AH_Enty napsal:
Na konvoje do Ruska prostě stíhači neútočili. Klap.
Mám dotaz - a junkersy útočily na nějaké konvoje, které byly kryté stíhači? Ve Stahlovi jsem tedy nic takového nečetl.
Hurrikmi , ktoré vzlietavali z upravených obchodných lodí a pristávali do vody. Ťažká doba vyžaduje núdzové riešenia.
Houby. Tyhle Hurricany kryly atlantické konvoje především před nálety Fw 200, ale rozhodně nedoprovázely konvoje k Murmansku. Nebo je doprovázely, ale já o tom nikdy nečetl. Taky jsem nečetl o tom, že by se tyhle sólo Hurricany setkaly s bombardovacím svazem.
Btw Tyrl: jsou tam Hurricany IIb, ty mají o 1/3 silnější výzbroj, než Mk.I a jsou i výkonnější. Nevím, jestli jsi na té mapě byl, ale když jsem tam byl já, tak nejdříve skoro všichni odešli, pak se postupně připojovali další lidi. Skončilo to tak, že nad loděmi byl stálý deštník z šesti Hurricanů a proti nim se snažily létat čtyři Ju 88, 87 a He 111, které to navíc měly k cíli 2x dál, než zmiňované Hurricany.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 29-03-2007 17:46
AH_Enty napsal:
Na konvoje do Ruska prostě stíhači neútočili. Klap.
Mám dotaz - a junkersy útočily na nějaké konvoje, které byly kryté stíhači? Ve Stahlovi jsem tedy nic takového nečetl.
Hurrikmi , ktoré vzlietavali z upravených obchodných lodí a pristávali do vody. Ťažká doba vyžaduje núdzové riešenia.
Houby. Tyhle Hurricany kryly atlantické konvoje především před nálety Fw 200, ale rozhodně nedoprovázely konvoje k Murmansku. Nebo je doprovázely, ale já o tom nikdy nečetl. Taky jsem nečetl o tom, že b se tyhle sólo Hurricany setkaly s bombardovacím svazem.
Btw Tyrl: jsou tam Hurricany IIb, ty mají o 1/3 silnější výzbroj, než Mk.I a jsou i výkonnější. Nevím, jestli jsi na té mapě byl, ale když jsem tam byl já, tak nejdříve skoro všichni odešli, pak se postupně připojovali další lidi. Skončilo to tak, že nad loděmi byl stálý deštník z šesti Hurricanů a proti nim se snažily létat čtyři Ju 88, 87 a He 111, které to navíc měly k cíly 2x dál, než zmiňované Hurricany.
Tak skutečně ke startu osamělého Hurricanu proti svazu došlo. Téměř jako na AH..deštník Hurricanů a všude kolem hořící Junkersy . V článku je nárok na jeden sestřel, nebo jsem nějaké další přehlédl? .
Co takhle spojence omezit, aby mohly startovat max. třeba dva - pak ať se ukáže, kdo je srdcař a nejen honič sestřelů, kdo na serveru zůstane, a přejde do modrého letadla Právě jsem si offline vyzkoušel obtížnost útoku Hurricanu na formaci čtyř Ju 88. V Mk.IIb je to primitivní, v Mk.I stále velice snadné. V jediném případu z pěti jsem po sestřelu druhého Junkersu přišel o motor, ve zbylých čtyřech spadly junkersy všechny a já měl jen malá poškození. Munice je tam dost tak na 4 - 6 Ju 88.
ehm, nechcem protirečiť ale.... Ked som na Offline skúšal J2m3 verzus 8xB25, tak to dopadli na zem priemerne 4-6ks B25. Ked sme potom leteli tú Coopku živých strelcov, nezostrelil som ani jednu B25 a ešte schytal od jedného zásahu 12,7mm horiace krídlo. Neporovnávať DM offline a onnline.
No..nemyslím, že by to bylo nutné, pochybuji, že si na mě střelec vypálí
Věřím, že dokážeš útočit tak, aby jsi se pohyboval v mrtvých úhlech střelců Junkersu a dostaneš ho. Ale i tak ten souboj nebude snadnou záležitostí.
BTW: Z pozice palubního střelce bych tě vošila děsně ráda
Upravil/a Lucka dne 29-03-2007 18:52
1stCL_Fucida napsal:
Tak skutečně ke startu osamělého Hurricanu proti svazu došlo. Téměř jako na AH..deštník Hurricanů a všude kolem hořící Junkersy . V článku je nárok na jeden sestřel, nebo jsem nějaké další přehlédl? .
Co takhle spojence omezit, aby mohly startovat max. třeba dva - pak ať se ukáže, kdo je srdcař a nejen honič sestřelů, kdo na serveru zůstane, a přejde do modrého letadla Právě jsem si offline vyzkoušel obtížnost útoku Hurricanu na formaci čtyř Ju 88. V Mk.IIb je to primitivní, v Mk.I stále velice snadné. V jediném případu z pěti jsem po sestřelu druhého Junkersu přišel o motor, ve zbylých čtyřech spadly junkersy všechny a já měl jen malá poškození. Munice je tam dost tak na 4 - 6 Ju 88.
Kurna, Fuči, že na vašem serveru je tak plno.
Předevčírem spíše hořeli hurrici, bombru moc nepadlo. Nejvíc to schytali ti první.
Bombři prostě dostanou šanci se schovat při příletu do mraků.
Na jedna letadlofka dostane jen Hurri I.
Holt skalni stihaci za Blue si jednou sednou do bombru. Do 30 minut to maj vyhraný.
1stCL_Fucida napsal:
Dve technicke otazky: jakou rychlost jsi tem AI Junkersum nastavil a kolik desitek kilometru jsi stravil budovanim pozic pro utoky?
Fuci, Huri IIb ma o 1/2 silnejsiu vyzbroj nez I. Naopak I ju ma o 1/3 slabsiu
Online a offline nie je to iste. Ked chcem dnes trenovat ucinnost zbrani, vytvorim si online misiu s spustim hru ako server.
Palubni strelci mimo par lietadiel su vcelku schopni. Minule som robil stupave jo-jo na A20C v Ki-61, odstup v maxime bol 500+ metrov a len tak to po mne klepotalo. Jediny idiot je snad v Pe-2, kde si vysprejuje .50 a potom si bez municie.
Chcem ta vidiet utocit v Hurim na Ju-88, ked nemas moc velku prevahu rychlost a budovanie pozicie trva dlho. Pilotovi popritom staci jediny manever a tvoju poziciu zrusi. A Huri ma vpredu velmi zranitelne ovladanie nastavenia uhlov vrtule, na WT som uz po utoku na He-111 parkrat pristaval s revucim motorom, resp. plynom tak na 20-25%.
Takze palubneho strelca tomu Ju ci He pojdem rad robit. Ak pilot bude HI a nie AI, nemas velke sance.
Tym si nestazujem, aj tak ked letime v bomberoch sa na nas zosypu vsetci stihaci v okoli, tak mame aspon nejake sance. Ale nie je to med lizat ani za jednu stranu.
Upravil/a Mungo dne 30-03-2007 09:47
Mne osobne sa zda ze je to aj tak len chodenie na porazku ak len trochu rozmysla pilot cervenej strany vyhliadnuty bombarde zostreli! Lebo bombarder zostane stale len bombarderom.
A este jeden dotaz stou vyzbrojou ktoru maju cerveny pk zadnemu strelcovy tiez nie je problem dat!
Cize zmeny, v pocasi a planesete cervenych su pre mna vitane.
Upravil/a ivanivanovic dne 30-03-2007 10:01
Enty:
Kurna, Fuči, že na vašem serveru je tak plno.
Předevčírem spíše hořeli hurrici, bombru moc nepadlo. Nejvíc to schytali ti první.
Koukám, že tu mapu jsi asi dělal ty, že jo? Neznám moc lidí, kteří jakoukoliv kritiku snesou méně . Prostě sis pro sebe postavil mapu. Jo máš na to nárok, udělal jsi spoustu dobrých map, tak proč ne jednu špatnou.
Bombři prostě dostanou šanci se schovat při příletu do mraků.
Na jedna letadlofka dostane jen Hurri I.
Holt skalni stihaci za Blue si jednou sednou do bombru. Do 30 minut to maj vyhraný.
Holt skalní příznivci modrých stíhaček se odpojí. Nebo vlezou do Stuky a budou stíhat s ní.
LesniHU: Dve technicke otazky: jakou rychlost jsi tem AI Junkersum nastavil a kolik desitek kilometru jsi stravil budovanim pozic pro utoky?
Rychlost těch AI byla defaultní, tedy myslím 350 IAS ve 2km. No a jakmile jsem se jednou dostal nad ně (3 minuty po prvním head onu), abych mohl uplatnit svou rychlostní převahu a nevyskytovat se za nimi moc dlouho, tak padli asi do čtyř minut..to je cca 30km.
Mungo: Online a offline nie je to iste. Ked chcem dnes trenovat ucinnost zbrani, vytvorim si online misiu s spustim hru ako server.
Palubni strelci mimo par lietadiel su vcelku schopni. Minule som robil stupave jo-jo na A20C v Ki-61, odstup v maxime bol 500+ metrov a len tak to po mne klepotalo. Jediny idiot je snad v Pe-2, kde si vysprejuje .50 a potom si bez municie.
Chcem ta vidiet utocit v Hurim na Ju-88, ked nemas moc velku prevahu rychlost a budovanie pozicie trva dlho. Pilotovi popritom staci jediny manever a tvoju poziciu zrusi. A Huri ma vpredu velmi zranitelne ovladanie nastavenia uhlov vrtule, na WT som uz po utoku na He-111 parkrat pristaval s revucim motorom, resp. plynom tak na 20-25%.
Takze palubneho strelca tomu Ju ci He pojdem rad robit. Ak pilot bude HI a nie AI, nemas velke sance.
Jistě že to ofline a online není stejné. Taky jsem nesundalval jeden Jukers, ale hned čtyři a to letící ve formaci - ta se na AH vidí jednou za sto let. Výzbroj Hurricanu Mk.I mi přišla proti Ju 88 účinnější, než výzbroj Spitfiru Mk.V, nebo P47D. Vyzkoušel jsem všechny, ale Junkers zcela spolehlivě hoří i při sebemenší spršce z 0.303. Vyzkoušej si to. He 111 je na tom kupodivu mnohem lépe. Navíc obrannou výzbroj He 111 lze ve FB díky vyřazení levého zadního kulometu Junkersu považovat za lepší.
Ještě k obranným manévrům - jak píše Ivan: bombardér je a zůstane bombardérem. Ať udělá jakýkoliv obranný manévr, tak bude vystaven desítkám zásahů z mojich kulometů, protože tak velký cíl téměř nelze minout, ať letí v jakémkoliv úhlu vůči stíhačce. Zatím jsem nepotkal člověka, který by si účinným obranným manévrem v dvoumotorovém bombardéru dokázal udržovat odstup od stíhačky.
Jak říkám, já jsem připraven si to s vaším Junkersem v Hurricanu kdykoliv rozdat. Řekněte datum a zvolte si nějaké podmínky..jako že třeba po deseti sestřelech Junkersu budu mít pravdu, nebo tak něco
Fuci plati to i pro H6 ktery nepoleti ve dvou km ale 5 metru nad vodou??
Kdyz me petkrat sundas a bez problemu pristanes mas u me v Kostelci flasu jegra... a nerikam ze to neni mozny, jen me zajima jeslti Ti to vyjde.
Takze dneska v sedum a hostujes? Jo pocitam ze me budes loskat na stejne dlouhem useku jako je to od lodi k ostrovu jako je to na Ah.
Upravil/a GC3_Chroust dne 30-03-2007 11:29
Koukám, že tu mapu jsi asi dělal ty, že jo? Neznám moc lidí, kteří jakoukoliv kritiku snesou méně . Prostě sis pro sebe postavil mapu. Jo máš na to nárok, udělal jsi spoustu dobrých map, tak proč ne jednu špatnou.
Mě to trošku zavání demagogií. Vychází mi z toho prohlášení typu: My jsme pro stoprocentní realismus, ale nesmíme být v nevýhodě.
AH_Enty napsal:
Tak trošku zapátrejte na netu. Heslo "lodě CAM" a "lodě MAC".
Prostě stíhací krytí tam bylo. A že ho nějaký bomber nepotkal? Jeho problém.
Mě to trošku zavání demagogií. Vychází mi z toho prohlášení typu: My jsme pro stoprocentní realismus, ale nesmíme být v nevýhodě.
Argument ze tam nemecky stihaci nebyli se dat brat jedine s ohledem ze britsky stihaci tam též nebyli
Tak nějak. Luftwaffe nebyla nikdy dostatečně silná, aby si mohla dovolit své svazy ve dne posílat proti stíhači chráněným cílům, aniž by jim poskytla stíhací ochranu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.