March 04 2026 16:51:37
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Joystick
Pajda
Ještě něco napíši Úsměv

Zase musím říct, že tento Logitech s feedbackem není zas úplně špatný joy z pohledu někoho, kdo jednak s FF nikdy nelétal a chce to alespoň zkusit. Protože jednak podle mne má suprovou ergonomii (osobně si mi drží lépe než MSFF2, asi hlavně kvůli většímu zahnutí páky) a pak že ten FF skutečně funguje(tedy s tím co jsem napsal výše). Bohužel ta "zkouška" u pilotů co občas chtějí i něco sestřelit většinou vede k tomu, že nejenom zanevřou na Logitech, ale na FF vůbec.

Teď Proč to píšu: jednak proto, že se rád vykecávám Vyděšený ale hlavně proto, že tento joy už jsem "vyřadil" a teď je někde u kamaráda. Tudíž nedávno jsem dokonce zahlédl i krabici, takže by nebyl problém joy stáhnout z oběhu, zabalit a poslat ti ho na zkoušku, pokud bys měl zájem, Oldo? V podstatě za to nic nechci, jen bych byl rád, kdyby se tak do 2-3 měsíců zase vrátil. Jinak já ten joy už asi rok neviděl, ale měl by být plně funkční (tedy asi tak jak může být funkční Logitech po 3letech Zamračený provozu )

311_Mart
Já mám v současnosti Saitek Cyborg X, starý je dva a půl měsíce, ale už od začátku je tam tak šílená vůle, že necháu jak to mohlo opustit brány fabriky, krom toho mi začal blbnout twist - kopne plnej pravej a pak jde doprava jen na polovinu, takže půjde na reklamaci. Jestli ji neuznají, nechán si ho aspoň jako plynovku, která je fakt povedená, joy jde totiž taky rozebrat na základnu a klacek.
A nejspíš zkusím toho Thrustmastera T-16000M.
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

Merten
olda maly napsal:
Na ten se Barte vyprdni. Kdysi jsem ho měl. Hroznej šrot. Běž raději do Logitechu, nebo Saiteku. Já si zřejmě pořídím tento: Logitech Force 3D Pro. Má s ním někdo zkušenosti?
Měl jsem a je fajn.

606_Alllite
To Olda : jestli jsi začal lítat na Logitechu , zůstaň u stejné značky ..můj případ : mam asi 4 roky logitech extreme 3D, starám se o něj a je jako nový , vše plně funguje!!! Nedávno jsme si koupil Saiteck Cyborg X FF , na zkoušku a je mi uplně k ničemu , po rokách lítaní na logitechu jsme si vytrénoval "těžkou ruku" , když lítam tak potřebuji určitý odpor od joye , na Saiteku jde všechno strašně lehce + vůle ve středu, která ti bude hodně vadit + tvrdý twist, který ti bude vadit ještě víc , po 14 dnech jsem ho dal do krabice a na skříň,...zůstaň u logitechu

Do Saiteku nejdi , utratíš zbytečně peníze , viz má zkušenost
Upravil/a 606_Alllite dne 13-09-2010 13:37
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.

Thomsen
Saitek Cyborg X jsem po pár měsících reklamoval,právě na ten twist.Dostal jsem za něj jinej,novej,ten už nemá tak tuhý péro a lítá se s ním líp.Ale jak dlouho zas ten joy vydrží?
Teď zkouším toho Thrustmaster T.16000M a přesnost a plynulost je proti Cyborgu o 100% dál.(Taky má jinou technologii) Akorát by asi nebyl špatnej jako doplněk od Saiteku Throttle Quadrant.Hlavně pro ROF.

PS:Cyborg X nemá FF a rozložení tlačítek včetně dvou plynů bylo dost dobrý,škoda tý kvality.
Upravil/a Thomsen dne 13-09-2010 13:56

olda Olde maly
Mertene já ho měl taky. Byl fajn tak tři měséce Úsměv Hele Pajdo, seš hodnej, ale myslíš že to stojí za to takhle krmit poštu? Alllite no právě, proto jsem si vyhlídnul ten Force Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

Pajda
Oldo, ta pošta si to nezaslouží, to je fakt. Ale zas aby tě pak nehryzalo svědomí žes ho přeci jen nezkusil, nebo proč jsem si ho sakra předem nezkusil Šklebící se Já jsem teď s Extreme celkem spokojený a ztotožňuji se s tím co o něm píše Alllite, ale samozřejmě v člověku furt hryže jestli není něco ještě lepšího, třeba ta T16000.

WT_Peci
Co jsem pořídil g940ku, tak neřeším, který joy mi dá víc.

Opravdu se vyplatí chvíli vydržet, naspořit a pořídit ji.

MK_Hombre
BP_Tyrl napsal:
Má někdo nějakou skušenost ohledně zásadních rozdílů mezi THRUSTMASTER T-Flightstick X a THRUSTMASTER T.16000M? Hlavně co se týče přesnosti a trvanlivost?

Tyrle, já T-16000 používám dva roky a naprostá spokojenost. Ani po této době nejsou patrné žádné vůle ani jiná opotřebení. Dle mého skromného názoru nejlepší joy bez FF a za směšnou cenu 1200 Kč Mrknutí

BP_Tyrl
No to je dobrá zpráva. Už jsem si to objednal za litr.

Merten
olda maly napsal:
Mertene já ho měl taky. Byl fajn tak tři měséce Úsměv Hele Pajdo, seš hodnej, ale myslíš že to stojí za to takhle krmit poštu? Alllite no právě, proto jsem si vyhlídnul ten Force Úsměv
Když jsi to FF měl tak proč se teda na něj ptáš?Šklebící se Já mluvil o tom Logitechu force 3D pro Mrknutí

olda Olde maly
Cool Tak to jsem Tě špatně pochopil Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

Mech
Mam THRUSTMASTER T-Fligh Hotax X, kterej je prakticky THRUSTMASTER T-Flightstick X s oddelitelnou plynovkou a docela to ujde za ty prachy rekl bych.
Trosku necitlivej kolem stredu coz me obcas vytaci k silenstvi, chybi mi jeste aspon jeden slider na trimovani(na pace je jen kolibka 8 tlacitek).
Taky je blby ze paka nema vlastni kabel a kabel mezi joyem a pakou ma asi jen metr coz je nesikovny, ale ne neresitelny. Jinak az na absenci FF neni moc co vytknout. Nekroutim tak casto, tak snad nejakou dobu vydrzi.

311_Mart
Tej plynovky je kusMrknutí
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

Plebejec
olda maly napsal:
Na ten se Barte vyprdni. Kdysi jsem ho měl. Hroznej šrot. Běž raději do Logitechu, nebo Saiteku. Já si zřejmě pořídím tento: Logitech Force 3D Pro. Má s ním někdo zkušenosti?

Ano ten mam uz asi 5 let (nevim presne).
mam snim nalitano mnoho noci, mnoho dovolene(pocita se i kdyz je mlada v praci) a musim rict ze do nedavna zadny problem, nyni mi dela i po kalibraci ze se v klidovem stavu trepe, tzn. pustim jej a zacne se trepat.
Proto si kupuju novy a zase tento typ, naprosto spokojen.
Mozna je to zapricineno tim ze pouzivam forceback,litam s bombardery a tam forceback zas tak moc nevadi jako kdyz mate stihace, chudak mala se opotreboval. Ale doporucuju

ZVP_Hekite
safra zrovna jsem si chtěl koupit saitek Šklebící se tak dlouho jsem se rozhodoval ... a teď tohle vlákno Pff
No popravdě už se také delší dobu poohlížím po Thudmastrovi
Upravil/a ZVP_Hekite dne 15-09-2010 15:25

http://zvp.wz.cz/
Panek
Síím, Hekite má nepovolený podpis. Šklebící se

1stCL_Fucida
Už před půl hodinou dostal PM Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

BP_Tyrl
PM to jako Přes Mordu? Cool

ZVP_Hekite
Bylo to slušné požádání
Nepokoušel se mne nacpat pod dodávku jako někdo z ( BP )Šklebící se
takhle se pozná úroveň Pff
Jen prosím do papíru černý puntík néééé
( Švestičky ze zahrádky zašlu poštou )

Bylo to kvůli tomu že to propagovalo RAF

Šklebící se
Upravil/a ZVP_Hekite dne 15-09-2010 18:02

http://zvp.wz.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-03-2026 12:24
večerníček z třetí říše https://youtu.be/.
..N8z5guABCb

29-01-2026 21:13
Každá dobrá snaha se počítá! :-)

28-01-2026 08:45
Oslava doma vyrobeným rámenem se počitá? Úsměv https://imgur.com.
..

27-01-2026 16:56
Mám někde doma konzervu s kaki. Bude to stačit?

26-01-2026 19:44
Kdo má doma saké nebo něco japonského (a vlastně klidně i korejské sodžu) - tak zítra by se dožil 106 let Hirojoši Nišizawa...

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

39,538,041 návštěv