germany 44/45? lagfest
|
AH_Watson |
Přidané 10-07-2008 19:53
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 30.09.05
|
Já jsem taky posílil PC a lagování je minimální. Na této mapě jsem letěl jen chvilku, bo udeřila večerka, a navíc osamoceně v B-17, ale ani na ní, ani přechozí jsem lagy nepozoroval. Jen jsem slyčel na speaku brblat ostatní. |
|
|
|
Jirka |
Přidané 10-07-2008 20:59
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
Pánové, asi po stopadesáté opakuju, že je ten dedikáč tak debilně udělaný, že jeho vnitřní logiku dokáže rozhodit i jeden člověk s pomalým pc a tím pádem to pak náhodně laguje různým lidem. To že někdo má na stole dělo jako prase je v tomto případě k ničemu. Jedinná možnost je přizpůsobit mapy a vůbec vše co vytěžuje klienta i pro pomalejší kompy.
Jinak Enty - líná huba, holé neštěsí. Kdyby jsi kváknul, jistě by se našel někdo, kdo by ti rád pomohl. Ovšem to by tu nesměl být Kraken, který místo toho, aby poslouchal o co lidem jde, a často jsou to dobře a slušně míněná prosby, tak je namísto toho odbyde a nebo rovnou pošle do pr.
|
|
|
|
Panek |
Přidané 10-07-2008 21:35
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Pošlete mne do prdele, ale AH s více jak 40 lidma jsou pro mne tabu. Teď jsem tam chcípal stylem 2000m lag - 0m bum.
Upravil/a Panek dne 10-07-2008 21:37
|
|
|
|
Hiltos |
Přidané 10-07-2008 21:56
|
Uživatel
Příspěvek: 863
Založený: 28.04.06
|
AH_Enty napsal:
Hiltos napsal:
Jestli to treba neni tak, ze cele AH laguji uz rok a na vsech mapach pri vic jak 20ti lidech :-)
No já to mám teď v pohodě a to jedu na max detaily. Takže si srovnej připojení a mašinu.
Takovéhle keci mám fakt rád, a to si nedělám prdel. Takovéhle chytrolíny miluju, prd udělaj ale kecat budou do všeho.
Enty, taky te mam moc rad.
Faktem je to, ze za a maximalni detaily nastavene nemam, pripojeni mam nastavene na isdn a pokud se pripojim k vetsine lidi, kteri udelaji server, tak mi to laguje naprosto minimalne, v naproste vetsine vubec.
Za be, laguje mi to od doby, co se postavil novy server, mnohonasobne vice nez na starem serveru, vice nez na ADW. A to i pri mensim poctu lidi. Presne jak rika stary osklivy rejpal Jirka.
Za ce, tento nazor nemam pouze ja, ale dost lidi z meho okoli. Ale samozrejme je pouze subjektivni, to priznavam.
A finalne za de, chapu, ze oznameni o lagu je pro tebe chytrolinstvim a kecalkovstvim a proto ho prosim ignoruj a povazuj za irelevantni. Od cloveka jako ja, ktery ani nevi, co je to gennadich a jak se dela dedikovany server, to nemuze byt nic nez provokace pro flejm.
Hezky vecer! |
|
|
|
Rufu |
Přidané 10-07-2008 23:17
|
Uživatel
Příspěvek: 1348
Založený: 30.09.05
|
No já tam teada nebyl neb sem brzo vytuh.Ale jestli je to jak říká Vogon tak mezi 20.30-21:00 ,dál jesm už usnul jsem viděl na Xfiru nějakého člověka který měl stabilní ping 230ms.Takže by se mohlo začít stažením horní hranice pingu,i když je pravda že pro wi-fináře je to kruté.
Mě osobně to na AH lagovalo jen jednou a to když tam dal Kraken novou pacifickou mapu se 2 svazama lodí a všechno začlo střílet najednou. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 11-07-2008 01:53
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Mapa Normandie 44 při počtu cca 30 - 40 lidí byla naprosto v pohodě. Lagy ano, ale jistě tolerovatelné. Na následujících Ardenách (40 - 48 lidí) opět pěkně hratelné, sem tam lag. Nic šíleného. Evropa totální propadák. po čtyřech minutách mi zatuhl PC, že jsem musel shodit ILa přes správce (jako i další). lagy občas trvaly okolo pěti vteřin. FPS jsem měl okolo 5 max, spíše 3 (ale můj PC je už dost zastaralý). Nicméně v důsledku to vedlo k odpojení všech 1stCL (v té době asi 6 lidí), které provázely úplně stejné problémy.
Enty - když Hiltoš napíše kritiku a ne pro něj typické "chcípni", pak je to obvykle důvod k zamyšlení. A v tomto směru se za něj postavím kdykoliv a kdekoliv. Rozhodně nepatří mezi nějaké "chytrolíny", jako je třeba monsieur Vogon, já sám..a jiní.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 11-07-2008 02:07
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 11-07-2008 05:18
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Tak pokud ti jede hra 3-5 FPS, tak za to nemuze lag, ne? Ja mel za to, ze lagy ti zpusobi prae cukani letadel a pod a ne zpomalovani PC.
Na AH si zalitam jen zridka, ale pokud jsou povoleny vlastni skiny co jsem pochopil, tak pri 50 lidech na velke mape s hodne cilama to je zatez na PC jak krava. Vhyba spojeni to vubec nemusi byt. Nicmene to neznamena, ze za to nemuze nastaveni serveru. Il je starej engine, co tolůik textur proste nedava ani na PC za 30 litru
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
AH_Enty |
Přidané 11-07-2008 08:49
|
Uživatel
Příspěvek: 508
Založený: 29.09.05
|
Jirko, problém s adminama a podporou se řešil už dávno, Čutora vadal výzvu a nikdo, ale vůbec nikdo na to nereagoval. Tak jsem se loni na sletu uvolil a dělám základní udržovací práce, aby to alespoň jelo. Dělám to tedy já a Čutora, bo se nenašel nikdo, kdo by byl ochoten tomu věnovat více času a nějak to vylepšovat ( znalec programů a programování ). - proto jsem trochu víc rozjetý a stratuju na kdejaký rady ohledně serveru.
Pokud si vzpomínáš, tak letos jsme něco domluvili a už se na tom pracuje a nový mapcykl bude asi od srpna. Bude jeden nebo dva a bude se to po nějakém čase střídat. Osobně jsem vyhodil několik svých map. A nebrečím kvůli tomu.
Kraken možná dostane za úkol odladit ty lagující mapy. |
|
|
|
Jirka |
Přidané 11-07-2008 09:23
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
Enty, na druhou stranu - čistě hypoteticky. Otázka je, jestli by více lidí v adminování spíše neškodilo. Třeba co se týče mě, tak já bych okamžitě vypnul skiny, snížil max počet lidí na serveru a vyhodil mapy typu lagfest a "protažený ksichty - hromadný odchod". Věř tomu, že za jedno odpoledne by bylo vymeteno. A tohle to by fakt někdo nemusel přežít. Tak proč se nabízet, že ?
Administrace dedikáče a FB Daemona je co do složitosti a časové náročnosti dětská záležitost. Chápu, že lidi ponejvíce spíš blbě kecaj. Ale když přijdou a zkonstatují problém i takoví veteráni, jako Fučida, Pospa, mha. Lekk a další, tak to asi o něčem je. A proč teda kurwa nenapíšete něco ve smyslu "pošleme tu debilní mapu do pryč" a neodstraníte ji ? Místo toho se tu vede hromadu keců. Za tu dobu, co se v tomhle vlákně o tom mluví to mohlo být už 100x spravený.
Upravil/a Jirka dne 11-07-2008 09:24
|
|
|
|
Patrikhuhu |
Přidané 11-07-2008 09:35
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 277
|
Já si tedy u nového serveru na nějaké extralagy nemohu stěžovat, ale co mne opravdu štve - je "transfering mission". Na to nějak trpim a netušim čím to je. |
|
|
|
haluz paja |
Přidané 11-07-2008 09:45
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 155
Založený: 15.10.05
|
Jestli to neni problém s tou mapou uz od olega. Ja osobne sem nezaznamenal zadny lagy,ale asi po 10 minutach mi uplne vytuhl il. A to tak,ze sem musel skocit rovnou do oken. |
|
|
|
Patrikhuhu |
Přidané 11-07-2008 09:56
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 277
|
Ano. Dle všeho (různá fóra) je tato ilovská mapa špatná (náchylná k lagům). |
|
|
|
xHorst |
Přidané 11-07-2008 10:49
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 154
Založený: 17.10.05
|
haluz paja napsal:
Jestli to neni problém s tou mapou uz od olega. Ja osobne sem nezaznamenal zadny lagy,ale asi po 10 minutach mi uplne vytuhl il. A to tak,ze sem musel skocit rovnou do oken.
Je... me to taky nejak NELITATELNE nelagovalo, ale kdyz tahle mapa vysla, tak se mi delo presne totez, cca po 10-15min total vytuh, obcas i modra smrt...
Co mam novej komp, tak uz se na tom da i litat...
Tahle mapa je pekne zprasena od sameho zacatku a chova se "divne" i offline ...
Lepe ji z planesetu vyradit a scenar prenest na nejakou jinoui...
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst
|
|
|
|
AH_Enty |
Přidané 11-07-2008 12:25
|
Uživatel
Příspěvek: 508
|
Takže první výsledky.
Cca o zítřejšího rána budou vypnuty skiny a počet lidí na serveru bude snížen na 50 nebo 45. Pokud pomůže vypnutí skinů, tak se třeba počet zase malinko navýší. Jinak s mapama je problém, bo většinu dělal Kraken a je na něm, zda vyslyší nebo bude trvat na svém |
|
|
|
haluz paja |
Přidané 11-07-2008 12:57
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 155
Založený: 15.10.05
|
Bych pro zacatek zkusil vypnout skiny. Pocet lidi bych neomezoval. Preci jen,cim vice lidem to bude dostupny,tim lip. |
|
|
|
310_Falcon |
Přidané 14-07-2008 12:46
|
Nováček
Příspěvek: 50
|
AH_Enty napsal:
...nový mapcykl bude asi od srpna. Bude jeden nebo dva a bude se to po nějakém čase střídat.
Budou to tematicky zaměřené mapcykly jako doposud (východní fronta, západní fronta, atd.) nebo "od všeho něco"? |
|
|
|
310_Gringo |
Přidané 14-07-2008 13:38
|
Uživatel
Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
Budou to tematicky zaměřené mapcykly jako doposud (východní fronta, západní fronta, atd.) nebo "od všeho něco"?
Zrovna to kluci řešej na AH :
http://www.aholub...anirna.php
Upravil/a 310_Gringo dne 14-07-2008 13:40
|
|
|