November 24 2024 05:12:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » DS Asfaltoví Holubi - DISKUSE
 Vytisknout diskuzi
Střelba do přistávajících.
LEON_CZ
Panek napsal:
Il2 není jen o kroucení a zoomování, je to také o taktice.

A jestli si někdo veme jen 50% a je nucen přistát dříve, než jeho soupeř, tak ať si nestěžuje! Svou výhodu lehčího a stoupavějšího letadla si vybral a teď je nucen přistát.
Ten, kdo má více paliva, zase riskoval, že není tak obratný a stoupavý, ale zase může "sezobnout" někoho, komu palivo došlo.
Je to boj a vyhrává ten lepší. To jestli ten lepší někoho zhasne při pojíždění, přístávání, nebo startu, neznamaná, že je to srab. Prostě svého soupeře porazil.

Ano, ale stejný pohled můžeš mít i v případě startujícího letadla. Můžeš ho zprasit ještě když má podvozek venku s tím, že jsi svého soupeře POUZE porazil. Nebo ho můžeš nechat nabrat aspoň nějakou výšku a zatáhnout podvozek a pak ho sestřelit v čestném souboji. Je to pouze o tom, co který hráč od hry očekává. Kdo si chce užít adrealin ze souboje a má k soupeři aspoň nějakou úctu, zvolí druhou možnost. Kdo chce mít hlavně 100 snadných bodů (nebo streak) a je jedno jak, zprasí ho při startu...
Upravil/a LEON_CZ dne 21-02-2010 13:39

http://www.virtualnipilot.cz/
3IAP_Sasa
nevim v cem budu lepsi, kdyz necham soupere nabrat 150m vysky pri rychlosti 250kmh a z prevyseni ho odprasknu jako psa...

3BAP_Cassius Chaerea
LC_LEON_CZ napsal:
Ano, ale stejný pohled můžeš mít i v případě startujícího letadla. Můžeš ho zprasit ještě když má podvozek venku s tím, že jsi svého soupeře POUZE porazil. Nebo ho můžeš nechat nabrat aspoň nějakou výšku a zatáhnout podvozek a pak ho sestřelit v čestném souboji.
Čestnej souboj, bože můj co to je za kravinu?Cool

Opravdu netuším, jaký vliv má poloha podvozku na čestnosti souboje.Mrknutí
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 21-02-2010 13:43

LEON_CZ
3IAP_Sasa napsal:
nevim v cem budu lepsi, kdyz necham soupere nabrat 150m vysky pri rychlosti 250kmh a z prevyseni ho odprasknu jako psa...

Nebudeš lepší, pokud to sám necítíš, tak se samozřejmě není o čem bavit a je to vpořádku, každý od hry očekává něco jiného, někdo adrealin z férového souboje, někdo prostě co nejvíc bodů Šklebící se
Mně osobně je milejší samostatný hráč, který mě zprasí při startu a ani ho nenapadne, že by dělal něco špatného, než hráč nějaké letky, který mě zprasí při startu, přestože to pravidla jeho letky zakazují. To se mi zdá docela pokrytecké.

3BAP_Cassius Chaerea napsal:

Čestnej souboj, bože můj co to je za kravinu?Cool

Opravdu netuším, jaký vliv má poloha podvozku na čestnosti souboje.Mrknutí

To 3BAP_Cassius Chaerea: Opravdu si myslíš, že právě startující pilot má naprosto stejné šance, jako pilot, který ho právě vulchuje? Šklebící se
Upravil/a LEON_CZ dne 21-02-2010 13:57

310_Obluda
Dodělávat unikající kouřící letadla a střílet na vzlétající a přistávající stroje se v naší letce samozřejmě nedělá.... protože je to zpravidla riskantní činnost Úsměv nějaké "morální" hledisko je samozřejmě blbost že jo. Nepřátelské letadlo není v žádné fázi výskytu ve hře přátelské Úsměv

Joe Hallenbeck
Minimalne ma sanci dat refly a odstartovat z jineho letiste. Kdyz nekdo vulchuje na letisti kde se narodim dam refly vemu bombera a strilim po nem ze streleckych vezi a pokud na me chce zautocit, tak mu tesne pred jeho strelbou zmizim diky tlacitku refly. A vubec mi to nevadi protoze je to jeho blbost ze to tak na me zkousi.... Šklebící se

TAkze je to tak trochu blbost toho jedince ketry zkousi odstartovat pod rizikem toho ze ho nekdo vulchne.
313_FlyBoy
RY-C

LEON_CZ
310_Obluda napsal:
Dodělávat unikající kouřící letadla a střílet na vzlétající a přistávající stroje se v naší letce samozřejmě nedělá.... protože je to zpravidla riskantní činnost Úsměv nějaké "morální" hledisko je samozřejmě blbost že jo. Nepřátelské letadlo není v žádné fázi výskytu ve hře přátelské Úsměv

Morální hledisko to začne být až tehdy, když pět modrých zuřivě nahání jednoho červenýho, střílí jeden přes druhého aby ho vyžral a klidně to jeden modrý kropí skrz ostatní modré hlava nehlava Šklebící se Když jsem pak jedním z těch modrých, který byl sestřelenej modrým za mnou jen proto, aby mi vyžral cíl, to jsem pak fakt morálně nasr..nej Šklebící se

Hoper
LC_LEON_CZ napsal:
Většina letek má podobné chování zakázáno přímo ve svých interních pravidlech, i to střílení po padácích apod., takže by ses s tímto teoreticky neměl často potkávat :D Ale záleží, mezi jakou komunitu chodíš létat...

Kefalín, što takóje "většina" ?
Většina tobě známých ? Nebo většina celosvětových ? Ty znáš interní pravidla celosvětových letek ? ;)
Já třebas vím, že interní pravidla Wétéček zní - pokud svítí, ideálně kouří a klepe se na přistání, tak toho haj.la sejmi, ať ho na..reš a nedovol mu připsat si případné získané body
Chybějící písmenka v interních pravidlech samozřejmě nechybí ;)
Křečci na takového opovážlivého šmejda ještě plivnou pravou torbu zrní ...
;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

3BAP_Cassius Chaerea
LC_LEON_CZ napsal:
To 3BAP_Cassius Chaerea: Opravdu si myslíš, že právě startující pilot má naprosto stejné šance, jako pilot, který ho právě vulchuje? Šklebící se
Prosím tě Leone, kdy má v souboji někdo stejné šance? Jedině, když jdou na headon dvě naprosto stejná letadla s naprosto stejnou rychlostí a výškou, se sluncem postaveným kolmo k oběma strojům.

Jestli hledáš čestnost v tom, že na někoho spadneš ze zadu a sejmeš ho, tak to sorry, to není o nic čestnější než vulch.

Edit: Když startuješ máš čumět kolem sebe, když letíš máš čumět kolem sebe, když přistáváš máš čumět kolem sebe. Pak se nemusíš vymlouvat, že nepřítel je "nečestnej". Když tě sejme, tak si to v každém případě pos*al, nebo měl smůlu.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 21-02-2010 14:10

LEON_CZ
LC_LEON_CZ napsal:
Prosím tě Leone, kdy má v souboji někdo stejné šance? Jedině, když jdou na headon dvě naprosto stejná letadla s naprosto stejnou rychlostí a výškou, se sluncem postaveným kolmo k oběma strojům.

Jestli hledáš čestnost v tom, že na někoho spadneš ze zadu a sejmeš ho, tak to sorry, to není o nic čestnější než vulch.

Edit: Když startuješ máš čumět kolem sebe, když letíš máš čumět kolem sebe, když přistáváš máš čumět kolem sebe. Pak se nemusíš vymlouvat, že nepřítel je "nečestnej". Když tě sejme, tak si to v každém případě pos*al, nebo měl smůlu.

Pokud si někdo nehlídá záda, to snad nemůžeš srovnávat s tím, když někdo startuje ze země, ne? Zamračený V tom prvním případě je to jen jeho neopatrnost. Ve druhém případě máš z pilota 100 snadných bodů a o ty jde Tobě především, ne? Jinak bys ho nechal vzlétnout a vychutnal si s ním trochu férovější souboj Vyděšený

To Hoper: Co se týče třeba střelby na padáky, tak na zmíněném WT to je ošetřeno zcela nekompromisně:
- Je přísně zakázána úmyslná střelba na piloty na padáku, se stejnými následky jako v předchozím případě.
Upravil/a LEON_CZ dne 21-02-2010 14:22

jirik
Hmmm, zajímavé čtení. Jednou se mi stalo, že jsem na AHčkách narazil v F4 na rovně letící I 185. Zavěsil jsem se a poslal ho k zemi. Následně mi v chatu strašně vynadala jedna z mála pilotek, které jsem kdy potkal - Lucka, že se chystala přistát. Nesvítila, klapky ani podvozek nic. Strašně jsem ji nakrknul a že si mě prý najde. Ano, párkrát jsem na startující letadlo zaútočil, ale pokud si dobře pamatuju, tak jen pumami, nebo v bombardéru hlavňovými zbraněmi. Startující letadla nechám něco nastoupat a pak zahajuji steč. U letiště na svítící, letadla s klapkama a podvozkem rozhodně nestřílím. Na padáky nestřílím, přiznávám, že náhodně jsem už pár lidí trefil při opouštění stroje, když jsem je přes trasírky neviděl. Kouřící pomlácená letadla nechám odletět, ale to tak půl na půl. Opravdu mám pak ze sebe takový lepší pocit.Úsměv Třeba tomu citátu, co má v podpisu Hoper moc nerozumím, resp. japonskému chování co se týkalo zajatých vůbec nerozumím. Jak to tady ale čtu, jsem docela překvapen, možná je načase začít si usnadňovat virtuální život.

Hoper
na většině map je na letišti siréna + aspoň minimum flaků (pokud už nejsou zničené)
takže pokud i přesto startuješ...
pokud sedáš s nepoškozeným letadlem a přesto víš o nepříteli....

ovarek.cz/hamster.gif

310_Podrs
Hehe, to mě takhle jednou projel naspeedovanej fokáč z převýšení ale netrefil. Do dalšího souboje se už zapojit nechtěl, protože mu došlo zrovna palivo... Šklebící se tak jsem se za něj pěkně zaparkoval a poslal ho bez pardónu k zemi... Vyděšený A pak jsem si vyslechl tirádu jakej že jsem hajzl, že jsem ho sestřelil, když šel na nouzák bez paliva Šklebící se

http://www.310raf.com
LEON_CZ
Tak situace člověk potká na virtuálním nebi různé, mě docela naštve, pokud honím soupeře, on mi napíše NO AMMO, já se následně otočím domů, on to otočí za mnou a rozebere mě na kaši Šklebící se ALE POŘÁD MĚ TO NEDONUTILO STÁT SE STEJNÝM PRASETEM JAKO TEN CHUDÁK. Na druhou stranu zažívám i situace (teď hlavně v RoF), kdy mi vysadí motor, plachtím skrz chumel bojujících letadel a soupeři si v chatu začnou psát, že ten Camel už nemá motor, tak ať po něm nikdo nestřílí a nechají ho přistát. Nebo když se potkám s přesilou 6 na 1 a nevrhne se na mě všech šest hráčů, ale vyčlení se pouze jediný soupeř, se kterým pak provedu regulérní souboj a ostatní se do boje nemíchají. K takovým soupeřům mám RESPEKT
Upravil/a LEON_CZ dne 21-02-2010 14:32

Hoper
LC_LEON_CZ napsal:
Tak situace člověk potká na virtuálním nebi různé, mě docela naštve, pokud honím soupeře, on mi napíše NO AMMO, já se následně otočím domů, on to otočí za mnou a rozebere mě na kaši :D ALE POŘÁD MĚ TO NEDONUTILO STÁT SE STEJNÝM PRASETEM JAKO TEN CHUDÁK. Na druhou stranu zažívám i situace (teď hlavně v RoF), kdy mi vysadí motor, plachtím skrz chumel bojujících letadel a soupeři si v chatu začnou psát, že ten Camel už nemá motor, tak ať po něm nikdo nestřílí a nechají ho přistát. Nebo když se potkám s přesilou 6 na 1 a nevrhne se na mě všech šest hráčů, ale vyčlení se pouze jediný soupeř, se kterým pak provedu regulérní souboj. K takovým soupeřům mám RESPEKT

na tohle nejde říct nic ;)

ovarek.cz/hamster.gif

3BAP_Cassius Chaerea
LC_LEON_CZ napsal:
Pokud si někdo nehlídá záda, to snad nemůžeš srovnávat s tím, když někdo startuje ze země, ne? Zamračený V tom prvním případě je to jen jeho neopatrnost. Ve druhém případě máš z pilota 100 snadných bodů a o ty jde Tobě především, ne? Jinak bys ho nechal vzlétnout a vychutnal si s ním trochu férovější souboj Vyděšený
Leone v obouch případech je to jeho blbost.
Jinak neboj se, já většinou, když útočím na letiště, tak nechávám letadla vzlítnout, protože pak, když ho sejmeš, tak se rozm*dá o zem a na AH odepíše letadlo, když po něm střílíš ještě na zemi, tak ho nemusíš vždycky zničit a on může dát refly. Jinak opravdu netuším, co by měl mít nepřítel za stroj, aby to byl "férovější" souboj, proti mému Il-2.

Leone už vidím, jak ty s celou svojí čestností, necháš il-2 odlítnout domů, když tě předtím šturm nechá vzlítnout z letiště, na které útočí. Ty pohádky o čestnosti a férovosti souboje, jsou dobrý, ale v Il-2 jsem je ještě neviděl.

LEON_CZ
LC_LEON_CZ napsal:
Leone v obouch případech je to jeho blbost.
Jinak neboj se, já většinou, když útočím na letiště, tak nechávám letadla vzlítnout, protože pak, když ho sejmeš, tak se rozm*dá o zem a na AH odepíše letadlo, když po něm střílíš ještě na zemi, tak ho nemusíš vždycky zničit a on může dát refly. Jinak opravdu netuším, co by měl mít nepřítel za stroj, aby to byl "férovější" souboj, proti mému Il-2.

Leone už vidím, jak ty s celou svojí čestností, necháš il-2 odlítnout domů, když tě předtím šturm nechá vzlítnout z letiště, na které útočí. Ty pohádky o čestnosti a férovosti souboje, jsou dobrý, ale v Il-2 jsem je ještě neviděl.

Zatím jsme se bavili o stíhačích, takže nepředpokládám, že by sis bral bitevního IL-2 proto, že si chceš vychutnat dogfight se stíhačem Šklebící se Setkal jsem se za ty roky ve vzduchu jak s prasaty, tak s ,,rytíři" kteří Tě nechají nabrat výšku po startu a když je sestřelíš, tak Ti ještě pochválí zásah. Já už za ta léta hráče nijak neodsuzuju, každý se baví jak umí, ale můj RESPEKT má pouze ta druhá skupina a věř, že ani nikdo z LC Tě na zemi nezprasí nebo neodpráskne až se budeš mrskat na padáku Šklebící se

czs_scharck
Prosil bych Věru Pohlovou, aby to tak neprožívala a zvykla si být "furt ve střehu" ve všech situacích, jinak bude na starý kolena psychicky labilní se sklonem všechno zakazovat . . . a vrčet. Vyděšený
Upravil/a czs_scharck dne 21-02-2010 14:46
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

3BAP_Cassius Chaerea
LC_LEON_CZ napsal:
Zatím jsme se bavili o stíhačích, takže nepředpokládám, že by sis bral bitevního IL-2 proto, že si chceš vychutnat dogfight se stíhačem Šklebící se Setkal jsem se za ty roky ve vzduchu jak s prasaty, tak s ,,rytíři" kteří Tě nechají nabrat výšku po startu a když je sestřelíš, tak Ti ještě pochválí zásah. Já už za ta léta hráče nijak neodsuzuju, každý se baví jak umí, ale můj RESPEKT má pouze ta druhá skupina a věř, že ani nikdo z LC Tě na zemi nezprasí nebo neodpráskne až se budeš mrskat na padáku Šklebící se
Váš problém, já ti můžu za BAP říct, že tě jako protivníka s klidnou duší sejmu v jakékoli fázi letu.

VCAF_Joe
Spíš naopak.
Na tom, co píše Leon něco je. Stačí se jen trochu zamyslet.
Vidím to podobně. To, že je něco povoleno neznamená, že se musím chovat (aspoň podle mýho postoje a svědomí) jako prase.

Např. naše letka vždy uznámala zákaz střílení na padáky (nemůže se absolutně bránit) na na přistávající mašiny (soupeř evidentně skončil s bojem, nechám ho být, neznamená nebezpečí). Naopak startující mašina je klidně cíl (pilot si musí být vědom, že se kolem může potulovat nějakej lovec).

Chování mnoha lidí např. v simulátoru (nebo klidně i na silnici) odráží jejich povahu, charakter...
Když někdo jezdí třeba přes vesnice jak hovado a nějaká padesátka mu nic neříká, co od něj čekat v normálnim životě?
Czech Spitfire Club - "We don't forget"

http://www.czechspitfireclub.cz
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,032,065 návštěv