Saitek Cyborg Evo- 1. tl.
|
FouET |
Přidané 03-06-2009 19:37
|
Nováček
Příspěvek: 41
Založený: 18.05.09
|
1stCL_Fucida napsal:
[
Protože kdyby měla růst síla explozivních granátů z Focke-Wulfů a Befek, tak by to bylo docela špatně
Na granáty to vliv nemá, protože jejich ničivost spočívá v explozi a ne na kinetický energii. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 03-06-2009 20:25
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
alfik napsal:
Il rozhodně není nejreálnější co jsem zažil, ale v daném období byl jakž takž a oproti CFS měl výhodu že si hráči nemohli své letadlo "vylepšovat" sami.
Jaký sim této kategorie ti přišel reálnější, než IL?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 03-06-2009 23:13
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 20.01.07
|
FouET napsal:
1stCL_Fucida napsal:
[
Protože kdyby měla růst síla explozivních granátů z Focke-Wulfů a Befek, tak by to bylo docela špatně
Na granáty to vliv nemá, protože jejich ničivost spočívá v explozi a ne na kinetický energii.
Neodpověděl jsi Fučimu tu samou věc, akorát jinými slovy? |
|
|
|
alfik |
Přidané 04-06-2009 00:27
|
Diskutující
Příspěvek: 4820
Založený: 21.04.06
|
No to je právě ta katastrofa, že každej má něco... a žádný všecko.
Jsou simy které mají lepší model práce s motory, ale zase to ostatní ne. Jsou takové kde je lepší DM - ale zase např. FM stojí za...
To že lítám Ila a ne ty druhé asi o něčem vypovídá že. Ale to už jsme spolu probírali, ne? Hele - zas tak našrot jsme ani jeden nebyli
Považuji Ila za celkem vybalancovaného, tedy samo na dobu a železo vzniku. No - to železo je v mém případě furt na stole, i když ž s jinou pamětí a grafárnou.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 04-06-2009 07:59
|
Hlavní administrátor
|
Alfiku, já si nepamatuju všechno, co se kdy kde probíralo Nicméně krom správy motoru je série IL-2 snad ve všech směrech dost daleko před vším ostatním. Nebo mě alespoň nenapadá nic, co by se tomu nějak přibližovalo.
Ty máš furt kompa z roku 2001, jo? No to se divim, že to na tom dneska slušně rozjedeš
|
|
|
|
Panek |
Přidané 04-06-2009 08:21
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Ono jestli to Il2 simuluje je jedna věc a hlavní efekt je při útoku na pozemní cíle.
Mimochodem rozdíl rychlosti střely o 10% udělá na energii hodně. Když to vemu do absolutního rozdílu tak střela letící 0kmh ti leží na stole, střela letící 300kmh ti ustřelí květák. |
|
|
|
kirsha |
Přidané 04-06-2009 09:05
|
Nováček
Příspěvek: 49
Založený: 12.12.07
|
FouET napsal:
1stCL_Fucida napsal:
[
Na granáty to vliv nemá, protože jejich ničivost spočívá v explozi a ne na kinetický energii.
Z hlediska fyziky (ne simulátoru) si dovolím nesouhlasit. Granát ničí součtem síly výbuchu a kinetické energie. Váha granátu je vyšší než kulky z kulometu a tudíž nezanedbatelná. Tudíž ani kinetická energie není zanedbatelná a zasažený cíl ji prostě musí nějak vstřebat. Ano chemický výbuch granátu dá víc, než kinetická energie, ale tu kinetiku z toho neokecáte. A troufnu si tvrdit, že v reálných podmínkách (v případě jednotlivých zásahů) měl rozdíl rychlosti vliv. |
|
|
|
FouET |
Přidané 04-06-2009 09:31
|
Nováček
|
kirsha napsal:
[quote]FouET napsal:
[quote]1stCL_Fucida napsal:
Z hlediska fyziky (ne simulátoru) si dovolím nesouhlasit. Granát ničí součtem síly výbuchu a kinetické energie. Váha granátu je vyšší než kulky z kulometu a tudíž nezanedbatelná. Tudíž ani kinetická energie není zanedbatelná a zasažený cíl ji prostě musí nějak vstřebat. Ano chemický výbuch granátu dá víc, než kinetická energie, ale tu kinetiku z toho neokecáte. A troufnu si tvrdit, že v reálných podmínkách (v případě jednotlivých zásahů) měl rozdíl rychlosti vliv.
Samozřejmě, že kinetická E je tam taky, ale v porovnání s poškozením od granátu je zanedbatelná. Př: gránát vletí do křídla a kinetickou energii vytrhne nebo poškodí 10cm o pár milisetin později exploduje a utrhne 200cm včetně toho co už poškodil dopad granátu.
Čísla i poměr si tahám z nosu. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 04-06-2009 09:44
|
Hlavní administrátor
|
Kinetická energie má dopad u protipancéřových granátů (kteroužto možnost jsem ošetřil zmínkou "Protože kdyby měla růst síla explozivních...". Jak píše FouET, u explozivních granátů je tento podíl zcela zanedbatelný.
|
|
|
|
Panek |
Přidané 04-06-2009 09:57
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Líbí se mi, jak se každé vlákno někam zvrtne. Zlomené tlačítko a je z toho diskuze o účinnosti zbraní.
Já si dovolím souhlasit s tvrzením, že rychlost střely má vliv i na expolozivní munici. Každá energie se počítá.
Tohle si my v praxi ověřit asi nemůžeme, ale dovolím si tvrdit, že kdybychom odpálili tříštivý dělostřelecký granát u BMP, tak to nebude mít takový vliv, jako když ten dělostřelecký tříštivý granát do toho BMP vystřelíme z děla.
Upravil/a Panek dne 04-06-2009 09:58
|
|
|
|
FouET |
Přidané 04-06-2009 16:16
|
Nováček
|
Pardon, špatně jsem tě pochopil. |
|
|
|
Carel |
Přidané 04-06-2009 16:54
|
Nováček
Příspěvek: 94
Založený: 06.10.06
|
Panek napsal:
Líbí se mi, jak se každé vlákno někam zvrtne. Zlomené tlačítko a je z toho diskuze o účinnosti zbraní.
Njn tak už to bejvá
Jinak jsem rád že jsem rozjel zajímavý téma ale to tlačítko pořád nic Neví někdo jestli by šlo nahradit něčím uplně jiným nebo aspoň tlačítkem z jinýho joye? |
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 04-06-2009 18:50
|
Rozkoukaný
|
Náhrada = Saitek X52 |
|
|
|
Carel |
Přidané 04-06-2009 19:09
|
Nováček
Příspěvek: 94
Založený: 06.10.06
|
FK_Rychtyg napsal:
Náhrada = Saitek X52
to radši naohybam kus plechu celej joy funguje bez chyby takže nemá smysl ho měnit, a kdybych ho měl měnit tak bych se snažil sehnat Sidewindera |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 04-06-2009 22:29
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
X52 je křáp. To raděj fakt naohýbej ;-)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 05-06-2009 18:11
|
Rozkoukaný
|
606_Tempik napsal:
X52 je křáp. To raděj fakt naohýbej ;-)
Je vidět, že tomu tady ještě dost lidi nerozumí |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 05-06-2009 19:25
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Mám ho doma už skoro rok. Jediné co za něco stojí je plynová páka. Klacek je za trest. Dobrej tak pro bombry. Ještě že už jsem ho moh zavřít do skříně a koupit nedávno obstarožní MSSWFF2. I ten logitech předtím byl jako páka lepší (aspon ten necelej rok co vydržel)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|