|
ADW WAR (DS based virtual war)
|
| Mungo |
Přidané 29-11-2005 12:34
|

Uživatel

Příspěvek: 718
Založený: 03.10.05
|
Co som kedysi cital, tak bolo zopar pilotov Sturmov, co mali narok na titul "eso". Neviem co vsetko pozostrelovali, ale najma pomalsie lietadla (transportne, stuky a spol.) sa tam vyskytovali dost casto. |
| |
|
|
| 1stCL_pbarry |
Přidané 29-11-2005 12:41
|

Uživatel

Příspěvek: 1694
Založený: 30.09.05
|
To je nedorozumeni kaspery, my leteli neco jinyho (bellum war).
Jiste i sturmoviky si zabojovali ve vzduchu, jen imho neprepadavali nase ju87 ve 4km  |
| |
|
|
| Kaspery |
Přidané 29-11-2005 13:19
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 158
Založený: 29.09.05
|
1stCL_pbarry napsal:
To je nedorozumeni kaspery, my leteli neco jinyho (bellum war).
Aha toz pardon :rol:  |
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 29-11-2005 14:37
|

Diskutující

Příspěvek: 2447
|
WT_Schmouddle napsal:
Nám z Schlachtverbandu WT se už několikrát stalo, že jsme zaútočili na kolonu náklaďáků hluboko v území sovětů a byli vlastní - já jsem si takhle vysloužil banána.
Není divné, když útočíš na kolonu a ona se nebrání?
WT_Schmouddle napsal:
Další blbost vidím ve změně letišt - fronta se pohybuje a když rusáci převálcujou naše letiště, tak nás to hodí do A15 - výsledkem je minimálně jeden vyhlídkový let přes osm - deset čtverců. Logické by bylo, kdyby systém přesunul letku na letiště nejbližší frontě, tak jako ve skutečnosti. Ale zase můžeš použít přesun - ten trvá jen hodinu. Je to slabá náplast, ale nic lepšího nemáme. |
| |
|
|
| WT_Flan |
Přidané 29-11-2005 15:24
|

Uživatel

Příspěvek: 1824
|
rudidlo napsal:
WT_Schmouddle napsal:
Nám z Schlachtverbandu WT se už několikrát stalo, že jsme zaútočili na kolonu náklaďáků hluboko v území sovětů a byli vlastní - já jsem si takhle vysloužil banána.
Není divné, když útočíš na kolonu a ona se nebrání?
WT_Schmouddle napsal:
Další blbost vidím ve změně letišt - fronta se pohybuje a když rusáci převálcujou naše letiště, tak nás to hodí do A15 - výsledkem je minimálně jeden vyhlídkový let přes osm - deset čtverců. Logické by bylo, kdyby systém přesunul letku na letiště nejbližší frontě, tak jako ve skutečnosti. Ale zase můžeš použít přesun - ten trvá jen hodinu. Je to slabá náplast, ale nic lepšího nemáme.
Braneny jsou vsechny ? Kazdpadne kdyz uz jsem za frontou hazu bomby radsi driv nez se ptam. Mivam neustaly a velmi vtiravy dojem, ze kdyz cucim na zem, Lavocky si lebedi.
Ano, da se pouzit presun, ano, nemame nic lepsiho, ale to nic nemeni na tom, ze to taky vidim jako blbost a tuto by chtelo zmenit.
|
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 29-11-2005 15:43
|

Diskutující

|
WT_Flan napsal:
Braneny jsou vsechny ? Osobně jsem nepotkal žádnou nechráněnou.
WT_Flan napsal:Mivam neustaly a velmi vtiravy dojem, ze kdyz cucim na zem, Lavocky si lebedi.  To je úděl bitevníků
WT_Flan napsal:
Ano, da se pouzit presun, ano, nemame nic lepsiho, ale to nic nemeni na tom, ze to taky vidim jako blbost a tuto by chtelo zmenit. Ano, Šmudla to sem už napsal a to že ty to zopakueš nic nezmění, možná... |
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 19-01-2006 09:30
|

Diskutující

|
Podle posledních dostupných informací by měl statut ADW War po 20.1.2006 přejít ze stádia Betaverze do ostrého provozu. |
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 10-05-2006 15:05
|

Diskutující

|
Asi bych měl opravit nadpis, v ADW War u Stalingradu to pro němce nedopadlo nejlíp ani na virtuálním válčišti:
Upravil/a rudidlo dne 10-05-2006 15:07
|
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 12-05-2006 18:06
|

Diskutující

|
Zatím jsem vyzjistil následující informace:
ADW je closed source a neplánuje se poskytnutí engine třetím stranám, jako je tomu třeba v případě bellumu.
ADW zůstane free, dokud jej budou vyvíjet v GT.
Kód je již hodně vyladěný. Včera jsem si zaletěl zaútočit na skladiště paliva, munice a opravárenských dílů. (Sklady jsou používány k zásobování letišť a jednotek na frontě)
Zničil jsem cisterny se 14-ti tunami paliva a několik skladů s opravárenskými díly. Když jsem se pak podíval do statistik, palivo sečtené bylo, opravárenské díly nikoliv. Když jsem vznesl dotaz na fóru, jestli to není chyba, borci mě vyvedli z omylu. Server eviduje plné/prázdné baráky, takže jsem zničil jen prázdná skladiště.
Jak to vidím, asi sem brzo plácnu nějaké delší info nebo jak mám ve zvyku přeložím pravidla. |
| |
|
|
| 313_Hidde |
Přidané 16-05-2006 10:37
|

Nováček

Příspěvek: 26
Založený: 11.10.05
|
Toto vypada gooood. Viac info, viac info :hoper: |
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 16-05-2006 10:59
|

Diskutující

|
V současné době prochází ruská a anglická verze manuálu revizí - doplňují se poslední změny v engine. Jakmile bude k dispozici, pustím sedo překladu. Doufám, že ji nebude problém umístit na stávající web ADW WAR. |
| |
|
|
| 313_OTU_oblak |
Přidané 16-05-2006 12:13
|

Uživatel

Příspěvek: 1375
|
jojo rudidlo, jenom jsem davej info.....alespoň někdo to lítá  |
| |
|
|
| 3BAP_Razo |
Přidané 16-05-2006 13:44
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 109
|
Nová informace od rudidla.
Pokud je počet pilotů na mapě menší než 10, server nezapočítává zničené cíle do osobních statistik; v případě ADW ani neovlivňuje zničené cíle jako podklad pro pohyb fronty.
Nevíš jak je to myšleno? 10 na každé straně, nebo stačí 10 červených. Má potom smysl lézt na server když je počet < 10? Počítaj se sestřely a KIA? (hádám že ano)
Také by mně zajímalo proč si nemůžem vybrat kombinaci Il-2 a Pe-2, když je jiné letky mají.
viz. http://www.adwwar...index.html
V roce 1944 nám to nabýzí toto:
A
Plane type
I-153
Il-2
Il-2 type 3
Variant B
B
Plane type
I-153
I-16
Il-2
Il-2M
Il-2 type 3
Variant C
C
Plane type
I-153
Pe-2
A-20
Variant D
D
Plane type
I-16
Il-2
Il-2 type 3
Variant E
E
Plane type
I-16
Il-2
Il-2M
Il-2 type 3
Variant F
F
Plane type
I-16
Il-2
Il-2M
Il-2 type 3
Variant G
G
Plane type
I-16
Il-2
Il-2M
Il-2 type 3
Variant H
H
Plane type
I-16
Il-2
Il-2M
Il-2 type 3
Variant I
I
Plane type
TB-3
B-25
Hlavně ty Išaky a čajky jsou zajímavé.
Upravil/a 3BAP_Razo dne 16-05-2006 14:42
|
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 16-05-2006 16:51
|

Diskutující

|
3BAP_Razo napsal:
Nová informace od rudidla.
Pokud je počet pilotů na mapě menší než 10, server nezapočítává zničené cíle do osobních statistik; v případě ADW ani neovlivňuje zničené cíle jako podklad pro pohyb fronty.
Nevíš jak je to myšleno? 10 na každé straně, nebo stačí 10 červených. Má potom smysl lézt na server když je počet < 10? Počítaj se sestřely a KIA? (hádám že ano)
New type of quorum added - with 10 pilots on server on any side - destoyed targets are count into personal statistics, and also it affects on front line movement too.
Já to chápu tak, že je to jedno. 10 dohromady.
3BAP_Razo napsal:
Také by mně zajímalo proč si nemůžem vybrat kombinaci Il-2 a Pe-2, když je jiné letky mají.
odpověď zde |
| |
|
|
| 313_Volume |
Přidané 16-05-2006 17:28
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 408
Založený: 02.11.05
|
wow..teď jsem to v cukuletu prolouskal a došel jsem k závěru, že nevím o co jde....je to něco mezi LiW a DS?
něco jako byly stařičké a mnou milované WB s arénou, kde se obsazovaly letiště?
vážně? chápu to dobře? že bych si to vyzkoušel  |
| |
|
|
| 1stCL_Fajlow |
Přidané 16-05-2006 18:07
|

Uživatel

Příspěvek: 565
Založený: 02.01.06
|
Dynamickej Dogfight ma budoucnost. Jestli něco takovýhleho vznikne, tak za to budu prolejvat krev  |
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 16-05-2006 18:20
|

Diskutující

|
Než přeložím nová pravidla, tak jen stručně:
Na ADW je třeba zaregistrovat letku.
- Letka musí mít 4 členy.
- Velitel po vytvoření letky nastaví max. počet pilotů. Pozor, toto číslo je třeba volit s rozmyslem, poněvadž nejde měnit.
- Letka může být stíhací nebo bombardovací.
Po registraci velitel vybere jeden z planesetů - skupinu strojů, na kterých bude letka létat a letiště, ze kterého bude létat.
A pak už jen zbývá připojit se na server, a lítat, lítat, lítat....
Server je klasický DS s rotací map po 60-ti minutách. Linie fronty se mění v závislosti na obsazování měst (prdlajs, všechno se hýbe v závislosti na výsledcích předchozí mise). Zatímco na DS víte, kde jsou na který mapě který cíle a jak jsou chráněný, tady víte kulový.
Na frontě se pohybují bojové jednotky (tanky), následované kolonami s palivem a materiálem na opravy.
Pokud ozbrojené jednotky dobudou město, to není obsazeno, dokud nedorazí jednotka, která bude tvořit obrannou jednotku (většinou tvořena protitankovými děly a dalšími jednotkami).
Mimo to má každá strana na mapě zásobovací sklady, které je také dobré ničit (samože ne ty vlastní ). Zásobování může probíhat i na vodních cestách, pokud jsou vodní cestu dostatečně široké.
Pokud ničíte letouny na letišti nepřítele, všem jednotkám umístěným na těchto letištích je odečítán poměrný počet letounů.
Pokud ničíte pozemní zařízení (cisterny a sklady), ze zásob letiště jsou tyto prostředky odečítány a tudíž k letišti se miusí vypravit další konvoj, který musí dorazit. Takže je dobré si chránit letiště.
Letiště lze zásobovat i letecky.
Merdaile nejso přidělovány jednotlivým pilotům, ale celým letkám a ty pak rozděluje velitel (velitelka) podle toho, jak moc mu kdo leze do zadku (do ...no radši ani nepomyslet )
...a to je všechno, na co jsem si tak v krátkosti vzpomněl.
A hlavně! - červených je na ADW neurekom, tak huš huš modří, hybaj na ADW.
Postřehy - pokud jste v okamžiku rotace mapy ve vzduchu, počítá se to jako landed. Někteří piloti toho zneužívají a snaží se s poškozeným letounem, se kterým by se normálně rozplácli o zem udržet ve vzduchu za každou cenu. Proto je dobré každé poškozené letadlo nepřítele rozsekat na kousíčky - hned bude mít jeho letka o jedno letadlo míň 
EDIT: bacha - jeden pilot může být na jeden mail registrován pouze jednou.
Upravil/a rudidlo dne 16-05-2006 18:22
|
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 16-05-2006 18:21
|

Diskutující

|
ECL_Fajlow napsal:
Dynamickej Dogfight ma budoucnost. Jestli něco takovýhleho vznikne, tak za to budu prolejvat krev  jakou budoucnost, co to meleš? to už dávno jede. |
| |
|
|
| 1stCL_Fajlow |
Přidané 16-05-2006 18:24
|

Uživatel

Příspěvek: 565
Založený: 02.01.06
|
Jestli něco takovýhleho vznikne tady, abych večer šel na něco takovýho s těmahle lidma.
CHAPES WOE? :yes::sm14: |
| |
|
|
| rudidlo |
Přidané 16-05-2006 18:27
|

Diskutující

|
ECL_Fajlow napsal:
Jestli něco takovýhleho vznikne tady, abych večer šel na něco takovýho s těmahle lidma.
CHAPES WOE? :yes::sm14:
Pochybuju hned z několika důvodů
- ti borci co to naprogramovali znají IL2 a jeho možnosti líp než my všichni dohromady
- vyvíjejí na upraveném engine IL2 simulátor z WWI
- dlouhodobě vyvíjejí IL2SC
Pochybuju, že by se v CZ/SK kotlinách našel někdo, kdo by se tomu mohl věnovat tak jako oni.
btw. Vadí ti na tom něco extra, že ten server není v česku? |
| |
|