Výbava pilota letového bojového simulátoru - diskuse
|
FK_Rychtyg |
Přidané 16-01-2008 12:48
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 20.01.07
|
3BAP_Cmeptb napsal:
Njn kdyz se koukas po pedalech za 21 klacku tak se nediv.
Neměl jsem na mysli jen pedaly, dokonce jsem je ani nezmiňoval, btw pedali nevlastním ani vlastnit nehodlam, dle mého názoru je to zbytečnost, real je real a i kdybys měl doma celý cockpit, tak to nikdy nebude ono, takže se mi to zdá zbytečné. Kdyby nebylo možné nožní řízení ovladat přes páku, tak je jasné že je mám doma, ale takhle ne... |
|
|
|
-RFF-Cmeptb |
Přidané 16-01-2008 14:04
|
Nováček
Příspěvek: 91
Založený: 23.04.07
|
Trosku jsme zacali tady OTeckovat...ale urcite pripominka na clona, ty pedaly v jouvislosti s popisem absence treti osy je zavadejici. Prece jenom vetcina dnesnich joy uz tuto osu ma v otaceni rukojeti. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 16-01-2008 15:58
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
3BAP_Cmeptb napsal:
Trosku jsme zacali tady OTeckovat...ale urcite pripominka na clona, ty pedaly v jouvislosti s popisem absence treti osy je zavadejici. Prece jenom vetcina dnesnich joy uz tuto osu ma v otaceni rukojeti.
klidne piste, piste, treba se dockate prekvapeni a do seznamu pridam i vlastnorucne vyrobene pedaly, proc ne ... zatim jsem se chtel vyjmenovavani vyrobku vyhnout, ale jiste s tim pocitam, neni tedy duvod, proc by tam nebyly, jen je treba v tom hned na zacatku neudelat bordel a zachovat zakladni prehled
neoddelitelnou soucasti je totiz i popis onoho HW, kde toto muze byt zmineno
|
|
|
|
310_Gringo |
Přidané 16-01-2008 17:34
|
Uživatel
Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
Jak píše Rychyg.Já pedály nemám a zatím mi každý na otázku jak se s tím léta dal odpověď: "No musíš si na to zvyknout."
Vážně je to takový rozdíl od Joye s otočnou rukojetí?Vážně s tím sestřelím víc letadel?
Asi to bude přesnější ale v konečném důsledku....
Jde o to, už dlouho koumám zda si je pořídit,tak mě přesvěčte, že je to lepší
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 16-01-2008 17:55
|
Hlavní administrátor
|
otocna rukojet ma nevyhodu v tom, ze pri jejim otaceni muzes podvedome a i nechtene vyvolat pohyb na osach X a Y, pripadne pri pokusu o zmenu na osach X a Y muzes nepatrne menit otoceni rukojeti v neprospech manevru, ktery provadis
jinak je to uplne stejne jako s pedalama, i na "twist" sis preci musel zvyknout
nevyhodu tedy vidim ve slozitosti pohybu kladenem na jednu koncetinu, obzvlaste v pripade stresovych stuaci pri takzvanem "mackani citronu", kdy se clovek uz nemusi dostatecne venovat vsem 3 silam pusobicim na paku joysticku
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 16-01-2008 19:09
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
310_Gringo napsal:
Jak píše Rychyg.Já pedály nemám a zatím mi každý na otázku jak se s tím léta dal odpověď: "No musíš si na to zvyknout."
Vážně je to takový rozdíl od Joye s otočnou rukojetí?Vážně s tím sestřelím víc letadel?
Asi to bude přesnější ale v konečném důsledku....
Jde o to, už dlouho koumám zda si je pořídit,tak mě přesvěčte, že je to lepší
Vono to chce hlavne vyssi IQ protoze kazdou rukou i nohama delas rozdilnou vec.
Proto taky pedaly nemam.
Rozdil je to zcela propastny, urcity typ manevru neudelas s twistem bud presne nebo vubec.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 16-01-2008 20:14
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
310_Gringo napsal:
Asi to bude přesnější ale v konečném důsledku....:|
Jde o to, už dlouho koumám zda si je pořídit,tak mě přesvěčte, že je to lepší:)
nevím jak na střelbu (ale jo, dá se s tím dobře korigovat předstřel), ale já je hodně používám při zdrhání :))
tedy pravda, musí to být éro, co mu nevadí pořádné kopnutí do směrovky, ale pak to dost lidí "překvapí" a jejich střelba jde do kšá
a Zeru to pomáhá (nejen) při větších rychlostech líp zatočit :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
jofe |
Přidané 16-01-2008 20:29
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 242
|
Zasa fest dobrá debata. Ešte som nevidel letúň bez pedálov smerovky.
U niektorých človek na tú nohu len "myslí", u niektorých treba hodne šlapať a u niektorých je tam aj trim aby noha "nezdrevenela". |
|
|
|
kaja |
Přidané 16-01-2008 20:29
|
Nováček
Příspěvek: 36
Založený: 15.01.08
|
clone9cz napsal:
otocna rukojet ma nevyhodu v tom, ze pri jejim otaceni muzes podvedome a i nechtene vyvolat pohyb na osach X a Y, pripadne pri pokusu o zmenu na osach X a Y muzes nepatrne menit otoceni rukojeti v neprospech manevru, ktery provadis
jinak je to uplne stejne jako s pedalama, i na "twist" sis preci musel zvyknout
nevyhodu tedy vidim ve slozitosti pohybu kladenem na jednu koncetinu, obzvlaste v pripade stresovych stuaci pri takzvanem "mackani citronu", kdy se clovek uz nemusi dostatecne venovat vsem 3 silam pusobicim na paku joysticku
na druhou stranu pokud mas vsechny osy na jednom klacku tak se lip synchronizuje jejich vzajemnej pohyb pri nekterejch manevrech, ac to vypada krkolomne a co teprv manevr "acpi joy dopredu doleva a otoc zapestim doleva" -muj oblibenej a pri mireni na neprilis manevrujici cil mi naopak prijde twist sakra lepsi, ale asi budu muset uznat ze je to o zvyku-kazdemu co jeho jest |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 16-01-2008 20:51
|
Hlavní administrátor
|
jofe napsal:
Zasa fest dobrá debata. Ešte som nevidel letúň bez pedálov smerovky.
U niektorých človek na tú nohu len "myslí", u niektorých treba hodne šlapať a u niektorých je tam aj trim aby noha "nezdrevenela".
proměňme to v konkretni pripad, befko nema trim na smerovku, je tu tedy nekdo, kdo ma "twist" a muze tvrdit, ze se mu lita s bf109 pohodlene s vykroucenou rukou
... osobne bych se odvazil tvrdit, ze na tu kulicku prdite, tudiz neovladate befko vy, ale befko ovlada vas
PS: neodpovidejte, pokud je vam jedno jestli pri kazdym letu "umrete"
|
|
|
|
310_Gringo |
Přidané 17-01-2008 11:05
|
Uživatel
Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
Rozdil je to zcela propastny, urcity typ manevru neudelas s twistem bud presne nebo vubec.
Tak teď by mě vážně zajímalo jaký manévr neudělám s twistem vůbec?
Nicméně si je asi pořídím Pak se ale zase vyplatí koupit Joystick bez twistu ne?.Jinak to v tom dělá bordel.......Pokud teda nevlastním Joy kde se dá twist zamknout. |
|
|
|
313_Ffajtl |
Přidané 17-01-2008 11:36
|
Uživatel
Příspěvek: 605
Založený: 03.10.05
|
No, zkoušel jsem pedály a řeknu vám, že s nima trefím maximálně letadlo na stojánce
už 6 let twistuju a přeonačit to bude burdel |
|
|
|
Panek |
Přidané 17-01-2008 12:15
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Musím souhlasit s clonem, Twist mám, ale nepoužívám. Pedály nemám, tak je také nepoužívám.
Je to asi hodně o zvyku, ale já měl vždy (3x Genius F-22) směrovku na levou ruku a prává se mohla soustředit na precizní práci v "kříži", aniž bych se musel soustředit na to, jestli si "ukopnu" směrovku. Při přechodu na X52 jsem zkusil twist a po týdnu to vzdal. Bolelo mne zápěstí a víc jsem se soustředil na joy (ještě, že svěrač člově ovládá podvědomě), než na letadlo. A to nemluvím o manévru: Potlačit - naklonit doprava a směrovku směrem do zatáčky = Páka dopředu a doprava + twist doprava. Tohle mne vždy na mé otočné kancl. židli otočilo doleva o cca 60°
Na pedály bych si asi zvykl výrazně lépe.
|
|
|
|
Jp- |
Přidané 17-01-2008 12:21
|
Uživatel
Příspěvek: 688
|
pedále su prvních 14 dní při přechodu z twistu na h...., ale jak si člověk zvyke tak je to jiná liga. BTW, otočná židle a pedále nejde dohromady |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 17-01-2008 12:28
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Jp- napsal:
BTW, otočná židle a pedále nejde dohromady
Že jo?!
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 17-01-2008 14:44
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
313_Ffajtl napsal:
No, zkoušel jsem pedály a řeknu vám, že s nima trefím maximálně letadlo na stojánce
A bez pedálů si to taky zkoušel? Vo moc lepší to nejni, co?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
313_Ffajtl |
Přidané 17-01-2008 16:16
|
Uživatel
Příspěvek: 605
Založený: 03.10.05
|
bez pedálů je to jako se zaseklou směrovkou.... pohoda |
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 17-01-2008 17:12
|
Diskutující
Příspěvek: 2150
|
313_Ffajtl napsal:
už 6 let twistuju a přeonačit to bude burdel
Mě kupodivu pomohlo, když jsem si přehodil osy pedálů, takže šlapu opačně než zbytek světa. Víc mi to připomíná pohyb volantu v autě. Proč to tak je nevím.
310_Gringo napsal:
Pak se ale zase vyplatí koupit Joystick bez twistu ne?.Jinak to v tom dělá bordel.......Pokud teda nevlastním Joy kde se dá twist zamknout.
Pro začátek se doporučuje nechat twist twistit i když používáš pedále. Pedály automaticky twist zablokují. Nezablokují ale twistovací ruku, tudíž by jsi si mohl Joy vesele ukroutit. |
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 17-01-2008 23:41
|
Uživatel
Příspěvek: 1572
Založený: 07.06.06
|
1stCL_Fucida napsal:
Jp- napsal:
BTW, otočná židle a pedále nejde dohromady
Že jo?!
Plánuju pořídit si pedály...můžete mi poradit jakou židli k tomu? |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 18-01-2008 00:03
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
mně se ti asi nejlíp ovládaly s úplně klasickou starou dřevěnou bílou polstrovanou židlí
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|