už aby přišli turci/arabáši
fez/šátek mě sluší
modlit se po jejich naučím
rozdělit domací práce mezi šest až tři manželky bude také pozitivní
jen ten alkohol v tom vidím zásadní problém
WT_Schmouddle napsal:
Pravda se ukáže, mé myšlenky jsou nesmrtelné! Nezapomeň že i Ježís byl obyčejný aramejský Žid a kam to po smrti dotáhl!
To je typicky buržoasně-tmářský přístup. Když Vám dojdou argumenty, vyrukujete s jakýmsi na mýtech založeným dogmatem, který Karel Marx svým dialektickým materialismem doslova rozmetal na cimpcampr (o soudruhu Leninovi a jeho skvělé práci Materialismus a empiriokriticismus ani nemusím hovořit).
Jak někdo může něco někam po smrti dotáhnout? Škodlivost nejrůznějších kultů tohoto druhu odvážně odhalil již na XX. sjezdu KSSSSSS v roce 1956 soudruh Chruščov.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Jste svině! Děda za Evropu život položil, babička měla velký dům, záclony a ubrusy z Francie a pak přisli ti z východu a všechno ji vzali! Ja vám dám hvězdu, srp a kladivo. Prej vzpomínat... nasrat!
WT_Horrido napsal:
Jste svině! Děda za Evropu život položil, babička měla velký dům, záclony a ubrusy z Francie a pak přisli ti z východu a všechno ji vzali! Ja vám dám hvězdu, srp a kladivo. Prej vzpomínat... nasrat!
Sám si svině! My měli ten velkej byt hned po Vás (ubrusy se záclonama jsme ale střelili a dali tam pěkný kartounový, se vzorem). A taky nám ho vzali. Že prej před tím někomu patřil. Kurva, co je mi do toho? My jsme Vám ho poctivě zrekvírovali, protože jste byli svině. A teď nám ho nějaký jiný svině zase berou. Co je tohle za revoluční spravedlnost? To v tý televizi taky neříkaj, i když úplně se jim to zamlčovat nedaří, hajzlům...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Soudruzi, v tom se holt musí umět chodit. To by si dějiny pak každý mohl vykládat, jak by se mu chtělo (nedejbože podle skutečných dobových pramenů a reálií).
P.S. Známá je též patálie s Clementisovou beranicí na Gottwaldově hlavě na balkóně pražského Staroměstského náměstí 21. února 1948, jež se odehrála v rámci jakési drobné epizody na historické cestě ke světlým zítřkům
Upravil/a 310_cibule dne 11-05-2009 16:38
hoši, a jak že je to s tou objektivitou dnes ?
máme demokracii, takže si informace nejděme sami, když něco chceme vědět ??
protože vládnoucí garnitura nám předloží jen ty, které se hodí zase jen jí (jak tu už bylo a co vám vadilo/vadí) a o zbytku "pomlčí" ? Nebo mám napsat - zbytek zamlčí ? proč když nadáváte na jedno, ignorujete druhé (stejné) ?
nebo raději sklopíte uši a jdete s proudem, protože tak je to pohodlnější ? (doufám, že se teď Cibule a Šmudla nadzvedli :PP)
ten článek si kritiku zasloužil (Šmudla ať si ho ale přečte vklidu ještě jednou, pán sice Vlasovce "taktně" pomlčel, ale nepsal nic o tom, že by osvobození Phy bylo jen a jen věcí Rusů - 9. května v časných ranních hodinách vjely do Prahy první sovětské tanky 1. ukrajinského frontu maršála Koněva. Začaly střety mezi jednotkami a poslední částí německých vojsk, kterým se nepodařilo z Prahy uniknout do amerického zajetí.
ale v jednom měl pravdu - už se zase upravuje historie...
a ad Vlasovci - jestli si to dobře pamatuju, tak ti se sedmého z Phy začali stahovat, takže Němci měli volné ruce...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Prvních pár slov jsem myslel, že půjde o fajn článek, pak jsem po pár větách myslel, že z toho bude fajn flejm a nakonec mi zbyly oči pro pláč, protože k tomu není potřeba ani dodávat nějaké komentáře
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Hopere, já jsem na základce přednášel druhou světovou válku, protože soudružka (a pak paní) učitelka byla naprosto vedle. Žádná západní fronta, žádný Pacifik, jen milióny mrtvých od Stalingradu po Berlín.
Ale tehdy ani dnes neberu rudoarmějcům jejich zásluhy - u Stalingradu, u Kurska nebo při obléhání Leningradu...ale ať mi nikdo laskavě nepoměřuje zásluhy počtem ztrát a nezastírá, že od Jaltské konference to "osvobození" ČSR v roce 1945 bylo chování SSSR na frontě diktováno úzmeními zisky a ta slavná jízda z Berlína do Prahy jen předehrou k puči roku 1948.
Stejně tak budu demytizovat Pražské povstání...to hrdinné, krvavé a naprosto zbytečné povstání v době, kdy bylo již rozhodnuto. Takhle jsme se měli bránit v roce 1938 a 1968, ne v roce 1945.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
Hoper napsal:
hoši, a jak že je to s tou objektivitou dnes ?
máme demokracii, takže si informace nejděme sami, když něco chceme vědět ??.
Šmudlo, a k tomu si připojuji. Přestaň zde vytrubovat cizí názory a vládní garniturou zdeformované informace a začni si už konečně hledat ty správné informace.
Hoper napsal:
protože vládnoucí garnitura nám předloží jen ty, které se hodí zase jen jí (jak tu už bylo a co vám vadilo/vadí) a o zbytku "pomlčí" ? Nebo mám napsat - zbytek zamlčí ?
Přesně tak. Dnes stejně jako za bolševismus existuje FUTI (Federální úřad pro tisk a informace) resp jeho národní pandány ČUTI a SUTI, které neustále a nekompromisně dohlížejí na každou informaci, jež prochází médii.
Každé ráno dorazím do práce a šéfredaktor řekne: "Tak milá cibule, dnes napíšeš tohle a tohle, přišlo to před chvílí od vládní garnitury."
No, a já sednu a napíšu. Se nenechám popotahovat, ne? Taky chci, aby moje děti studovali, a to bych se zlou potázal, kdybych se protivil garnituře (ostatně znám to, mně taky tehdy řekli: "Vy to na gymnázium s tímhle kádrovým profilem rodičů ani nemusíte zkoušet" ) . Také si nenechám sebrat řidičák a pas jako za bolševika. To bych byl blbej. Sloužím, co to jde.
Hoper napsal:
... ale v jednom měl pravdu - už se zase upravuje historie...
...no, a tak upravuji a upravuji. Od časného rána. Dělají to všichni moji kolegové, a to nejen novináři, ale i historici či sociologové (že, Rooku?)
Život je tak krásný...
P.S. Někdy si myslím, že lidé totalitu a válku občas potřebují. Protože jinak si nejsou s to uvědomit, co je to normální stav. Ale že by to muselo být každých dvacet let, tak to bych tedy nerad.
Upravil/a 310_cibule dne 11-05-2009 19:33
MK_KaiN napsal:
Co je to vládní garnitura? To jako naše vláda? Či něco jiného?
a ad Vlasovci - jestli si to dobře pamatuju, tak ti se sedmého z Phy začali stahovat, takže Němci měli volné ruce...
leda k pokračování v úprku. Nebo máš za to že se chtěli opevnit?
Celý pražský povstání byl neřízenej a nezřízenej omyl a nesmysl. A opravdu zbytečnej.
nebylo onu tu zmíněno, že Prahu zachránili Vlasovci ?
jistě, na pár dní Němce zastavili, ale pak se zase sbalili
takže jsem jen chtěl podotknout, že taková glorifikace by se jim také neměla přisuzovat
toť vše
o opěvňování Němců v Pze nepadla ani zmínka, tak to prosím neodváděj na jinou kolej
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
WT_Schmouddle napsal:
Hopere, já jsem na základce přednášel druhou světovou válku, protože soudružka (a pak paní) učitelka byla naprosto vedle. Žádná západní fronta, žádný Pacifik, jen milióny mrtvých od Stalingradu po Berlín.
Ale tehdy ani dnes neberu rudoarmějcům jejich zásluhy - u Stalingradu, u Kurska nebo při obléhání Leningradu...ale ať mi nikdo laskavě nepoměřuje zásluhy počtem ztrát a nezastírá, že od Jaltské konference to "osvobození" ČSR v roce 1945 bylo chování SSSR na frontě diktováno úzmeními zisky a ta slavná jízda z Berlína do Prahy jen předehrou k puči roku 1948.
Stejně tak budu demytizovat Pražské povstání...to hrdinné, krvavé a naprosto zbytečné povstání v době, kdy bylo již rozhodnuto. Takhle jsme se měli bránit v roce 1938 a 1968, ne v roce 1945.
Šmudlo, já taky musel paní učitelce u hrobu ruských vojáků připomenout (byl jsem ve třetí třídě), že naši nebojovali jen po boku Rudé armády, ale i proti nim...
ale ta tvoje erekce mi přišla dost "vyjetá" na to, jaký máš přehled a neměl by ses nechat takovýmhle článkem "unést"...
jinak "technická" - za co amíci dávali Rusům kozáky a vlasovce a spol ? Byl to jen obchod. Obchod na nejvyšší úrovni (rozkaz o vrácení Rusům si nedovolil dát žádnej velitel v poli, tohle bylo od zeleného stolu...)
dnes je v "módě" nepsat u Rusácích, nebo naopak psát ale hodně hanlivě, aby tě náhodou nikdo nespojoval s komunistama
je mi líto, že "argumentuješ" takovýmhle způsobem - je vidět, že ti normální argumenty chybí :(
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.