Veřejná zakázka
|
WT_Horrido |
Přidané 01-02-2008 19:53
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
Hele co to je primerena cena? Myslis nejaka co urci komise nebo celospolecensky konsenzus?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
XXX_Dazz |
Přidané 01-02-2008 20:23
|
Uživatel
Příspěvek: 1411
Založený: 29.09.05
|
Co ti tak na to odpovědět
Horri pět mi už bylo a tobě taky ne ? |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 01-02-2008 20:55
|
Fusioner
|
XXX_Dazz napsal:
Horri pět mi už bylo a tobě taky ne ?
Ty mluvis jako jedna moje dobra znama
Upravil/a WT_Horrido dne 01-02-2008 20:55
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
312_Lazy |
Přidané 01-02-2008 21:36
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 259
Založený: 19.10.05
|
Já bych se jako debianista (v praci musim SuSE) ohradil proti tomu, ze debian je "low level distro". Nejsou v nem sice klikaci nastroje pro BFU, neni to posledni vykrik mody, a nektery drobnosti je nutno pri instalaci dodelat rucne (napr. modul pro speedstep CPU, driver grafiky..), ale jinak je to velice komfortni a odladeny system, ktery se snadno konfiguruje a udrzuje. (BTW v dalsi verzi [lenny] bude podporovano krome linuxu minimalne jeste bsd jadro, existuje i port na solaris..)
Jak psal Cutora, at si kazdej pouziva co chce.. Napr. pro cloveka co chce hlavne gamesit jsou wokna logickou volbou. OEM wokna se dnes daji koupit za cca 1900,- a to bez hardwaru. Tato relativne nizka cena je nicmene dana nikoliv socialnim citenim oblibene korporace, ale existenci realne konkurence, kterou je krome Mac OS prave linux (dohromady dnes nekolik procent na desktopech). Existence alternativ k widlim ma proto pozitiva nejen pro "tucnaky", ale i pro samotne uzivatele windows. Pokud se alternativni systemy prosadi jeste vic, muze klidne dojit pri trose predstavivosti i k tomu, ze zakladni verze windows bude zdarma..
Co se tyka "svateho nadseni", to uz me taky celkem davno pustilo. Nicmene jedno jednoznacne nepopiratelne zlo tu existuje, a to jsou uzavrene formaty. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 02-02-2008 00:44
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
312_Lazy napsal:
...
Pokud se alternativni systemy prosadi jeste vic, muze klidne dojit pri trose predstavivosti i k tomu, ze zakladni verze windows bude zdarma..
...
Windows nebudou zdarma nikdy, existuji totiz antimonopolni urady, ktere tomu zabrani. Pak tu mame RPHS.
Pokud tedy kazdy vlastnik neoznami antimonopolnimu uradu, ze jede na linuxu, ktery si nekde nenapadne stahnul, tak budou mit Windows "monopol", i kdyz nebudou chtil, a tudiz je nebude mozne nabizet zdarma.
... ale zpatky k tomu multibootu, budeli Windows instalace obsahovat pouze nutne SW vybaveni ke hrani Sturmovika a nic jineho, tak se system bude spoustet velmi rychle, otazkou spis bude, jestli dokazete linux zmrazit s rozdelanou praci a pak zase obnovit v co mozna nejkratsim case.
|
|
|
|
AH_Cutora |
Přidané 02-02-2008 01:22
|
Uživatel
Příspěvek: 1507
Založený: 29.09.05
|
312_Lazy napsal:
... Nicmene jedno jednoznacne nepopiratelne zlo tu existuje, a to jsou uzavrene formaty.
Pravdu dis bratre. Howg. |
|
|
|
Jirka |
Přidané 02-02-2008 08:50
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
XXX_Dazz napsal:
Ale Horri, mi už pět bylo .
Je to spíš otázka přiměřené ceny a ta mrksoftu rozhodně přiměřená není.
To je taky pěkná kravina Podle mě je.
Bába u nás na rohu v sámošce má drahý jogurty, to jo, ale jinak je to OK
Tady by všichni chtěli všecko nejlíp zadarmo.
BTW. Když se ti to zdá drahý, nebo na to nemáš, tak to nekupuj, ne ?
To je přece nejlepší a jedinný způsob jak ukázat, že se ti to nelíbí. Tohle hospodský profi pindání na fóru je dobrý tak akorát pro kočku
Upravil/a Jirka dne 02-02-2008 08:58
|
|
|
|
312_Lazy |
Přidané 02-02-2008 15:14
|
Rozkoukaný
|
Windows nebudou zdarma nikdy, existuji totiz antimonopolni urady, ktere tomu zabrani.
Nejsem odbornik na tyhle veci, ale moc tomu neverim. Kdyz antimonopolnim uradum nevadi vazany prodej (napr. Dell v CR ti neproda PC, pokud si k nemu zaroven povinne nekoupis wokynka), tezko jim bude vadit napr. prodej za symbolickou cenu. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 02-02-2008 15:35
|
Fusioner
|
Staci se podivat na konfigurator Dellu:
Operační systém:
Originální Windows Vista® Ultimate
Originální Windows Vista® Business
Originální Windows® XP Professional
Originální Windows® XP Professional x64 Edition
Red Hat® Enterprise Linux WS v.4 (EM64T)
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
312_Lazy |
Přidané 02-02-2008 21:56
|
Rozkoukaný
|
no neda se rict, ze by clovek nemel na vyber
[img]http://kv.clarionet.cz/linux/choice.png[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 02-02-2008 23:00
|
Fusioner
|
dobre si vybrat je dulezite
[img]http://www.wtigers.org/extra/lin.jpg[/img] is not a valid Image.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 03-02-2008 01:19
|
Hlavní administrátor
|
z tohodle je jasne videt, ze Linux nezvysuje produktivitu ani bezpecnost, nesnizuje naklady a nema NTFS a kus Vista HOME je zapocitan v cene HW, fuj
bejt ja sef u dellu, tak vyhodim cloveka co delal ty tabulky, protoze neni duvod protezovat nejaky Microsoft, na ktery beztak kazdy lupic nadava
horido, pod napisem "operacni system" ti chybi text, ktery se ukazal me, je nasledujici: "Společnost Dell doporučuje operační systém Windows Vista™ Business", fuj
fuj, od Dellu bych si nekoupil ani vodu a to mam XP radne zakoupene
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 03-02-2008 01:30
|
Fusioner
|
Hehe, ono zalezi na sestave, jeste se tam objevuje napis ze "tato stanice se nedodava s Windows."
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 03-02-2008 01:34
|
Hlavní administrátor
|
zacinam to cim dal vic nechapat, pokud Dell omezuje v kazde sestave svym vlastnim zpusobem s jakym OS budou dodavany, tak by mel byt vyber OS jako prvni nabizena moznost, ze ?
EDIT:ovsem ted uz to nechapu vubec
NEW! Dell Precision T5400
Cena 72 086,00 Kč
Celkem bez DPH**
a uplne stejne zelezo s linuxem
NOVÝ! Dell Precision T5400 Linux
Cena 74 547,00 Kč
Celkem bez DPH**
u linuxu je tedy zakaznik donucen zaplatit rocni support a u Windows ne ? fuj (sestavy jsou na chlup stejne)
Upravil/a clone9cz dne 03-02-2008 01:48
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 03-02-2008 01:44
|
Fusioner
|
Na nekterych sestavach je jen Win na nekterych oboji na nekterych jen Lin.
Urcite to ma nejaky hluboky smysl pro nas bezne smrtelniky nepochopitelny...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
313_Blc |
Přidané 15-03-2008 01:33
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 301
Založený: 25.02.06
|
Tak a je to tady ... LInux (konkrétně distribuce OpenSuse 10.3) nahradila kompletně Windows Xp a už se potýkám s problémy. Nic závažného, ale někdy to obtěžuje ...
Tímto bych chtěl požádat o pomoc Čutoru, nebo 312_? (nepamatuji přezdívku , jen vím že dělá na Debianu), popřípadě jiného Linux guru o pomoc.
Jedná se o to, že se mi ve Wine nezobrazuje u Windowsovských aplikací (her) kurzor myši a jde jen vidět zvýrazněná tlačítka. Jedná se víceméně jen o aplikace typu IL2 1946 a WinSPWWII. Zkoušel sem v Xorgconf dát Option "SWcursor" "on", jenže to nepomáhá. Ve Wine nastavení kurzoru naprudko nejde (nebo o tom nevím). Pokud někdo bude vědět jak na to a pojede to , tak má u mě flašu čeho bude chtít ... bohužel nevěřím, že to jde vyřešit (možná nová verze Wine (prozatím mám nejnovější verzi))
Nepotřebuji zde nutně krok za krokem návod. Jde mi jen o navedení na stránky nebo něco podobného, z čeho se to naučím sám. Progooglil sem hodně stránek a žádná mi bohužel nedala návod jak na to - v opačném případě bych zde nespamoval.
V každém případě, pokud jste to dočetli až sem a máte šajnu, jak mi pomoci, tak sem s tím ... budu neskonale vděčný
Upravil/a 313_Blc dne 15-03-2008 10:25
|
|
|