November 22 2024 07:00:28
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Obránci vlasti -1. československá kampaň vůbec!
3BAP_Cassius Chaerea
doktorkop napsal:
A BoBa dělá dnes každej
Slyšel sem že i Oleg.

alfik
No já bych to zas tak zbytečné neviděl. A to i přesto že ještě minulou zimu jsem měl opačný názor - ale to se stává, to je jen v informacích.
Do toho. Rád si to zalítnu.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

1stCL_Fucida
Koukám, že pořád ještě dokážu nadzdvihnout na fóru kohokoliv a to se ani nemusím moc snažit Úsměv Inu prastará temná síla stále dříme kdesi v mém nitru a občas vybublá na povrch Úsměv.

Nápad s Avií B-135 v roce 1938 je krásný a jistě by se líbil jednomu mému oponentovi v jedné krajně neodborné diskusi na jednom válečném fóru, Cassius si jistě se slzou v oku vzpomene na jistého Johanna, který teorii o vítězství čs. letectva nad Luftwaffe založil vesměs na umístění nádrže B-534 oproti Bf 109, načež pokračoval naprosto jistými výroky o naprosto reálné produkci Avií B-135 někdy na přelomu let 1938/1939, což korunoval zavedením k jednotkám a okamžitým nasazením. Ach, krásné vzpomínky Úsměv.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 27-12-2008 02:56
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

313_123
jo jo fuči si borec

alfik
Jj Fuči to jsem sledoval a chechtal jsem se jak blázen. Taky jsem pár lidí rozsupil když jsem napsal že mise a kampaně z Čech nejsou protože by musely být scifi Šklebící se
Fakt ovšem je, že pokud si na té Avii zapneš to načítované laserové dělo (znalci vědí že je to Ctrl + E) a zamíříš na tu nádrž... Cool
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

j4ck41
Crackene jen tvor a nenech se "odradit" ... hlavni je aby konecne dilo bylo zabavne a historicka korektnost muze i ustoupit do pozadi ... akorat kdyz budes delat ustupky tak to nenazyvej plne historickou kampani a jses za vodou Mrknutí

btw. proc by sis stahoval mapu Atlantiku? Staci nahodit jakoukoliv mapu z Pacifiku a vsechno umistnit mimo okraj mapy ... tim padem ziskas dalsi stovky kilometru navic a mas i dalsi bonus v podobe toho, ze ikona na mape bude naprosto k nicemu ... stejnej postup se da pouzit i u poustnich map a pak je ten polet hnedka o necem jinym ... akorat je potreba udelat externi mapu protoze bez ni se to neda litat

Cracken
Hm, po zralé úvaze to udělám asi půl na půl, historické mise s fiktivními zasazenými do stejného rámce... První mise ukazuje nevyjasněnou nehodu Š-328 u Vejprt 23. 5. 1938, takže mám volné pole pro spekulaci sestřelení palbou ze země či Bf-109 (trošku mi to dalo zabrat, než jsem vymyslel, jak se nenechat sestřelitÚsměv, aby se to nechalo dohrát...) Ale další mise by už tak zábavné být nemusely. Přiznávám, že jen "létat s poštou" či jen "pozorovat henleinovce" by byla nuda. Takže to spojím dohromady, jen poměr historických a fiktivních misí bude vyrovnanější, než tomu bylo u mé první kampaně...

313_123
škoa, že nelítám statické camp.
nu aspom držím palec (vlevo dole - na noze)

CZS_Grun
Ja osobne sa na tvoju kampaň teším. Držím palce a som rád, že to robíš. Bodaj by bolo viac takých ako je Cracken. Dík. Mrknutí

j4ck41
Cracken napsal:
... Přiznávám, že jen "létat s poštou" či jen "pozorovat henleinovce" by byla nuda ...

jestli muzu do toho kecat tak temhle misim se pokud mozno vyhnout ... nevim co maj tvurci kampani za zvlastni uchylku ale strasne moc kampani zacina nejakejma preletama, cvicnejma letama na seznameni se se strojem nebo s krajinou apod. ... treba jinak vyborna White Sun, Blue Sky ma takhle na zacatku asi 4 mise kde se nic nedeje jenom se prelitava z letiste na letiste ... tyhle mise maj kouzlo jenom v pripade prvniho letu kdy clovek nevi jestli se nakonec nejakyho boje nedocka, ale kdyz si pak tu kampan pusti znova tak neni vetsi opruz nez tyhle prazdny mise

Cracken
Souhlas, když už "nudné mise", tak jako bojovou akci, ne jako tréninkÚsměv Já takhle zazdil "Mouchotte diaries", po třetí nebo čtvrté tréninkové misi jsem s tou kampaní definitivně seknul... Tak se budu snažit, aby první čs. kampaň nudná nebyla... (Koneckonců, myslím, že moje "Nad Tatrou sa blýská" ani "Jdu do Habeše" nejsou kampaně typu "doleť, pozoruj, přistaň".) Blbý je, že U-2vs nemá vpředu kulomet, to tvůrce hodně omezuje... Aspoň kluci na AAA udělali nový kokpit pro U-2vs a přidali zadního střelce, takže můžeme konečně sami opětovat palbuMrknutí Ne, že by mi to proti Bf-109 bylo nějak platné...Naštvaný

(Ale za to jsem sestřelil jako zadní střelec dva maďarský fiaty, takže to půjde.Cool)
Upravil/a Cracken dne 31-12-2008 15:00

WT_Horrido
A co takhle odinstalovat SIMULATOR nainstalovat napr. Blazing Angels 2? To by mohlo pomoct. Úsměv

Ale hezky posun od "plne historicke kampane." A to jsme jen na strane 2. Sleduju dalsi vyvoj Šklebící se
Upravil/a WT_Horrido dne 29-12-2008 15:00
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Cracken
Historická kampaň to bude pořád, bude jen doplněná o některé možná trochu hratelnější mise. To ale neznamená, že všechny historické mise budou nudné - namátkou bombardování karpatských sičovníků, aby mohl projet čs. evakuační vlak, messouny a fiaty vám párkrát pořádně protřepou křidélka a pozemní palba taky nebude jen "pro zahřátí"...

Uzin
Crackene,
drž se a nedej se otrávit! Nad Tatrou sa blyska je opravdu zajimava, přináší nové pohledy, ne jen stálé přežvykování téhož. Těším se na budoucí kampaně.
Vše nejlepší do nového rokui!

Pavel K
Taky držím palce i když víc se těším na nějakou fiktivní bojovou kampaň "co kdyby", kdy změříme síly s Luftwaffe. Napadlo mě ale, že by se u kampaně obránci vlasti mohl použít dva alternativní konce kamapaně. V manuálu se píše, že šturm umí u statické kamapaně klasické lineární pořadí, nebo náhodně vybere z řady už přednastavených misí. Jako nevýhoda by byla ta, že třetinu misí by Cracken musel udělat dvakrát, jednou by nám spojenci pomohli a jednou bysme to projeli sami (a myslím že by spíš nastala ta druhá varianta Naštvaný) Ale nikdo by předem nevěděl, jak to dopadne a možná si to zahrál i dvakrát Pff. Pokud vím tohle snad zatím u kampaní nikdo nepoužil, nebo jenom výjimečně.

Cracken
A jak to náhodné generování funguje??? Něco jako DGen? To je prvně, co slyším o něčem takovém...

Enjoyr
Crackene, dělá se to pouze editací řádků v campaign.ini v sekci [list]
Popis:

HOW TO COMBINE THE CREATED MISSIONS INTO A CAMPAIGN
All missions created for Campaign mode are combined by name or number in a special file.

You can do this in one of two ways:
1. Linear – In this case you will proceed linearly through all the missions in a list.
2. Random – In this case, the scenario for the mission will be randomly built, i.e., a randomly
branched scenario.

Example of a file for a linear scenario:
[Main]
Class il2.game.campaign.CampaignBlue
awards Class il2.game.campaign.AwardsUSfighter
[list]
F4U_1_1.mis
F4U_2_1.mis
F4U_3_1.mis
F4U_4_1.mis
F4U_5_1.mis

Example of a file for a randomly branched scenario:
[Main]
awards Class il2.game.campaign.AwardsJAbomber
[list]
ZERO_1_1.mis ZERO_1_2.mis ZERO_1_3.mis
ZERO_2_1.mis ZERO_2_2.mis
ZERO_3_1.mis ZERO_3_2.mis ZERO_3_3.mis
ZERO_4_1.mis ZERO_4_2.mis ZERO_4_3.mis ZERO_5_3.mis
ZERO_5_1.mis ZERO_5_2.mis ZERO_5_3.mis

Note:
1. For randomly branched scenarios, you can set as many single scenarios as you want. It
may be 1 or 100. In the last case, the program will randomly select one of 100 scenarios.

2. Do not forget that for each scenario that you would like to start randomly, you should use
only one map for all scenarios starting at that point. This is necessary to track your successful
destruction of ground objects, such as buildings and bridges, for the next mission
scenario. Otherwise, the program will automatically skip these changes of landscape.
The file is created using the Windows Notepad and is saved in the same directory as the missions.
For example, folder Campaign > US (or JA) > Fighter. (If the folder “Fighter” was created
earlier, you should manually create a new folder in the same directory and do it quickly, so
as not to delete a previously created campaign. Use, for instance, “Fighter2,” “Bomber2,”
“Fighter-Bomber,” etc. Use Windows Explorer for this purpose. All single missions or campaign
missions and all subdirectories should be stored in the Missions directory of the game
root directory.) The file should be named campaign.ini and should not take any other name;
otherwise, it will be useless. In addition, using the Windows Notepad, in the folder RU (or DE),
you need to create or edit the all.ini file where you create or add the name of the new folder
with missions for your own campaign

www.enjoyr-page.cz
Cracken
Díky Enjoyi, vypadá to zajímavě, ale ta jedna mapa platí pro celou kampaň? Nějak jsem to z toho nepochopil... Jestli jo, je to dost velká limitace... Co by se stalo, kdybych tam dal víc různých map?? Myšlenka těhle kombinací je zajímavá, určitě se jí budu věnovat, ale zároveň musím předeslat, že jsem spíš příznivec lineární kampaně s určitým vývojem a posloupností...

Enjoyr
Cracken napsal:
Díky Enjoyi, vypadá to zajímavě, ale ta jedna mapa platí pro celou kampaň? Nějak jsem to z toho nepochopil... Jestli jo, je to dost velká limitace... Co by se stalo, kdybych tam dal víc různých map?? Myšlenka těhle kombinací je zajímavá, určitě se jí budu věnovat, ale zároveň musím předeslat, že jsem spíš příznivec lineární kampaně s určitým vývojem a posloupností...

Tady je příklad kampaně na různých mapách - v určitých místech s rozdílnými scénáři
(myslím,že názorně ukazuje,kde se kampaň dělí na různé scénáře a kde je prostě mise jedna,pevně daná):

[Main]
awardsClass il2.game.campaign.AwardsDEfighter

[list]
Smolensk1_1.mis Smolensk1_2.mis Smolensk1_3.mis
Smolensk2.mis
Smolensk3_1.mis Smolensk3_2.mis Smolensk3_3.mis
Smolensk4.mis
Smolensk5_1.mis Smolensk5_2.mis Smolensk5_3.mis
Smolensk6.mis
Smolensk7_1.mis Smolensk7_2.mis Smolensk7_3.mis
Smolensk8.mis
Moscow9.mis
Moscow10.mis
Moscow11_1.mis Moscow11_2.mis Moscow11_3.mis
Moscow12.mis
Moscow13_1.mis Moscow13_2.mis Moscow13_3.mis
Moscow14.mis
Moscow15_1.mis Moscow15_2.mis Moscow15_3.mis
Moscow16.mis
Moscow17_1.mis Moscow17_2.mis
Moscow18.mis
Moscow19_1.mis Moscow19_2.mis
Moscow20.mis
Moscow21_1.mis Moscow21_2.mis Moscow21_3.mis
Moscow22_1.mis Moscow22_2.mis Moscow22_3.mis
Moscow23_1.mis Moscow23_2.mis Moscow23_3.mis
Moscow24.mis
Moscow25.mis
Stalingrad26_1.mis Stalingrad26_2.mis Stalingrad26_3.mis
Stalingrad27.mis
Stalingrad28_1.mis Stalingrad28_2.mis
Stalingrad29.mis
Stalingrad30_1.mis Stalingrad30_2.mis Stalingrad30_3.mis
Stalingrad31.mis
Stalingrad32_1.mis Stalingrad32_2.mis
Stalingrad33.mis
Stalingrad34_1.mis Stalingrad34_2.mis
Stalingrad35.mis
Stalingrad36.mis
Stalingrad37.mis
Stalingrad38.mis
Stalingrad39.mis
Stalingrad40.mis
Stalingrad41_1.mis Stalingrad41_2.mis Stalingrad41_3.mis
Stalingrad42.mis
Stalingrad43.mis
Stalingrad44.mis
Stalingrad45.mis
Stalingrad46.mis
Stalingrad47.mis
Stalingrad48.mis
Stalingrad49.mis
Stalingrad50.mis
Stalingrad51.mis
Stalingrad52.mis
Stalingrad53.mis
Stalingrad54.mis
Kursk55_1.mis Kursk55_2.mis
Kursk56.mis
Kursk57_1.mis Kursk57_2.mis
Kursk58.mis
Kursk59.mis
Prokhorovka60.mis
Kuban61_1.mis
Kuban62_1.mis
Kuban63_1.mis Kuban63_2.mis
Kuban64_1.mis
Kuban65_1.mis Kuban65_2.mis
Kuban66_1.mis
Kuban67_1.mis
Kuban68_1.mis Kuban68_2.mis
Kuban69_1.mis
Crimea70_1.mis
Crimea71_1.mis
Crimea72_1.mis
Crimea73_1.mis
Crimea74_1.mis Crimea74_2.mis
Crimea75_1.mis
Crimea76_1.mis Crimea76_2.mis
Crimea77_1.mis
Crimea78_1.mis
Crimea79_1.mis Crimea79_2.mis
Berlin80_1.mis
Berlin81_1.mis

Tohle je počáteční úsek ze statické kampaně Barbarossa (Bf-109) - kolem 120 misí; zároveň odpověď pro Pavla - větvené kampaně byly používány na placených add-onech(např. od X1 Software v Operation Barbarossa,Operation Overlord... i u některých stat.kampaní volně dostupných - např. od Gastona). Úsměv

P.S.: větvená stat.kampaň sice představuje mraky práce...ale jsou utilitky,díky kterým se dá ta práce usnadnit (...myslím třeba různé varianty jedné mise) - docela šikovná věc je třeba
UQMG(bohužel jen pro staré mapy): http://www.uberde...ption.html
nebo
Quick Mission Tuner: http://mission4to...ls&id=3451
nebo
Mission Mate V3.5.2: http://mission4to...tails&id=8

Např. použitím DCG + Mission Mate (nebo jiné utilitky na generování misí) + pozn.blok lze vykonat dost práce jednodušeji. Jistě přijdeš na to,co v poznámkovém bloku vzít z misí generovaných v DCG (..a uložených), v Mission Mate, nebo třeba i z misí generovaných samotným dgen.exe (...taky se ukládají) - a následně hodící se části použít do svých misí... (jasně,že to úplně tak neplatí pro tebou zamýšlenou čs kampaň Obránci vlasti, je to myšleno pro tvorbu statických kampaní obecně)
Upravil/a Enjoyr dne 01-01-2009 06:33

www.enjoyr-page.cz
Cracken
Tak to je zajímavý, pro "Obránce vlasti" to nevidím, ale zkusím to takhle udělat pro pilota "Avie" v Malé válce mezi Slovenskem a Maďarskem v březnu 1939 (snad to stihnu dodělat k 70. výročí bojů, když už máme ten rok s devítkou na konci) - mám nápad, že historické mise budou pevně dané, k čemuž ale přiřadím mise náhodně generované. Práce navíc to sice je, ale v zásadě ne tak velká - nejhorší ze všeho je našoupat tam všechny ty nový hangáry, vlaječky a panáčky (to jste se si asi všimli, že málokdo z tvůrců kampaní to dělá...Smutný) Naflákat tam pár letek, aut a vláčků je už celkem hračka...

Vím, že se ptám jako dítě, ale jak funguje to řazení misí v campaign.ini? Když mám na jednom řádku třeba Lvov1_1.mis Lvov1_2.mis a Lvov1_3.mis, tak bych čekal, že když tu kampaň budu hrát prvně, naskočí tam varianta "1", když budu hrát kampaň podruhý, naskočí varianta "2"......, nebo ne? Opravdu je to tak, že při prvním spuštění kampaně můžu hrát nejdřív i třeba "3", při druhém "1"...?

A chápu-li to dobře, můžu vytvořit (čistě teoreticky) třeba i 10 verzí jedné mise??
Upravil/a Cracken dne 01-01-2009 11:22

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,013,454 návštěv