a kdopak ti brání ve vytvoření tvé vlastní mapy s tvýma vlastníma objektama ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
A proč bych měl dělat vlastní nové objekty, když už ty potřebné jsou ?? (Navíc jsou už na desítkách jiných map, které třeba nemají se střední Evropou vůbec nic společného.) Slyšel jsi někdy o znovuobjevení Ameriky?
Nejsem tak odvázaný z Agracierových map (možná až na nějakou výjimku), textury nejsou v moc dobrém rozlišení, jeho actor.static je obrovský, a přitom to musí jít i jinak - viz Cannonova mapa GB. Plive jednu mapu za druhou, ale možná by to chtělo méně a lépe. Nejsou vysloveně špatné, taky se panáček vyvíjí, uznávám, ALE...
Upravil/a cyberolas dne 10-02-2010 20:02
cyberolas napsal:
Nejsem tak odvázaný z Agracierových map (možná až na nějaké vyjímky), textury nejsou v moc dobrém rozlišení, jeho actor.static je obrovský, a přitom to musí jít i jinak - viz Cannonova mapa GB. Plive jednu mapu za druhou, ale možná by to chtělo méně a lépe. Nejsou vysloveně špatné, taky se panáček vyvíjí, uznávám, ALE...
No, o těch mouchách bych mohl vyprávět. Vždycky mám spadeno na jeho ranveje.
Ale vážně - jestli sis všiml, agracier se k mapám vrací a pravidelně je updatuje (viz nové verze Aleut a Gran Chaco).
V mapách je nejnáročnější asi tzv. populating - umísťování domečků, vsí, měst atd., což je žrout času non plus ultra. Ale, Panta Rhei - každá mapa se postupně vyvíjí, zlepšuje. Viz ten Hankow - je to supr práce, kterou ten "umisťovač" makající pro agraciera odvedl.
Upravil/a Cracken dne 10-02-2010 20:13
Cracken napsal:
A proč bych měl dělat vlastní nové objekty, když už ty potřebné jsou ?? (Navíc jsou už na desítkách jiných map, které třeba nemají se střední Evropou vůbec nic společného.) Slyšel jsi někdy o znovuobjevení Ameriky?
pokud se prostě s autorem nedohodneš, tak si holt musíš udělat své - co je na tom za problém ?
(a to není nic o objevování Ameriky)
a trošku nechápu, proč chceš pár cizích objektů, když stejnak většinu budeš muset udělat nových - Pražským hradem počínaje a nějakou šumavskou roubenkou konče....
Upravil/a Hoper dne 10-02-2010 20:41
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Tvůrci mapy Slovenska odvedli neuvěřitelnou komplexní, detailní a pro mě nepřekonanou práci. Tam prostě vše do sebe zapadá a má smysl. Co jsem tak zatím koukal, tak se slovenské chaloupky a stavení objevují ve všech novějších mapách, třeba i na ostrově Isle of Wight v okolí radaru Ventnor. Z výšky to nevadí, ale u země docela jo. Čechy by jistě potěšily každého z nás, ale ruku na srdce, kdo se s tím od píky bude dělat. A polovičaté řešení?...
Hoperovi: Já ale nikdy nemluvil o Praze, jak jsi na to přišel? A pokud registruješ, velkým městům se většina mapičů radši obloukem vyhne... A snad souhlasíš s tím, že je kravina dělat si vlastní "statek", "chalupu" potažmo "kadibudku"... Na tu mapu, kterou jsme měli rozdělanou, jsme žádné zvláštní objekty nepotřebovali. A nemyslím si, že by autor byl svolný k diskuzi. Ale na rozdíl od některých úplně jiných lidí, míním zákaz respektovat, ačkoliv si o tom myslím, že ***** ** ****** ***** (A to obzvlášť potom, co nejdřív zakáže použití objektů, ale pak stejně halasně vybídne k dodělání kokpitu pro Letova. Divné, ne?)
Upravil/a Cracken dne 10-02-2010 20:57
jirik napsal:
slovenské chaloupky a stavení objevují ve všech novějších mapách, třeba i na ostrově Isle of Wight v okolí radaru Ventnor. Z výšky to nevadí, ale u země docela jo. Čechy by jistě potěšily každého z nás, ale ruku na srdce, kdo se s tím od píky bude dělat. A polovičaté řešení?...
Isle of Wight - zřejmě to autor nestihl včas zakázat.
Čechy - proč si všichni myslíte, že musíme mít rovnou celé Čechy?? Já osobně bych začal drobnostmi - Ostrava, jižní Čechy, Plzeňsko...
Cracken napsal:
Hoperovi: Já ale nikdy nemluvil o Praze, jak jsi na to přišel? A pokud registruješ, velkým městům se většina mapičů radši obloukem vyhne... A snad souhlasíš s tím, že je kravina dělat si vlastní "statek", "chalupu" potažmo "kadibudku"... Na tu mapu, kterou jsme měli rozdělanou, jsme žádné zvláštní objekty nepotřebovali. A nemyslím si, že by autor byl svolný k diskuzi. Ale na rozdíl od některých úplně jiných lidí, míním zákaz respektovat, ačkoliv si o tom myslím, že ***** ** ****** ***** (A to obzvlášť potom, co nejdřív zakáže použití objektů, ale pak stejně halasně vybídne k dodělání kokpitu pro Letova. Divné, ne?)
ad Praha - bral jsem to tak, že zfoukneš celé Čechy )
ad velká města - ano, vím - a není třeba dumat proč asi
ad "statek" - ale to je právě těch pár věcí, které ti v záplavě zbývajícíh už přijdou jedno, jestli je uděláš taky nebo ne... Nebo je tam nedáš vůbec (kadibudku)
respektování zákazu/přání autora tě šlechtí, to nic proti
Jistě možnost vytvořit jen kus území by byla jistě schůdná, to ale nemění nic na faktu, že se musí udělat zcela nové objekty, hlavně architektura ať už lidová, či městská. Prostě slovenské chaloupky budou ještě docela dobře vypadat na východu Moravy, kde už to teď v mapě Slovenska jsou a vypadají tam krásně. Ale třeba v mapě Krkonoš bych je nepřežil
jirik napsal:
Tvůrci mapy Slovenska odvedli neuvěřitelnou komplexní, detailní a pro mě nepřekonanou práci. Tam prostě vše do sebe zapadá a má smysl. Co jsem tak zatím koukal, tak se slovenské chaloupky a stavení objevují ve všech novějších mapách, třeba i na ostrově Isle of Wight v okolí radaru Ventnor. Z výšky to nevadí, ale u země docela jo. Čechy by jistě potěšily každého z nás, ale ruku na srdce, kdo se s tím od píky bude dělat. A polovičaté řešení?...
Mno ono na té malé mapě kanálu jsou třeba i slovenský kostely v Londýně. Záleží na době vzniku, dnes je možné využít canonovy echt anglické a francouzské objekty a pokud si domrvíte jednu instalaci UP nebo HSFX a uděláte si z ní MapBuilder, můžete mít při stavbě mapy k dispozici všechny objekty, které tam jsou, třeba i pyramidy. Ale jinak, ač budou vždy výhrady k novým mapám (já je mám taky kvůlivá špatným letištím, objekty poházené po textuře města po ulicích), tak já ty lidi oceńuju, je to hrozný sraní.
Proto se nedivím mkubanimu, že se nakrknul kvůli Crackenově narážce s 5 lety. Pokud někdo chce udělat špičkovou mapu s vlastními objekty a neživí se tím, tak se tím musí dělat hooodně dlouho.
A taky děkuju agracierovi, udělal pro naši squadru základ jedný mapy, kterou teď stavíme a upravujeme už půl roku a pořád je co dělat. Ten týpek to dělá, protože ho to baví a zřejmě u toho sedí pořád, my když jsme po něm něco chtěli, většinou do dvou hodin nám poslal mejl s potřebnými upravenými soubory
Ono to nebylo kvůli mé narážce, on už je takový - stačí se mrknout na některé diskuze s ním na AAA. Dost se mi líbilo, jak ho sám velký vpmedia elegantně vypoklonkoval.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.