Moje kousky
|
310_Crowley |
Přidané 05-10-2009 20:13
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 263
Založený: 17.10.05
|
LesniHU napsal:
310_Crowley napsal:
Měl bych dotaz. Nějaké informace k tomu Spitu Mk.VIII? Zaujala mě skladba výzbroje, konstrukce křídla to sice umožňovala, ale v žádné dostupné literatuře jsem se u VIII nesetkal s instalací 4x Hispano. Nějaké libůstka S/L nebo co? 4 kanony byly vzacne, protoze vytapeni kridla bylo nedostatecne a vnejsi par kanonu pak zlobil. Proto se pouzivaly prakticky jen v tropech, kde je vice teplo a vsechny boje tam probihaly v mensich vyskach. Vzhledem k nasazeni tohoto konkretniho kusu proti Jp by to odpovidalo.
Díky HU, ale tohle já vím Jen jsem se s tím ještě nesetkal u jiného spitu (s Merlinem) než u Mk.VC.
Mk.VIII šly víceméně komplet do pacifiku (a minoritní část do středomoří), ale měl jsem za to, že měly výzbroj 2 + 4. Zajímalo by mě kolik takových 4kanónů Mk.VIII létalo. |
|
|
|
BP_dFrog |
Přidané 05-10-2009 20:24
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 326
Založený: 20.01.08
|
Clive R. Caldwell létal osmičku se 4 kanóny a 4 kulomety u 457sq. RAAF pokud se nepletu, ale celkové počty nevím. |
|
|
|
Fuzo |
Přidané 05-10-2009 20:38
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 178
Založený: 17.01.06
|
pouze WAAAAAAAUU |
|
|
|
Hoper |
Přidané 05-10-2009 20:39
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
ještě dotaz k tomu Liberátoru - podklady pro něj jsi měl odkud ? Slyšel jsem totiž, že co letadlo (naší 311tý), to trochu jiná skladba výstroje a výzbroje - anglická vs us střelecká věž, jinej radar, jinak závěsníky na rakety/bomby... A právě že (údajně) není moc zdokumentovaný, co který stroj měl ...
ed: jinak též poklona, pěkné kousky :)
Upravil/a Hoper dne 05-10-2009 20:40
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 05-10-2009 20:57
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
Založený: 30.09.05
|
310_Crowley napsal:
Díky HU, ale tohle já vím Jen jsem se s tím ještě nesetkal u jiného spitu (s Merlinem) než u Mk.VC.
Mk.VIII šly víceméně komplet do pacifiku (a minoritní část do středomoří), ale měl jsem za to, že měly výzbroj 2 + 4. Zajímalo by mě kolik takových 4kanónů Mk.VIII létalo. Tak to nevim. Asi to bude i jine cislo nez kolik jich tak bylo vyrobenych, pomerne casto se pry u jednotek dvojice odmontovavala.
Ohledne dotazu 2: ten Mk.VII nejspis nema kratsi hlavne, ale kanony jsou zamontovane do zadni z dvou poloh (http://www.spitfi...e-wing.jpg) |
|
|
|
Redboost |
Přidané 05-10-2009 21:04
|
Nováček
Příspěvek: 16
Založený: 23.04.08
|
Ano, ta osma je mašina Cliva Caldwella, podle jeho logbooku na takto upraveném Spitovi měl asi 7 bojových letů, ale podle jeho slov mašina měla obratnost "betonové stodoly", takže si nechal zpátky namontovat standardní výzbroj. Moc osmiček takto nelétalo, proto je tak málo fotek. Navíc se většinou jedná o fotky ze soukromých sbírek pod copyrightem, takže na webu se toho najde minimum.
Sedmička má skutečně malinko kratší hlavně, je to chyba výrobce, ale nechal jsem to bez úprav. |
|
|
|
Redboost |
Přidané 05-10-2009 21:14
|
Nováček
|
Hoper: díky. Máš pravdu, skoro co kus, to originál. Čerpal jsem hlavně z časopisu Revi a pak přímo od autora připravované knihy na čs. Liberatory, který mi laskavě poskytl pár fotek.
Střeliště je anglické Boulton Paul Type E se čtyřčetem 7.7mm, zbytek US guny, boční střeliště nebylo modifikováno. Radar jsem neřešil, antény jsou podle fotek a co bylo vevnitř je v 1/72 jedno Rakety byly na výklopném závěsníku uvnitř pumovnice, nemám je tam, čekám na jednoho výrobce doplňků až je udělá, pač jsem línej je vyrábět od nuly. JInak PP-Z měl snad třetí největší počet bojových letů a vystřídali se na něm všichni velitelé 311.perutě
Na ukázku, detail střeliště + Leigh Light.
[img]http://i141.photobucket.com/albums/r68/Modeland/01-14.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i141.photobucket.com/albums/r68/Modeland/02-9.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
Redboost |
Přidané 05-10-2009 21:21
|
Nováček
|
Ještě něco málo pro příznivce modrých
[img]http://i141.photobucket.com/albums/r68/Modeland/11-2.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i141.photobucket.com/albums/r68/Modeland/01-15.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
310_Stanlee |
Přidané 05-10-2009 22:17
|
Nováček
Příspěvek: 31
|
Nádherná práca, pri týchto fotkách mi je lúto,že na nieco takéto nemám talent.
Co sú to za krídla na Spitu mk.IX a VII ? Mám dojem,že takéto špicaté konce som ešte nevidel...Minimálne teda v ilovy este nie. |
|
|
|
Panek |
Přidané 05-10-2009 22:21
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
To kolo u Liberátoru jsi upravoval, nebo je to tak od výroby? |
|
|
|
310_Crowley |
Přidané 06-10-2009 00:09
|
Rozkoukaný
|
Redboost napsal:
Ano, ta osma je mašina Cliva Caldwella, podle jeho logbooku na takto upraveném Spitovi měl asi 7 bojových letů, ale podle jeho slov mašina měla obratnost "betonové stodoly", takže si nechal zpátky namontovat standardní výzbroj. Moc osmiček takto nelétalo, proto je tak málo fotek. Navíc se většinou jedná o fotky ze soukromých sbírek pod copyrightem, takže na webu se toho najde minimum.
Sedmička má skutečně malinko kratší hlavně, je to chyba výrobce, ale nechal jsem to bez úprav.
Díky za osvětu, pořád je co studovat S tou obratností mě to napadlo hned, spolu se zvětšenou zásobou paliva (nádrže v kořenech křídel) se to muselo chovat nehezky. Obzvláště pokud tam měl nechané i ty browningy.
To HU: to schéma je ke křídlu E. Tam bylo z pravidla Hispano na vnější straně a tudíž umístěné v zadní pozici (a tedy opticky kratší), na vnitřní byl půlpalec. Spíš jsem myslel jestli se nejedná o pokusnou instalaci jiného modelu zbraně, kupříkladu Hisp. Mk.V. Ale pokud se jedná o chybu výrobce, tak asi prd
To Stanlee: zvýšené rozpětí použité u některých výškových verzí. Mám za to že poprvé u mk.V, pak VI, VII, VIII a IX a možná i u některých PR, ale to jen hádám. Pozdější HF Mk.IX měly křídlo o standardním rozpětí. |
|
|
|
Redboost |
Přidané 06-10-2009 07:51
|
Nováček
|
Panek: jestli myslíš pleumatiku tak tam sem se pokusil narýt vzorek, no mohl sem si dát víc záležet
Upravil/a Redboost dne 06-10-2009 07:52
|
|
|
|
veikso |
Přidané 06-10-2009 08:19
|
Uživatel
Příspěvek: 832
Založený: 15.01.08
|
Redboost napsal:
Panek: jestli myslíš pleumatiku tak tam sem se pokusil narýt vzorek, no mohl sem si dát víc záležet No mě připadá tak hezky přirozeně prosedlá váhou letadla. Pěkné moc |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 06-10-2009 12:09
|
Stařešina
|
310_Crowley napsal:
To HU: to schéma je ke křídlu E. Tam bylo z pravidla Hispano na vnější straně a tudíž umístěné v zadní pozici (a tedy opticky kratší), na vnitřní byl půlpalec. Spíš jsem myslel jestli se nejedná o pokusnou instalaci jiného modelu zbraně, kupříkladu Hisp. Mk.V. Ale pokud se jedná o chybu výrobce, tak asi prd Ano, jenze C melo stejne misto pro dva pary Hispan a tam taky nic nebranilo umisteni jen jedne dvojice do te vic vzadu. V osazeni kanonem mkV jeste za valky neverim, i kdyz oba typy mely vsechny pripojne body umistene stejne a proto byly jednodusse zamenitelne. |
|
|
|
310_Crowley |
Přidané 06-10-2009 12:58
|
Rozkoukaný
|
LesniHU napsal:
310_Crowley napsal:
To HU: to schéma je ke křídlu E. Tam bylo z pravidla Hispano na vnější straně a tudíž umístěné v zadní pozici (a tedy opticky kratší), na vnitřní byl půlpalec. Spíš jsem myslel jestli se nejedná o pokusnou instalaci jiného modelu zbraně, kupříkladu Hisp. Mk.V. Ale pokud se jedná o chybu výrobce, tak asi prd Ano, jenze C melo stejne misto pro dva pary Hispan a tam taky nic nebranilo umisteni jen jedne dvojice do te vic vzadu.
Doposud jsem žil v domnění, že uložení na vnitřní straně umožňuje kvůli vedení munice pouze polohu více vysunutou. Z toho nákresu to není příliš patrné. Pokud ale říkáš, že obě komory umožňovaly obě polohy uložení, nezbývá mi než ti věřit.
V osazeni kanonem mkV jeste za valky neverim, i kdyz oba typy mely vsechny pripojne body umistene stejne a proto byly jednodusse zamenitelne.
Já taky ne, proto mě ten kratší lauf (ve vnitřním doku) zaujal. Mk.V se montovaly do nového křídla, tedy Spit MK.21/22/24. Nicméně k dispozici Hisp. mk.V bylo, proto jsem chtěl vědět jestli se u té VII nejedné o pokusnou zástavbu |
|
|
|
3BAP_Rohlos |
Přidané 06-10-2009 16:02
|
Uživatel
Příspěvek: 816
Založený: 08.01.07
|
Redboost napsal:
[img]http://i141.photobucket.com/albums/r68/Modeland/01-15.jpg[/img] is not a valid Image.
Moje rumunská kolegyně mě přeložila nápis na boku tohodle henšla. Byl jsem zvědavej co si to tam psali tihle rumídci a prej to znamená něco jako, abych citoval:"Go girl!"
Ale ta girl neznamená něco jako kočka, holka nebo tak něco, ale malou holčičku...
Úchyláci jedni.. |
|
|
|
Panek |
Přidané 06-10-2009 16:33
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Redboost napsal:
Panek: jestli myslíš pleumatiku tak tam sem se pokusil narýt vzorek, no mohl sem si dát víc záležet
Jde mi o to zmáčkknutí. Vypadá to přirozeně. |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 06-10-2009 20:31
|
Stařešina
|
310_Crowley napsal:
LesniHU napsal:
310_Crowley napsal:
To HU: to schéma je ke křídlu E. Tam bylo z pravidla Hispano na vnější straně a tudíž umístěné v zadní pozici (a tedy opticky kratší), na vnitřní byl půlpalec. Spíš jsem myslel jestli se nejedná o pokusnou instalaci jiného modelu zbraně, kupříkladu Hisp. Mk.V. Ale pokud se jedná o chybu výrobce, tak asi prd Ano, jenze C melo stejne misto pro dva pary Hispan a tam taky nic nebranilo umisteni jen jedne dvojice do te vic vzadu.
Doposud jsem žil v domnění, že uložení na vnitřní straně umožňuje kvůli vedení munice pouze polohu více vysunutou. Z toho nákresu to není příliš patrné. Pokud ale říkáš, že obě komory umožňovaly obě polohy uložení, nezbývá mi než ti věřit. Vidis, to jsem uplne prehledl, ze ten kanon je na vnitrni pozici . Jestli to slo umistit do vnitrni dozadu nevim, asi ne. Tim moje teorie pada a je to asi skutecne chyba vyrobce modelu. |
|
|
|
ZVP_Hekite |
Přidané 06-10-2009 20:59
|
Uživatel
Příspěvek: 654
Založený: 16.06.09
|
Je štěstí že tohle fórum nenavštěvují ÚSŤOVÍ BRZDAŘI |
|