January 21 2026 12:06:10
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Supermani s befkem
3IAP_Sasa
Nejlepší je stejně fokáč. Nepřítel začne zatáčet, zmizí ti pod čumákem. Nějak podle chuti si předsadíš, i když ho nevidíš, pustíš to tam a pak kolem tebe letí jen hořící trosky. Tohle prostě miluju Mrknutí

Panek
Řešení je směrovka.

1stCL_pbarry
606_Tempik napsal:
To je někdy docela těžký, když tti efko zdrhá, nekroutí a ty to do toho motoru musíš prát skrz celý letadlo.

Já myslim befko je nejvíc odolný letadlo ve hře. Dokonce tak odolný, že ho pragr s tempíkem musí zmínit v tomto vlákně Šklebící se fňuk fňuk
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Panek
Šklebící se

606_Temp
1stCL_pbarry napsal:
606_Tempik napsal:
To je někdy docela těžký, když tti efko zdrhá, nekroutí a ty to do toho motoru musíš prát skrz celý letadlo.

Já myslim befko je nejvíc odolný letadlo ve hře. Dokonce tak odolný, že ho pragr s tempíkem musí zmínit v tomto vlákně Šklebící se fňuk fňuk

Hele klidni se. Připomínka "musíš trefit befko na motor" je sice hezká, ale ne vždy máš tu možnost. Mě jsou befka u prdele, ale řeči co kdo má dělat pokud.... jsou na <>, když není nepřítel kretén a nezačne kroutit. A nebyl jsem prní kdo ho zmínil. Dokonce ani druhej. Takže jestli máš nějaký osobní problém, tak mi ho klidně sděl narovinu, nebo mě nech na pokoji. Děkuji.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_pbarry
Díky žes mi to vysvětlil. Hiltoš vám určitě chtěl chytře vysvětlit že musíte mířit na motor .. Cool
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
BP_Tyrl
1stCL_pbarry napsal:
Díky žes mi to vysvětlil. Hiltoš vám určitě chtěl chytře vysvětlit že musíte mířit na motor .. Cool

Já zásadně mířím na hlavu. Dva palce nad střed obočí. Samozřejmě se započítanou chybou, pro případné rámy, nosníky, nádrže, táhla, neprůstřelná skla....... Takže ve finále jsem rád, když se vůbec trefím.

Hiltos
Ja zasadne mirim na koule. Nepritel, co nema koule, je snadny nepritel!

Jinak jsem samozrejme chytre nechtel vysvetlovat vubec nic, jen si do cervenych rypnout!

A video je moc pekne!

Pragr
Hiltos napsal:
Kdybys strilel na motor, stacilo by ti 6 naboju do kulometu ...

To si právě nejsem až tak jistý.

Střílel jsem na něj, když byl na malé rychlosti a zatáčel, přičemž mi ukazoval hřbet. Trefil jsem mu všechny zásahy do trupu, takže abych mu pustil olej, musel alespoň jeden AP granát proletět naplno skrz motor a trefil olejovou vanu, která byla ale v téhle situaci krytá blokem motoru. Vážně pochybuji, že by 6ran ze ŠKASů udělalo při zásahu na cca 150m větší paseku než jeden granát 23x152B. Takže teorie, že motor u 109ky jde zničit několika zásahy z kulometu je buď z říše pohádek, nebo má Il-2 velmi zvláštní "simulaci" damage modelu (pokud vůbec něco takového má). Musím říct, že b mi přijde mnohem pravděpodobnější.
Upravil/a Pragr dne 01-03-2010 08:29

Jirka
Pragr napsal:
Hiltos napsal:

To si právě nejsem až tak jistý.

Střílel jsem na něj, když byl na malé rychlosti a zatáčel, přičemž mi ukazoval hřbet. Trefil jsem mu všechny zásahy do trupu, takže abych mu pustil olej, musel alespoň jeden AP granát proletět naplno skrz motor a trefil olejovou vanu, která byla ale v téhle situaci krytá blokem motoru. Vážně pochybuji, že by 6ran ze ŠKASů udělalo při zásahu na cca 150m větší paseku než jeden granát 23x152B. Takže teorie, že motor u 109ky jde zničit několika zásahy z kulometu je buď z říše pohádek, nebo má Il-2 velmi zvláštní "simulaci" damage modelu (pokud vůbec něco takového má). Musím říct, že b mi přijde mnohem pravděpodobnější.

Tvrdím, že motor kteréhokoliv letadla lze zničit několika zásahy z kulometu. Chce to štěstí, ale jde to. A vůbec, která gamesa je dokonalá ? Mrknutí

Pragr
Tohle by šlo snadno otestovat. Vezmeš letadlo, nahodíš na letišti motor. Vedle tebe naspawnuje člověk s nějakým bombrem co má ve střelišti jeden malorážní kulomet, a pak už je to sranda Úsměv

WT_Horrido
Všechno jsou to číteři. Já bych všechny ty šturmoviky zakázal!
Upravil/a WT_Horrido dne 01-03-2010 09:34
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

3BAP_Rohlos
Já mám na befka dobrou zkušenost ohledně zásahu do motoru. Jako bombr jsem zhasnul dost befek ze zadního střelca a to díky rychlopalnejm slizojidním škasům. Malorážní kulomety moc rád nemám. To už radši dvacku.

Jak vidím za sebou pomalu blížící se befko a ja mám škasík, tak se mě zvedne nálada. Zásah do motoru befka pár diabolkama a pápá prskavko. Tady samozřejmě mluvím o jelitu, kterej se ke mě přibližuje pomalu. Se zoomovaním je to jiná, ale haluz se taky občas zadaří. Myslím, že motor je nejslaší článek befka.

3IAP_Sasa
befko má hodně citlivej motor, ale na p40 nemá nic. To je nejkouzelnější letadlo pro útok na bombra Úsměv

Merten
S poslední Rohlíkovou větou se nedá než souhlasit Mrknutí.A vlastně ne jen s ní s befkem jde na bombra jen jelito Šklebící se třeba F4 vs A20 tak tam je nejlepší letět daleko za ním a řvát na ts kšá ludro kšá spadni Cool.

WT_Schmouddle
Mertene, čelňák jsi zkoušel?

F4ka neni špatná, už má dvacku, to s F2kou klovat Zementery...Úsměv

[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Merten
Achtung ironie Šklebící se

LEON_CZ
WT_Horrido napsal:
Všechno jsou to číteři. Já bych všechny ty šturmoviky zakázal!

To říká ten pravej, ten kterej točí s Fokkerem Dr1 v dogfightu doleva Šklebící se
Upravil/a LEON_CZ dne 01-03-2010 13:44

http://www.virtualnipilot.cz/
3IAP_Sasa
Náhodou F4 na pešku funguje dobře. B25 už je menší oříšek. Úsměv Ale zase, když jde sundat Ju88 v Jakovi tak proč ne v befku s lepším kanónem.

Koty
606_Tempik napsal:
Hiltos napsal:

Chci vám jen říct, že do motoru se dá trefit i z šesté hodiny (konvergence střel), nebo se prostě trefit do SOP.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,133,486 návštěv