December 22 2024 11:31:09
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
HD4850 vs. 9800GTX+?
313_Gryzlov
Jirka napsal:
Gryzlove, otázka je, k čemu je mě dobré vědět, že karta v dané hře zvládne 120 ne 150 FPS ? Mnohem podstatnější je vědět, že karta kvalitně zobrazuje a vůbec, že šlape jak má. Všechny tyhle FPS testy mají velmi malou vypovídací hodnotu.

Na "něčem" to srovnat musíš. Málo z nás má možnost koupit si dvě karty, každou, od jiného výrobce, aby si vyzkoušel, která mu sedí lépe a která v jeho konkrétní sestavě, v jeho nejoblíbenější hře, dá nejlepší výkon.

Také není jasné, co je lepší, zda propustnost přes paměť, Texture Fillrate a Pixellrate (kde vede NVIDIA) a nebo zda počet FLOPS, kde drtivě vede ATI, když ve finále ztrácí ATI kolem 5 FPS a stížnosti jsou na nestabilní FPS ... Kde je tedy měřítko výkonu? Podle čeho se budeš orientovat, když nebereš v úvahu cenu?

Co je tedy lepší? Subjektivní vyjádření přes FPS ve hrách, než (odpusť) Tvé, subjektivní vyjádření, že zrovna u Tebe, konkrétně na Tvé sestavě, šlapala ATIna lépe?
Upravil/a 313_Gryzlov dne 26-02-2009 10:39

Rufu
To máte jedno.Každá karta která zvládá ila na 30+FPS na max.dovolené rozlišení monitoru uživatele naplno s vyhlazováním cca 4xAA a 4xAF je dobrá.Tzn. Nvidia 8800GT a výš a ATI 3870 a výš.Ale jelikož nikdo nehraje jen Ila tak bych vzal Nvidia 260 nebo ATI 4870.

Jinak co jsem prolejzal všelijaké testy ATI 4850 má v průměru cca 5-10FPS víc než starší 3870.Nvidia 9800GTX+ má cca o 10-15 FPS víc než 8800GT.
Takže otázka zní zda tyto karty vůbec koupit když nabízejí minimální nárůst.

Když jsem měl před rokem doma ATI 2900XTa záložní Nvidii 8600GT tak se mi zdál obraz na ASTI ne lepší ,ale ostřejší.Tedy\ hrany objektů byly jakoby ostřejší.

Jirka
313_Gryzlov napsal:
Jirka napsal:
Gryzlove, otázka je, k čemu je mě dobré vědět, že karta v dané hře zvládne 120 ne 150 FPS ? Mnohem podstatnější je vědět, že karta kvalitně zobrazuje a vůbec, že šlape jak má. Všechny tyhle FPS testy mají velmi malou vypovídací hodnotu.

Na "něčem" to srovnat musíš. Málo z nás má možnost koupit si dvě karty, každou, od jiného výrobce, aby si vyzkoušel, která mu sedí lépe a která v jeho konkrétní sestavě, v jeho nejoblíbenější hře, dá nejlepší výkon.

Také není jasné, co je lepší, zda propustnost přes paměť, Texture Fillrate a Pixellrate (kde vede NVIDIA) a nebo zda počet FLOPS, kde drtivě vede ATI, když ve finále ztrácí ATI kolem 5 FPS a stížnosti jsou na nestabilní FPS ... Kde je tedy měřítko výkonu? Podle čeho se budeš orientovat, když nebereš v úvahu cenu?

Co je tedy lepší? Subjektivní vyjádření přes FPS ve hrách, než (odpusť) Tvé, subjektivní vyjádření, že zrovna u Tebe, konkrétně na Tvé sestavě, šlapala ATIna lépe?

Popravdě řečeno. Tak v dnešní době po zkušenostech jak s ATI, tak s NVIDIÍ, bych šel po subjektivních hodnoceních a diskusích o problémech. Prolézt si povícero fór o hardware a gamesách vydá víc než tisíc testů FPS.
Upravil/a Jirka dne 26-02-2009 12:58

Tajpan
subjektívne:
Ak kupovať nový PC a hrat na nom starú hru IL2, tak kúpiť jedine NVIDIU, hlavne ak sa to týka HD4870.
ATI nemá tak problém s obrazom či výkonom ale ovladačmi. čo som čítal, tak podpora pre OpenGl skončila u catalystov 7.11, ktoré HD4870, nedetekujú. ani po rozbalení a iných odporúčaných fintách.
Tiež neoficiálne ovladače a utilitky je to bieda, hlavne oproti NVIDII.
Tiež možnosti ovladačov Nvidii sú lepšie , viac variácíí/možností.
A Nvida ovladače , dokážu "prebiť" nastavenia hry aj zlepšiť.
U ATI sa dosť často stane , že nedokážem aktivovať AA, musim reštartovač viac krát, hotfixi, novú verzie atd, a dokonca pre každú inú "staršiu" hru.. U Nvidie mi jeden ovladač vystačil dlhšiu dobu a fungoval na všetky gamesy ktoré som mal nainštalované.
uvidím ,čo spraví Cat 9.12.

Rufu
A konkrétně Tajpane???Jestli máš jen problém s občasným krátkodobým rozpadem obrazu při gunsight pohledu tak to je opravdu záležitost ovladačů.Který samozřejmě ila už neřešej.A to že nepoužíváš CCC je tvůj problém.Mě těch pár FPS netrápí.Taky nemám žádné problémy.

606_Temp
Ja teda taky většinou CCC nepoužívám, mnohem raději mam AtiTrayTools. Každopádně jsem ani na jednom neměl nikdy s ovladači problém. Je pravda, že hraju tak 3 hry ročně, takže nemám tolik zkušeností, ale Il2 pod openGL mi jede dobře. Jen jednou mi po instalaci novych wokn nechtěl najet ze staré instalace a musel jsem ho znovu nainstalovat, ale i pak jel zase normálně a na jedné verzi ovladačů mi zlobili textury, ale to byla AGP verze HD2600 (AGP konverze nebrat)
A ohledně těch minimalních FPS - rozjíždí se tu vlákno ptŕávě o testování Il2 při různých konfigurací HW, takže se to ukáže při troše štěstí tam.
A když tu Fucida házel srovnání 32 vs 64bit woken, tak hodil i svoje testy, kde ma minimalni FPS v TheBlckDeath kolem 30. Na mé 3850 a se slabším CPU mám kolem 20. Jeho GTX je rozhodne silnejsi jak 9800+ a moje 3850 je rozhodne slabsi, nez HD 4850. Závěr si o min FPS může udělat každý sám.
(pravdou je, že Fučiho GTX260 má jinak skoro dvojnásobej average FPS a to stejne pro max FPS)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Tajpan
CCC používam, aj som skúšal Atitraytools, ale s ATTs (rôzne verzie) IL2 pod OpenGL nespustím. Zamračený

313_Gryzlov
Jirka napsal:
Popravdě řečeno. Tak v dnešní době po zkušenostech jak s ATI, tak s NVIDIÍ, bych šel po subjektivních hodnoceních a diskusích o problémech. Prolézt si povícero fór o hardware a gamesách vydá víc než tisíc testů FPS.

Uznávám, že co odborník, to názor. Chápu, že Tvůj postoj, jakožto člověka, který se zajímá o HW je jiný, nicméně názor dalších x lidí, kteří se zajímají taktéž o HW je jiný, než Tvůj. Každý má svůj systém, podle které řeší nákup HW.

Nicméně dost dobře nechápu, co se Ti nezdá na měření výkonu garfických karet přes FPS? Je to jeden ze způsobů určení poměru výkonů grafických karet. Mohu se tedy zeptat, jak by si určil celkový výkon grafických karet, aby se nemusely používat syntetické testy, testy propustnosti paměti, FLOPS a různé Fillrates? Moc by mě to zajímalo, protože každý test dává jiné výsledky a je to vidět pak v konečném porovnání. Mohl by si prosím prozradit, podle čeho se dá posoudit výkon garfické karty proti konkurenci, které ukazatele to jsou?
Upravil/a 313_Gryzlov dne 27-02-2009 06:45

Jirka
313_Gryzlov napsal:
Jirka napsal:

Uznávám, že co odborník, to názor. Chápu, že Tvůj postoj, jakožto člověka, který se zajímá o HW je jiný, nicméně názor dalších x lidí, kteří se zajímají taktéž o HW je jiný, než Tvůj. Každý má svůj systém, podle které řeší nákup HW.

Nicméně dost dobře nechápu, co se Ti nezdá na měření výkonu garfických karet přes FPS? Je to jeden ze způsobů určení poměru výkonů grafických karet. Mohu se tedy zeptat, jak by si určil celkový výkon grafických karet, aby se nemusely používat syntetické testy, testy propustnosti paměti, FLOPS a různé Fillrates? Moc by mě to zajímalo, protože každý test dává jiné výsledky a je to vidět pak v konečném porovnání. Mohl by si prosím prozradit, podle čeho se dá posoudit výkon garfické karty proti konkurenci, které ukazatele to jsou?

Gryzliči jdeš na to moc vědecky. Úsměv Máš samožřejmě pravdu v tom, že změřit FPS při daném nastavení při daných podmínkách jasně vypovídá o výkonu. Ale kupříkladu ... Na mé staré ATI mě jel Lockon průměrně okolo 40. Na současné NVIDIi mě jede dvojnásob s tím, že mě blikají textury krajiny, stíny objektů jsou totálně rozbité a obrysy letadel dělají duchy. A odstranit to lze velmi těžko místy to nejde vůbec. Co je mě platné že mám v Company of Heroes nic moc obraz a FPS jako hrom ? Na ATI bylo vše parádní i když FPS výrazně nižší. Do NVIDIe jsem šel jen proto, že jsem potřeboval větší výkon a že IL jakožto gamesa která je u mě nejfrekventovanější má s novými ATInami problém. To jsou ty artefakty při střelbě. Takže proto uvažuju tak jak uvažuju. Prostě nejde mi ani tak o výkon jako o spolehlivost a funkčnost.

313_Gryzlov
Jirka napsal:Gryzliči jdeš na to moc vědecky. Úsměv Máš samožřejmě pravdu v tom, že změřit FPS při daném nastavení při daných podmínkách jasně vypovídá o výkonu. Ale kupříkladu ... Na mé staré ATI mě jel Lockon průměrně okolo 40. Na současné NVIDIi mě jede dvojnásob s tím, že mě blikají textury krajiny, stíny objektů jsou totálně rozbité a obrysy letadel dělají duchy. A odstranit to lze velmi těžko místy to nejde vůbec. Co je mě platné že mám v Company of Heroes nic moc obraz a FPS jako hrom ? Na ATI bylo vše parádní i když FPS výrazně nižší. Do NVIDIe jsem šel jen proto, že jsem potřeboval větší výkon a že IL jakožto gamesa která je u mě nejfrekventovanější má s novými ATInami problém. To jsou ty artefakty při střelbě. Takže proto uvažuju tak jak uvažuju. Prostě nejde mi ani tak o výkon jako o spolehlivost a funkčnost.

Jo, tak tomuto vysvětlení rozumím Úsměv Tenhle přístup rozhodování beru a souhlasím s ním.

WT_Horrido
Takže jestli to chápu správně ATI je ve všech směrech lepší a nVidia je jen spolehlivá a funkční jo? Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
Jirka napsal:
Tak jinak. První věc, které jsem si všimnul, když jsem nainstalil NVIDII byla, že kvalita grafiky u her typu COH nebo C&C a všeobecně DirectX šla i přes všemožné nastavování očividně dolu. Ne žeby byly problémy, ale prostě to bylo horší. LockOn se bez všelijakého pseudo nastavování nedal rozchodit uspokojivě vůbec. Condor sim - kvalita jakbysmet. Tohle jsou vše věci se kterými nebyl na ATI1950 i 3850 absolutně problém. I IL na ATI1950 byl naprosto v pohodě. Bohužel na 3850 byl problém s ovladačem. Proto jsem se rozhodl zkusit NVIDII. Takže takhle to vidím já.

P.S. A NVIDIA vs Vista a IL je kapitola sama pro sebe.

co za problém s ovladačem ? a ovladačem pro visty nebo XP ? nebo to je jedno ?
dík
Upravil/a Hoper dne 17-05-2009 11:07
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Rufu
Hopere prostě si řekni největší částku co jsi ochotnej do grafiky dát a kup co v tý relaci je nejlépe tak o 500 dražší.na ila je prostě lepší Nvidie ale jinak je to srovnané.
BOB stejně nevyjde a pseudo výkonné karty s 1024Mb Ram za 3000 jsou taky iluze.

Tajpan
WT_Horrido napsal:
Takže jestli to chápu správně ATI je ve všech směrech lepší a nVidia je jen spolehlivá a funkční jo? Úsměv

skôr by som povedal : že ATI v samotných ovládačoch prestáva podporovať "staršie" hry, zatial čo NVIDIA ostáva pri ich podpore.
najlepší ovladač pre ATI na IL2 je 7.11, ktorý ale už na najnovšie karty ATI4*00 a vyššie, je nefunkčný. (aktuálny je teraz 9.3-9.4).

Hoper
nejsem limitován penězi (ehm :DDD) ale deskou...
nejspíš zkusím tu ATI a děj se vůle bóží :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Tajpan
Hoper: ako Pilát Pontský , umývam si ruky. Úsměv

XXX_Dazz
Hopre pokud to chápu správně tak chceš kartu do AGP slotu ?

WT_Flan
Tajpan napsal:
WT_Horrido napsal:

skôr by som povedal : že ATI v samotných ovládačoch prestáva podporovať "staršie" hry, zatial čo NVIDIA ostáva pri ich podpore.
najlepší ovladač pre ATI na IL2 je 7.11, ktorý ale už na najnovšie karty ATI4*00 a vyššie, je nefunkčný. (aktuálny je teraz 9.3-9.4).

Total brutal boost byly third party 5.9 Warcats drivery. To jsem nasrouboval kdysi na moji 9800 PRO. Jelo na tom uplne vsechno a Sturma mi to nakoplo sky high Úsměv

Maxxis
chci se zeptat jak to vypada s artefakty se současnými ovladačmi v IL2na ATI, řeším do cca 1 měsíce nákup grafiky ATI 4850/asi nvidia 9800 nebo podobné.

cenový strop cca 2500 +/- a hluk bych taky rád menší, proto menší cena a pak klidně i pasiv na ni.

pokud někdo uspokojjivě provozuje nějakou pasivku sem s typem.

sestava C2D 6550@2800/4Gbram.

díky za odpovědi

WT_Flan
nV 250 GTS jsi zvazoval misto te 9800 ?

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,122,205 návštěv