|
Konkurence pro IL-Sturmovik 1946
|
| Letecz |
Přidané 31-03-2010 08:23
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 296
Založený: 20.10.05
|
Graficky dneska Il2 konkurenci nemá žádnou a možná už ani nikdy nebude. Nedovedu si představit co ještě lepšího by se dalo v grafice vymyslet a udělat. Zejména při pohledu na nový Il2 BoB či jak se to jmenuje. Konkurence v jiných oblastech možná je, ale imho bez kvalitního grafického kabátu, široké škály letadel, možností úprav a addonů to nikdy nebude mít takovou popularitu. Myslím, že mezi "krabicovými" simulátory už Il2 nic nepřekoná v horizontu mnoha let.
A online simulátory?
Warbirds III de facto živoří a vývoj těžce stagnuje. Slušná grafika, slušný letový model apd., ale v podstatě ustrnulý několik let. Za posledních několik let téměř žádné novinky. Reinkarnace stylu Warbirds dogfight je jen zoufalou snahou něco vytěžit ze stávajícího enginu, ale de facto jsou to pořád jen staré WBIII.
O stovkách hráčů se dá polemizovat, spíš to hraje asi tak stovka hráčů. Navíc se za to platí. Konkurence pro Il2 - nulová.
Targetware
Kdysi velice nadějný projekt, ale vývoj současného enginu skončil a vývoj nového TWII (na kterém bude založen třeba Target Tobruk II) se vleče a kdoví jestli někdy vyjde. Graficky výborné, letový, zbraňový, dmg model velice dobrý. Ale i když jednou TWII vyjde, pro Il2 to konkurence nebude, rozhodně ne v našich končinách. Je to komerční program a u nás se nikomu moc za online lítání platit nechce.
Aces High II
Slušná grafika, slušný letový model, dmg a zbraňový model imho snese srovnání s Il2. Velká škála letadel a další techniky. Možnost širokého vyžití - ve vzduchu, na zemi, na moři. Propracovaná strategie serveru, možnost tvorby vlastních skinů, map, objektů, počasí, historické scénáře apd. Velkým plusem je, že na AHII se pořád pracuje a pořád se něco vylepšuje. Pracuje se na dynamické kariéře ve stylu offline kampaní jak u "krabic" simů - ale vše probíhá online. Stovky hráčů online, v US prime time klidně 400 až 500. Dneska imho nejzábavnější online simulátor. Ale konkurence pro Il2 to v našich končinách opět není a nebude - musí se za to platit.
WIIOL Battlegroud Europe
Graficky to konkurence nikdy nebude. To prostě technicky není možné. Nabízí ale výbornou hratelnost v bezkonkurenčním prostředí a kombinaci leteckých a pozemních jednotek, která nikde jinde neexistuje a hned tak existovat nebude.
V dmg a zbraňovém modelu to možná Il2 předčí, ale největší slabinou je nedodělaný flight model a jeho diskutabilnost v některých oblastech. Tohle málokdo z "hard core" virt. letců překousne. A bohužel se na tom v dohledné době nic nezmění A ještě se za to musí platit.
Konkurence pro Il2 - slabá.
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 31-03-2010 10:57
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11214
Založený: 26.01.13
|
Tak pod tohle bych se ti, náčelníku, i podepsal 
Jen s tím, že Aces High možná hodnotíš až moc kladně. Dle mého názoru tam letové a zbraňové modely zamrzly kdesi na úrovni WarBirds II/III. I když pravda, už je to pár let, co jsem to v nějaké promo akci zkoušel...
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| LEON_CZ |
Přidané 31-03-2010 12:38
|

Uživatel

Příspěvek: 864
Založený: 29.05.07
|
To Letecz: Ona už ve Warbirds III neexistuje ruská FREE Arena?  |
| |
|
|
| Letecz |
Přidané 31-03-2010 12:38
|

Rozkoukaný

|
Mám pro AH jistou slabost protože jsem tam lítal několik let
Je fakt, že zbraňový model nějaký vývoj nemá, na FM se něco vylepšovalo (mj. více vztlakových sekcí na křídlech), ale už je to taky pár let. Něco nového se chystá s damage modelem. Uvidíme. Každopádně na rozdíl od Warbirds nebo BE se tomu tvůrci pořád věnují a něco dělají.
LC-Leon - Rusi pokud vím na WBIII arénu nikdy neměli. Něco na WBIII snad funguje v Brazílii, ale to nesleduju.
Upravil/a Letecz dne 31-03-2010 12:41
|
| |
|
|
| Jirka |
Přidané 31-03-2010 12:39
|

Uživatel

Příspěvek: 1554
Založený: 02.11.05
|
A co je to teda ten Warbirds Dogfights ? |
| |
|
|
| Letecz |
Přidané 31-03-2010 12:48
|

Rozkoukaný

|
Warbirds dogfight jsou marketingový tah. Vydají "krabicový" simulátor, který je více méně to samé co online WBIII s naskriptovanýma offline misema. Zatímco WBIII si je možné stáhnout zdarma a de facto obsahují to samé (jenom mise nejsou řazeny v nějaké posloupnosti) tak Dogfights si musí lidi koupit v obchodě za 30 USD nebo tak nějak. Prostě obchodní tah 
Něco podobného udělali s online Dawn of Aces II (1, válka), které vydali v krabici k filmu Flyboys (jakože oficiální let. simulátor k filmu).
|
| |
|
|
| clone9cz |
Přidané 31-03-2010 13:28
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 5064
Založený: 09.10.05
|
Pokud vím, tak se mise daly skriptovat už na verzi WB II.
Stačilo napsat do příkazového řádku letadla tady, tímhle směrem, tenhle typ a AI pitomeček nebo menší pitomeček, letka nebo jednotlivec ... pak ještě 10 krát a na člověka se valilo 20 letadel přičemž 40 dělalo křoví vedle.
Pokud je to zadarmo, tak vřele doporučuju vyzkoušet, budete se minimálně hoďku bavit, ale zažijete jaké to bylo před více jak 10 lety bez toho, aniž by někdo musel instalovat dosbox
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 31-03-2010 14:01
|

Hlavní administrátor

|
Jo, už to bude skoro 10 let, co mě Clone vysekal z pěkně nechutných sraček, následku pěkně neuváženého kroucení u země s mým tehdy pěkným rekordním streakem na kontě Jó to byly pěkně pěkný časy
|
| |
|
|
| Letecz |
Přidané 31-03-2010 14:51
|

Rozkoukaný

|
JJ. Warbirds zlatá klasika. Skriptovat mise jdou i ve WB2, ve WBIII jsou i nějaké tématicky připravené - útoky na bombardéry, doprovod, útoky na pozemní cíle. Jako offline zábava - zadarmo to ujde. V Dogfights tomu asi jenom dodělají trochu odlišný UI aby to nevypadalo úplně stejně.
|
| |
|
|
| Pragr |
Přidané 31-03-2010 15:02
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 303
Založený: 11.12.09
|
Pokud jde o BoB, klidně by mohl mít grafiku současného Il-2 (ačkoli by se i v něm dalo lecos vylepšit), pokud by přinesl alespoň nějaký, realitě se blížící, damage model, už to bych považoval za dostatečný důvod pro to, abych do toho vrazil peníze. A ne aby to bylo jako v Ilovi, kde FAB500 je malý atom, RS82 s přehledem prostřelí Tigera, ovládací prvky letadel jsou soudě podle frekvence jejich selhání při zásahu vyrobeny z papíru, pilot má velikost špendlíku a většinou jej kryje pancéřová deska o síle boční obšívky Jamata, M-Geschoss je plutoniový handgranát, univerzálně ničící vše od potahu po pancíř atd.
Pokud jde o počet modelovaných letadel, nemyslím si že nutně platí, čím více tím lépe. Moc nevsázel na to, že tak pro polovinu letadel v základní verzi Il-2 4.09m (o MODech ani nemluvě) existuje dostatečné množství historických dat pro vytvoření alespoň trochu kvalitního letového modelu.
Ale jinak souhlasím s tím, že v současné době Il bohužel asi nemá příliš vážnou konkurenci. Což je škoda, protože jinak bychom už možná létali BoB
Upravil/a Pragr dne 31-03-2010 15:03
|
| |
|
|
| LEON_CZ |
Přidané 31-03-2010 15:35
|

Uživatel

Příspěvek: 864
Založený: 29.05.07
|
To Letecz: No vidíš, a já zase nevěděl, že kromě ruské FREE arény existují i nějaké jiné free servery, jako ten brazilský U Rusáků se lítalo docela dlouho, ale pamatuju si, že ta registrace a následná instalace na jejich arénu byl očistec, docela složitý a zdlouhavý postup, mně to vždycky dělal raději kámoš, já na to neměl nervy  |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 31-03-2010 15:43
|

Hlavní administrátor

|
Mně to přišlo jednoduchý Hezky verze 2.77 RC3, nebo jak se to jmenovalo, malej klient, rychlá registrace Právě z těhle důvodů bylo dobrý být v letce už od dob Československé arény..když si to tak vezmu, tak já byl skoro od začátku svého online bytí v letce - a pořád v jedné
|
| |
|
|
| Jimik |
Přidané 31-03-2010 15:51
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 350
Založený: 30.09.05
|
1stCL_Fucida napsal:
Mně to přišlo jednoduchý  Hezky verze 2.77 RC3, nebo jak se to jmenovalo, malej klient, rychlá registrace  Právě z těhle důvodů bylo dobrý být v letce už od dob Československé arény..když si to tak vezmu, tak já byl skoro od začátku svého online bytí v letce - a pořád v jedné Hele Fuči a jak se jmenovala? Třeba si někdo ještě vzpomene.  |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 31-03-2010 16:02
|

Hlavní administrátor

|
Já už ani nevim, ale někdo mi říkal, že z toho snad vycházela ta změť čísla a písmen před mým nickem
|
| |
|
|
| Panek |
Přidané 31-03-2010 16:56
|

Diskutující

Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
First Czech Lams? |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 31-03-2010 18:30
|

Uživatel

Příspěvek: 547
Založený: 03.10.05
|
hmmm a nebylo to náhodou 1stCtrlE ??? slovy Hidda.  |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 31-03-2010 22:07
|

Hlavní administrátor

|
First Clan Leader ?
|
| |
|
|
| Merten |
Přidané 01-04-2010 00:31
|

Uživatel

Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
Panek napsal:
First Czech Lams?   |
| |
|
|
| Letecz |
Přidané 01-04-2010 07:51
|

Rozkoukaný

|
Docela by mě zajímalo co by se tu tak masově lítalo, kdyby Il2 nebylo. Co jiného by získalo takovou masovou popularitu?
|
| |
|
|
| 606_Alllite |
Přidané 01-04-2010 08:19
|

Uživatel

Příspěvek: 589
Založený: 17.02.10
|
me se libí toto ,ale ješte jsem se nikym nesetkal kdo to lítá > http://www.youtube.com/watch?v=CNYm8kBmecQ&feature=fvw
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
|
| |
|