December 22 2024 06:11:10
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Toggle mirror - neutáhne
ZVP Zdenek
no tak po pár týdnech poletování mám následující dojmy: Oleg si asi bere za vzor Vilíka Bránu a jeho okna - tolik laborování jako s IL-2 si nepamatuji od dob W98... zase si zvykám na tuhnutí, reinstalace a podobné radosti... a ty HW nároky..škoda slov. Zamračený jako silmulátor je to vynikající ale pokud bych to bral jako aplikaci jako každou jinou ( ne jako něco co musím mít za každou cenu ) , tak už je dávno v koši....... nahrazeno něčím méně dobrým ale slušně napsaným, kompatibilním a korektně se chovajícím.....

na druhou stranu je to nekonečný zdroj zábavy.....když to funguje Mrknutí
Upravil/a ZVP Zdenek dne 03-05-2008 13:03

WT_Horrido
To neni Olegem, to je rukama Mrknutí
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
No a jestli máš tu smůlu a máš grafárnu od ATi do AGP, tak to může být z velké části i tím Úsměv Právě jsem objevil, že do verze Catalystů 7.7 funguje Direct3D, od této verze nikoliv a to možná i globálně na úplně všech Radeonech. Toto bylo opraveno s příchodem verze 8.2, nebo 8.3 - to, že 3/4 roku nebyly drivery kompatibilní s hlavním grafickým rozhraním, tedy Direct3D, beru jako docela dementní věc. Problém je, že drivery 8.2 a 8.3 jsou natolik nekompatibilní se Šturmem, že je to taky nahouby (průměrně dobrá polovina FPS). Ale našel jsem na netu návod, jak spojením více různých driverů rozchodit jak Direct3D, tak OpenGL (pro šturma) v ucházející a hlavně funkční kvalitě (jednoduše jsem spojil drivery verze 7.9 a 7.7). To jsou fakt grafárny tohleto. Radši příště snad tím drátem to oka Smutný
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Temp
Spis AGP je death. Vsechny AGP karty co ted jsou v prodeji jsou jen zbastlene zmetky predelane z PCI-e, aby to tak nejak jelo. Popalil jsem si na AGP jak s nVidii 7600GS, tak s ATIhd2600pro. Presel jsem na PCIe a mam svatej klid. Jinak pokud ma nekdo procesor jen kolem 2GHz (snad vyjma C2D), tak mu nepomuze ani 10GB RAM a nv9800X2. NEMA cenu kupovat novou grafiku na IL2, nepomuze to.

"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
ZVP Zdenek
606 - o tom právě mluvím, minimální hardware má bejt 1GHz, ale jak sám říkáš, v praxi 2 je málo......... neva, řídit se to dá, občas se to seká, ale to dělá snad všem jak jsem zijstil....

MK_Paja
AGP za nic nemůže !!! Šklebící se
Tento slot se však, nachází už jen na prehistorických chipsetech které jsou největší brzdou vašeho těžce přetaktovaného Bartonu 2500+ @ 2242MHz Úsměv

Core2duo E2140 s ubohými 1600MHz si s ním lehce vytře prdel.

1stCL_Fucida
Tyjo 2242 MHz je na tohle CPU docela dost brutální..pravda, taky jsem to rozjel (původně 2600+), ale to už jsem HODNĚ zvyšoval voltáž Úsměv.
Nicméně nezabývám se silou sestavy, jako spíš faktem, že ATi na 3/4 roku "omylem" zcela odbouralo podporu AGP (pro karty, které stále prádvalo), aby se k ní pak zase vrátilo. nVidia rulez Úsměv

606_Temp
jj, nvidia je radej ani nezacala delat Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

1stCL_Fucida
606_Tempik napsal:
jj, nvidia je radej ani nezacala delat Šklebící se

No řeknu ti, že kdyby mi teď někdo nabídl moji starší 6600 GT 128MB zpátky, tak bych ji bral. (teď mám X1950 PRO s 256MB na AGP). Jako výkon to má jednoznačně vyšší, ale za ty problémy mi to nestojí..nakonec jsem skončil ve stavu, že létám s úplně stejným nastavením grafiky, jako jsem létal na 6600 GT. Ano, je to plynulejší. Ale není to žádný rozdíl třídy, jak jsem při koupi (z druhé ruky samozřejmě) doufal..když pustím perfect, tak mám rozhlížení trhané..jako by to neumělo cachovat všechny ty okolní stromy. Prostě ...suxxx.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 04-05-2008 18:32

606_Temp
Fuci, ale jak tu bylo psano cyse, ten rozdil nepoznas na starym slotu (kterej to brzdi), ani na starym CPU(kterej to brzdi) a o chipsetu a pametech ani nemluve. Rict, ze za to muze ATI je trochu prpalene. Takhle by se ti to chovalo i kdyby udelala nVidia GF9800X2 do AGP a ty jsi ho tam mel.

Joe Hallenbeck
njn Barton 2500+, 1GRAM A6600GT TDH (AGP) a paril jsem na 1024x768 maximalni detaily u Stuma. A dalo se litat snad vsude krome Spits vs 109 kde mi framy padaly pri startu a pristani na cca 10-15.

313_FlyBoy
RY-C

ZVP Zdenek
Joe Hallenbeck napsal:
njn Barton 2500+, 1GRAM A6600GT TDH (AGP) a paril jsem na 1024x768 maximalni detaily u Stuma. A dalo se litat snad vsude krome Spits vs 109 kde mi framy padaly pri startu a pristani na cca 10-15.

Takže jsi se celou dobu pohyboval někde na hranici hratelnosti, akorát u Spits vs 109 jsi se dostal ( hluboko ) pod ni..... tristní výsledek, uvážíme li Tvou sestavu a to co jsi na ní spouštěl ... to ale není Tvá vizitka, to je vizitka soudruhů programátorů ... Zamračený a co jsem tak slyšel kupovat si kvůli šturma novou herní mašinu nemá smysl, plynulé to stejně nikdy nebude. ovšem ověřeno osobně to nemám a nechci být tím kdo to pozná na vlastní kůži.

1stCL_Fucida
Ale on Šturm není nijak neplynulý. Existují mnohem méně optimalizovatelné věci - Flight Simulatory kupříkladu.

Tampíku: na ATi mě štve, že ač byla výrazně dražší, měla by být výrazně výkonnější, tak jediné, co se zvedlo, byl počet problémů. Kdyby to alespoň "jen" zůstalo v původní normě, tak bych si řekl, že jsem si měl investici lépe rozmyslet, ale když stav šel od desíti k pěti, tak je problém u ATi. Když neumí dělat karty na AGP, tak je vůbec nemá prodávat. Toť můj názor, v tuto chvíli bohužel kvalifikovaný a vlastnoručně zaplacený.

310_Gringo
Joe Hallenbeck napsal:

Spits vs BFs je jeden z mých nejoblíbenějších serverů,ale ty jejich přeplácaný letiště to je maso.Tam se to poškubává snad všem.

313_Ffajtl
Trošku jsem zalovil v kapse, protože už můj stařičký Athlon 2000+ nestíhal a koupil si tohle:

CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition
MB: Gigabyte MA78GM-S2H (rev. 1.0)
RAM: A-Data Vitesta EE 2048 MB (kit 2x 1GB ) 800+ MHz
HDD: Saegate Barracuda 7200.10 3.5" 250GB ST3250310AS
DVD-RW: SAMSUNG SH-S203D
Větráček: Arctic-Cooling Freezer 64PRO PWM
GPU: ATI RADEON 3850 256MB (3DMark2006 mi hodil slušných 7612 bodů) Vyděšený

a jedu na FULL DETAIL a MAXIMUM SETTINGS...

Poprvé v životě lítám šturma na Max Úsměv

jen musím ještě vyladit Fajtlovo Ucho, které se mi jaxi nedaří Naštvaný

EDIT: Procák je takhnutý násobičem, protože ho má otevřený na 3.3 GHz a ramky mají zvýšenou voltáž...
Upravil/a 313_Ffajtl dne 14-05-2008 14:49

http://www.313.cz/
ZVP Zdenek
A chodí to v poho ? ptám se protože uvažuji taky o novém železe jenže jsem nevěděl jestli si pomůžu ( ono minimální konfiguraci už ted dost překračuju, takže jsem si maloval jak mi to bude krásně běhat ) a druhak, odrazuje mne že jej potřebuji jen kvůli šturma...což si ale zas musím vyřešit sám že jo.

313_Ffajtl
běhá mi to úplně plynule... jen při startech na Spit vs. 109 je to slabší... jak je na letišti omrdesát oběktů, tak to škube s každým compem..

http://www.313.cz/
Joe Hallenbeck
Zdenek2106 napsal:
Joe Hallenbeck napsal:

Takže jsi se celou dobu pohyboval někde na hranici hratelnosti, akorát u Spits vs 109 jsi se dostal ( hluboko ) pod ni..... tristní výsledek, uvážíme li Tvou sestavu a to co jsi na ní spouštěl ... to ale není Tvá vizitka, to je vizitka soudruhů programátorů ... Zamračený a co jsem tak slyšel kupovat si kvůli šturma novou herní mašinu nemá smysl, plynulé to stejně nikdy nebude. ovšem ověřeno osobně to nemám a nechci být tím kdo to pozná na vlastní kůži.

Nn jen jsem se podivil ze mas problem s hratelnosti. Ja jsem v tomto pozitkar a rad si uzivam detaily na max, proto jsem to hnal na hranici s detailama, ale co si matne vzpominam snizeni detailu zeme z perfect na normal by se melo projevit pozitivne. Kdyz jeste shodis detaily zpetneho zrcatka na osekanejsi verzi, melo by ti to jet pomerne slusne.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 15-05-2008 15:41
313_FlyBoy
RY-C

clone9cz
Zdenek2106 napsal:
Joe Hallenbeck napsal:

1. plynule to nikdy nebude, protoze sou graficky karty od prvopocatku konstruovany na vypocty "1 popelnice, za ni kontejner a pozadi"

2. editor (FMCool ve strmu neni schopen vizualizace poctu trojuhelniku ve scene, tvurce mise tedy nikdy nepozna, jestli uz to s poctem objektu (trojuhelniku) prehnal nebo ne (viz Spit vs 109)
ozvlaste pak v pripade vetsich mest, kde by je musel prinejmencim jeste odebrat, protoze de FPS vsem na 8-11 a to i s grafikou za 20

obecne se tedy neda rict, ze je to prehnane, v klidu by ses v takovem meste mohl prochazet rychlosti 4km/h a ani by se to necuklo, ovsem letet nad tim rychlosti 200m/s je podstatny rozdil

3. ve sturmu lze nastavit snad jeste dnes rozliseni 320x240, neni tedy duvod netvrdit, ze to nepojede na 1GHz masine, kdyz uz to ten markting otestuje, ale on to otestuje na originalnich misich, ktere dodava na CD-DVD, proc by to testoval na necem jinem, ze

PS: ac tedy vsechno vime a zname, tak jsme dnes prisli na jednu dulezitou vec, kdo ma nvidii, at si nestahuje config od fucidy

http://www.wwii-illusion.net
ZVP Zdenek
No já už nad tím raději nekoumám - onehdá jsem skoro zinfarktoval když jsem si znovu odzkoušel že snížení rozlišení má minimální vliv( tak - 1-3fps), při snížení detailů z perfect na excellent nebo high mi klesnou fps, oheldně módu zrcátek - to je mimo, na fps to v mém případě nemá vliv, nastavení AF AA opět s minimálním vlivem - 1 - 3 fps )....reinstalace widli k nicemu, ....jedine co trochu pomohlo byl ovladač 7.11 ( nebo 7.12 - nevím už, otestovval jsem jich hodně) ..prostě dělá si to co chce, za normálních okolností by takový shit šel okamžitě do koše ( přece to má sloužit mě a ne já tomu - abych u toho seděl a vrtal se v configu - gde to sme ? ? ? ) ale závislost je svině no Cool Šklebící se
Upravil/a ZVP Zdenek dne 16-05-2008 08:33

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,120,022 návštěv