October 21 2025 04:35:39
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 17

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Váš první letecký simulátor
Mungo
Peci: Hovori ti nieco R9200? Takze asi tusis, co naozaj potrebujem Šklebící se

310_cibule
Pépi, ten čudlík na přední straně krabice. Zkus to ještě jednou.

310_Ikar
1stCL Pepan napsal:
No to čumim - vy jste všichni něco smažili v období kdy já ani neuměl ani zapnout compa!!!...Vyděšený

Já začínal před 1 a 3/4 rokem na šturmovi... a něvěděl som z toho nič!!!:sm25:

HEH pepane, to jsi zacal jeste o 3/4 roku driv nez ja :-D. teda pokud nepocitam takovej ten sim z ped asi 15ti let u komediantu jak se tam litalo vesmirem a model byl z primek. nalitavaly na me takovy hvezdicky a carky!

www.310raf.com
313_OTU_oblak
první???
8 bit - spitfire, ACE, ACE2, tomahawk...a taky DAM BUSTERS Úsměv)
éra 286-486 - klasiky..stařičký BOB(EGA grafikaÚsměv, posléze AOE, AOP včetně dobývání japonska 1946 (s kachním shindenem se dobře sestřelovaly shooting stary) a samo F-29 retaliator Úsměv
a poslední éra..P133 a výše:
US NAVY Fighters a ATF + nějaký datadisk. tehdy jsem na těch rourách úplně ujel ÚsměvDále hoooodně dlouho CFS1....EAW chvilku...pak první šturm+CFS3(Ju88Úsměv )a pak dlouho pauza...a tedka targetware, šturmovik a ww2ol...jenom času by to chtělo více Úsměv))
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 17-12-2005 21:13

3BAP_Razo
1stCL_BlueL napsal:
mno na Amize comodoru 500 to byli Wings Úsměv a o nekolik let pozdej, kdyz jsem dostal PC to byl Fighter squadron

Jó, WINGS na Amize to byla bomba. Supr záležitost. Nikdy nezapomenu, jak jsem na konci 1.svět. války měl asi 250 sestřelů a opakoval misi pokaždé pokud jsem nesestřelil všechny letadla já a né mí spolubojovníci. Dokonce jsem se uchyloval k taktice nejdřív načni trošku svoje ať je sestřelej a ty máš všechny pro sebe.Tenkrát jsem by ještě mlád. Pff

http://3iap.4fan.cz
Jirka
Někdy v roce 1987-8 a byl to MS FS 3.
Minulé století.:bigeek:Úsměv

311_Rampa
taky se přidám a s dojetím zamacknu slzu , kde se nam podely ty casy...
F-15
F-117
Retaliator
Aces Over Pacific
Aces Over Europe
Red Baron 1,2
Flying Corps
Battle Of Britain
Combat Flight Simulator 1
B-17 1,2
A-10 TankKiller nebo jak se to jmenuje Úsměv
Ale pozor...mnozi z vás tady vzpomneli dost stare hity, ale co treba takovy DOGFIGHT... pamatuje nekdo? to byla rezba Úsměv)
S!

313_OTU_Blc
Flight simulator 1 na Didaktik M Mrknutí
Pak Fighter Bomber na stejné platformě a dál už nepamatuji...

Drevokocur
je zvláštní kolik lidí tady začínalo se simulátory až na 16bitech, přiččemž na osmibitech byly skvělé simulátory

u mně je to takto:

Tomahawk / ZX Spectrum
Carrier Command / ZX Spectrum
Dambusters / ZX Spectrum

F29 Retaliator / PC 286
Upravil/a Drevokocur dne 18-12-2005 11:27

http://traumazero.euweb.cz/fotogalerie/
AH_Cutora
Nevim jestli presne v tomto poradi, ale komplet vycet si mozna pamatuju:

Tomahawk / ZX Spectrum
F15 /286
F117
Retaliator
MS Flight Simulator 4 / 386
Red Baron I
Fly unlimited II
XWings
pak strasne dlouho nic, protoze jsem se bal sve zavislosti na Fly Unlimited II a XWingu kvuli kterym jsem malem neodmaturoval a az po vejsce jsem zkusil
Flight Gear
FMS (i kdyz to je spis modelarsky trenazer)
WWII fighters - asi 2 mesice jsem to liral a pak jsem jednou zkusil
Sturmase ...

VGR_Ghost
Knights of the sky (super sim z WW1, fakt paráda. Dodnes na to vzpomínám - za celou kampaň jsem měl asi 600 sestřelů. Úsměv Pro porovnání - Richthofen měl ve hře "jen" 400 a něco).
Red Baron
Retaliator
Aces over Europe, Pacific
LHX
CFS1-3

Dál nevim. Ale bylo jich monohem víc - jen si nevybavuju názvy.

http://www.virtualgrimreapers.net/
312_HeRa
Nejaky bojovy vrtulnik na ZX Spectru(gumak) u kamose. Mozna bych jeste vyhrabal vytisk z BT-100 (JEDNOjehlickova tiskarna), protoze ten vrtulnik jsem musel mit doma(i kdyz jsem si na vytisk pockal asi 25minut Úsměv
Vanoce 1989, muj prvni PC. 286/20MHz(co to byl chaldic? Úsměv ), pul mega RAM,20MB HDD, Hercules karta a oranzovocerny monitor a samo F15 - Strike Eagle II (myslim, ze jse to tak jmenovalo) a ALLMIGHTY RETALIATOR. Na nem jsem obdivoval moznost absence klacku(proc dnesni simulatory nepocitaji s osama mysi ? Smutný ) Vzdyt kridylka a vyskovaka by s tim sla ovladat lip nez na klavesach. V tomhle na retala nezapomenu.
Nasledne asi RedBaron, LHX mi taky neco rika a pak dlouho nic. Tak 4 roky nazpet Wings of War 1+2 (to uz jsem hledal neco z WWI+II) a pak jeste dlouho MSFS ruznych verzi az po tu dnesni. Na konci minuleho roku mi jeden pilot odtud rekl:"Hele Řízku, litame super sim, jmenuje se IL2, nechces to taky zkusit ? "
No a mate mne tu a uz se mne nezbavite Úsměv
Jen mi chybi nejakej poradnej vrtulnicek. Ty dopravaky nad Prahou jsou nuda Úsměv

312raf.com
312_HeRa
Jirka EAF310 napsal:

:bigeek: Jirko a na cem si to hral v roce 1987-8? To uz fakt bylo?

312raf.com
1stCL_Novotny
Satr samej dědeček!! Já sem na tom tak nějak jako Pépí. Vlastně mám pořád dudlík v puse:yes: .

IL-2
IL-2FB a dál!Mrknutí

Jirka
LEGRA_HeRa napsal:
Jirka EAF310 napsal:

Tehdy jsem chodil na vejšku do Brna a my měli kdispozici první 286-ky. A ty se daly ve volném čase využít k ledasčemus. Mrknutí

Lucka
K Vánocům v roce 2004 jsem dostala nový počítač. Brácha do něj nainstaloval hodně her a mezi nimi i Pacific Warior. Od března 2005 jsem létala offline IL2FB+ACE a od konce léta 2005 létám online IL2FB+ACE+PF.

312_HeRa
Jirka EAF310 napsal:
LEGRA_HeRa napsal:
Jirka EAF310 napsal:

Tehdy jsem chodil na vejšku do Brna a my měli kdispozici první 286-ky. A ty se daly ve volném čase využít k ledasčemus. Mrknutí

V te dobe jsem jeste meli na zakladce pozustatky saloveho pocitace, ktere jsme uspesne rozebirali (2MB HDD byl velikej asi jako obrovsky hrnec na zavarovani okurek Úsměv ) a v pocitacove ucebne PMD-85 a Consuly na BNC siti. Jezis to byla doba Mrknutí

BTW: Pamatujete si, jak se Intel a AMD dohadovali o tom, ze u CPU nepujdou pres 1GHz ? LOL

BTW2:A co ta dnesni kompatibilita ? :sm19: Zlaty casy jsou ty tam .

312raf.com
Drevokocur
to jste nikdo nehráli TFX nebo Super EF 2000 ? DID dělali skvělé akční simulátory....

http://traumazero.euweb.cz/fotogalerie/
Mungo
Od DiD mam jak TFX tak Super EF2000 a dokonca aj Tornado, o ktorom som kedysi dlho snival. Zial rozbehat to dnes je jaksi problem (EF2000 aj Tornado).

WT_Schmouddle
Hehe,
to je krásne sledovat...
rok 1987-90, Atari 800XL a BlueMax, Ace,Hellcat Pilot, Solo Flight, Tomahawk, a spooousta dalších věcí, který nevim jak se jmenovaly (třeba simulátor Mosquita).
Na základní škole na 286 všichni mydlili Prince of Persia a Ski or Die a já jedinej létal na F15 Strike Eagle III.
Pak docela dost pauza a rok 1993-94, kazdy den s TeeDeem na jeho 386 Knights of the Sky, F117 a Retaliator, pak AOE a AOP

1995 - vlastní 286, MSFS4

A pak už jsem se vezl - MSFS5,2000,2002 a 2004, MSCS2, EAW,BOB,WWIIFigfhters a od října 2003 Šturma na plný úvazek

www.wtigers.org
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,321,422 návštěv