FreeTrack IR
|
Topper-Czech |
Přidané 10-03-2010 21:36
|
Uživatel
Příspěvek: 879
Založený: 17.05.08
|
Nevím, jak to je u Wii zařízený. Kde je vlastně vysílač (ovladač nebo ta lišta), ani jak funguje příjem toho signálu. To chceš koupit ovladač a použít ho jako kameru? Jak z "toho" dostaneš data vhodná pro track softík? |
|
|
|
gage |
Přidané 10-03-2010 22:54
|
Nováček
Příspěvek: 3
Založený: 24.03.09
|
Nějaké zkušenosti s Wii jsou popsané na fóru Freetracku, třeba tady: http://forum.free...topic=2191
Docela si to chválí, ale problémy můžou být, jako se vším.
Pro další informace bych dál hledal na fóru Freetracku, vyskočí toho tam celkem dost. |
|
|
|
Topper-Czech |
Přidané 10-03-2010 23:43
|
Uživatel
|
Tak jsem opět o kousek moudřejší http://www.youtube.com/watch?v=lJVJMKx3Drg&feature=related |
|
|
|
606_tweester |
Přidané 11-03-2010 19:28
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 107
Založený: 10.12.07
|
podrobnější info zde:-) http://condorsoaring.sk/phpBB2/viewtopic.php?t=362&start=15 |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 11-03-2010 19:48
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Proboha
http://www.youtub...re=related
http://condorsoar...2&start=15
Upravil/a WT_Horrido dne 11-03-2010 19:48
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
606_tweester |
Přidané 11-03-2010 20:39
|
Rozkoukaný
|
tak to nekdo zkuste nee?:-)) |
|
|
|
Topper-Czech |
Přidané 11-03-2010 20:42
|
Uživatel
|
Třeba ty |
|
|
|
joska |
Přidané 13-03-2010 14:08
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 141
Založený: 11.04.09
|
606_tweester napsal:
Nemáte někdo zkušenost s ovladčem na konsoli wii?Dá se použít místo kamery.Diody ale musej být infra.S PC to komunikuje přes bluetooth,ovladač stojí 1200,bluetooth par stovek a 3 IR diody pár korun.Docela o tom přemýšlím.Ovladač snímá 100fps, což je skoro jako trackir.
Zkušenosot zatím nemám, ale už stoho co píšeš mi něco říká že to vypadá lépe něžli to je. 100FPS by bylo určitě supr ale co to další spoždění přes bluetooth a další dle odkazu co jsem tady četl si určité výpočty bere samo wii zařízení a tady už chybý "FPS" mezy PC a Wii přes bluetooth.
Člověk pozná 1-20 FPS od 24 výše už nepozná rozdíl.Více FPS kamerky jsou snad jen pro snímání třeba střely a podobně rychlích těles aby se to následně mohlo rozfázovat po snímkách.
Pokud vycházím z neaktuálních info.tak se rád poučím.
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
606_tweester |
Přidané 13-03-2010 14:38
|
Rozkoukaný
|
No s tím fps máš pravdu.Na tom tak asi nezáleží.Ale další výhodou je, že to sníma IR diody a tím pádem můžeš hrat i při úplnym světle.Nevím možna zustanu u kamerky jen bych potřeboval vědět jakou použít.Mám nějakou genius,přesný tip nevím.Píšou u ní že sníma 30fps.Ale ve freetracku mam fps průměrně 5.A s tím se to fakt nedá.Navíc se to po prvním pohybu uplně sekne a už to nereaguje vůbec.. |
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 13-03-2010 15:59
|
Uživatel
Příspěvek: 864
Založený: 29.05.07
|
606_tweester napsal:
No s tím fps máš pravdu.Na tom tak asi nezáleží.Ale další výhodou je, že to sníma IR diody a tím pádem můžeš hrat i při úplnym světle.Nevím možna zustanu u kamerky jen bych potřeboval vědět jakou použít.Mám nějakou genius,přesný tip nevím.Píšou u ní že sníma 30fps.Ale ve freetracku mam fps průměrně 5.A s tím se to fakt nedá.Navíc se to po prvním pohybu uplně sekne a už to nereaguje vůbec..
IR diody snímá i obyčejná webkamera, pokud z ní odstraníš IR filtr. Doporučuje se VX1000 právě kvůli snadné demontáži pro odstranění toho filtru. Po nastavení parametru Exposure v ovladači k webce z ní dostaneš 30FPS bez výrazného poklesu. Mně to kolísá mezi 28-30 FPS, což je prakticky většinou víc, než mám FPS ve hře, takže zrovna ,,nízké" FPS FreeTRacku mě tolik netrápí Jediné, co mě na FreeTracku trochu mrzí, je jeho občasné zamrznutí, kdy pak musím FreeTrack ve windowsu odstřelit a znova nahodit. Ale stává se to jen zřídka... |
|
|
|
joska |
Přidané 13-03-2010 23:54
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 141
Založený: 11.04.09
|
606_tweester napsal:
No s tím fps máš pravdu.Na tom tak asi nezáleží.Ale další výhodou je, že to sníma IR diody a tím pádem můžeš hrat i při úplnym světle.Nevím možna zustanu u kamerky jen bych potřeboval vědět jakou použít.Mám nějakou genius,přesný tip nevím.Píšou u ní že sníma 30fps.Ale ve freetracku mam fps průměrně 5.A s tím se to fakt nedá.Navíc se to po prvním pohybu uplně sekne a už to nereaguje vůbec..
Já používám VX-1000 od mikrošrotu s odstraněním IR filtrem a doplněným filtrem z diskety. 30 FPS se u ní dá za pomocí programu nastavit natvrdo.
S tím sluncem je to opravdu někdy problém, ale dá se to eliminovat nastavením kamerky, ale fakt je že nejlepší je zatáhnout závěs. Převážně lítám k večeru a tak mě to vadí jen když dělám na odpolední směnu.
Leonovo zamrzání freetraku mě překvapuje a doufám že to je jen nakoplím win. .
Já sem ho měl v XPčkách(32), ve win7(32), win7(64) a až na nutnost doplnění dll knihovni z XPček do win7 to maká bezproblémů.
Kdybys ji kupoval tak se mrkni na netu po nejlevnější, cena se až podivně mění, takže nemůžu už poradit kupuj třeba na tam a tam.Nejlevněji sem ji koupil za 430kč ale taky i za 600kč.
Popřípadě ti ji můžu koupit upravit a přeposlat i s filtrem.Mrkni na první příspěvek, je tam foto.
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 14-03-2010 07:22
|
Uživatel
|
To zamrzání FreeTracku se děje více lidem, od nás to ještě zamrzá Garimu a na fóru jsem četl to samé od VGR_BIVOYe. Někde jsem četl zmínku, že sklon k občasnému zamrzání má jen nová verze 2.2 a že u starších to nedělalo. Po zamrznutí nejde program FreeTrack ani ukončit křížkem a musí se odstřelit až ze správce úloh. Ale vzhledem k tomu, že tenhle problém jsem zatím slyšel jen od třech lidí ze všech uživatelů FT na fórech, tak to může být asi opravdu jen nějaký specifický problém windowsu jak píše Joska, nebo něco podobného...
Upravil/a LEON_CZ dne 14-03-2010 07:26
|
|
|
|
tramp |
Přidané 14-03-2010 11:39
|
Nováček
Příspěvek: 82
Založený: 05.10.05
|
Dovolím si tady hodit odkaz na zatím podle mě nejlíp zpracovaný návod na nastavení FreeTracku - http://www.test31...anual2.pdf co jsem četl.
P.S. není náhodou to malé FPS způsobeno špatným nastavením FPS kamery ?
viz.tohle řeší návod výše...
Upravil/a tramp dne 14-03-2010 19:54
|
|
|
|
BIVOY |
Přidané 14-03-2010 11:39
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 387
Založený: 21.08.08
|
Mám hen ten forychtug od Josky s fajnym filtrem a eště nic nězamrzlo |
|
|
|
LEON_CZ |
Přidané 14-03-2010 13:07
|
Uživatel
|
VGR_BIVOY napsal:
Mám hen ten forychtug od Josky s fajnym filtrem a eště nic nězamrzlo
VGR_BIVOY napsal/a:
Lebkoun jede naprosto sqvěle , plynule s malinkým spožděním , je to prostě supr . Spustím FT -kontrola /OK -hra a nic , ale pozor !! vypnu hru a FT je zamrzlý -nejde vypnout ani křížkem, musím jej vypnout správcem úloh...
Tento Tvůj příspěvek jsem měl na mysli. Mně to zamrzá stejně, jenže i ve hře, stejně jako mému kolegovi z letky.
Upravil/a LEON_CZ dne 14-03-2010 13:08
|
|
|
|
schovi |
Přidané 14-03-2010 18:42
|
Nováček
Příspěvek: 12
Založený: 14.03.10
|
LC_LEON_CZ napsal:
VGR_BIVOY napsal:
Mám hen ten forychtug od Josky s fajnym filtrem a eště nic nězamrzlo
VGR_BIVOY napsal/a:
Lebkoun jede naprosto sqvěle , plynule s malinkým spožděním , je to prostě supr . Spustím FT -kontrola /OK -hra a nic , ale pozor !! vypnu hru a FT je zamrzlý -nejde vypnout ani křížkem, musím jej vypnout správcem úloh...
Tento Tvůj příspěvek jsem měl na mysli. Mně to zamrzá stejně, jenže i ve hře, stejně jako mému kolegovi z letky.
chci se zeptat je nustnost odstraňovat z kamery ten ir filtr neznehodnotí se tím ? mám creative live cam notebook pro ale nevím jak ji rozebrat nejsou žádné šroubky co by se povolili |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 14-03-2010 20:35
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
ejprv si zkus, jestli vůbec kamera má IR filtr. Já mám taky creative a IR filtr nemá. Stačí do ní posvítit nějakým dálkovým ovládáním a jestli to přes kameru uvidíš jako bílou tečku, tak filtr oddělávat nemusíš
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
schovi |
Přidané 14-03-2010 20:51
|
Nováček
|
606_Tempik napsal:
ejprv si zkus, jestli vůbec kamera má IR filtr. Já mám taky creative a IR filtr nemá. Stačí do ní posvítit nějakým dálkovým ovládáním a jestli to přes kameru uvidíš jako bílou tečku, tak filtr oddělávat nemusíš
tak to je dobré tam asi není po posvícení ir je vidět červená a přři svícení led diodou také přemýšlím že si to také vytvořím ale naskytl se problém s fps webkamery v papírech má psáno až 30 fps ale ve freetracku 2.2 my ukazuje 4 fps i když zapnu soft přibalený s kamerou tak my to ukazuje při zaplém světle jen pět tak nevím nechci si zatím kupovat diody dokud nevyřeším toto |
|
|
|
schovi |
Přidané 15-03-2010 18:08
|
Nováček
|
schovi napsal:
606_Tempik napsal:
tak to je dobré tam asi není po posvícení ir je vidět červená a přři svícení led diodou také přemýšlím že si to také vytvořím ale naskytl se problém s fps webkamery v papírech má psáno až 30 fps ale ve freetracku 2.2 my ukazuje 4 fps i když zapnu soft přibalený s kamerou tak my to ukazuje při zaplém světle jen pět tak nevím nechci si zatím kupovat diody dokud nevyřeším toto
tak se zakrytým objektivem kusem diskety jsem se dostal v programu prilozeneho ke kamere k 29 fps ale freetrack ukazuje jen okolo 15 fps
byl bych moc vděčný za každou radu která by mi pomohla |
|
|
|
BIVOY |
Přidané 12-04-2010 21:50
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 387
Založený: 21.08.08
|
Do teď mi šel FTrack bezvadně a nyní při spuštění se otvírá miliarda okének s Access violation at address004AD288 in module "FreeTrack.exe" . Read of address 0000003A. Ano mám to rozbitý atd.atd , ale pls poraďte jak to opravit . Děkuji |
|
|