November 22 2024 21:47:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Saitek Cyborg Evo- 1. tl.
FouET
1stCL_Fucida napsal:
[
Protože kdyby měla růst síla explozivních granátů z Focke-Wulfů a Befek, tak by to bylo docela špatně Úsměv

Na granáty to vliv nemá, protože jejich ničivost spočívá v explozi a ne na kinetický energii.

1stCL_Fucida
alfik napsal:
Il rozhodně není nejreálnější co jsem zažil, ale v daném období byl jakž takž a oproti CFS měl výhodu že si hráči nemohli své letadlo "vylepšovat" sami.

Jaký sim této kategorie ti přišel reálnější, než IL?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

FK_Rychtyg
FouET napsal:
1stCL_Fucida napsal:
[
Protože kdyby měla růst síla explozivních granátů z Focke-Wulfů a Befek, tak by to bylo docela špatně Úsměv

Na granáty to vliv nemá, protože jejich ničivost spočívá v explozi a ne na kinetický energii.

Neodpověděl jsi Fučimu tu samou věc, akorát jinými slovyÚsměv?

alfik
No to je právě ta katastrofa, že každej má něco... a žádný všecko.
Jsou simy které mají lepší model práce s motory, ale zase to ostatní ne. Jsou takové kde je lepší DM - ale zase např. FM stojí za...
To že lítám Ila a ne ty druhé asi o něčem vypovídá Šklebící se že. Ale to už jsme spolu probírali, ne? Hele - zas tak našrot jsme ani jeden nebyli Šklebící se
Považuji Ila za celkem vybalancovaného, tedy samo na dobu a železo vzniku. No - to železo je v mém případě furt na stole, i když ž s jinou pamětí a grafárnou.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

1stCL_Fucida
Alfiku, já si nepamatuju všechno, co se kdy kde probíralo Úsměv Nicméně krom správy motoru je série IL-2 snad ve všech směrech dost daleko před vším ostatním. Nebo mě alespoň nenapadá nic, co by se tomu nějak přibližovalo.
Ty máš furt kompa z roku 2001, jo? Úsměv No to se divim, že to na tom dneska slušně rozjedeš Úsměv

Panek
1stCL_Pison napsal:
310_Max napsal:
Pokud myslíš svoje, tak to docela sedíCool

MrknutíŠklebící se ...Maxi, buď nemáš rád P-51 a P-47 nebo školáka Vityho MrknutíŠklebící se

...i kdyby to IL simuloval, tak těch 300km/h by té střele přidalo cca 10% rychlosti a to by jeden jen těžko poznal...

Ono jestli to Il2 simuluje je jedna věc a hlavní efekt je při útoku na pozemní cíle.

Mimochodem rozdíl rychlosti střely o 10% udělá na energii hodně. Když to vemu do absolutního rozdílu tak střela letící 0kmh ti leží na stole, střela letící 300kmh ti ustřelí květák. Šklebící se

kirsha
FouET napsal:
1stCL_Fucida napsal:
[

Z hlediska fyziky (ne simulátoru) si dovolím nesouhlasit. Granát ničí součtem síly výbuchu a kinetické energie. Váha granátu je vyšší než kulky z kulometu a tudíž nezanedbatelná. Tudíž ani kinetická energie není zanedbatelná a zasažený cíl ji prostě musí nějak vstřebat. Ano chemický výbuch granátu dá víc, než kinetická energie, ale tu kinetiku z toho neokecáte. A troufnu si tvrdit, že v reálných podmínkách (v případě jednotlivých zásahů) měl rozdíl rychlosti vliv.

FouET
kirsha napsal:
[quote]FouET napsal:
[quote]1stCL_Fucida napsal:
Z hlediska fyziky (ne simulátoru) si dovolím nesouhlasit. Granát ničí součtem síly výbuchu a kinetické energie. Váha granátu je vyšší než kulky z kulometu a tudíž nezanedbatelná. Tudíž ani kinetická energie není zanedbatelná a zasažený cíl ji prostě musí nějak vstřebat. Ano chemický výbuch granátu dá víc, než kinetická energie, ale tu kinetiku z toho neokecáte. A troufnu si tvrdit, že v reálných podmínkách (v případě jednotlivých zásahů) měl rozdíl rychlosti vliv.

Samozřejmě, že kinetická E je tam taky, ale v porovnání s poškozením od granátu je zanedbatelná. Př: gránát vletí do křídla a kinetickou energii vytrhne nebo poškodí 10cm o pár milisetin později exploduje a utrhne 200cm včetně toho co už poškodil dopad granátu.
Čísla i poměr si tahám z nosu.

1stCL_Fucida
Kinetická energie má dopad u protipancéřových granátů (kteroužto možnost jsem ošetřil zmínkou "Protože kdyby měla růst síla explozivních..."Mrknutí. Jak píše FouET, u explozivních granátů je tento podíl zcela zanedbatelný.

Panek
Líbí se mi, jak se každé vlákno někam zvrtne. Zlomené tlačítko a je z toho diskuze o účinnosti zbraní.

Já si dovolím souhlasit s tvrzením, že rychlost střely má vliv i na expolozivní munici. Každá energie se počítá.
Tohle si my v praxi ověřit asi nemůžeme, ale dovolím si tvrdit, že kdybychom odpálili tříštivý dělostřelecký granát u BMP, tak to nebude mít takový vliv, jako když ten dělostřelecký tříštivý granát do toho BMP vystřelíme z děla.
Upravil/a Panek dne 04-06-2009 09:58

FouET
Pardon, špatně jsem tě pochopil.

Carel
Panek napsal:
Líbí se mi, jak se každé vlákno někam zvrtne. Zlomené tlačítko a je z toho diskuze o účinnosti zbraní.

Njn tak už to bejvá

Jinak jsem rád že jsem rozjel zajímavý téma ale to tlačítko pořád nic Smutný Neví někdo jestli by šlo nahradit něčím uplně jiným nebo aspoň tlačítkem z jinýho joye?

FK_Rychtyg
Náhrada = Saitek X52Mrknutí

Carel
FK_Rychtyg napsal:
Náhrada = Saitek X52Mrknutí

Šklebící se to radši naohybam kus plechu Šklebící se celej joy funguje bez chyby takže nemá smysl ho měnit, a kdybych ho měl měnit tak bych se snažil sehnat Sidewindera Mrknutí

606_Temp
X52 je křáp. To raděj fakt naohýbej ;-)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
FK_Rychtyg
606_Tempik napsal:
X52 je křáp. To raděj fakt naohýbej ;-)

Je vidět, že tomu tady ještě dost lidi nerozumíŠklebící se

606_Temp
Mám ho doma už skoro rok. Jediné co za něco stojí je plynová páka. Klacek je za trest. Dobrej tak pro bombry. Ještě že už jsem ho moh zavřít do skříně a koupit nedávno obstarožní MSSWFF2. I ten logitech předtím byl jako páka lepší (aspon ten necelej rok co vydržel)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,018,962 návštěv