Pár misí z druhé poloviny dubna 1945 - útoky na letiště ze strany USAAF (4.,78.,339.,355.,357 FG vybavené Mustangy + 361.,362., 404 FG vybavené Thunderbolty), pak taky nějaká "kotlařina", možná i pár misí za Luftwaffe I./JG 7 (Me-262)- obrana letiště. Budou to jen jenom minikampaně. (Asi to udělám polohistorické - na pomoc přispěchá z Ruzyně III./JG 27 ve svých Kurfürstech, druhé straně možná helpnou Sověti v Jacích.)
Upravil/a Cracken dne 12-06-2010 08:51
Nová verze mapy Plzne, přibyly texty, vesnice, upraveny textury povrchu, nová 2D mapa. http://www.uloz.t.../plzen-rarUpravil/a Stoupa dne 03-06-2011 15:30
Maximální rozměr je 952km x 744km. Alespoň to psal guru, který vytvořil návod maptvorby na AAA a na nějž, se mi zdá, odkazuje Stoupa. Akorát mi nesedí ta velikost mapy ČR 1:1 , pže ta udělat jde nebo by aspoň jít měla udělat.
Já jsem se zapojil do tvorby asi 5 map a základem pro tvorbu mapy je My_mapc, tj. černobílá mapa určující souš a vodu, jak píše Stoupa. Z té se pomocí magického toolu udělá ta páskovaná map_c a map_ctable, které potřebuje IL2 pro načtení mapy. A právě ta Mymap_c určuje, jak bude mapa velká v ilovi. Takže mapa ČR bude mít pro základ My_mapc v pixelech velikost 10400pix na 6400 pix a tuto scvrknu pomocí toolu do páskované podoby. Ostatní soubory jako map_t, map_h, map_f atd. budou následně mít rozměr 2600pix na 1600pix tj. 4x menší a zde každý pixel rovná se 200 metrů. Přičemž rozměr 10400x6400 v gimpu otevřít jde.
Všechny mapy, co jsem pomáhal dělat, byly udělaný takto. Ostatně teď udělala jistá americká squadra mapu kanálu 1:1 a má rozměr přibližně 544kmx430km. Rozměr map_t je 2728x2152 pix a tudíž původní My_mapc měla 10912x8508 pixelů.
Ted jsem se jeste mrknul na tu tvoji mapu Airfield Stoupo a máš tedy map_t 32pixelů na 32pixelů a ta mapa by měla být velká 6,4km na 6,4km a ty ji zdá se mi máš opravdu poloviční. Mrkni ještě jednou na tvorbu mapy Manam v návodu. On má opravdu My_ map v rozměrech 672x480 pixelů a na konci má obrázek mapy a ta má těch téměř 7km na 5km. Pokud to je, jak píšu, tak se zítra můžeš pustit do mapy Česka 1:1
Každopádně děláš pěkný 3d objekty. Nechtěl bys nám s něčím píchnout?? Pošleme ti s Rampou PM v nejbližších dnech a vysvětlíme.
Upravil/a 311_Tjurma dne 15-06-2010 12:01
Tak to jsou dobry zpravy. Co se tyce objektu, prave s Oldou koumáme jak převést modely do *msh. Jinak kam a co udelat potom uz vim. Ja prave myslel ze rozmer udava map_t/mat_h.... a nikoliv mat_c, a ono je to obracene.
Nějakej nápad jak dostat z modelu v Maxovi materialy *.mat na uložení?. Jinak, nechci to zakřiknout, se mi podařilo převest model do *msh. Ale když ho zkusim vložit neni vidět....předpokládam že tam chybí ty *mat soubory.
Upravil/a Stoupa dne 16-06-2010 18:15
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.