November 22 2024 03:01:28
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
config.ini aneb jak z ila vytlačit co se da
311_Tank
Kupodivu mam problemy jen stim shimering efektem zbytek je naprosto OK.

Zkusim se vtom dneska povrtat diky za hinty.

310_Ikar
...no asi jsme byli ve stejnym bordelu, ale nejak nas postihly hromadny potize, z niceho nic mi IL padnul z min. ccav 45-50 fps (BlackDeath) na trvalych 10 fps, karta asus 9800GX2 nastaveni dle Horrida, vse behalo naprosto v poho, a z niceho nic, bez stourani se v ILovi necekane snizeny fps na stalych 10, neni to vylozenen zly, ale cekal jsem trochu vic Šklebící se

zkouseno beh na jedno i vsechny ctyri jadra, nastaveni gr. karty zpet na default profil ILa..nic nepomaha...

vedel by nekdo co s tim??

www.310raf.com
AMP
Hmm... tak to by mě taky zajímalo co s tím.Smutný Na Ila je asi nové železo na dvě věci.Naštvaný Mám AMD X2 6400, nVidia 9600GT. A ať dělám co dělám (IL na max nebo min) jsem stále na cca 60 fps plus/mínus 5fps. CoolCoolNaštvaný
Upravil/a AMP dne 09-06-2008 08:40

http://311raf.com/cs_wing_hangar.php
310_Ikar
VGR_AMP napsal:
Hmm... tak to by mě taky zajímalo co s tím.Smutný Na Ila je asi nové železo na dvě věci.Naštvaný Mám AMD X2 6400, nVidia 9600GT. A ať dělám co dělám (IL na max nebo min) jsem stále na cca 60 fps plus/mínus 5fps. CoolCoolNaštvaný

to je tusim vert. sync....to bzch neresil, mam pocit ze nepoznas rozdil mezi 60ti a 160ti...Mrknutí
..ale asi mas pravdu s tim IL vs "krasne nove stroje"
PS: jine gamesy bezi na uvedenem pristroji v pohode...

www.310raf.com
torr
ad 310_Ikar: skus v ovladačách gf. vypnout parameter multiple GPU a multiple CPU,defalutně jsou zapnuty,opravdu používej jen jedno jádro,nevm co máš za monitor ale jestli máš LCD a máš zapnouto vertikalní synchtonizaci tak vejš jak 60 fps se nedostaneš,protože obvykle LCD je na 60hz.

ad VGR_MHA: na 99% zapnuta vertikální sinchronizace,na beton máš LCD,zde pouze vypnout vs. ale je to nehezký

310_Gringo
vejš jak 60 fps se nedostaneš,protože obvykle LCD je na 60hz.

Možná tomu nerozumím ale chceš říct, že pokud jede LCD na 60hz tak nedostaneš na žádný hře víc jak 60 fps? To se mi nějak nezdá čeče.

Ale jak říkám,nejsem odborník,jen to slyším poprvý a zajímá mě to protože mám taky LCD
Upravil/a 310_Gringo dne 09-06-2008 11:01

Patrikhuhu
pokud máš zapnutou vsync, tak ne

torr
310_Gringo napsal:
vejš jak 60 fps se nedostaneš,protože obvykle LCD je na 60hz.

Možná tomu nerozumím ale chceš říct, že pokud jede LCD na 60hz tak nedostaneš na žádný hře víc jak 60 fps? To se mi nějak nezdá čeče.

Ale jak říkám,nejsem odborník,jen to slyším poprvý a zajímá mě to protože mám taky LCD

platí to ve všech hrách,bez vyjímky,tečka.bohužel LCD mají nejběžnějsší frek 60Hz.nicméně zkus si vypnout vertikální synchronizaci a uvídíš,a zároven pochopíš proč se tento parameter jmenuje vertikální synchronizace

rychlý popis VS:
zapnuta:Jestliže tedy máte na monitoru nastaveno 60Hz (obraz se vykreslí 60× za sec.), grafická karta se snaží posílat data také 60× za sekundu. - fps max60 , hra bez rušivých vjemů.
vypnuta: Jestliže se stane, že minimální a maximální FPS bude "lítat" od 15 až po 200 fps, pak nebude schopna grafická karta synchronizovat obraz a ten bude ve výsledku "cukaný" - rozuměj, hra bude nehratelná. - fps bude taky 15 -200 fps
Upravil/a torr dne 09-06-2008 11:48

WT_Horrido
Kdyz pocitac nestiha tak to samozrejme bude litat od 15 po 60 fps i pri te zaple synchronizaci.

Vypnutim synchronizace to nezacne cukat, ale hrozi tearing (jak se to rekne lokalizovane?) kdy nove vytvoreny obrazek prekryva stary a vytvori to "trhlinu" kdy nenavazuji casti obrazu na sebe prave protoze karta cpe obrazek mimo aktualni prepis obrazu. Pokud toto nestane pak klidne nechat synchronizaci vyplou...
Upravil/a WT_Horrido dne 09-06-2008 12:23
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_Gringo
Hmm hmm....díkMrknutí

XXX_Dazz
Tady mi nehraje jen to, že pokud na své obstarožní 7600GT zapnu synchronizaci tak podstatně snížím fps Zamračený

Je na to nějaké vysvětlení ?

AMP
310_Ikar napsal:
VGR_AMP napsal:

to je tusim vert. sync....to bzch neresil, mam pocit ze nepoznas rozdil mezi 60ti a 160ti...Mrknutí

To máš špatnej pocit, páč IL umí měřit fps a jelikož mám víc jak devět tříd, tak docela dost dobře rozeznám číslice. Mrknutí

http://311raf.com/cs_wing_hangar.php
606_Temp
Ja presel ze stareho athlonu XP a nv7600/r2600 na C2D a r3850 a teda me skocil pocet snimku jak minimalnich, tak max i avg na 2-3 nasobek. mereno frapsem na tracku TheBlackDeath. Takze jestli nekomu jede sturm jak na starem pc i s novym, je to rukama Mrknutí
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
clone9cz
ona se ta v-sync spatne vysvetluje, protoze je to slozitejsi nez tu kdy kdo vysvetloval, dulezite ale je vedet, jak bude obraz vypadat pri 200FPS na grafice a 60FPS na monitoru

... kdyz je tedy v-sync vypnuta a grafika generuje mnohem vic obrazku nez stihne monitor, tak grafika odesila nova data okamzite, to znamena i v puli obrazku.
krasne je to videt tady http://en.wikiped...ge_tearing

obrazek http://en.wikiped...earing.jpg sice neni idealnim prikladem, ale je na nem videt, ze je slozen minimalne ze 3 horozontalne rozriznutych obrazu, to je samozrejme vitet i prostym okem, ale aby se to vubec projevilo, tak je potreba se nekam rychle ohlednout

druhou veci je, ze ma duchy (proto je to spatny priklad), ty nejsou ale zpusobeny ani zapnutim, ani vypnutim v-sync, ale nejakym moution efektem, ktery rychle pohybujicim se objektum pridelava jednoho ducha ve smeru pohyby a druheho po smeru pohybu, cim je obraz (pri svenkovani), ci samotny pohyblivy predmet na staticke scene mnohem prirozenejsi (neni ostry jako nepohybujici se predmety)

tearing by se tedy dal odborne prelozit jako roztrzeny, kdyz trhany se pouziva pro velmi nizke FPS

pri zapnute v-sync pak dostanete do monitoru pouze cele obrazky, protoze je grafika zacne odesilat az ve chvili, kdyz skoncilo vykreslovani posledniho radku obrazu na monitoru a bude zacinat vykreslovani noveho prvnim radkem nahore

a jak se to bude chovat v situaci, kdy bude grafika generovat monitoru pouze 15FPS s vyplou v-sync?
uplne stejne, s tim rozdilem, ze pri vyple v-sync nebudete mit roztrzeny obrazek na 3 kusy, ale bude roztrzeny treba kazdy druhy nebo treti a to z vetsiny jen na dva
v praxi dostanete na monitor cely obrazek, po nem ma nasledovat dalsi, ale graficka karta novy nema, protoze je pomala, tak odesle znovu stary obrazek a tak to dela, dokud nema novy, ten pak zacina odesilat klidne v puli obrazu

pokud teda vite, kde nastaveni v-sync menit, tak smele do toho, monitor se tim nepokazi
Upravil/a clone9cz dne 09-06-2008 18:38

http://www.wwii-illusion.net
alfik
Clone: Eee, dobře. Díky za vysvětlení. Jestli můžu, mohl bys tedy nějak shrnou coby doporučení co je lepší? Dejme tomu: mě se FPS pohybuje od 15 do několik set, podle TS Overlay. Na off-l. je to většinou kolem těch 50-60, na on-l. to kolísá více. Až k těm 15. "Čekání na svislé obnovení" mám nastaveno na "Vypnuto, ledaže určeno aplikací". Bylo to tak od instalace karty, neměnil jsem to.
Co je tedy pro mě lepší?
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

clone9cz
to srovnani se mi nezda byt realne, neznam totiz duvod, proc by graficka karta mela generovat misto 15-xxx pri vyple v-sync 50-60 se zapnutou v-sync, takovy narust minimalniho FPS by byl nekolikanasobny

ja osobne bych pouzil v-sync jedine pri nahravani videa, kdy bych chtel mit kazdy jednotlivy obrazek "cely", a pak ve hre, u niz se pohybuje scena rychle nahoru a dolu, svenkovani do strany neni tak neprijemny

310_Ikar
VGR_AMP napsal:
310_Ikar napsal:
VGR_AMP napsal:

To máš špatnej pocit, páč IL umí měřit fps a jelikož mám víc jak devět tříd, tak docela dost dobře rozeznám číslice. Mrknutí

...no tak to kazdopadne, ale ja zrovna nemyslel to ze si ctes kolik zrovna ukazuje IL fps, ale ciste subjektivni vjem , treba i pri vyplem mereni ;-)

www.310raf.com
311_Tank
LCD stejne jak 60 snimku neda tak neni duvid mit 200FPS kdyz se to nezobrazi a lidsky oko da kolik 24 ?

clone9cz
tanku, je duvod mit na grafice 200FPS i v pripade, kdy mas monitor pouze 60Hz a vubec to nezalezi na typu zobrazovaciho prvku, sice to zni prapodivne, ale funguje to sloziteji nez si uvedl

proc tedy, pokud ti graficka karta vygeneruje 200 obrazku, tedy 200FPS s vyplou v-sync (v prikladu musi byt vyple, jinak nelze prekonat 60Hz monitoru) na 60Hz monitoru, tak by se mohlo zdat, ze je takovych 200 FPS nadbytecnych, ale neni tomu tak.
v pripade, kdy grafika nezajistis, aby se do monitoru dostal alespon jeden novy obrazek kazdych 16ms, tak se nevyhnutelne stane, ze se jeden obrazek zopakuje dvakrat, pokud nestihnes dodat novy obrazek ani v druhem a tretim cyklu, obraz bude zretelne "stat" (resp. se trhne po 16+16ms*3 zobrzovani nehybne sceny), nez se zase rozhybe vyrobenim noveho snimku sceny

prezenu-li to a vyrobis-li grafikou 200 obrazku v prvni pul vterine a 0 obrazku v druhe pul vterine, budes mit 200FPS a obraz se bude na pul vteriny zastavovat

je tedy prakticke mit (rezervu) co nejvice FPS, protoze vterina je dlouha

ovsem bajecne na v-sync je to, ze ti vrati udaj pouze o novych obrazcich, nikoliv tech opakujicich se, dozvis se tedy, kolik obrazku se nestihlo vyrobit v 16ms prostym odectem aktualni FPS od zakadu frekvence monitoru

- kdyz nekdo rekne 50FPS na 60Hz monitoru s v-sync, je jasne, ze se obraz zastavi na maximalne celkovou dobu 16ms*10 obrazku

- kdyz nekdo rekne 200FPS na 60Hz monitoru s vyplou v-sync, nepoznas nic, dokud nezacnes merit casove intervaly mezi snimky, ktere vygeneruje graficka karta

obe mereni jsou tedy zavisla od metody a nedaji se mezi sebou srovnavat

dulezite jsou tedy 2 parametry, FPS a nejdelsi doba generovani jednoho kazdeho konkretniho obrazu grafikou, coz da dohromady stabilitu i vykon, nikoliv jedno nebo druhe, tedy vec kterou nikdo nepotrebuje

PS: nestabilita vykonu grafiky v ruznych scenach je pro me take jeden z duvodu, proc nedoporucit stereo zobrazeni. HMD v 640x480 nikdo nebude chtit a monitor s rozlisenim, aby zvladla grafika dodavat obraz stabilne, no, 800x600 na 21"CRT zobrazuje tusim kazdy druhy radek jako cerny pruh, proste nouzovka
Upravil/a clone9cz dne 10-06-2008 03:18

311_Tank
Teda preklad z clonstiny do tankstiny dal zabrat a stejne se uplne nepovedl..
1/ proc 16 ? obraz se vykresluje 60x za 1s ? tj logicky mi staci naladovat data na vystup kazdejch 1/60s ?

2/
prezenu-li to a vyrobis-li grafikou 200 obrazku v prvni pul vterine a 0 obrazku v druhe pul vterine, budes mit 200FPS a obraz se bude na pul vteriny zastavovat

je tedy prakticke mit (rezervu) co nejvice FPS, protoze vterina je dlouha

he ? Kdyz tak ten frame neni kdyz ma dojit k refreshi obrazu tak tam neni a zadna rezerva nepomuze ?

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,012,241 návštěv