November 23 2024 11:49:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » DS Asfaltoví Holubi - INFORMACE
 Vytisknout diskuzi
TeamSpeak v.3 na AHckach
Hoper
jo, už jsem nad tím dumal
tedy dumal, že bych nad tím měl dumat :D

pokud na to neudělá mančaft od TS nějakej "převodník", tak se obávám... :(
kde je "configurák" z TS2 vím, ale je "nečitelnej"...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
tak ti nevím...

....the database structure has completely changed in TeamSpeak 3 so any direct mySQL database integration which you may have implemented will also have to be re-examined.
....
Can I upgrade my TeamSpeak 2 server database to TeamSpeak 3?
No. Too many things have changed. New protocol, new format, new user management system, new everything...

což znamená, že veškerá hesla jsou - tam
....

jinak pro ostatní:
Default ports are as follows...

Default voice port (UDP): 9987
Default filetransfer port (TCP): 30033
Default serverquery port (TCP): 10011

ed:doopravy
Upravil/a Hoper dne 19-02-2010 07:06

ovarek.cz/hamster.gif

AH_Cutora
Zdar,

moc se všem omlouvám za rozmrdaný a asi momentálně nepoužitelný TS, ale zle jsem si naběhl. Čekal jsem upgrade se stejnoým nebo velmi podobným systémem managementu serveru, ale je to úplně celé překopané. Výsledkem je, že jsem to v omezeném čase který jsem si na to připravil nerozchodil korekně. Budu na tom pracovat ze soboty na neděli v noci a snad to dodělám.

"Recenze" k TS v3.
Tak z toho mám rozporuplné pocity.
Je to zcela přepsaný SW. Klient vypadá mnohem snadněji použitelný a srozumitelnější. To je plus. Server je teď udělaný jako čistě konzolová aplikace s IP přístupem pro full management a nastavit se dá kde co, loguje do krásně srozumitelného textovégho souboru, to je pro administrátora jednoznačné a velké pozitivum.

Ne přímo negativum, ale prostě jsem si naběhl je to, že jsem tak zásadní změnu nečekal a podcenil jsem to. Ale to je čistě můj problém.

Z administrátorského pohledu je tam ale jedno velké negativum. JE TO BETA! To znamená dva problémy:
* menší problém (spíše nepříjemnost) je, že konfigurace probíhá čistě ručně bez pomocného uživatelského rozhraní a člověk píše SQL like příkazy přímo do konzole. Takže pěknej vopruz, člověk nejdřív musí projít pěknejch pár stran dokumentace aby chytil klíčové příkazy a synataxy a i pak se bez helpu neobejde pro každý krok. Holt se tím prokoušu.
* Větší problém je, že ne všechny přikazy fungují, občas aspoň zahlásí chybu takže člověk aspoň ví že to neprošlo (ale už nepozná jestli pro to že se překlepl, nebo pro to že ta volba nefunguje), v horším případě to řekne OK ale příkaz tiše ignoruje. Fakt bomba. Je to zkrátka BETA.

Ale zdaleka největší problém je někde úplně jinde. ZMĚNILI LICENSI. Z GNU GPL license na jejich vlastní uzavřenou licensi. Zatím je ta jejich license pro nekomerční subjekty jako jsme my relativně friendly a bez nutnosti platit, ale trend je jasnej. Velmi mě to znepokojuje a říkám jednu věc. Nezahazujte instalačky TS2. Kdyby TEAMSPEAK.COM se utáhla
licensi ještě víc (a teď už jim v tom nic nebrání), museli bychom přejít zpět na dvojku.

WT_Schmouddle
Martine, já jsem se s TS3 nedostal přes admin práva, vyrobit nový virtuální server je nad moje IQ. Ačkolliv mám tu free multilicenci a použiju admin token, tak mě to nenechá vytvořit virtuání server.
Dlužej mi 1500 za tři hodiny času co jsem se s tím sral.Naštvaný
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
AH_Cutora
Token mi take nefungoval - to je jedna z tech "tichych" bugu bych rekl.

Jedine cim jsem byl uspesny bylo prihlasit se pres telnet z linuxu na port 10011 a kopirovat predpripravene prikazy primo do konzole. Widloidni telnet mi delal problemy. Zatim nevim jiste proc, ale odpozoroval jsem ze kdyz byl prikaz dlouhej a "prelezl na druhou radku" a graficky ji zalomil (ale bez uzivatelskeho ENTERu) tak v ten moment mi to z widli nevzalo. Skoro jako by widloidni telnet pridaval v takovem to pripade CR nebo tak. Ale to je jen dohad, nekoukal jsem na komunikaci po IP co za znaky ten telnet skutecne odesila.

Pouzivat z TS3 clienta ServerQuery se mi rozchodit nepodarilo, nechce me prilogovat, furt pise do logu chybu prav. Nechapu.

WT_Schmouddle
Steevovi z 312 se to doma povedlo, projdu to s ním krok po kroku.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Hoper
ójé....

ed: abych jen neójéoval - včera při procházení faků ohledně převodu "kontaktů" z TS2 na TS3 jsem myslím někde narazil na web "rozhraní" pro správu serveru (od někoho třetího)
nebo se pletu ?
Upravil/a Hoper dne 19-02-2010 10:43

ovarek.cz/hamster.gif

WT_Schmouddle
Jo, ale chce to mít nainstalovaný php 4.0 a mysql databázi...ójéééébat!Šklebící se

www.wtigers.org
AH_Cutora
ja to klidne nakonfiguruju i z te prikazove radky, "z uspesnych prikazu" si udelam pak vzorovy script kdybych to nekdy preinstalovaval abych pak jen pozmenil a pustil ten konfiguracni script a bylo hotovo. Uzivatelske rozhrani nutne nepotrebuju. ale musim prelouskat tu hromadku dokumentace k tomu a to bych asi musel stejne.

Jo Schmouddle, varovani, system uzivatelu a prav jak jsem letmo koukal do manulalu je taky zcela prekopanej a zmenenej. Zapomenout vse co jsme vedeli z TS2, tady je to uplne jinak! RTFM.

WT_Schmouddle
Já to prosím odmítám. Pokud pri designu TS nezaměstnali nikoho, kdo má potuchu o softwarove ergonomii tak si nezaslouzi abych se ucil jejich 60 strankovej manual a premejslel jak to basnik myslel s tokenama a adminovskym heslem a kdesi cosi. Zvlast kdyz udelam FRTFM a stejne se nedozvim jak to funguje, protoze manual se sestava z 60 stranek prikazu ale o funkci softu o logice tokenu a admin hesel se nikde nic nedozvis a domejslis to, kam jako ze se ten token ma dat? Do "use token" pri loginu? Do use token v menu? Nebo to ma neco spolecneho s token managerem? He? Jaktoze kdyz se prihlasis na server pod adminem a heslem co ti dali na zacatku nemas zadna prava? Kterej kokot to vymyslel? Mam urcite zkusenosti z designem softwaru z pohledu uzivatele a tohle mi fakt palice nebere.
Takze koncim tim, ze jak debil to pak davam uplne vsude, abych nasel tu spravnou kombinaci umisteni tokenu a loginu admina Naštvaný

www.wtigers.org
AH_Cutora
Ja to s tím TS ještě zkusím. Dneska nám v práci dělají upgrade CADu a databáze modelů takže mám docela čas louskat ty manuály. Uvidíme jestli mi to v sobotu pomůže. Vrátit se při nejhorším k TS2 není takový problém.

Fuzo
TS3 jsem už také zkoušel.
ad administrace - je to děsnej vopruz
ad TOKEN - admin token FUNGUJE !!!! Postup, po instalaci spustím TS3 server a tam mi to něco nablije, heslo na admina a token. Ten si zkopíruji někam do TXT souboru a uložím.
Přihlásím se k serveru z klienta jako normální uživatel a až po přihlášení otevřu Záložku permissions a položku Use token, tam pastnu token a je vymalováno mám všechna práva. Upravím z klienta nastavení serveru, název, kanály, pouze jsem nezkoušel uživatelé.
POZOR když jsem token použil na NTB a pak jsem to chtěl zkusit na svém herním PC tak mě to poslalo do pr.... Prostě na jiném PC jsem nemohl být adminem.
Co se týká licencování je to průser ale TS2 nemají možnost ořezat. Jenom upozornění, zálohujte si i TS2 servery a neinstalujte žádné novější verze, aby v nich neměli zadní vrátka.

http://www.fuzo.cz
AH_Cutora
Mimochodem, ted ležím v dokumentaci o tokenech a právech a začínám mít strach, že v tom "dokonale propracovaném a složitém systému" je buga. Užiatel již není nadále identifikován nickem, heslem a případně IP, ale pouze veřejným UniqueID. Takže přihlašování se na server (ale i banování nežádoucích blbců) je proti UniqueID a nemusíme se starat o to že daný tvor mění Nick a má dynamickou IP. To sice zní krásně, problém ale je v tom, že tohle UniqueID si může kdykoli kdokoli zresetovat a vygenerovat nové na své klientské straně aniž by to server věděl a v ten moment toho usera vezme jako nového a povolí mu přístup (když samozřejmě má veřejné vstupní heslo na server - náš případ).

Aspoň tak jsem to pochopil z dokumentace o User manager and permission system. To zni pekne na hovno.

Zrovna tak vidím problém, když migruju mezi PC, jdou nějak rozumně přenášet, importova a exportovat UniqueID? Abych nemusel mít 5 účtů Admin_Cutora_PC1, PC2, .... Je na to někde v klientu funkce? Nebo je tam tento údaj někde zahrabanej v konfigách a nejlépe ještě v binární formě?

Začíná se mi to čím dál víc nelíbit.

AH_Cutora
Tak se omlouvám za zbytečnou paniku ohledně banování, má to mimo UniqueID i mechanismus banu přes IP i banu přes nick i kombinace těchto mechanismů. Ale bylo to zahrabané zase jinde v dokumentaci.

WT_Schmouddle
Čutora: Je to mrdník, velebnosti.Šklebící se

Fuzo: Jo a zkoušel jsi v query konzoli vytvořit nový virtuální server? Změnit port? To o čem mluvíš Ty se mi taky podařilo, ale to jaksi...nestačí.Naštvaný
Upravil/a WT_Schmouddle dne 19-02-2010 14:35

www.wtigers.org
310_Podrs
Ad Unique ID, lze vyexportovat přes klenta(uloží to textový soubor na disk), ba je to přímo záhodno..při reinstalaci klienta nebo přechod na jiný PC se pak UID podobným způsobem importuje z uloženého souboru..

http://www.310raf.com
WT_Schmouddle
Jo, až půjdeš na zálety, vezmeš si sebou nejen kondomy, ale i flashku s UID souborem. Je to blbé jak reaktivní saně. Úsměv

www.wtigers.org
310_Podrs
WT_Schmouddle napsal:
Jo, až půjdeš na zálety, vezmeš si sebou nejen kondomy, ale i flashku s UID souborem. Je to blbé jak reaktivní saně. Úsměv

Až se budou dat nosit kondomy na flashce tak to budeš mít zase pěkně pohromadě.. Úsměv

http://www.310raf.com
AH_Tibor
Ja som sa o to tiez pokusal a rozbehal som to so vsetkymi admin pravami na LAN. Doplo mi to po videni tohto videa:
http://www.youtub...p_PtLwfuzo
Inak, funguje to nejako podobne ako povedal Fuzo.

WT_Schmouddle
Ale problem neni ve spusteni serveru a zisani zakladnich prav, problem jsou prava na konzoli serverquery, potrebne pro zakladani virtualnich serveru, zmene portu serveru atp. Jako jeden server na 9987 umim pustit taky, ale je mi to nahovno.Naštvaný

www.wtigers.org
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,025,205 návštěv