letek klavesnicaka nevezme. Hodne lidi zacalo nejdriv instalaci ila a letem na klavesnici tak ver ze vi o cem mluvi.
Upravil/a GC3_Messik dne 08-09-2010 18:18
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 
|
| |
|