September 21 2025 04:48:44
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 1
1stCL_Fucida

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Spitfire aneb jak OLEG dělá vše, co se dá.....
313_Ffajtl
Asi formuluju spatne svoje argumenty..:no:

cetl jsem ty tabulky jednotlivych letounu stejneho typu a o moc se nelisi. Je jasne, ze kazdy kousek je necim odlisny. kilo tam, kilo sem.... kazdy motor je jiny... ja to vsechno chapu, ale i tak ty odchylky jednotlivych mereni i na jednom letadle, ktere se provede treba 5x aspon se shruba stejnym prubehem nemuzou udelat velke odchylky. vse "IMHO".

U moc testu letadel jsem nebyl, letadla jsem stavel.... takze se muzu jenom domnivat.

http://www.313.cz/
1stCL_Jamamoto
Fajtlíku, nefňukej a bojuj! Za chvilku si budem vymýšlet takové ptákoviny, jako že není nasimulováno, že ti mechanik zapoměl v motoru francouzák. Rall popisuje, jak se mu jednou do befka dostala myš a během letu mu lezla v kabině...Hergot, jak to, že nám jí tam ten Oleg nenamodeloval!!!:sm19:

Buďme rádi, že vůbec nějakého ILa máme, jinak bychom mohli válčit maximálně s plastikovými modely.

Jinak Jofe, tu knížku mám doma, četl jsem jí a mám jí rád!

:jamamoto:

Opitze
1stCL_Jamamoto napsal:
Fajtlíku, nefňukej a bojuj! Za chvilku si budem vymýšlet takové ptákoviny, jako že není nasimulováno, že ti mechanik zapoměl v motoru francouzák. Rall popisuje, jak se mu jednou do befka dostala myš a během letu mu lezla v kabině...Hergot, jak to, že nám jí tam ten Oleg nenamodeloval!!!:sm19:

Buďme rádi, že vůbec nějakého ILa máme, jinak bychom mohli válčit maximálně s plastikovými modely.

Jinak Jofe, tu knížku mám doma, četl jsem jí a mám jí rád!

:jamamoto:

to nebyla jen tak obyčejná myš, to byl ruskej špión... :yes:
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Gambac10
Ja nikdy netestoval zadny letoun, ale min. pocet mereni pro jakous takous statistiku je 40 nebo 30. Uz su dlouho ze skoly a clovek zapomina Úsměv
G10

www.czletka.zde.cz
Georgeu
Ono by možná stačilo zarazit befkám používání klapek... jejich ovládání většina pilotů nemohla stíhat... i když jsem četl, že někteří experti v reálu dovedli pro pořádnou zatáčku i vytahovat podvozek :sm12:

Lucka
CZ_Opitz napsal:Prostě... chce to klid a stále se zlepšovat a přijmout fakt, že i ve Spitu tě občas někdo sestřelí a občas tě sestřelí několikrát za sebou.

:yes:

AH_Cutora
CSL_Gambac10 napsal:
...
a to nebral v potaz to, ze v te dobe nebyla kdispozici poradna vypocetni technika, ktera by jim s korekcema pomohla na rozdil ode dneska
....

Kdepak, vypocetka byla a byle lepsi nez to co mame ted. Vypocetka v te dobe vypadala asi takhle: z gimnazia se vyzadaji 2 tridy ctvrtand, kazde se da logaro a peclive vypracovany formular a holky scitaj a odcitaj jak fretky a mezi nima chodi vedci a technici, kteri ty formulare podle predem pripravenych planu roznaseji a presouvaji .... Úsměv

Jo to museli byt casy po valce kdyz to takhle fungovalo i tady a zpracovavali se takhle mereni v aerodynamickem tunelu ve VZLU. Ja to jen slysel z vypraveni jako starou latinu, ale kdyz si to predstavim jak takova vypocetka asi vypadala :sm19: Kam se na to hrabou ty dnesni kramy co se nam vali pod stolem.

Opitze
Georgeu napsal:
Ono by možná stačilo zarazit befkám používání klapek... jejich ovládání většina pilotů nemohla stíhat... i když jsem četl, že někteří experti v reálu dovedli pro pořádnou zatáčku i vytahovat podvozek :sm12:

a co zarazit klapky spitum? ty maji jenom jednu pozici, ktera by v te rychlosti spitovy urvala kridla... nehlede na to, ze spitfire experten v tech pozdejsich verzich spitu pouzivaji klapky podobne jako trim... oteviraji to na procenta... aspon jsem slysel...

jamamoto: tak jsem zjistil, ze ten ruskej spion se jmenoval Myskin... Gunther to nejak cele popletl...

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

313_Gryzlov
Georgeu napsal:

Globálně vzato ( Šklebící se ) by mělo být mnohem přísněji omezeno používání klapek na všech letadlech. Od toho se pak odvíjejí další záležitosti.

WT_Horrido
Popravde receno jako smoulovi je mi uplne ukradene jak se chova Spitfire, stejne jako rajcatum bylo jedno jak se chovaly MG151. Pokud je neco v neporadku projednejte to s Olegem tak jako to delali smoulove. Podobne vykriky na diskusi jsou jen exhibici autora a neresi vubec nic.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Jamamoto
No, klapky se myslím ovládaly kolem v kopitu nalevo. Uprostřed ostré zatáčky si to představit nedovedu, ale před samotným manévrem nevidím důvod, proč je nevysunout.

Jinak Opičáku, je možné, že to Günter popletl...on ty paměti dával dohromady už jako velmi starý pán...:jamamoto:

Letecz
Já tedy nevím co konkrétně ja na Il-2FB Spitech špatně, ale každý flight model by se měl opírat o nějaká reálná data. Jestli každý dostupný test tvrdí, že Spitfire při xxx rychlosti a xxx výšce měl mnohem menší zatáčku než jakékoliv befko (nebo rychlost, stoupavost, roll rate, cokoliv) - mělo by to tak být i v simulátoru. Jestli to tak není, tak je to divné :confused: Pokud vím, tak žádný flight model v žádném simulátoru nesimuluje takové vlivy jako opotřebení motoru, vrtule, špinavý povrch letadla či atmosférické vlivy na letouny aby mohl s klidným svědomím říct, že se nepotřebuje opírat o reálná data z testů. Jestliže není k dispozici xx testů aby se dal spočítat průměr výkonů, je imho lepší vycházet z jednoho konkrétního testu než si výkony letadel cucat z prstu. Není tak?

http://www.onlinesimulatory.cz
Opitze
kdyby zadne ero nemohlo pouzivat v rychlosti nad 300 klapky ani v combat pozici nebo v landing, tak by ten souboj holt byl jenom ve vetsim polomeru, a nikdo by casem ani klapky vytahoval. jde o to, ze ty era v ilovi proste dovoli pomoci klapek vice utahnout zatacku, k tomu jeste pouzivat trim a je to, ze jo... v realu by pilot na to vse potreboval sest rukou a dve hlavy...

Opitze
Letecz napsal:
Já tedy nevím co konkrétně ja na Il-2FB Spitech špatně, ale každý flight model by se měl opírat o nějaká reálná data. Jestli každý dostupný test tvrdí, že Spitfire při xxx rychlosti a xxx výšce měl mnohem menší zatáčku než jakékoliv befko (nebo rychlost, stoupavost, roll rate, cokoliv) - mělo by to tak být i v simulátoru. Jestli to tak není, tak je to divné :confused: Pokud vím, tak žádný flight model v žádném simulátoru nesimuluje takové vlivy jako opotřebení motoru, vrtule, špinavý povrch letadla či atmosférické vlivy na letouny aby mohl s klidným svědomím říct, že se nepotřebuje opírat o reálná data z testů. Jestliže není k dispozici xx testů aby se dal spočítat průměr výkonů, je imho lepší vycházet z jednoho konkrétního testu než si výkony letadel cucat z prstu. Není tak?

cili mame tomu rozumet tak, ze jste se spity v soucasnem patchi nespokojeni a chcete aby byl jeste lepsi nez je ted a to proto, protoze na jednech strankach jsou nejake mereni?
do tohoto patche utahl spit 180stupnovou plochou zatacku a mel porad stejnou energii a zacal hral asi po 15 minutach letu na boost...Pff

Letecz
No já z FFajtlova prvního příspěvku vytušil, že Spitfire je horší než by měl být, v čem konkrétně to snad řekne on sám. Jen mě zaujalo, že je to každému jedno. Vím, že na tom nikdonic nezmění, ale jde o princip. Myslel jsem, že vás baví věrné simulátory Mrknutí
Upravil/a Letecz dne 09-12-2005 12:58

http://www.onlinesimulatory.cz
Opitze
no a to je prave to, co ja jsem pochopil pred nekolika mesici - neni to simulator, ale hra. neni tam simulovano mnoho dalsich podstatnych detailu. napr. IMHO nejhure je tam "simulovan" damage model. kdyby jsme chteli opravdu verny simulator, pulka lidi s tim ani nevzletne, neudela s tim plochou zatacku, nepristane s tim, po zasahu jedne jedine dvacky kamkoliv bys sel okamzite k zemi, bud jako budouci mrtvola nebo jako parasutista... proste tohle je never ending story... jednou krici modri, potom cerveni. pritom tenhle posledni patch je spise cerveny nez modry, ale ja tohle uz fakt neresim a nechci resit.
je to hlavne o rukach a hlave a jestli je spit pomalejsi o 50 km v maximalni rychlosti??? to je takovy problem?

rudidlo
313_Ffajtl napsal:
Furt si stěžujete, že je obratný, stoupavý, rychlý, ale on ve skutečnosti byl!

Budu to házet OLEGOVI jako BUG REPORT s tím, ať si to prostuduje.

A ono je na něm něco špatně?

http://silicon-remarks.blogspot.com
MK_Paja
CZ_Opitz napsal:
CSL_Gambac10 napsal:
Ahoj,
zajimalo by me z ceho presne si dostal ty 3%? Ja myslim, ze to Cutora npsal zcela jasne a to nebral v potaz to, ze v te dobe nebyla kdispozici poradna vypocetni technika, ktera by jim s korekcema pomohla na rozdil ode dneska.
G10
P.S.Nikdo nebreci, ze neukrouti spita.
P.P.S. A nevim co se rozcilujes zarad zpatecku a je to Úsměv !

spit ma zpatecku jo? :confused::bigeek:Pff

Se taky všemu nedif! Úsměv, Bf-109G-2 ji mělo taky , proč nám ji kuwa Oleg nenasimuloval :sm39:

Josef Ruhme
CZ_Opitz napsal:
po zasahu jedne jedine dvacky kamkoliv bys sel okamzite k zemi, bud jako budouci mrtvola nebo jako parasutista...

Na to si přišel jak?

WT_Horrido
CZ_Opitz napsal:
no a to je prave to, co ja jsem pochopil pred nekolika mesici - neni to simulator, ale hra...

A ja myslel ze simulator je takove to zarizeni velikosti baraku, priserne drahe a simulujici ovladani jednoho konkretniho typu a to co mame my jsou herni simulatory a hra ze je clovece nezlob se. Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,064,440 návštěv