November 21 2024 16:32:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 15

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Focke Wulf Fw 190 A-5
3BAP_Cassius Chaerea
Ale uznej, ono je přeci jenom umění dělat krásně, hnusná letadla.

310_Gringo
Šklebící seŠklebící se

mha
310_Gringo napsal:
A co takhle něco spojeneckého?Nevím jestli se mi to jen nezdá ale maestro Jakub tvoří převážně německá éra.Myslím že s takovou zručností udělaný např P-47D by byla pastva pro okoVyděšenýMrknutí

Jukni k němu na web, mám pocit že jsem tam kdysi četl že upřednostňuje německé stroje kvůli hezčím kamuflážím... Úsměv

Jinak moc pěkné to máš! Mrknutí

PS : Jen bych ten fokáč doplnil o pár průstřelů a kabina by mohla být od krve... Šklebící se
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius

Jakub Vilingr
310_Gringo napsal:
A co takhle něco spojeneckého?Nevím jestli se mi to jen nezdá ale maestro Jakub tvoří převážně německá éra.Myslím že s takovou zručností udělaný např P-47D by byla pastva pro okoVyděšenýMrknutí

Mno jo, to je tím, že mi přijdou brutálně nudný spojenecký kamufláže. Amící jsou buď OD/NG a nebo plechový a anglání sou buď zelenohnědý a nebo zelenošedý, to je vo ničem.... Navíc pro mě je prostě Fokouš pořádná mašina. Mám jich ve skříni eště 40 nepostavenejch, to bude paráda, až budu mít jednou celou vitrínu Fokoušů dle verzí VyděšenýVyděšenýVyděšený

A až mě germání přestanou bavit, tak se vrhnu na taloše, protože italský camo jsou prostě úžasný Šklebící se

www.modelplac.cz
310_Gringo
Jo jo v tom máš asi pravdu.Četl jsem bohatě ilustrovanou knihu:Stíhací letadla Luftwafe a to co jsem viděl na některých Emilech za kamufláže jsem nechápal.Dokonce tam byly zobrazeny kamufláže které si dodělávali na letištích.Samej strakáčMrknutí

310_Gringo
A fokáč je pěknej jen na 12ti hodinách.

Jakub Vilingr
310_Gringo napsal:
Jo jo v tom máš asi pravdu.Četl jsem bohatě ilustrovanou knihu:Stíhací letadla Luftwafe a to co jsem viděl na některých Emilech za kamufláže jsem nechápal.Dokonce tam byly zobrazeny kamufláže které si dodělávali na letištích.Samej strakáčMrknutí

Jojo Emílové jsou parádní. Kua konečně budu muset dokončit toho čtvrtkovýho Bf 109 E-4/7 co mám už x let rozmydlenýho v pracovně Šklebící se
Upravil/a Jakub Vilingr dne 21-11-2007 16:40

www.modelplac.cz
alfik
Mě se na Fokouších líbí když z nich odlítavají malé kousky a line se z nich ten krásný hustý černý kouř Šklebící se

WT_Peci
Kubrte neserVyděšený, vždycky, když sem něco pošleš, tak si uvědomím, jak dlouho jsem na plastik nešáhnul Šklebící se

WT_Flan
310_Gringo napsal:
A fokáč je pěknej jen na 12ti hodinách.

To chapu. Takove kulobiti ze vsech laufu fokace primo z 12 je jeden z obvykle velmi pusobivych zazitku v simu. Pff

Jakub Vilingr
WT_Peci napsal:
Kubrte neserVyděšený, vždycky, když sem něco pošleš, tak si uvědomím, jak dlouho jsem na plastik nešáhnul Šklebící se

A co to změnit Peci Vyděšený

V Perníkově bylo přeci za války letiště ne? VyděšenýVyděšenýVyděšený

www.modelplac.cz
Kurtis
Jakub Vilingr napsal:
Disk kola je dle předpisu LDv 521 Luft opatřen nátěrem lesklé černé barvy ...

Hmm, tak teda jo.
Ten Fučiho důvod s antikorozí se nabízí jako první, ale ...
... jak dlouho asi předpokládáš, že ti to letadlo vydrží, abys ho potřeboval ochránit proti rezi?
Mohla mít ta barva takové vlasnosti, aby se na ní zbytečně nedržel sníh nebo bláto?

V žádém případě to nezpochybňuji, ale mě se tam ta černá nelíbí Smutný Smutný Smutný
A ty kytičky taky ne Úsměv
Jinak Mrknutí

WT_Peci
Jakub Vilingr napsal:
WT_Peci napsal:

A co to změnit Peci Vyděšený

V Perníkově bylo přeci za války letiště ne? VyděšenýVyděšenýVyděšený

Provokatére, fuj! Vyděšený Abych se alespoň trochu uklidnil, jdu si dát čerstvé, voňavoučké, nadýchané, na jazyku se rozplývající, pravé a originální pardubické rumové perníčky. Šklebící se Nedal by sis taky? Vyděšený

1stCL_Fucida
bigjirka napsal:
... jak dlouho asi předpokládáš, že ti to letadlo vydrží, abys ho potřeboval ochránit proti rezi?

Z přítomnosti Fw 190 A-2 u JG5 (nebo to byla JG54? Ach ta paměť..) na konci roku 1944 lze vyvodit, že draky u jednotek mohly sloužit roky. Dost času na rez. Stejně tak starší letadla byla často přestavována na aktuální standardy.

Mohla mít ta barva takové vlasnosti, aby se na ní zbytečně nedržel sníh nebo bláto?

Nenavrhuješ sám lakovaná auta? Úsměv Zeptej se Kowala, ten dělá nějakýho šéfa přímo v lakovně..z mé strany by to byla spekulace.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

alfik
Na rez přece stačí i pár dnů či týdnů - pokud se používá sůl tak i pár hodin. Při změnách počasí, jako třeba v zimě, bych raději natíral vše. A dřevěné draky to odnášely ještě rychleji než kovové.

Kurtis
1stCL_Fucida napsal:
Z přítomnosti Fw 190 A-2 u JG5 (nebo to byla JG54? Ach ta paměť..) na konci roku 1944 lze vyvodit, že draky u jednotek mohly sloužit roky. Dost času na rez. Stejně tak starší letadla byla často přestavována na aktuální standardy.

OKOK, beru zpět. Nenapadlo mě, že zrovna ráfky je možné používat X-let. Takže asi i ta koroze má smysl. Především z toho pohledu, že se dost šetří hmotností, takže i "trapnejch" 0,2 mm koroze může udělat paseku na celém kole - holt to není "hundrtka"
Add to navrhování aut - já řeším tvar a uchycení. Jak si to nalakujou je mi u ... Mrknutí

alfik
Bigjirko: Ne, o hmotnost moc nejde. Jde o to, že koroze je nekontrolovatelná, na rezavém předmětu nevidíš jak moc je poškozen pevnostně. Dnes se to dá např. ultrazvukem ale za WWII... Raději natřít! Šklebící se

Kurtis
No však to říkám. I malá koroze může udělat paseku, takže je lepší nemít žádnou. Na autě je ti to buřt, protože ráfek je 20x předimenzovanej. Ale na letadle ...

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,006,658 návštěv