Hehe no yo na Intraku sa toho poprehadzuje a zneužije ... ale super nápad ...len umňa a pri mojich spolužiakoch by to moc dlho nevydržalo (kamarát s tým šúchal cca hodinu v kuse ... musel som ho vyrazit z izby)
Tak mám trochu jednoduchšie riešenie ... aj keď pedále ešte niesu dokončené lebo k tomu pôjde rýchlostná páka na stôl ktorá je už v pláne ihneď ako zoženiem poriadny knipel od joysticka. Toto bolo dorobené na rýchlo ...s egra nemala game-port na compe tak som stým utekal na intrák ku svojmu
Celé ma to vyšlo cca 100Sk - 4xposuvná kolajnička + kábel za cca 10Sk a dobré konexie u starých bývalých majstrov ktorý mi zabezpečili poriadne ešte svazarmovské poťáky o dobrej velkosti aj funkčnosti (vykal som im ... sú staršie než ja) ... ostatok je už len Home made výroba ... akurát že otec bude musieť zaisťovať auto niečim iným :sm12: Obrazok1 Obrazok2Upravil/a IJG1_Polko dne 28-01-2006 19:04
taky dobrej napad, jen je tam velky množstvi dreva v tech pedalech to potrebuje asi vetsi zatež nohou, ne? Mě to facha uplne nalehko. Tam uprostřed mas ozubeny kolečko, co se otira o potenciometr
Maxxis napsal:
taky dobrej napad, jen je tam velky množstvi dreva v tech pedalech to potrebuje asi vetsi zatež nohou, ne? Mě to facha uplne nalehko. Tam uprostřed mas ozubeny kolečko, co se otira o potenciometr
No umňa to ide banálne lahko ... každý ten trojuholník má 2 kolajničky ktoré znesú vela ... a to drevo zase nieje až také ťažké ... a mám to trochu ďalej od seba čiže je to aj pohodlné.
No ano ... je tam jedno ozubené koliečko na poťáku a jedno na otočnom ramene (to je s ramenom napevno) a toď vsio ... využívam asi 300° z potenciometra.
[
No umňa to ide banálne lahko ... každý ten trojuholník má 2 kolajničky ktoré znesú vela ... a to drevo zase nieje až také ťažké ... a mám to trochu ďalej od seba čiže je to aj pohodlné.
No ano ... je tam jedno ozubené koliečko na poťáku a jedno na otočnom ramene (to je s ramenom napevno) a toď vsio ... využívam asi 300° z potenciometra.[/quote]
300% je hruby, a ma to vliv pri zmene kormidla ja mam 140 % a nezda se ze by byl rozdil v citlivosti, porovnaval jsi to?
IJG1_Polko napsal:
Hehe no yo na Intraku sa toho poprehadzuje a zneužije ... ale super nápad ...len umňa a pri mojich spolužiakoch by to moc dlho nevydržalo (kamarát s tým šúchal cca hodinu v kuse ... musel som ho vyrazit z izby)
Tak mám trochu jednoduchšie riešenie ... aj keď pedále ešte niesu dokončené lebo k tomu pôjde rýchlostná páka na stôl ktorá je už v pláne ihneď ako zoženiem poriadny knipel od joysticka. Toto bolo dorobené na rýchlo ...s egra nemala game-port na compe tak som stým utekal na intrák ku svojmu
Celé ma to vyšlo cca 100Sk - 4xposuvná kolajnička + kábel za cca 10Sk a dobré konexie u starých bývalých majstrov ktorý mi zabezpečili poriadne ešte svazarmovské poťáky o dobrej velkosti aj funkčnosti (vykal som im ... sú staršie než ja) ... ostatok je už len Home made výroba ... akurát že otec bude musieť zaisťovať auto niečim iným :sm12: Obrazok1 Obrazok2
Maxxis napsal:
300% je hruby, a ma to vliv pri zmene kormidla ja mam 140 % a nezda se ze by byl rozdil v citlivosti, porovnaval jsi to?
Nie neporovnával ... pravdu povediac modlil som sa aby som mohol použiť tieto dva ozubené kolieska a že zaberú nadpolovičnú časť dráhy potenciometra A stalo sa ... Neskúšal som síce s inými kolieskami ... ale jeden pedál sa pohybuje cca 12-13 cm ... čiže stačí mi vychýliť jeden pedál o cca pol centimetra a cítim to ... neviem ako sa to správa u teba ale mám niekedy problém že keď vykopnem na doraz niekedy má lietadlo tendenciu letieť do vývrtky. Ale to je zriedka kedy.
ps: Inak "rýsovací prkno" to nevidelo internátne "materiál" nehávame na demoláciu alebo iné využitie
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.