November 22 2024 18:44:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DVD Normandie Niemen za 76 Kč
GC3_Chroust
No dost mechaniku slo s jakama do Francie co si pamatuju?? Ale jak dlouho tam byli to uz myslim nikdo nerikal? Nebo jsem to zapomel.

Jinak pokud je aspon prilblizne pravda co se pise v knizce o Normandii o ktere se myslim zminoval Holt tak by nake velke problemy mit nemeli, ale jak to bylo ve skutecnosti fakt nevim.

Hoper
určitě je čtvrtili
za živa
ohnutýma stromama
a jejich rodiny do pátého kolene zdegenerovali a poslali na Sibiř kácet stromy
teda obráceně - poslali kácet stromy a při tom zdegenerovali

navíc NKVD do dané oblasti "vysadila" specielně cvičené kodiaky, kteří postupně žrali zdegenerovaná kolena, až byla úplně vyžratá
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Hoper napsal:
určitě je čtvrtili
za živa
ohnutýma stromama
a jejich rodiny do pátého kolene zdegenerovali a poslali na Sibiř kácet stromy
teda obráceně - poslali kácet stromy a při tom zdegenerovali

navíc NKVD do dané oblasti "vysadila" specielně cvičené kodiaky, kteří postupně žrali zdegenerovaná kolena, až byla úplně vyžratá

Aha, tak ty si zřejmě myslíš, že příběhy o vojácích, kteří se dostali do gulagů jen proto, že poznali trochu svobodný svět, jsou antisovětská propaganda?

Anebo tomu, co chceš napsat nerozumím. A nezlob se, ale nepřijde mi to moc vtipné.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Hoper
jo, a to ještě nevíš, že "bratříčkování se s nepatřičným kamarádem" mělo dohru i u frantíků - když se nedávno ve Francii vybíraly jednotky, které budou díky úsporám určené k odpisu, N-N to měla spočítaný...
a to ještě uvažovali, že odeberou důchod těm, co byli kdysi příslušníky této jednotky, aby měli na důchod těch "nepoznamenaných"

a neměly bychom ani opomenout ty chudáky ze zabezpečovacích praporů, co fungovali na Poltavě - tam přišli do kontatku s jo imperialistama. Sice krátce, ale za to intenzivně (viz ta ?ošetřovatelka?, co se do ní zamiloval amík a pak se picnul, když nemohla s ním...)

jen by mne zajímalo, jak to bylo s maníkama, co byli kolem Murmansku - té základny RAF, o tom jsem zatím nic nečetl

ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Hoper napsal:
jo, a to ještě nevíš, že "bratříčkování se s nepatřičným kamarádem" mělo dohru i u frantíků - když se nedávno ve Francii vybíraly jednotky, které budou díky úsporám určené k odpisu, N-N to měla spočítaný...
a to ještě uvažovali, že odeberou důchod těm, co byli kdysi příslušníky této jednotky, aby měli na důchod těch "nepoznamenaných"

a neměly bychom ani opomenout ty chudáky ze zabezpečovacích praporů, co fungovali na Poltavě - tam přišli do kontatku s jo imperialistama. Sice krátce, ale za to intenzivně (viz ta ?ošetřovatelka?, co se do ní zamiloval amík a pak se picnul, když nemohla s ním...)

jen by mne zajímalo, jak to bylo s maníkama, co byli kolem Murmansku - té základny RAF, o tom jsem zatím nic nečetl

Nerozumím ti, co chceš říct. Vypadá to jako ironie. Jestli to tak je, tak ji tuplem nerozumím.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Hoper
o zrušení N-N se minimálně opravdu diskutovalo (v rámci snižování, ehm, úspory v armádě)

o Poltavě si sosni video z redrodgers, o tom maníkovi tam vážně mluví

o tom Murmansku jsem vážně nic v tomhle směru neslyšel
;)

ovarek.cz/hamster.gif

313_OTU_oblak
hopere - tuším že to byla 171 peruť na hurikánech (IIB????) a měli výborně zmáknutou slétanost a taktiku boje ve skupině. Byli velmi úspěšní - na německé straně se tradovalo že tam přišla na pomoc jednotka zkušených veteránů z BOBu....létali tam společně s rusama na I-16....něco málo je o tom v TaTragedii........dále vím že kdysi hrozně dávno vycházely příběhy o jejich pobytu na severu v letectví....ale nevím nakolik to mohla být pravda.

je fakt, že hurikány sověti moc nemuseli. V té době se jako stíhač už nehodil.

Holt
313_OTU_oblak napsal:
hopere - tuším že to byla 171 peruť na hurikánech (IIB????)

Jen pro doplnění .. Na sev. frontě v oblasti Murmansku operoval na Hurricanech 151. Wing RAF, který se skládal z 81. squadrony a 134. squadrony RAF.

http://lend-lease.../index.htm

ÚsměvÚsměvÚsměv

Hoper
ale jo, to my s Cibulí víme (já bych si to dohledal)

my se s Cibulí bavíme o ruském technickém personálu u "západních" hostujících jednotek
co že se s nimi pak po válce stalo...

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
jenže tak jako se dost málo mluví o normálních technikách (obecně o všem zabezpečovacím personálu), tak se už vůbec nemluví o tědlech "poznamenaných"

teda Jánský tudle zmiňoval jednu baličku padáků, co za ní pospíchal na rande, ale jeden fokáč byl proti... ;)

ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Tak jsem si včera koupil knihu britské historičky, pofesorky moderních dějin na Queen's Mary University of London Catheriny Merridaleové s názvem Ivanova válka; Rudá armáda 1939-45.

Ta paní posbírala neuvěřitelné množství podkladů, spolupracovala s celou řadou ruských institucí, vědců i pamětníků války.

Její kniha je podle mého názoru skvělá. Četl jsem jí prakticky celou moc a teď pomalu jí dočítám.

Každému ji doporučuji. Možná se pak dá lépe pochopit, proč jsem položil tu otázku o poválečných osudech ruského pozemního personálu, která mnohým může přijít ideologicky zabarvená, směšná či bagatelizující.

Pro jistotu předesílám, že výše zmiňovaná otázka padla až po přečtení této knihy. Těch historických pramenů, na jejichž základě jsem ji vznesl, je daleko více.

Hoper
nějak mi nesouhlasí datumy...

ovarek.cz/hamster.gif

310_cibule
Ne po přečtení, ale před přečtením. Samozřejmě Sorry. Senilním. Pozoruji to na sobe už delší dobu...

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,017,647 návštěv