332. squadrona „Tuskeegee“ v Milovicích !!!
|
veikso |
Přidané 13-02-2009 00:12
|
Uživatel
Příspěvek: 832
Založený: 15.01.08
|
Cracken napsal:
...chlapec s hranatou hlavou z Pearl Harbouru sloužil u jedné z "Eagle squadron"...
...a na Spitfiru Mk. I měl kódy RF |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 13-02-2009 01:50
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
1stCL_pbarry napsal:
seš si jistej žes to viděl fuči ?
No já nejednou - i když pravda, už to bude nějakej ten pátek, takže se na tohle téma raději sázet nebudeme, mohl bych přijít o nějakého z těžce vybojovaných a pravidelně nedodávaných Jägermeisterů .
Mohli bychom někdy udělat promítací den..třeba u Bumajze - ten by jistě film o černošských stíhačích kvitoval s povděkem, i když mám takovej dojem, že jsem na tom byl s Bumíkem dokonce v kině, nebo s Valherou? Na MFLF mám za to
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 13-02-2009 01:54
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Cracken |
Přidané 13-02-2009 07:37
|
Uživatel
Příspěvek: 742
Založený: 08.11.08
|
veikso napsal:
Cracken napsal:
...chlapec s hranatou hlavou z Pearl Harbouru sloužil u jedné z "Eagle squadron"...
...a na Spitfiru Mk. I měl kódy RF
Fakt, jo? Ale vsadím se, že na trupu určitě měl boxujícího orla, pozdější symbol 4 FG! |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-02-2009 10:48
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
1stCL_Fucida napsal:
Mohli bychom někdy udělat promítací den...
Proč ne, film dodám. Jägermaistera nepiju, zvracím po něm. Případné výhry inkasuji raději v single malt
Bumíka ohlídám. V nejhorším na něj hodíme deku (Mek to tak dělá s papouškem, aby nám na TS nekecal do lítání).
P.S. Tyrle, si tu? Hned vedle tebe votevřeli skvělou stáčírnu různejch dobrot (což ale asi víš déle než já). Včera jsem tam kupoval dvanáctiletou single malt Lowland, Auchentoshan distillery přímo ze sudu. Mňam mňam, asi se teď u Vás občas ukážu :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-02-2009 11:12
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Mají Juru?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-02-2009 11:14
|
Fusioner
|
Co je jura? Jmenuje se to Vom Fass http://www.vomfas...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-02-2009 11:20
|
Fusioner
|
Jura je jediná skotská whiska která mi chutná, jinak dávám přednost irské, ale Jura je prostě mooooc mňam. Špatně se tuna shání.
http://www.isleof...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-02-2009 11:25
|
Fusioner
|
Hmmm, to zní dobře. Také dávám přednost irské. Ale musím přiznat, že většinou ji piji v takovém množství, že si z finančních důvodů mohu dovolit toliko jamesona (přeci jen rodin apotřebuje občas něco do úst, i když se je to snažím postupně odnaučovat).
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-02-2009 11:35
|
Fusioner
|
Ale tak to není špatný výběr, Bushmill je břečka pro protestantské bastardy.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 13-02-2009 11:48
|
Fusioner
|
Tak to každopádně. IRA rulez
|
|
|
|
WT_Flan |
Přidané 13-02-2009 13:03
|
Uživatel
Příspěvek: 1824
|
Ja s tim Whiskey modem mam porad potize. Kdyz ho flaknu na jakoukoliv verzi meho Stomach, mam problem. Vetsinou to ze zacatku bezi ok, tongue sbernice si nekdy dokaze aj zachrochtat. Pokud ovsem peclive vybiram co z toho Unified Whiskey paklu vyberove nainstaluju.
Ale stejne se to pak zacne nekde cele zadirat, obraz jde do kelu...a dejou se dalsi veci....no co bych vam povidal, nakonec se sam zacne spoustet Unified Whiskey Uninstaler a nejde to zastavit.
Hele, kdyby tyhle vymakany verze jako Jura a podobne byly byly free, tak se moc nedeje, ale za ty prachy pak takove potize, to je holej nerozum si s tim zacinat...
|
|
|
|
311_Tank |
Přidané 13-02-2009 13:16
|
Uživatel
Příspěvek: 1021
Založený: 01.04.08
|
Umel by nekdo zjistit ktera B-17 tam bude litat ? Jestli Pink Lady nebo jina ? |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 13-02-2009 21:01
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
Přítelkyně bratranec dělá přímo na place IT a CGI podporu, dával jsem přes něj produkci nějaké překlady leteckých termínů. Hlavní česká produkční je mi prej zavázaná, nebo tak nějak to říkala. Mou slíbenou odměnou je den na place mezi Mustangama...
Jestli se tam dostanu, fotogalerie bude.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
Tajpan |
Přidané 14-02-2009 11:51
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
dúfam že remake dobrej klasiky sa vydarí. len aby to nebolo o tom že jeden mustang postriela 12-sť fokáčov a nakoniec padne pod kanonmi dalších dvadsiatich.
OT: dúfam že tam budú nejaké skutočné mezky a focky a nie nejaké aradá.
BTW: ked už sme o tých mýtoch a legendách, neviem či amíci natočili (asi nie) , ale by mohli, o jednom pechotnom oddieli ktorý slúžil v pacifiku a získal vraj najviac najvyšších vyznamenaní v histoii usa army. Pointa je vtom , že príšlušníci tohto oddielu boli pôvodom japonci. |
|
|
|
Hoper |
Přidané 14-02-2009 14:33
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
Japonci nebo nějací "domorodci", co bojovali pro Japonce ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Tajpan |
Přidané 14-02-2009 15:43
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
dnes by sa korektne označovali američania japonského pôvodu: "japanameričania". (či je to spisovne, neviem). |
|
|
|
Fuzo |
Přidané 27-02-2009 21:44
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 178
Založený: 17.01.06
|
Tak abych to trošička znova rozjel tak čumte http://www.lshk.c...tail_akce/
Ve zkratce :
Termín konání: 10.04.2009 - 15.04.2009
Vážení přátelé,
letiště Hradec Králové zažije skutečný návrat do období 2. světové války. Začátkem měsíce dubna přistanou na letišti letouny z druhé světové války za účelem natáčení filmu.
Konkrétně se jedná o následující letouny: 1 x B-17, 1 x DC-3, 3 x P-51, 2 x P-40, 1 x Piper Cup.
Přesný datum konání akce a její průběh bude upřesněn. Všechny detaily budeme průběžně zveřejňovat na našich internetových stránkách.
Organizátorem akce je společnost Heritage of Flying Legends ve spolupráci s Leteckými službami Hradec Králové.
Zájmem organizátorů je umožnit široké veřejnosti se na této nevšední podívané zůčastnit.
Více informací u pana Jaroslava Farkaše tel.: 733 652 273
nebo na e-mailu: handling@lshk.cz |
|
|
|
filnorm |
Přidané 18-09-2009 14:45
|
Nováček
Příspěvek: 42
Založený: 04.01.08
|
310_cibule napsal:
Hoši, já tu zpochybňující studii četl už dříve
Je samozřejmě dost nepravděpodobné, že by jedna skupina po celou válku udržela čistý štít (na druhou stranu je ovšem dobré vědět, Tuskegee airmen původně létali jako hloubkaři a ne doprovod, ten začali létat až o dost později).
To je pravda, nejprve působili u 12. letecké armády (taktické letectvo), později u 15. letecké armády (strategické letectvo). Ale pozor: I poté, co měli za úkol především chránit bombardéry, útočili na pozemní cíle - v českých zemích k tomu došlo přinejmenším třikrát:
24. 8. 1944: první hloubkový útok na území protektorátu
27. 8. 1944: útok na letiště v Prostějově
15. 4. 1945: série hloubkových útoků na území dnešního Plzeňského kraje
310_cibule napsal:
A ono o to stejně nejde. Význam Tuskagee Airmen spočíval v něčem úplně jiném než v počtu sestřelů.
O tom není sporu.
|
|
|
|
311_Liboch |
Přidané 19-09-2009 16:28
|
Nováček
Příspěvek: 66
Založený: 21.11.05
|
filnorm napsal:
310_cibule napsal:
Hoši, já tu zpochybňující studii četl už dříve
Je samozřejmě dost nepravděpodobné, že by jedna skupina po celou válku udržela čistý štít (na druhou stranu je ovšem dobré vědět, Tuskegee airmen původně létali jako hloubkaři a ne doprovod, ten začali létat až o dost později).
To je pravda, nejprve působili u 12. letecké armády (taktické letectvo), později u 15. letecké armády (strategické letectvo). Ale pozor: I poté, co měli za úkol především chránit bombardéry, útočili na pozemní cíle - v českých zemích k tomu došlo přinejmenším třikrát:
24. 8. 1944: první hloubkový útok na území protektorátu
27. 8. 1944: útok na letiště v Prostějově
15. 4. 1945: série hloubkových útoků na území dnešního Plzeňského kraje
310_cibule napsal:
A ono o to stejně nejde. Význam Tuskagee Airmen spočíval v něčem úplně jiném než v počtu sestřelů.
O tom není sporu.
Babička (budiž jí země lehká) mi vyprávěla jak tlačila kočárek s maminkou, někde na louce poblíž Letňan a najednou hroznej rachot a ze stříbrnýho letadla se na ní zubil černoch. Tak na tom něco bude... |
|
|
|
3BAP_Rohlos |
Přidané 19-09-2009 22:53
|
Uživatel
Příspěvek: 816
Založený: 08.01.07
|
311_Liboch napsal:
Babička (budiž jí země lehká) mi vyprávěla jak tlačila kočárek s maminkou, někde na louce poblíž Letňan a najednou hroznej rachot a ze stříbrnýho letadla se na ní zubil černoch. Tak na tom něco bude...
Jo na todle téma jsem už viděl nějakej českej film... Rychlostí 890 km/h tam proletěl nějakej černoch v dvaačtýře s emerickejma znakama v roce 44 a dyž letěl kolem pozorovatelů, tak se čas záhadně zpomalil do metriksova, aby si ho mohli pořádně všici prohlídnout...
Nevěříte.... VĚŘTE!!!!! |
|
|