November 22 2024 14:42:25
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Český voicepack pro oflline statické a dynamické kampaně a mise čs. pilotů
Pavel K
Takže pro Dgen mod cs piloti v RAF jsem doplnil počet českých pilotů na 202, což považuji za dostatečné. Nepotřebujeme nutně seznam všech českých létajících příslušníků RAF. Města ještě asi úplně definitivní nejsou, ale zatím takhle taky stačí. Tahle verze bude přidaná do češtiny (jenom kdyby někdo hodně chtěl a nemohl se dočkat tak ji pošlu dřív).
Teď k voicepacku. Nejprve základy. Všechny voicepacky mají 9 actors/aktérů, jejichž seznam a hlášky jsou v souboru RadioChatterDoc.zip v adresáři šturma. Ve zkratce: Aktér 1 stíhací lídr, Aktéři 2,3 bombardéři, 4 řídící věž, 5 střelci a 6-9 zase stíhači. Takže pro namluvení anglicko/českého voicepacku by asi bylo nejlepší mít 5 různých hlasů pro stíhače (pokud se najde dost dobrovolníků) bombardéry a střelce bych asi nechal a u komunikace s řídící věží mě napadlo vyměnit mužský hlas za ženský. Nevím jak moc historicky věrohodné to je, jestli nějaké WAAFky vůbec k rádiu pustili. Každopádně aktér 1, stíhací lídr by měl mít "dobrý" hlas, dobře posazený a nějakou příjemnou barvu a ne úplně špatnou výslovnost protože je slyšet nejvíc (takže nic pro mě). Přemýšlel jsem taky o nějakých dobově věrohodných nadávkách, čím by situaci víc "opepřili", máte někdo nějaké prameny? Ksakru, do frasa ....nevím, pomožte.
Voicepacky by měly být anglicko/český, český se všemi hláškami namluvenými a ještě mě napadnul takový "hardcore" voicepack pro Avii. Pokud mě pamět neklame měly první série místo fónické krátkovlnné vysílačky vz. 35, kterých byl zpočátku nedostatek, vysílačky na středních vlnách vz. 29 na morzeovku. Takže by se jenom pípaly krátké sdělení a data letu. To by se ale určitě dělolo až jako poslední, až bude všechno předtím hotové a bude li zájem a samozřejmě bude-li to historicky reálné. Každopádně realita je že budu mít dovolenou a na voicepacku začnu dělat až se koncem července vrátím. Zatím se tedy hledají dobrovolníci na namluvení anglicko/české části.

Hoper
to s těma "nadávkama" je dobrý postřeh - řekl bych, že před těma x lety "frčelo" cosi jiného než teď...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

j4ck41
rekl bych ze takovej zkurvysyn, parchant, doprdele apod. je klasika a navic ve voicepacku zase az tak prostoru pro nadavani neni takze se tam toho moc zkazit neda, takze treba "Sakra kde ses? Drz se vedouciho!", "Doprdele! Dostal jsem to. Skacu", "Dostal jsem toho zkurvysyna!"

btw. mam od Lekka pujcenou knizku o 8.USAAF a jedna z B-17 o ktery se v ty knizce pise se jmenuje "Red Ass"
Upravil/a j4ck41 dne 20-07-2008 11:25

magot
zkuste se insiprovat ve filmu nebeští jezdci ...

1stCL_PETRAS
Pavle :

komunikace s řídící věží mě napadlo vyměnit mužský hlas za ženský

Myslím,že to není dobrý nápad.Ve většině případů si hráli na vojáky chlapi.Ženský tahaly dřevěný modely po mapě v Biggin Hillu,ale že by řídily na věži ... no nevím.
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 21-07-2008 11:47

Hoper
mno, ženské na věži nebyly, ale s piloty především komunikovaly právě ony
a na jednu stranu by to byla zajímavá "česká výsada", mít ve voice packu ženskou, né ? :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

VGR_Terp
Jo jo ženskou tam prskněme.

http://www.virtualgrimreapers.cz/
313_123
Hoper napsal:
mno, ženské na věži nebyly, ale s piloty především komunikovaly právě ony
a na jednu stranu by to byla zajímavá "česká výsada", mít ve voice packu ženskou, né ? Úsměv)

nevím zda výsada
rusáci už ženský maj stačí si stáhnout vojcepak
a můžeš lítat za babu na východní frontě jako příslušnice
ženského pluku

Russian Female Voice Mod
http://mission4to...ls&id=1877

jinak fandím a mám otázku: už to bude ?
v případě nedostatku zájemců klído helfnu

clone9cz
nebude to nikdy, stejne jako s televizi, nejdriv megalomanskej projekt s "0" rozpoctem, div ne serial, tak sem na to mrknul, seskrtal zbytecny financni vydaje (chapete to, zbytecny financni vydaje u projektu s 0 rozpoctem) a casove narocny veci, pripravil nejakej zaklad obsahu a pak nekdo prisel s forbinou, coz nevim co je, ale bylo uz beztak vymalovano, protoze uz v ty dobe na tom delalali defakto jenom lioni

tady to chce proste nekoko, kdo zada konkretni praci v posloupnosti odpovidajici technicke realizaci, ale pokud se neudela ani A, no, tak nebude nic

spravna otazka tedy zni, kdo na tom dela, nikoliv, kdy to bude hotove

PS: Petras ma pravdu - viz. nahore

EDIT: mimochodem, ridiciho by nam mohl nahrat klidne nekdo z ŘLP, kdyz ho pristi pondeli ukecate
Upravil/a clone9cz dne 22-07-2008 17:25

http://www.wwii-illusion.net
313_123
nákej chytrej né Vyděšený

Pavel
Pavel_K> Nechceš k tomu i česko-anglický medalpack ? Mám ho už nějakou dobu hotovej, ale nějak jsem se nedokopal k tomu udělat "pro něj" off-line kampaň. Vypadá takhle:

[img]http://img354.imageshack.us/img354/2083/awards3137wc.th.jpg[/img] is not a valid Image.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

Pavel K
Medal pack by se určitě hodil, můžeš ho sem přihodit?

Finální verze Dgen modu CS piloti RAF. Pokud nebudou nějaké další návrhy.

Dgen mod cs piloti v RAF.rar
http://www.mediafire.com/?mz2nydwfaeu

Aby jsme se tady mohli bavit trochu konkrétněji dodělal jsem takový demo voicepacku. Namluvený jsou aktéři 6-9, respektivě jenom 6 a odlišnosti u 7-9. Jsem to jenom já, takže je to trochu jednotvárný. Chtěl jsem vyzkoušet, jak to bude fungovat. Mojí angličtině se nesmějte, já líp mluvit neumím. Teď k podrobnostem. Formát používaný šturmovikem je wav s vzorkovací frekvencí 11 025 Hz ve formátu MPEG Layer-3 20kBit/s Mono, takže né úplně normální wavy (ty mají kódování PCM) ani mp3. Nevím jaké všechny audio editory to umí takhle ukládat, já jsem použil Sound Forge. Ještě nejsem spokojenej s kvalitou simulace "vysílání" ale to ještě doladím. Jinak, když jsem někdy tápal, kdy se který soubor přehrává a co tam mám namluvit, inspiroval jsem se u našich slovenských kolegů, takže nemusí být všechny termíny úplně správně použité (např. názvy formací atd.). Tak mě klidně opravte. A teď ty důležité věci. Zkuste si to a rozmyslete si jestli to má smysl a jestli do toho někdo půjdete. Vážný zájemce ať sem napíše, jakého aktéra bude namlouvat (asi 8 souborů je v každém úplně jiných). Nevím jestli přemlouvat aktéra 1 (leadera) a 4 (kontrolní věž), leader by se určitě znova namluvit měl. Kontrolní věž nutná není, možná v případě, že by někdo přemluvil tu krásnější polovinu lidstva a možná trochu historicky nevěrohodně by s létajícím personálem komunikovala žena. Pokud budete něco nahrávat používejte vzorkovací frekvenci těch 11 025 Hz a formát klidně mono wav . Ve finále musím všechny stejně upravit na podobnou hlasitost a trochu je prohnat nějakejma efektama. Kdo se bude chtít opravdu připojit pošlete mě PM.

CS_voicepack-demo.rar
http://www.mediafire.com/?dxvt9jd4ohd

Pavel K
Nějak jsem to na Mediafire špatně poslal a soubory už nejsou přístupné Naštvaný tak znovu na leteckou

http://leteckapos.../714297540

CS_voicepack-demo.rar
http://leteckapos.../795880798

WT_Horrido
Kurna! Sakrys, dostal jsem to! Do prd! Šklebící seŠklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Pavel
Ahoj Pavle, omlouvám se za komplikace, ale slíbený medal pack bude s nějakým zdržením. Klekl mi doma počítač s ILem a všema věcma na něj, musím nějak dostat ty data z disku atd. Jen co to bude tak ti to pošlu nebo hodím někam na net.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

Pavel K
Pokud vám nebudou chodit jména českých pilotů je to moje chyba (možná už to někdo objevil a opravil si to Mrknutí ) V souboru se jmény se mě vloudila mezírka tam kam neměla a čárka se mi taky někam přesunula tak tady je opravená verze

http://leteckapos.../502729069

Pavel K
Uběhl nějaký čas a tak dávám vědět co je nového.
Tak napřed prosím o přesunutí případných námětů dotazů a všeho kolem modu Cs pilotů v RAF a Score modu do vlákna s češtinou, protože jsem je do češtiny přidal a tam taky budou další verze.

Za další bych rád pověděl, že se mi přihlásilo dost lidí na finální namluvení veoicepacku ale to nemůžu, protože se zatím nepřihlásil nikdo! To mnou "namluvené" demíčko si stáhlo kolem 30 lidí ale v podstatě žádná vážnější nabídka, škoda. Jinak moje "angličtina" je dost k smíchu a tak uvažuju nad tím udělat spíš než smíšenej jenom českej voicepack, ale zato i s hlasy pro střelce a bombardéry (využitelné pro 311 peruť). Za další jsem vzdal myšlenku na ženskou na věži, podle pramenů piloty navigovali a instruovali většinou jejich přímí nadřízení (i když kdyby někdo přece jenom nějakou WAAFku přemluvil byla by aspoň možnost výběru). Taky jsem se dozvěděl o elegantnějším způsobu, jak nechat mluvit každou peruť určenou řečí (třeba i německy) bez zvláštního programu, ale zase to funguje jenom s Soundmodem. Zatím se vrhnu na vypilování výsledného zvuku, aby to znělo realističtěji jako z vysílačky a třeba se lidi až tu finální vezi uslyší jenom pohrnou!!! Šklebící seŠklebící se

Lekk
No technicky ti s tim moc nepomužu, ale pokud dáš texty které mám nahrát - tak ti to nahraju na TS a pošlu ti file. ty si ho pak upravíš dle potřeby a pokud to zvládne víc lidí mužeš si i vybrat správnej hlas.
pošli by PM.

alfik
Pokud vím tak jsem se přihlásil - stačilo by napsat co a jak mám udělat...
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Pavel K
Hurá, první vlaštovky, za odměnu si budete moct vybrat kterého aktéra chcete Pff

VGR_Lekk: s tím TS je to možná dobrý nápad, nemusel by se simulovat "radiový provoz" atd. Texty žádný nejsou, ty hlášky popisují nějaké situace a psát někomu do "huby" co má říkat když ho honí tři banditi by bylo divný. Poslouchal jsem pro inspiraci voicepacky anglický i slovenský a každý aktér měl ty texty trošku jiný. Samozřejmě čísla a volací znaky sekcí jsou dané, tam se nic nemění. Podívej se do adresáře samples/voices/ a pak třeba ty slováky. Seznam souborů je v RadioChatterDoc.zip v hlavním adresáři.

aalf: Výborně, vyber si jednoho aktéra z 5-9 podívej se co má všechno namluvit a začni přemýšlet nad nějakejma hláškama z voicepacku. Zkus jich pár nahrát (formát audia je v podstatě mono wav nebo mp3 frekvence 11khz) a pošli mi je. Já si to jako "rejža" poslechnu a něco ti k tomu napíšu. A pak můžeš donamluvit aktéra celého.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,343 návštěv