December 22 2024 05:59:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
IL2 FB na notebooku.
313_Volume
kluci, oživím tohle vlákno....
musím se teď zdekovat z domu a beru roha za louži, chtěl bych si vzít taky nějaký NTB sebou, ale nejsou bobky, takže se těžce rozhoduju - buď načas šturma opustit, nebo se trápit na něčem za cenu okolo 22k s X200, chtěl bych se dotázati, zda někdo na NTB s podobnýma paramatrama šturma paří (vím o ikarovi, ale on má NTB snad v ceně slušnýho auta)

Jp-
si ho kup tam máš to s místní zárukou a ceny stejný né-li lepší

313_Volume
no, nejedu za velkou louži, ale za malou louži a to do pasteveckého kraje....většina lidí, co tam jela si NTB koupila právě tady při prvním návratu - asi si pořídím jen nějakou starou šunku pro začátek na net a tak a pak se uvidí...sbohem obloho

313_Smrky
volume srry, nemoh jsem nenapsat - znas od Pink Floydu z The Wall pisnicku Goodbye Blue Sky ? Šklebící se kazdopadne - budes nam reznikum v 313. chybet Smutný k tomu notebooku - mam doma tohle - http://www.czechc...rtno=33319 a na Sturma na tom muzu zapomenout - neni vykon a na 3D hry se vyvaruj tem WXGA monitorum - maji nestandartni pomer stran a klasicky rozliseni 4:3 na tom vypadaji hrozne - nevidel bys vubec doty...
Upravil/a 313_Smrky dne 05-06-2006 20:22

Noram
313_OTU_Smrky napsal:
volume srry, nemoh jsem nenapsat - znas od Pink Floydu z The Wall pisnicku Goodbye Blue Sky ? Šklebící se kazdopadne - budes nam reznikum v 313. chybet Smutný k tomu notebooku - mam doma tohle - http://www.czechc...rtno=33319 a na Sturma na tom muzu zapomenout - neni vykon a na 3D hry se vyvaruj tem WXGA monitorum - maji nestandartni pomer stran a klasicky rozliseni 4:3 na tom vypadaji hrozne - nevidel bys vubec doty...

no on šturm podporuje všechna rozlišení, když si to změníš v conf.ini a zas tak blbě to na širokoúhlém monitoru nevypadá

a k tomu NB co si postl ,to se ani nediv když je tam místo grafické karty takovej kus ***** (doplňte si co chcete)
Upravil/a Noram dne 05-06-2006 21:10

http://noram.youaremighty.com/
313_Volume
jj... o těch sis jsem slyšel svoje..i ten intel 900 má lepší výkon...do 20k se vejdu jen do X200 ... na X300 s 64MB nesdílené bych už potřeboval něco okolo 25k na X600-700 až 30k, což už je moc...takže si asi pořídím něco staršího ať na tom běží aspoň blender a budu si po večerech modelovat do TW a až se pak zmůžu na nový stroj, nebo mě hlad a bída zažene z5 domů, přihlásím se z5 do OTU k 313 Šklebící se

313_OTU_oblak
volume - a co nejaky starsi s 9700???tedka znamy prodal s 9700 notas za 25kk skoda ze jsi nekvaknul Smutný

313_Volume
25k je "moc"

asi si fakt nechám zajít chuť............

teď jsem zahlídl dell c840 s 512RAM a GF 4 440 32MB...starší za 16k......na tomhle by to možná běželo, ale asi hodně ořezané, co?

EDIT: když už tu vedu ten monolog, třeba to pak někomu pomůže...včera testováno na HP s ±756? MB RAM a s X200 na 128MB sdílené - mírně ořezané to jelo na 30FPS v 1024x768...ale nevím procík a HDD...ale dalo by se
Upravil/a 313_Volume dne 07-06-2006 08:11

313_Volume
tak...nakonec jsem se rozhoupal a pustil si žilou (26kkč) a doma mi zaparkoval Acer Aspire 5512 (pentium M na contrinu 1,7, 512ram, X700/128, 80HDD, DVD, TV tuner, 15,4" širokoúhel 1280x800)

prvotní testy ze šturmem vyvolaly nadšení - max rozlišení, excelent detaily, ± 50-60 FPS (viz obrázky v tématu šturm na širokoúhlu)

ale včera jsem dokonfiguroval počítač na svůj obvyklý standard (avast AV, sygate firewall, firefox, thunderbird, miranda, open office + nějaké nepodstatné utilitky k telefonu atd. + automatické aktualizace od mekvošoustu) a počítač se brutálně zpomalil - od spuštění do full ready XP to trvá čisté 4 minuty - programy se rozjíždějí trhaně, disk swapuje jako divý (je to 4200 otáček+FAT 32), moc si s tím nevím rady

chci se zeptat, zda někdo nemá podobnou mašinku (nebo aspoň acer) a zda je možné compík nějak rozumně natunit (vypráskat ty jejich acer fičurky atd.), jestli můžu převést disk na NTFS a zda to pomůže, neporuším tím záruku? nezruším recovery folder na disku?

kura, jak jsem byl nadšený, tak to nadšení opadlo, protože jsem na tom chtěl lítat šturma, takhle si na tom nepustím ani DVD :/

310_Ikar
Vitej mezi nami Šklebící se...no na sturma se mi zda ta ramka malo..pridej..

www.310raf.com
falkon
To spomalenie ti sposobili asi AV + Firewall, pretoze oni kontroluju realtime vsetko, s cim sa pracuje. Pocul som, ze dokonca aj niektore updaty windowsu spomaluju komp.

Osobne pouzivam klasicky windows firewall (nema sice pekne okienko a ikonku v trayi, ale poskytuje rovnaku ochranu ako ine firewally (si myslim). A nezerie tolko systemovych prostriedkov. ).

Avasta ako AV nepoznam, ale mozno bude chyba aj v nom. Ked som volakedy skusal Norton AV, tak ten tiez brutalne spomaloval (mal spustenych asi 5 procesov). Ja pouzivam NOD32 a som s nim nadmieru spokojny.

Ako si vravel, ze ti trva 4 minuty kym nabehne win, to je naozaj trochu dost Úsměv Nespusta sa ti po starte milion sajrajtov, ktore ti zbytocne bezia na pozadi? Skus pozriet :
Start -> Run :: napis 'msconfig' :: zalozka Startup

tam mas vypisane polozky, ktore sa ti pustaju po starte. Povypinaj si vsetky bezcenne a zbytocne "utilitky", ktore tam mas a nie su pre teba nevyhnutne potrebne.

No a uz len "klasicke" rady - pri lietani vypinaj prebytocne programy a procesy.

A este ma napada, ale to je asi hlupost - pri notebookoch je bezny postup znizovanei vykonu systemu, aby vydrzal viac na baterky. Skus pozriet, ci sa ti to niekde nahodou nepreplo a ci vazne slapes na plny vykon.

P.S.: A ked nic nepomoze, tak to zase sformatuj, nainstaluj znovu a daj do stavu, kedy si mal tych 50-60 fps Úsměv

falkon
310_Ikar napsal:

Ja mam tiez 512, a ide to.Úsměv Samozrejme, 1GB by bol lepsi, ale ked neprsi, aspon kvapka... Úsměv

310_Ikar
falkon napsal:
310_Ikar napsal:

Ja mam tiez 512, a ide to.Úsměv Samozrejme, 1GB by bol lepsi, ale ked neprsi, aspon kvapka... Úsměv

jasne ze to bezi, ale na jaky rozliseni?? ja kdyz jsem pridal...musel jsem oramovat.

www.310raf.com
313_Volume
teď mě tak napadlo, nejde udělat výběr konfigurace systému při startu?

kdysi v dosu jsem to měl - na gamesy/na normální použití

kdybych udělal start menu na multimedia/lítání/CAD ?

EDIT:

zatím jsem z toho vybruslil tak, že jsem pomocí spyboota ořezal některým vlezlým programům přístupy, po spuštění spouštím jen čisté okna, pokud chci na net/icq a pod, spouštím toto dodatečně a také jsem pomocí návodu na snad pc tuningu ořezal v XP veškeré služby, které nebyly podstatné / zatěžovaly systém...po startu tak teď mám asi 38 běžících procesů, níže jsem se nedostal :/

a ve šturmovi jsem ořezal hlavně textury, rozlišení jsem ponechal širokoúhel, zatím jedu, otestuju později online

EDIT2:

ještě bych měl říct, že mi tyhle věci poradil Ikar...dík chlape :tup:
Upravil/a 313_Volume dne 16-07-2006 01:40

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,119,894 návštěv