September 28 2024 00:39:34
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Poraďte pls s joyem
TozziFan
Ono je jedno jakou páku si pořídíš. Když se naučíš létat a nepřestane tě to bavit, tak si svoji páku najdeš stylem pokus - omyl. Nejlepší je stát se závislákemCool a pořídit si vše dvakrát, aby se člověk nemusel tahat s pákama a pedálema do práce a zpět. Já osobně nedám dopustit na X52 Pro Flight Control System + PRO FLIGHT RUDDER PEDALS (a je mi to prd platný, protože stejně po roce a půl lítání mám nejvíc vymačkaný tlačítka Ctrl+E) Šklebící se
 
Panek
pityy napsal:
chtel jsem se zeptat jeste jake letadlo je dobre na litani ???Úsměv

I-16 - Když se naučíš létat na hraně, aniž bys padal, získáš cit pro svou páku.
 
Tajpan
pityy napsal:
chtel jsem se zeptat jeste jake letadlo je dobre na litani ???Úsměv

spitfire.
ideálny pre začiatočníka.
rýchly, obratný, stúpanie velmi dobré v nízskych rýchlostiach, velmi dobrý vo všetkých výškach, velmi odolný na poškodenie, s poškodením motorom dokážeš ešte velmi dlho lietať bez výraznej strate výkonu, vynikajúci zbranový systém, výhlad k nezaplatenie, skvelý pri pristávaní a vzlete. trajektoria striel božská.
Pätka má trochu nedostatočný výkon na rýchlost a engine , ale IX je par excellent.
BTW: ale ako som TI napísal, je to fakt OT a založ nové vlákno Mrknutí
vopred díky. Úsměv
My sme tu totiž samí "odbornící" , poradíme a zdezorientuje na počkanie. Úsměv
Upravil/a Tajpan dne 19-02-2009 09:55
 
WT_Horrido
Všechna letadla jsou dobrá na lítaní. A každé je jiné.

Nauč se létat s tím se kterým chceš sám létat, ne s tím se kterým to "jde nejlépe."
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
1stCL_SaBot
He-111
pokud se s timto erem naucis vyhravat manevrovaci souboje, tak to pak bude v kazdym dalsim letadlu brnkacka
 
VCAF_Joe
Spitfire je supr - sqelá univerzání volba Cool

V jakymsi manuálu tuším doporučovali P-40 - dobře startuje i sedá díky širokýmu podvozku, je z ní dobře vidět, má dobrou výzbroj (varianta E se standardním 6x 12,7 mm), je stabilní při střelbě... ale má aj řadu nevýhod, např. bídně stoupá.

Možností je řada. Dobrý je určitě vybrat pokud možno jeden typ a na něm zatrénovat. Nestřídat moc letadel, každý se chová trochu jinak. GL!
Czech Spitfire Club - "We don't forget"
 
http://www.czechspitfireclub.cz
1stCL_Fucida
Jak říkal Horrido. Vezmi si letadlo, které máš rád/libí se ti, něco si o něm přečti a začni s ním poletovat. Nejde o to vzít nějaké "snadné éro", ale "éro, se kterým jsi ochotný se učit a postupovat dál".
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
606_Temp
Hlavne 90% virtualnich pilotu ma v oblibe temer vetsinou uz pred hranim nejaky ten stroj. Zacni se svym oblibenym, ikdybys mel dostavat porad pres drzku. Lepsi se trapit a ucit prezit v tezsim, ktere mas rad, nez litat snadne ero ke kteremu nemas "vztah". Navic ja osobne treba spita nedoporucuji, bo kurvi navyky. Jak pak sednes do neceho jineho, tak ti to proste nejde a mas porad tendenci mit joy zapichlej v brise (a pritom spit umi i plno jinych veci, kdyz na to prijde, jen je lepsi se je naucit se strojem, ktery nesvadi k zbesilemu krouceni)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Lekk
Po vyzkoušení Saitek X45, jsem neduveřoval Saitek X52 PRO, ale nakonec musím uznat, že je to super zařízení. Spousta čudlu, dělený plyn, bohužel na dlouho to není - tak 2-3 roky, ale zato skoro denního lítání. Netrap se tim jakej joy--řekni si za kolik maximálně a najdi ten nejdražší. tady obvykle čím dražší tím lepší. Jinak jsem nedávno tady viděl info o novém joy z Hall senzorama - asi eště není v prodeji, ale cena byla libová . cca 1500?-Kč

Osobně si myslim, že pokud chceš fkt dobrej joy, tak si vykuchej elektroniku ze Saiteku, vyměn všechny spínače za lepší, vyrob si ocelový kříž v ložiskách a pořid si nejdražší potáky. Pak to celé sbastli do krabice co se líbí jen tobě a máš zaručeně nejlepší joy pro tebeŠklebící se
Upravil/a Lekk dne 19-02-2009 19:04
 
Lesnoj
Dobrý den, schanim peknej joystick max cena 1750 kc ne vic Úsměv 1800 uz je moc Šklebící se
Přemyšlel jsem nad
- Speed Link Black Widow Flightstick
-Logitech joystick WINGMAN Cordless Freedom
-Logitech joystick WINGMAN FORCE 3D PRO
-SAITEK Joystick Cyborg Evo
- http://www.alza.cz/joystick-saitek-aviator-d78188.htm
- Saitek Cyborg EVO Force Stick
Bohužel jsem četl ze o značky Saitek se casto objevujou vadne kusy a je s nima velke problemy co se tyce zivotnosti.
Muze mi prosim nekdo poradit jaky je z techto připadne jinych joysticku vhodny pro zacatecnika a bude mi stacit i do budoucna.
Jaka je privblizna zivotnost joysticku.
Dekuji
Upravil/a Lesnoj dne 23-06-2009 08:55
 
1stCL_Fucida
V poslední době kvalita u Saiteku poněkud klesá. Otázka je proč. Na druhou stranu nevím nic o tom, že by kvalita Logitechů Wingman vzrostla Úsměv Standardní Logitech ti vydrží cca měsíc, pak snímače pohybu odcestují do věčných lovišť, nebo prostě nebudou pracovat tak docela správně.

Výbornou životnost mají Saitek Cyborg EVO Force Feedback s optickým snímáním pohybu, ty vydrží dlouhé roky. Jejich Force Feedback je ale blbě udělaný, takže vlastně platíš hlavně za tu životnost. Celkově nejlepším joyem s poměrem ceny a výkonu je od Saiteku nový EVO X, ale snímání je řešeno zase potenciometry a ne optikou..což je docela dost škoda. Pokud na joy nespěcháš, doporučoval bych počkat na Thrustmaster T1600 (nebo jak se to jmenuje). Jinak zvol mezi těmito dvěma Saiteky dle svého uvážení. Logitech ve vlastním zájmu z vybírání vynech Úsměv

Pokud jde o přibližnou životnost joysticku, tak skutečně kvalitní joystick vydrží zhruba 5 let, i více. Ty, co se vyrábějí dnes (s výjimkou High-End modelů za 6000 + 6000 elektronika) vydrží okolo jednoho roku ve slušné kondici. Pak to začne postupně odcházet. Inu spotřební zboží.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Lesnoj
dikyn za info.
Bohuzel na joy specham protoze na klavesnici se to hrat neda, vubec nic nedokazu trefit krome bombarderu Úsměv
 
311_Rampa
Já osobně jsem začínal na Saitek Cyborg Evo Force a mé zkušenosti jsou s ním první 3/4 roku velmi dobré, pak začal odcházet. Jednalo se tyto poruchy:

- samovolné klesání plynové páky (zjištěna stejná závada u více lidí)

- joy jakoby zapomněl, kde jsou jeho mezní hodnoty a někdy úplné přitažení způsobilo, že se stroj téměř nezvedl (zjištěno také u více lidí - oprava je jednoduchá, potlačit do proti strany na max a pak znova přitáhnout ovšem to tě v boji někdy stojí virtuální život)

- taky jsem musel reklamovat adaptér, ale to mohla být chyba jednoho kusu


Ono záleží také na tom, jak často chceš lítat. Vím o pilotovi, který lítá s Logitechem Wingmanem 3D (myslim ze se tak jmenuje, bez ff) a lítá velice obstojně. A to lítá často (3-4x týdně). Koupí ho, za půl roku ho pošle na reklamaci - takhle to opakuje dokud platí záruka. Po dvou letech utratí 600,- za další kus a jede se odznova. Problémy, že už by se s ním nedalo lítat pociťuje opravdu až cca po půl roce používání.

Z mé 4leté zkušenosti ti řeknu tolik: pokud má joy normální potenciomery - odejdou ti potenciometry, pokud má joy hall senzory - odejde ti v něm něco jiného.

Nějaké informace se můžeš dočíst zde (bez v potaz že to je z 2006):

http://pctuning.t...ek?start=3

http://pctuning.t...ek?start=4

Pokud chceš opravdu utratit ty peníze za dobrý joy a chceš Force Feedback, asi bych ti doporučil volit Saitek, ale počítej s tím, že se mohou brzy objevit problémy.
Upravil/a 311_Rampa dne 23-06-2009 16:27
 
Lesnoj
Objednal jsem Saitek Cyborg EVO Force Stick uvidime co to bude a jak dlouho vydrzi.
Doufam ze s hned ze zacatku nebudu mit problem ze ho budu porad reklamovat.
 
Valec
- joy jakoby zapomněl, kde jsou jeho mezní hodnoty a někdy úplné přitažení způsobilo, že se stroj téměř nezvedl (zjištěno také u více lidí - oprava je jednoduchá, potlačit do proti strany na max a pak znova přitáhnout ovšem to tě v boji někdy stojí virtuální život)
Pozor tento Joy touto chybou trpi uz od zacatku.Koupil jsem jeden a myslel jsem ze to je chyba Joye tak jsem si koupil hned druhy ze ten prvni poslu na reklamaci a oni ji uznaji.Bohuzel ji zamitli a ted jsem mel 2 Joye skoro za 4000 Kc uplne na hovno.Nebyt teto chyby byl by to vcelku slusnej Joy na litani ale bohuzel jak pise Rampa te tato chyba Joye bude stat nejednou virtualni zivot a budes na neho pekne nasrany.
 
310_Gringo
1stCL_Fucida napsal:
Standardní Logitech ti vydrží cca měsíc, pak snímače pohybu odcestují do věčných lovišť, nebo prostě nebudou pracovat tak docela správně.
.


Fuči, tohle bereš poněkud s nadsázkou, že jo?

Standartní Logitech vydrží v průměru 1/2 roku, než na něm začneš pociťovat první trable.Jako první se VŽDY objeví nepřesnost směrovky kolem středový polohy.Ze začátku se to dá korigovat deadzonou.Tak do 3/4 roku.
Po roce už je fakt hotovej a nepomůže mu ani svěcená voda, ale dá se vpohodě aspoň jednou vyreklamovat.

Vím o čem mluvím, lítám na něm už 5 let. ( zhruba 3 krát týdně 4 hodiny)
Investice 600,- na rok - rok a půl.Pohoda jazzMrknutí

edit: Saitek cyborg evo jsem taky zkoušel ale po dvou měsících jsem ho prodal.Žádná vada nenastala, ale byl na mě moc lehký,ergonomicky nepohodlný a hlavně mi vadila síla pružiny.
Ale každýmu vyhovuje něco jinýho, to je logický.

Oba Joye o kterých mluvím byly bez FF
Upravil/a 310_Gringo dne 23-06-2009 18:15
 
Lesnoj
Kouka ze najit fakt dobrej joystikc ktery vyrzi opravdu nekolik let a clovek se s nim nemusi srat neni. Nechapu proc to tak jeNaštvaný
 
606_Temp
protože kdyby udělali dokonalej joystick, co vydrží 5+ let , tak prodají místo 1 joye každej rok jen jedem joy za 5 let = 5x menší zisk. Ona na tom je založena v podstatě celá spotřební společnost joy bohužel nevyjímaje. Smutný
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
 
http://no606.ic.cz/
Panek
Tak proto Válec musel furt před startem kvedlat džojem.
 
Lesnoj
606_Tempik napsal:
protože kdyby udělali dokonalej joystick, co vydrží 5+ let , tak prodají místo 1 joye každej rok jen jedem joy za 5 let = 5x menší zisk. Ona na tom je založena v podstatě celá spotřební společnost joy bohužel nevyjímaje. Smutný

Njn ale u misi nebo u klavesy to tak neni tam si koupis klavesu nebo mys za 2k kc a mas ji cca tak 3 a vice roku v pohode,teda u me to tak zatim je uz hodne dlouho.
A ze by se joystick nejak moc opotrebovaval nez mys pri hrani Diabla nebo Ultimy se ric neda Šklebící se
No kazdopadne uz se tesim na ten joy,myslel sem ze s klavesou zalitim a zastrilim ale bohuzel ten posun je silenej a neda se nic trefit Smutný njn nema to automaticke zamerovani Úsměv
Upravil/a Lesnoj dne 23-06-2009 21:14
 
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

12-09-2024 16:04
No právě. Zem nesaje. A na Šumavě už staví sněhuláky. https://hydro.chm.
..eq=2505266


12-09-2024 10:36
jojo, voda na děsivý mlýn: https://www.inter.
..
Šklebící se

11-09-2024 21:27
Zítra v 7 to začne. Za 4 dny tu má spadnout víc srážek než za celý rok.

35,682,046 návštěv