311_Tjurma napsal:
... A napr. o problematice povalecneho usporadani stredni Evropy jsme minuly tyden vedli dlouhou a prudkou debatu na srazu 310/311 a ja s Cibuli jsme odsuzovali pojeti kolektivni viny a naslednych generalizovanych trestu.
...
kdyz uz jse se tak pekne shodli, alespon dva, zjistili jste taky, ze jsme o tom odsunu nerozhodli my, ale nekdo jiny ?
dle me to bylo v te dobe (a i z dnesniho pohledu) jedine spravne reseni, nikdo jiste nechtel, aby ve spouste evropskych zemich a zemicek vypukla obcanska valka nekolik mesicu po te svetove
...jaktoze jste se shodli jen dva, to nejak nechapu ?
WT_Horrido napsal:
Clone nevahej a smaz to cele. Smysl puvodniho prispevku numera mi uplne unika. Kdyz nenapsal zdroj je to na urovni hloupoucke provokace...
bud neumíš číst nebo se neumím dostatečně vyjádřit
zdroj je časopis MAXIM článek se jmenuje prasata nebo tak nějak
číslo bud úplně čerstvé nebo minulé
numero, snad se na nas nebudes zlobit kvuli tomu, ze nejsme tak bystri, aby jsme vedeli co je maxim
Maxim je časopis, ve kterém se nechala zvěčnit jedna moje spoře oděná bývalá spolužačka. Našel jsem v něm kdysy pár rozhovorů, které mě zaujaly vtipem. Našel jsem v něm pár článků, které mě zaujaly vtipem..ale nikdy bych v něm nehledal hlubší pohledy do historie, nežli v renomovaném historickém plátku jménem BRAVO.
WT_Horrido napsal:
Clone nevahej a smaz to cele. Smysl puvodniho prispevku numera mi uplne unika. Kdyz nenapsal zdroj je to na urovni hloupoucke provokace...
numero, snad se na nas nebudes zlobit kvuli tomu, ze nejsme tak bystri, aby jsme vedeli co je maxim
nezlobím taky jsem ho neznal
pučil jsem si ho cestou od spolucestovatele
který mimochodem zabil šest lidí a vezl ho do vězení
kamarádům z vycházky páč věznům se prý tento časopis zamlouvá
třeba o tom kdo je hornák či kdo je dolnák
taková délka penisu průměrného virtuálního pilota
taky není k zahození
nebo o tom, že většina novin, ... je v německých rukách
a už jsem četl inteligentí články o tom, že bychom se měli
němcům omluvit za WWII (nebo si žente projevy Havla nebo pana /neznam jak se to píše/ Dynsbíra - zajímavé čtení)
tak proč si nepřihodit WWI
vždyt už i áda řikal
čechům flintu néé
jsou to buřiči, rozvračeči atd.
za ural s nima nebo na madagaskar a chlapy pro jistotu vykleštit
No tak se nezlob, ale ze jsou noviny v nemeckych rukach, jeste tak nic moc neznamena. To mi pripomina teorie o spiknutich atd. A napr. o problematice povalecneho usporadani stredni Evropy jsme minuly tyden vedli dlouhou a prudkou debatu na srazu 310/311 a ja s Cibuli jsme odsuzovali pojeti kolektivni viny a naslednych generalizovanych trestu. A v nemeckem zoldu rozhodne nejsme ( i kdyz cibule kdysi delal v Hospodarkach a ty jsou taky nemecky ) Jde spis o to, umet se vyrovnat s minulosti a rict, ze jsme se taky ne vzdy zachovali koser a o jiste univerzalite spravedlnosti. A o omluve Nemcum za WWII ani panove Dynsbir nebo Chavel neuvazovali, protoze pak by se s nimi ani socansky sexy mozek tak moc nekamaradil.
na konspirační teorie taky nevěřím
uvedl jsem to jen tak pro zajímavost v domění, že konsp. teo.
vytvoří někdo za mě
a na závěr příspěvku budu citovat z hlavy tak asi né přesně pány D a H
pan H někde v rakousku:
naše vláda by měla promyslet jak nejlépe zařídit navrácení majetku
sudetským němcům (tento projev byl publikován v novinách
osvobození které si vydávají veteráni z WWII
a měli jste vidět co to dělalo se sousedem na chalupě v jizerkách
- pražák a má ji po sudetákách)
pan D v parlamentu při kandidatuře na prezidenta:
jedena z priorit meho presidentování bude omluva němcům za WWII
říkám znovu nevěřím ve spiknutí
jen mě to trochu zaráží, ale nepřekvapuje přístup čechů ke své minulosti
třeba reakce našich či polských poslanců v evropském parlamentu když tam nějaký sudeták přednesl návrh na odškodnění
tipněte si kdo to odkejval a kdo se tvrdě bránil
jo jedna konspirační teorie by tu byla
proč kurna většina knih z WWII je poslední dobou z pohledu němců
o německu, němcích cizincích z SS
já chci zas něco z druhého pohledu třeba jak chudáky mužiky komanduje komisař
WT_Horrido napsal:
Aha, tak to se omlouvam, toho Maxima jsem si nevsiml. Nascanovat do pdf by to prosim neslo? Taky se rad zasmeju.
a na závěr příspěvku budu citovat z hlavy tak asi né přesně pány D a H
pan H někde v rakousku:
naše vláda by měla promyslet jak nejlépe zařídit navrácení majetku
sudetským němcům (tento projev byl publikován v novinách
osvobození které si vydávají veteráni z WWII
a měli jste vidět co to dělalo se sousedem na chalupě v jizerkách
- pražák a má ji po sudetákách)
pan D v parlamentu při kandidatuře na prezidenta:
jedena z priorit meho presidentování bude omluva němcům za WWII
říkám znovu nevěřím ve spiknutí
jen mě to trochu zaráží, ale nepřekvapuje přístup čechů ke své minulosti
třeba reakce našich či polských poslanců v evropském parlamentu když tam nějaký sudeták přednesl návrh na odškodnění
tipněte si kdo to odkejval a kdo se tvrdě bránil
jo jedna konspirační teorie by tu byla
proč kurna většina knih z WWII je poslední dobou z pohledu němců
o německu, němcích cizincích z SS
já chci zas něco z druhého pohledu třeba jak chudáky mužiky komanduje komisař
Uberkorektni svine, radobyhumanisticti zmrdi kteri maji sve tema. Komousi odbojare zavirali do kriminalu, to bylo svym zpusobem fer jednani, tyhle svine jim s usmevem plivou do ksichtu...
Jinak co se tyce spiknuti. Nesmelo se tu o te zle strane ani pipnout a ted je jednak hlad po informacich (to jak kvalitni veci tu vychazi je jina vec) a druhak se to dobre prodava. IMHO je v tom stale ta "romantika zakazaneho." Kvalitnich veci o Rusech navic vychazi velmi malo, ne jen u nas, ale i na zapade. Nastesti se alespon objevuji clanky v casopisech, REVI, HPM a pod.
A taky o Nemcich se dobre pise. Kdyz to vezmu ciste z modelarskeho hlediska tak o kamuflazich Dory se daji sepsat dve velmi tluste knihy. Kolik toho chces napsat o kamuflazich Spitfajru? O schematu A, schematu B a peti pouzitych odstinech?
Upravil/a WT_Horrido dne 26-11-2007 07:53
Novinář je člověk, který se nehodí k jinému obyčejnému zaměstnání následkem vrozené duševní chyby, jež ho činí neschopným popsati přesně, co vidí, nebo pochopiti a správně vylíčiti co slyší. Jelikož jediným zaměstnáním, v němž tyto chyby nemají významu, je novinářství - neboť noviny nemusejíce jednati podle toho, co popisují a líčí, nýbrž toliko podávati to zvědavým lenochům, nepozbudou tudíž ničeho leč cti, píší-li nesprávně a nepravdivě. Z vyšší moci vzniklý novinář pak se musí stavěti duchaplným při denním zápasu se svou nevzdělaností a při nejistém zaměstnání.
311_Tjurma napsal:
... A napr. o problematice povalecneho usporadani stredni Evropy jsme minuly tyden vedli dlouhou a prudkou debatu na srazu 310/311 a ja s Cibuli jsme odsuzovali pojeti kolektivni viny a naslednych generalizovanych trestu.
...
kdyz uz jse se tak pekne shodli, alespon dva, zjistili jste taky, ze jsme o tom odsunu nerozhodli my, ale nekdo jiny ?
dle me to bylo v te dobe (a i z dnesniho pohledu) jedine spravne reseni, nikdo jiste nechtel, aby ve spouste evropskych zemich a zemicek vypukla obcanska valka nekolik mesicu po te svetove
Ja to taky nechapu. No oni ostatni byli pod obraz.
Co se tyce odsunu, tak ja mam trochu odlisny nazory od vetsiny a asi bych byl ukamenovan uprostred namesti pripadne shozen z mostu a zastrelen. Pochopitelne odsun byl v tehdejsi dobe a atmosfere urcite nevyhnutelny, ale jeho meritko a zpusob byly prehnane. Ostatne nedavno davali v TV nejake dobove dokumenty o odsunu a o tom, jak odjizdel pres hranice posledni vlak s nemcourama. Ten komentar k tomu, to byl hnus fialovej.
aalf napsal:
Češi jsou notoricky známi tím že se napřed nechají omrdat do prdele kdekým a pak se ještě snaží omlouvat se za to že jim to nebylo příjemné...
Ty se někým necháváš mrdat do prdele ?
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
311_Tjurma napsal:
Co se tyce odsunu, tak ja mam trochu odlisny nazory od vetsiny a asi bych byl ukamenovan uprostred namesti pripadne shozen z mostu a zastrelen. Pochopitelne odsun byl v tehdejsi dobe a atmosfere urcite nevyhnutelny, ale jeho meritko a zpusob byly prehnane. Ostatne nedavno davali v TV nejake dobove dokumenty o odsunu a o tom, jak odjizdel pres hranice posledni vlak s nemcourama. Ten komentar k tomu, to byl hnus fialovej.
A co by si čekal od národu co žil 6 let ve stínu smrti?
Taky bych radeji nechal meritko, zpusob a komentare na tech kterym padaly na hlavu bomby, za zady meli gestapo, totalni nasazeni a v ulicich videli zlute hvezdy.
To ze se k moci vlastne dostala "luza" (v mem pripade napr. vlastni rodina ktera se "vyporadala" s vdovou po vojakovi Wehrmachtu) ma uplne jine priciny...
311_Tjurma napsal:
...
co se týče odsunu němců
no a co, že nebyl košer
taky se nechovali košer když odsunovali čechy pár let před tím
a nesmíme zapomínat na to že prohráli válku kterou z valné většiny chtěli a podporovali znám i němce co se v 38/39 přihlásili k české národnosti, to neuměli ani česky a nebyli odsunuti
pak bylo spousta čechů kteří se z vypočítavosti k němcům přihlásili
a šlapali do říše pokud nezůstali v rusku
no a k chování sudetáku na frontě či doma
ze vzpomínek vojáků, věznů a obyvatel protektorátu
jsem si udělal představu, že byli 10x horší než říšský němci
tak te nehumání přístup k nim byl možná neetický,
ale zasloužený
a co se týče pana H
jednou až vyleze na povrch včem všem byl namočenej
bude spousta lidí myslím nemile překvapena
musíte být boužel trpělivý než tu dotyčnou osobu ukecám
at to vydá knižně bude to trvat a možná se mě to ani nepovede
momentálně má boužel strach a váže ji slib,
ale rozhodně zajímavé čtení a boužel nejspíše pravdivé
WT_Horrido napsal:
Taky bych radeji nechal meritko, zpusob a komentare na tech kterym padaly na hlavu bomby, za zady meli gestapo, totalni nasazeni a v ulicich videli zlute hvezdy.
To ze se k moci vlastne dostala "luza" (v mem pripade napr. vlastni rodina ktera se "vyporadala" s vdovou po vojakovi Wehrmachtu) ma uplne jine priciny...
Těm co padaly bomby na hlavu, případně byli zapojeni do odboje se vůbec nedivím, tito však v reálu odsun neprováděli, tam řádili pánové s nápisy RG na rukávech, a ty si jeli ukojit svoje choutky a nebo zametali stopy svých selhání a za války seděli pěkně za pecí. Můj praděda byl ruský legionář, jeho syn, můj děda se účastnil na konci války aktivně odboje, ale od nich jsem v životě neslyšel, že by na sudeťáky měli pifku. A to po válce vyrazili do Sudet a zabrali si statek. Ovšem všechen dražší inventář (nádobí, osobní věci atd.) schovali na půdě, aby to Němcům mohli někdy v budoucnu vrátit a podívat se jim zpříma do očí.
Já se nechci sudeťáků zastávat, ale všude jsou svině a normální lidi. V Sudetech bylo 14% populace členy NSDAP, to by bylo podstatně víc než v Reichu, takže byli asi víc nahnědlí, než zbytek Německa. To by znamenalo (vezmeme-li, že v rodině byl členem partaje jen jeden a rodina byla v průměru 4 členná), že přímo zapletených včetně dětí mohlo být tak 1 260 000 lidí (To včetně žup přičleněných k bývalému Rakousku).
Moje rodina má velikou chalupu v Sudetech, před pár lety se mi do ruky dostala část pozůstalosti po tamním německém komunistovi, který byl za války v lágru a jeho rodina si pečlivě vedla seznam obyvatel vesnice (asi 1500 obyvatel), kdo byl v NSDAP, kdo v SS nebo SA a čím za války škodili. Celkem všeho všudy 70, 80 lidí. A seznam to byl pečlivý, krásně vyvedený na psacím stroji. Ideální vodítko pro vykonání spravedlnosti. Ve vsi zůstalo asi 5 německých rodin.
Na druhou stranu, odboj v sudetech=veliká 0
Upravil/a 311_Tjurma dne 26-11-2007 11:59
311_Tjurma napsal:
Těm co padaly bomby na hlavu, případně byli zapojeni do odboje se vůbec nedivím, tito však v reálu odsun neprováděli, tam řádili pánové s nápisy RG na rukávech, a ty si jeli ukojit svoje choutky a nebo zametali stopy svých selhání a za války seděli pěkně za pecí. Můj praděda byl ruský legionář, jeho syn, můj děda se účastnil na konci války aktivně odboje, ale od nich jsem v životě neslyšel, že by na sudeťáky měli pifku. A to po válce vyrazili do Sudet a zabrali si statek. Ovšem všechen dražší inventář (nádobí, osobní věci atd.) schovali na půdě, aby to Němcům mohli někdy v budoucnu vrátit a podívat se jim zpříma do očí.
Že sem tak smělej, ty si znal všechny členy RG? Nebo na ně házíš kolektivně jistej dnes populární názor? To že se děli prasárny při odsunech jakékoli větší skupiny lidí, je naprosto běžné v celé lidské historii a poválečný odsud nebyl vyjímkou, ale byť šlo o obrovský stěhování (tuším přes 3 miliony lidí), tak to probíhalo v poměrném "klidu".
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 26-11-2007 12:01
Stat nevykonaval svou funkci. Nedokazal ani ochranit sve obcany pred odvlekanim do Ruska. Demokracie po valce byla jen iluzi.
Ovsem, revolucni gardy byly ve vetsine pripadu luza ktera kradla a zabijela, ale neprovadely odsun a nebyly to zadne oficalni jednotky statu. Zakrocovaly proti nim jak ruska armada tak posleze i nase. A odsun vykonavala armada.
Asi se tomu ihned po valce nedalo zabranit. Napada me srovnani s Freikorpsem. Ten vznikl z podobnych pohnutek (ochrana uzemi) a choval se stejne. S temi zatocila Wehrmacht.
Kdyby stat fungoval tak by vsechny nebo vetsina techto zlocinu byla souzena (a nekolik procesu taky bylo rozjeto, zastavili je definitivne komuniste) jenze se uz budovaly "lepsi zitrky" a komousi luzu potrebovali.
Zlociny luzy je mozne odsoudit, omluvit se za ne, ale neni to synonymum pro odsun. Po 60-ti letech muzeme vest akademicke debaty o tom kolik bylo ublizenych a jak se sice zabiraly statky, ale jen aby se to mohlo pozdeji vratit. Nicmene odsun byl proveden na zaklade dohody a byl to vykon tehdejsi spravedlnosti vykonane vitezem nad porazenym. TECKA.
Reci o krivdach, spravedlnosti a jak se to melo udelat spravne z dnesniho pohledu jsou zalezitosti historiku a nemaji co delat v realne politice.
Sem goglil a tak sem narazil na takovou perličku a docela sem se pobavil, hlavně ten Eman to byl správnej kolaboranstkej řízek. Dvě rozhlasové náhrávky z roku 45.
WT_Horrido napsal:
Stat nevykonaval svou funkci. Nedokazal ani ochranit sve obcany pred odvlekanim do Ruska. Demokracie po valce byla jen iluzi.
Ovsem, revolucni gardy byly ve vetsine pripadu luza ktera kradla a zabijela, ale neprovadely odsun a nebyly to zadne oficalni jednotky statu. Zakrocovaly proti nim jak ruska armada tak posleze i nase. A odsun vykonavala armada.
Asi se tomu ihned po valce nedalo zabranit. Napada me srovnani s Freikorpsem. Ten vznikl z podobnych pohnutek (ochrana uzemi) a choval se stejne. S temi zatocila Wehrmacht.
Kdyby stat fungoval tak by vsechny nebo vetsina techto zlocinu byla souzena (a nekolik procesu taky bylo rozjeto, zastavili je definitivne komuniste) jenze se uz budovaly "lepsi zitrky" a komousi luzu potrebovali.
Zlociny luzy je mozne odsoudit, omluvit se za ne, ale neni to synonymum pro odsun. Po 60-ti letech muzeme vest akademicke debaty o tom kolik bylo ublizenych a jak se sice zabiraly statky, ale jen aby se to mohlo pozdeji vratit. Nicmene odsun byl proveden na zaklade dohody a byl to vykon tehdejsi spravedlnosti vykonane vitezem nad porazenym. TECKA.
Reci o krivdach, spravedlnosti a jak se to melo udelat spravne z dnesniho pohledu jsou zalezitosti historiku a nemaji co delat v realne politice.
jestli zaslechneš takové plácání
tak to ti tleskám - konečně někdo rozumnej
apropo dal bych návrh jako poláci
se vomluvíme a zaplatíme reparace
to samé uděláte taky
mi chcem (částky si budu vymejšlet) 100 000 000 000
a vy chcete 100 000 000 uděláme zápočet
tak koukejte navalit co nám dlužíte
nebo držte konečně kušnu
mě osobně udivuje ta německá drzost
za posledních sto let (to před tím rači nebudem počítat)
začali dvě války ta druhá byla vůbec humus
po první se cejtili ukřivděný po druhý taky
a ještě se máme omlouvat pche
a to ještě maj tu drzost prohlašovat čechy co bojovali
ve WWI i WWII na drhý straně než oni za válečný štváče a zrádce velkoněmeckého národa
a to se u nás ještě najdou joudové co je v tom
svou lítostí a pofuováním bebíček podporujou
Žižku na ně a basta
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.