December 22 2024 06:45:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
GK ATI HD 3870
Liptow
Wasser urcite chod pod OpenGL (inak nedostanes perfect settings), A.I. off alebo low (pri off mam lepsie fps) a kompresiu textur ziadnu. Ovladac 7.11, tie novsie su nejake mrchave. Po odinstalacii si v safe mode zbehni drivercleaner. PS mam 3850.

606_Temp
Moje nastaveni conf.oni je v tomhle vlakne na prvni strane. Jinak jestli ti to treba taky nebrzdi procesor. Il je vic zavislej na nem, nez na grafice. Ja to nastavoval podle tracku TheBlackDeath aby to nepadlo pod 30 (min 39, avg110,max259) FPS a online mi to necuka ani nad mesty pri bombardovani. Ale perfect to uplne neni.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
3BAP_Plooskie
Díky vyhořelému disku jsem instaloval znova celý komp a díky tomu jsem se vrátil i k tomuhle vláknu, jelikož jsem si chtěl zkontrolovat nastavení INI ...

Hele Tempíku - proč máš nastavenou water=0 ?! Není to škoda s touhle kartou? Při water=2 mám vodu fakt jako vodu, včetně bílých hřebenů vln, odlesků slunce, odrazů objektů - prostě super!

Jinak lítám na 1680 x 1050 úplně full detaily a žádné cukání nepozoruju. Včera jsme s BAPem blbli na AHčkovém Leningradu a i nad městem jsem úplně vpohodě ...

Wasser - typoval bych, že problém nebude v grafice, ale někde po cestě ... co máš za CPU, kolik paměti atd.
Já mám Core 2 Duo E6750 2,66GHz, 2GB DDR2 800MHz + HD3870 SCS3 512MB (s pasivním chlazením), Catalysty 8.6 a jak říkám - úplná lahoda ... Mrknutí

wasser
No mám tam C2D E8400, 4GB RAM DDR2 800, WINXP SP3. To by snad mělo stačit, ne?

606_Temp
3BAP_Plooskie - ja ani nevim Šklebící se

Wasser - mam to podobne, jen CPU mam E8200 popohnane na 3,2Ghz, pameti mam jen 2GB a winXP-SP2. Zkus to moje nastvaveni co jsem sem hazel (tu vodu teda muzes dat na 2). Jinak taky jedu na catalistech 8.6 jako Plooskie (oproti poslednim 4 nepatrne zrychlili i ve sturmu)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

wasser
Díky, zkusim to. A jak máš nastavenej ovladač ? AA,AF,triple buffering, Wait for vertical refresh ... apod ?

606_Temp
Vsync urcite vyplej, protoze mi to hlasi klidne 300fps. AA, AF mam nastavenej pro aplikaci, takze to co tam je defaultne. Me se v ovladacich hrabat nechce, dokud jsem s obrazem spokojenej. Zitra muzu zkusit zapnout vsechny ty AA,AF,AI abych to zkusil. V praxy na kvalite obrazu jsem nikdy rozdil nepoznal Šklebící se
Edit: tajk jsem zapnul AI-upresnit, AA 8x, AF8x, Mipmapu na vysokou kvalitu, Adaptivni vyhlazovani naplno
Rozdil s timhle a bez je obrovsky, ale stale hratelny
Min 39/max 259/avg 110
min 17/max 86/ avg 38
Upravil/a 606_Temp dne 24-06-2008 22:05

311_Tank
Nevim jestli pouzivate nekdo trackir ale bez v-syncu je to nepouzitelny kuli tearingu.

Hlavne tu dal sirte takovy kraviny jako ze Vsync brzdi kartu Šklebící se

3BAP_Plooskie
311_Tank napsal:
Nevim jestli pouzivate nekdo trackir ale bez v-syncu je to nepouzitelny kuli tearingu.

TrackIR používám 2 roky, v-sync jsem nikdy zaplý neměl a nějakou nepoužitelnost jsem nikdy nepostřehl ... Vyděšený

V-Sync samozřejmě kartu nebrzdí, jenom jí přikazuje čekat na obnovovací frekvenci monitoru, což je absolutně něco jiného ... Šklebící se

... výsledek je ovšem stejný - klesá FPS ... Mrknutí

311_Tank
3BAP_Plooskie napsal:
311_Tank napsal:

TrackIR používám 2 roky, v-sync jsem nikdy zaplý neměl a nějakou nepoužitelnost jsem nikdy nepostřehl ... Vyděšený

V-Sync samozřejmě kartu nebrzdí, jenom jí přikazuje čekat na obnovovací frekvenci monitoru, což je absolutně něco jiného ... Šklebící se

... výsledek je ovšem stejný - klesá FPS ... Mrknutí

Treba tearing ?
Karta na nic neceka karta sype do buffere jak jen muze a vysypavani bufferu je syncnuty s refreshem monitoru.
Skutecny FPS nikam neklesne protoze prumernej monitor vic jak 60 FPS neda.

prase
TrackIR používám asi rok, a s vypnutým V-sync se obraz při jakékoliv změně pohledu rozpadá na "pruhy".minimální fps zůstává stejné (atˇ je zapnuto nebo vypnuto),ale při vyp. v-sync se zvedá max. a tedy i průměr.alespoň u mě.

3BAP_Plooskie
hmm ... bohužel o tearingu nic nevím ... co to žere a kde to spí ? Úsměv

Je ovšem zajímavé, že se to chová každému jinak ... máte ty problémy bez v-sync na TFT nebo CRT? A jaké máte grafiky? Já jsem dlouholetý fanATIk, tahle moje 3870 je už asi 4 nebo 5 ATIna, ale v-sync jsem v životě nezapínal (mám to fakt spojené se snížením FPS) a nikdy jsem žádný problém tohohle typu neřešil ...

prase
Rozpadání obrazu bez V-sync jsem zaznamenal na ati 1950pro i na 3870, na CRT i LCD.Osobně bych to nenazýval problémem,stejně jako nebudu říkat, že mám problémy se zubatými hranami při vypnutém AA.Upřímně řečeno nevidím důvod mít vyšší fps než těch 60 co mi to se zapnutým v-sync dá.(alespoň u il2)
Upravil/a prase dne 25-06-2008 20:50

606_Temp
Ja jsem taky Vsync nikdy nezapinal ani na ATI,nVidii ani 3DFX. Grafice to stejne neodlehci, minimalni FPS nestoupnou ani nahodou. A kdyz merim jestli nove ovladace zrychlili, tak by me to akorat matloÚsměv
Ale TIR nemam Smutný

prase
To je velmi zajímavé, do dneška jsem si myslel, že obraz se musí rozpadat každému kdo nemá zapnutou vert.synchronizaci, ale vidím že to není pravda.Jinak Trackir za to nemůže,totéž se mi dělo i při rozhlížení HATem,stejný efekt pozoruju i u jiných her,ale u FPS střílečky to není tak viditelné a nevadí mi to.

606_Temp
Nevim jestli se to tyka Vsync, ale jedina vada obrazu co obcas pozoruju je, ze mi jakoby asi vrchni tretina obrazu jakoby obcas ujede, kdyz se prudce otocim z jedne strany na druhou. Ale tohle se mi deje jen kdyz mam zapnut AA8x a vic. Coz uz mozna spis skubne, nez ze by to jelo Vsyncem (ted me napada, ze s timhle nastavenim mi to uz stejne nad 60FPS moc nejede, takze to tim asi fakt byt nemuze)

wasser
Mám podezření, že za to "může" nastavení mipmap detail level, alespoň u CAT8.6 v mém případě. Něco se jsem naměřil Frapsem na Black Death tracku, až se to naučim, tak sem hodim výsledky. Tempíkovo nastavení conf.ini se jeví z hlediska fps oproti standardu výborně.

AH_Tibor
Má už niekto praktické skúsenosti zo spojením dvoch 3870 cez crossfire?. Cena karty sa začína dostávať do normálu, pri kúpe kompu som predprípravu urobil. Len či to vôbec má nejaký význam pri IL2.

3BAP_Plooskie
Tibor_sk napsal:
... Len či to vôbec má nejaký význam pri IL2.

... no pro ILa IMHO ne ... na single 3870 / 1650x1080 mám ILa na full detaily s 4xAA úplně plynulého, nevím moc co by ta druhá karta dělala ... Úsměv
Možná na 24" (1900x1400) monitoru s vyšším AA by se už hodila ...

3BAP_Plooskie
One je stejně zajímavé když si uvědomíte, že dnešní průměrný HW je asi tak 20x výkonější než ten nejnabušenější stroj v době když Oleg psal jádro ILa (6 - 7 let ??) a pořád se najdou lidi, kterým to cuká a nefunguje ... Šklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,120,378 návštěv