Pedersenův Das Boot v ČT
|
313_123 |
Přidané 23-03-2009 12:43
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
milá cibule
píšu si tě na seznam plánovaných návštěv
nezdržím se dlouho
mám rád kakao k snídaní, kakao stačí vylepšuji si to až obědem
přírodní stejček a opečené brambůrky
bačkory mám svoje tak v tohle tedy problém nevidím
tuhle jsem hlídal švagrovic prcka
asi začínám tušit co mě za pár měsíců čeká
docela ti ty tiché děti závidím předem
tak nejedůležitějí věci máme zasebou tedy mě a co k jídlu pro mě
a ted co se týče tvé ženy a případného zabavování
vše samozřejmě záleží na vzhledu tvé ženy
i když kdo měl doma slona, verlibu, raplyovou, tu s tím goaldem
mě potvrdí že na vzhledu ted až tak nezáleží na výdrži ano
aneb co nespraví par piv zavřené oči ano
tím samozřejmě nechci tvou ženu urazit
já jen aby bylo jasno už předem
a co se ponorek týče mám něco naštudován
spíše tedy jejich likvidaci
navrhuji tedy zábavnou hru ona se schová bude mlčet - jako tichý chod
a já ji budu jako hledat a zdrhnem na no na to co zrovna bude po chuti |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-03-2009 13:11
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Milé numeru,
tvé požadavky nejsou neralistické, možná bychom se dohodli.
Jde mi především o čas mezi 19. hodinou večerní (to se tak já i žena vracíme z práce) a jednou hodinou po půlnoci (to mi tak zpravidla začíná vyčítat, co všechno nedělám, či co jsem naopak za posledních deset let udělal, respektive že si jí vůbec nevšímám, "furt čumíš jen do toho počítače..." a tak).
Pro začátek bych to viděl na sedm dní v týdnu, o víkendu můžeš chodit už po snídani (tak kolem jedenácté hodiny).
Moje žena je inteligentní, pohledná, tichá, skromná a pracovitá čtyřicátnice, ideální partner do podvečerní konverzace (jestli ji přemluvíš k hraní infantilních schovávaček netuším, ale vyloučit to nemohu. Kdyby se ti to podařilo, převezmu tvůj koncept).
Klíče si budete půjčovat s paní, co nám chodí občas uklízet, a se dvěma sousedkami, které vyzvedávají děti ze školky a pak je do 19. hlídají.
Kakao najdeš ve skříni nad sporákem.
Pa.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 23-03-2009 13:28
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
Založený: 30.09.05
|
310_cibule napsal:(to mi tak zpravidla začíná vyčítat, co všechno nedělám, či co jsem naopak za posledních deset let udělal, respektive že si jí vůbec nevšímám, "furt čumíš jen do toho počítače..." a tak).
Cibule Ty mě děsíš! já myslel, že tohle máš už zmáknuté a že k Tobě pak budu chodit pro rady, protože to už začíná být akutní a jak koukám ... tak ač jsi zkušený kmet ( promiň ), tak koukám proti tomu také nemáš obranu ... To si mě zklamal! |
|
|
|
313_123 |
Přidané 23-03-2009 14:04
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
drahý cubule
važím si tvého pozvání
jen mě začíná děsit to množství bab
ono zase všeho moc škodí
na druho stranu s chutí do toho a půl je hotovo
jinak doporučuji o soužití nějakou odbornou literaturu
si pak člověk může zanadávat na toho kreténa co snad nikdy nebyl ženatej
infantilní hry
neboj žena podlehne mému nátlaku
připadně, ale jen v nejhorším, dostane bodové ohodnocení a diplom
tomu neodolá žádná
a co se kaka týče jsem rád že víš kde je
(já osobně s tím mám doma semtam problém, žena má zvláštní dar
věci neustále přemistovat, zvláště veselé je to po ránu
místo ponožek se pokoušíte navléci její podprsenku a ani večery
nejsou k zahození člověk si přijde v povznešenější náladě
chce skočit do postele šipku v domění, že za tento výkon bude odměněn něžnostmi
nebude
tak kde byla postel je holá zem
bolí to
po hledání postele - samozřejmě manželka potlučenému chudákovy radí
samozřejmě blbě
po nalezení lůžka má stále nějaké připomínky
posadím se chci ji umlčet
jsem umlčen já
ránou do hlavi o poličku kterou jsem rozhodně vživotě neviděl .... )
a zda si myslíš, že si ho budu vařit sám jsi boužel na omylu
nu což přinejhorším to naučím tvé děti
|
|
|
|
Panek |
Přidané 23-03-2009 17:47
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
clone9cz napsal:
310_cibule napsal:
Byla to sedmička, bigjirko. Na hladině uměla něco kolem 18 uzlů, pod hladinou ani ne polovinu (žena to říkala její oblíbené stránky http://www.uboat....s/viic.htm) Ale nevím, jestli se nedal jednorázově krátkodobě nějak ten výkon zvýšit.
Co tam říkají v originále? Jestli oni tam neudělali něco s jednotkama 17 uzlů je cca 31 kmph |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 23-03-2009 20:30
|
Fusioner
|
Panek napsal:
Co tam říkají v originále? Jestli oni tam neudělali něco s jednotkama 17 uzlů je cca 31 kmph
To nevím (a nechce se mi to hledat, protože ani nevím, kde přesně tahle hláška zazněla). Ale možné je lecos...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Panek |
Přidané 24-03-2009 10:21
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Ta hláška zazněla, když poprvé byli blízko konvoje, který mohli napadnout. |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 24-03-2009 15:08
|
Diskutující
Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
ohledne toho osloveni ... zrovna nedavno jsem jsem docet knizku, respektive e-book - jakou jsem ted jeste v beznosti prolitnul - a mam dojem ze za celou dobu neni velitel oznacen jinak nez jako "velitel" nebo "starej" zatimco zbyle postavy jsou oznacovany hodnosti, pripadne funkci a i jmenem ... mozna ze nekomu proste vadilo ze jeden z hlavnich hrdinu filmu je vlastne naprosto neznamej a bezejmenej tak ho pojmenovali "pan Kalen" |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 24-03-2009 16:30
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
Ponorka série VII mala max rýchlost 17 uzlov čo odpovedá cca 32km/h.
Podla mna tam ide o klasickú slovnú zámenu filmárov.
Pre širokú verejnosť rýchlost lode v uzloch nedáva žiadnu náležitú predstavu.
Ale rýchlost v kilometroch už áno.
takže správne malo byť 30km/h resp 16 uzlov.
kalene-Kaleuem - hovorené označenie pre zdvojené pre hodnosti
Kapitánporučík a korvetní kapitán (funkcia a hodnost)
Cibule , ak chceš spraviť manželke radosť skús "kúpit" od strýčka z Torronta
Morgenrot z roku 1933
http://de.wikiped...rot_(Film)
osobne tento film pokladám za omnoho lepší ako Das Boot, i ked je pravda
že to má trochu zdlhavý rozbeh a love story (klasika u starých filmoch) , ale netreba sa báť , žiadne nacistické ptákoviny tam nehrozia.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 24-03-2009 20:19
|
Fusioner
|
VGR_j4ck41 napsal:
ohledne toho osloveni ... zrovna nedavno jsem jsem docet knizku, respektive e-book - jakou jsem ted jeste v beznosti prolitnul - a mam dojem ze za celou dobu neni velitel oznacen jinak nez jako "velitel" nebo "starej" zatimco zbyle postavy jsou oznacovany hodnosti, pripadne funkci a i jmenem ... mozna ze nekomu proste vadilo ze jeden z hlavnich hrdinu filmu je vlastne naprosto neznamej a bezejmenej tak ho pojmenovali "pan Kalen"
Ale kdež, šakale
Kapitán v tom filmu se jmenoval Heinrich Lehman-Willenbrock a byl to skutečný kapitán pravé U-96, působil spolu s Joachimem Krugem ( U-219 ) jako poradce při natáčení Das Boot.
Film byl natočen volně podle stejnojmenné knihy Lothara-Gunthera Buchheima (žena ji též vlastní), který je ve filmu ztvárněn jako válečný korespondent na palubě U-bootu.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 24-03-2009 20:30
|
Fusioner
|
Díky, tajpi. mrknu se po tom.
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 24-03-2009 21:49
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Autorovy knihy se ovšem film hrubě nelíbil, stejně jako ponorkářům...
BTW v antikvariátech se taky dá občas narazit na knihu Lothara von Arnauld de La Periere. Vytištěno švabachem, velmi výživné.
Upravil/a WT_Horrido dne 24-03-2009 21:57
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 24-03-2009 22:11
|
Fusioner
|
WT_Horrido napsal:
Autorovy knihy se ovšem film hrubě nelíbil, stejně jako ponorkářům...
Protože tomu nerozuměj
|
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 25-03-2009 07:22
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
|
310_cibule napsal:
Ale kdež, šakale
Kapitán v tom filmu se jmenoval Heinrich Lehman-Willenbrock a byl to skutečný kapitán pravé U-96, působil spolu s Joachimem Krugem ( U-219 ) jako poradce při natáčení Das Boot.
Film byl natočen volně podle stejnojmenné knihy Lothara-Gunthera Buchheima (žena ji též vlastní), který je ve filmu ztvárněn jako válečný korespondent na palubě U-bootu.
A "esli" se nepletu, tak v knize jsou spojeny skutečné průběhy plaveb a událostí dvou různých ponorek. Někde jsem to četl, ale už nevím kde Nebo jsem si to vymyslel? No doufám, že ne |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 25-03-2009 09:43
|
Fusioner
|
Jo jo, je to tak, Gryzlove. On také Buchheim nebyl jen válečným korespondentem, ale i na ponorkách sloužil. Zúročil tak všechno, co znal. Je to trochu podobné s Clostermannem (řadu věcí z Velkého cirkusu také prý nezažil on, ale znal je z vyprávění). Ty jejich knížky také nejsou vydávány za dokumenty či čisté autobiografie, jsou to spíše novely, takže "no problem".
|
|
|