Netypické lagy
|
clone9cz |
Přidané 13-03-2008 04:05
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
jestli se problemy vyskytuji jenom na AMD, prosim, zalozte si vlakno venovane temto procesorum, at se tu nesiri panika
|
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 13-03-2008 06:22
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
Založený: 30.09.05
|
clone9cz napsal:
jestli se problemy vyskytuji jenom na AMD, prosim, zalozte si vlakno venovane temto procesorum, at se tu nesiri panika
Je to smutné, ale mám dojem, že se tyto problémy (nejen ve Šturmovi) týkají opravdu jen procesorů AMD ...
Nevím, jak jsou na tom pozdější procesory, ale první dvoujádra mají určité potíže a snažilo se to dořešit doplňující utilitou od AMD. V mém případě to vyřešilo všechny potíže. Kromě Šturma, kde jsem to neověřoval. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 13-03-2008 09:00
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Ucho napsal:
WT_Horrido napsal:
Zpetna kontrola je. A dost podstatna. Kdyz necham ten prikaz vypnuty, pripadne prikazu pouzivat obe jadra, dela Sturm rozvaznych 10-12 obrazku za sekundu. Kdyz prepnu na jedno jadro bezi normalne na svych 50+
AMD? Na Intel Core 2 Duo T7100 nepoznám rozdíl obě jádra a CPU1, samotné CPU0 je -4fps avg.
A kontrola je, ten příkaz musí být v sekci [rts], pak jsou ve Správci zaškrtlá zvolené jádra. Sem to měl původně na konci conf a nic.
edit na Win XP
Jo AMD X2, Vista 64. Ten prikaz tam uz je ne?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 13-03-2008 14:37
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
NEvim jak to delate, ale zatim jsem nezaznamenal nejaky problem s dvoujadrem a Sturmem a to ho mam stabilne zapnuty na obouch jadrech, nic nikde nevypinam, neprepinam.
Taky mam AMD X2
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 13-03-2008 16:05
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
on kolikrat muze byt dulezity chipset. Na jedne desce bude procak chodit bez chyby a na druhe desce muze delat podivnosti. Zvlastni bugy(chyby v obraze) mi kdysi delala grafika s prave konkretnim chipsetem a na jinych to bylo OK
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
WinteR |
Přidané 13-03-2008 16:36
|
Uživatel
Příspěvek: 644
|
313_Gryzlov napsal:
clone9cz napsal:
Je to smutné, ale mám dojem, že se tyto problémy (nejen ve Šturmovi) týkají opravdu jen procesorů AMD ...
Nevím, jak jsou na tom pozdější procesory, ale první dvoujádra mají určité potíže a snažilo se to dořešit doplňující utilitou od AMD. V mém případě to vyřešilo všechny potíže. Kromě Šturma, kde jsem to neověřoval.
Mě to pomohlo i z ilem:-)Díky gryzlove i vám pánové za cenné rady.
Upravil/a WinteR dne 13-03-2008 16:36
|
|
|
|
313_Gryzlov |
Přidané 13-03-2008 19:14
|
Uživatel
Příspěvek: 1088
|
606_WinteR napsal:
Mě to pomohlo i z ilem:-)Díky gryzlove i vám pánové za cenné rady.
Nneí zač, rádo se stalo Hlavní je, že to pomohlo |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 13-03-2008 21:16
|
Hlavní administrátor
|
o tom sem tu uz ale psal pred rokem, jen to proste kazdej prehlid, protoze bud nemel v ty dobe dvoujadro a nebo ty potize
jeste si pamatuju, ze jsem tam psal UDAJNE, protoze se nevedelo a ani dnes poradne nevi, cim to muze byt
|
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 02-05-2008 08:29
|
Uživatel
Příspěvek: 1572
Založený: 07.06.06
|
Četl tohle vlákno HASIČ? |
|
|
|
MK_Paja |
Přidané 02-05-2008 09:06
|
Uživatel
Příspěvek: 941
Založený: 29.09.05
|
Ucho napsal:
Existuje na ProcessAffinityMask=1 zpětná kontrola? Když s tím pustím ILa, stejně mám ve správci zaškrtlé obě jádra...
Měl bys tam mít jen jedno !
[img]http://www.kpax.wz.cz/screen/dcore.jpg[/img] is not a valid Image.
Multi-core guide |
|
|
|
2JG26_HASIC |
Přidané 02-05-2008 22:57
|
Nováček
Příspěvek: 24
Založený: 04.05.07
|
Jasně že četl.....bohužel stále vybruji. Je to k zbl..tí. |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 28-07-2008 10:45
|
Stařešina
|
nemám uplně ten stejný problem, ale nechce se mi otevirat dalsi vlakno.
Posledni dobou se mi deje to, ze na CPU C2D se mi po zavreni sturma vytizi prvni jadro na plno. Ve spravci uloh to hlasi, ze to vytezuje system. Dokonce i kdyz dam alt+tab behem hry, tak se to taky vytizi a pak nasleduje problem mirneho pocukavani a propadu vykonu. V praxy to pak vypada tak, ze jedno jadro je naplno vytizene systemem a druhe jadro Il2fb.exe. Mam podezreni, ze to dela od te doby, co jsem presel na saitek X52 a k nemu profiler. Vytizeni CPU zmizi az po restartu celeho PC.
nesetkal jste se nekdo s necim podobnym?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 29-07-2008 14:36
|
Hlavní administrátor
|
podezreni se tedy musi potvrdit, doporucuju odpojit joystick (pokud to nebude vadit jinym zpusobem) a pokusit se alt-tabovat sturmovika bez neho
potvrdi se tedy jenom to co jiz tusis, aby se nasledne dalo googlovat. co s tim nevim, rozhodne by bylo dobre zacit kompletni zalohou systemu, protoze zatimco budes laborovat s preinstalovanim driveru od vseho mozneho vcetne USB, tak se ti bude system zbytecne zanaset odpadem
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 31-07-2008 15:04
|
Stařešina
|
Tak jsem si pustil spravce uloh a zkousel. Vysledek jsem necekal a to jsem cekal kde co.
Pokud je profiler vypnuty, nebo nema aktivovany profil, tak je vse OK, preklikavam mezi Win/il2 a v pohode.
Kdyz aktivuji profil, tak zacnou problemy, coz me jeste tak neprekvapilo. Prekvapilo me, ze ty problemy nastanou ve chvili, kdy mam pohled v kabine jakoby oddalen nejvic. Měl jsem spravce uloh otevrenej kdyz jsem menil pohledy a videl primo zmeny v zatezi. Jakmile jsem oddalil pohled, tak se CPU1 vytizil naplno a svadi to na system - Il2 mi jede na CPU2. Po opetovnem priblizeni zase zatez klesla. Po vypnuti Ila s oddalenym pohledem (a zatizenym CPU) mi to zatizeni pretrva i po vypnuti profileru. Pokud Ila vypnu s priblizenym pohledem, tak je vsechno absolutne v poradku.
S alt tab to nakonec nema nic spolecneho.
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 31-07-2008 15:47
|
Hlavní administrátor
|
il2 je proste stara garda a pokud vim, tak je graficke zobrazeni reseno nejak exkluzivne, cemuz by napovidalo i zatizeni "procesem" systemovym
jinak supr vysledek za tech par hodin labovani
osobne bych rekl, ze mam podobny problem s USB joyem pri brutalnim pretizeni GPU/CPU nizkym letem nad mestem, me to ovsem nebere povely z joye, tlacitko jinak naprosto funkcni musim zmacknout dvakrat i trikrat (netyka se dirextX tlacitek jako fire1/fire2, pouze tech programovatelnych a maker)
PS: profiler od sitek je zdase pekne zprasenej software
EDIT: no, a ted mi rekni, jestli to nestalo za vlastni vlakno, IMHO jo
Upravil/a clone9cz dne 31-07-2008 15:49
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 31-07-2008 16:30
|
Stařešina
|
nemel jsem cas to tedtovat. netrvalo to par hodin, v podstate asi 15 minut, jen jsem se k tomu dostal az ted.
To s tim nefungovanim tlacitek na prvni pokus mi taky obcas dela, zlatej logitech profiler, ten byl bezchybnej a radej budu 2x do roka menit joy, nez se srat celou dobu s takovym zprznenym softem.
Klidne to muzes hodit do zvlastniho vlakna, nebo do vlakna o saiteku. Ja jsem to sem puvodne hodil kvli tomu, ze slo zdnlive o podobny problem CPU, jako tady na zacatku.
Edit: a jeste jedna perlicka. On nemusi byt ani pusteny il. Staci mit aktivovany profiler a dane tlacitko zmacknout a ono se to vytizi tak jako tak
Kazdopadne uz vim kde je (spis kde neni chyba) a jdu se dal ptat do vlakna o saiteku
Upravil/a 606_Temp dne 31-07-2008 21:43
|
|
|