November 21 2024 16:44:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 1
AJaromir

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Fw 190A-3
1stCL_Fucida
Jakub Vilingr napsal:

Nemám tu knihu teďka u sebe, ale jsou tam vždy v úvodu kapitoly o konkrétní verzi uvedeny továrny, kde se ta konkrétní série vyráběla a W.Nr. od - do. Mimoto je velmi přínosný link na IPMS Stockholm, kde je přesně popsáno, jak se jednotlivé verze od sebe odlišovaly, včetně uvedených konkrétních typů motoru, kabin, vrtulí a podobně.
Je to zde: http://www.ipmsst...190_01.htm

Doporučuju prostudovat.

Baner jsem o polovinu zmenšil, kdyby opravdu překážel, tak ho samozřejmě smažu.

V Rodeikově knize i v monografiích od Kagera nejsou výrobní bloky A-2 a A-3 rozlišeny, v dalších zdrojích na netu jsem rozlišení také nenašel. Například továrna Arado ve Wanemünde: Werk. Nr. 0135 191 - 0135 530, výroba těchto strojů probíhala mezi srpnem 1941 a srpnem 1942. Na Fw 190 A-3 se přešlo kolem února 1942, ale nic konkrétního, žádný absolutní počet kusů, nemám ani informace, kolik motorů BMW 801 C/D bylo v této době do této konkrétní továrny odesláno, což by mohlo na vše hodit světlo.
Odkaz co jsi zasílal už nějakou dobu znám, rozdíly mezi verzemi jsou tam popsány jednoduše a přehledně, chybí tam jen pár detailů, jako třeba jiná konstrukce křidélek mezi A-4 a A-5 + věčné zamotávání se do problematiky kolem MW50...vyrobená letadla...

Baner je teď OK, díky Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Kurtis
1stCL_Fucida napsal:
... + věčné zamotávání se do problematiky kolem MW50...

Jak se projeví MW 50 na modelu letadla? Jsou vidět nějaké výstupky kvůli sání, chlazení stlačeného vzduchu (směsi) nebo nádržce s MW? Nemám Fw nijak prostudovaný, ale řekl bych, že na modelu 1/48 to nemůže být vidět. Leda by byl v režimu opravy v měřítku 1/32. Pak si to dovedu představit.

WT_Peci
No i jako nefokofil bych si tipnul, že pokud se do letadla leje MW50, bude na to někde zvlášní nádrž, která bude mít krytku s označením, že do téhle díry se leje právě MW 50 Mrknutí

Kurtis
WT_Peci napsal:... bude na to někde zvlášní nádrž, která bude mít krytku s označením, že do téhle díry se leje právě MW 50 Mrknutí

Na to jsem se právě ptal. Je tam? Pokud se to nedodávalo standardně, tak mohla být přístupná jinak. Co já vím. Třeba v rámci krytu pro něco jiného ...

1stCL_Fucida
MW50 nebylo sériově používáno u žádné varianty Fw 190 A (pouze proběhly testy na úrovni prototypů). Shodou okolností momentálně sepisuji malý článek o Fw 190 A, který se zabývá mimo jiného právě i systémem boostování. Vypisováním podrobností zde by bylo spíše "waste of time". Článek dokončím tak max. do týdne, jakmile se mi podaří zjistit poslední detail na zařízení "C3-Einspritzung" (jedná se o způsob, jakým zařízení doslova "oblblo" regulátor plnicího tlaku v rámci kommandogerätu - předpokládám, že stejně jako zařízení Erhöhte Notleistung für Jäger, ale ještě v tomto potřebuji utvrdit od jednoho kolegy z USA specializujícího se přímo na tuto problematiku..vše bude podrobněji rozepsáno ve zmiňovaném článečku) a pak ho zde uveřejním.

Peci..s takhle nádherným modelem Dory, jaký jsi zde uveřejnil musíš být minimálně skoro-fokofil Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Peci
1stCL_Fucida napsal:
Peci..s takhle nádherným modelem Dory, jaký jsi zde uveřejnil musíš být minimálně skoro-fokofil Úsměv.

Neee, já jsem jenom děsně chytrej a šikovnej Vyděšený

P.S. Dík, ale není to ještě ono...

Jakub Vilingr
BP_Imelman napsal:
Ale je pravda ,že bych Vilingra u nás rád přivítal abych si to sním mohl vyřídit.Hi Hi

Myslím, že bych byl velmi snadný cíl. Pokoušel jsem se lítat u souseda. Nastavil mi převýšení a Giganty. Nebyl jsem schopen se do toho vůbec trefit Šklebící se Ale tarany mi šly fakt dobře Vyděšený

Umím modelařit, ale lítat v simulátorech mi ale lautr nejde Smutný

www.modelplac.cz
3BAP_Cassius Chaerea
Jakub Vilingr napsal:
BP_Imelman napsal:
Ale je pravda ,že bych Vilingra u nás rád přivítal abych si to sním mohl vyřídit.Hi Hi

Myslím, že bych byl velmi snadný cíl. Pokoušel jsem se lítat u souseda. Nastavil mi převýšení a Giganty. Nebyl jsem schopen se do toho vůbec trefit Šklebící se Ale tarany mi šly fakt dobře Vyděšený

Umím modelařit, ale lítat v simulátorech mi ale lautr nejde Smutný
A to čekáš že po prvním letu budeš profieso? Vždyť naprostá většina z nás nedokázala ani po desátem pokusu odstartovat. A na tisíc první let zasáhli nepřátelské letadoÚsměv.

Rufu
WT_Peci napsal:
1stCL_Fucida napsal:

Nenechte se mýlit jako celoživotní dílo je ta Dora pěkná-,ale jeden model za život?Cool
Upravil/a Rufu dne 28-02-2007 13:12

WT_Peci
Rufu napsal:
WT_Peci napsal:
1stCL_Fucida napsal:

Nenechte se mýlit jako celoživotní dílo je ta Dora pěkná-,ale jeden model za život?Cool

Mam doma ještě mezka a a Hs-129 ve skoro stejné kvalitě Vyděšený

Ale je fakt, že po doře jsem už dokončil jen KPÚV vz.37P, ale rozdělaných mám na stole asi šest věcí (La-7, MiG-29, Bf109E-4, Spit IXE, Fw190 D-9 (dvaatřicetinu)... ) no možná bych dopočítal ještě víc kousků... Ale nějak není čas.

Jo a Kubrta nechte radši modelařit. Nepotřebuju, aby měl hezčí modely a ještě mě sestřeloval...Šklebící se

XXX_Dazz
Peci ukaž Hs-129 pls Úsměv

WT_Peci
XXX_Dazz napsal:
Peci ukaž Hs-129 pls Úsměv

neotravuj, tohle je vlákno o fokouši Vyděšený

ukážu, klíďo... doma vyhrabu nějakou starší fotku, foťák má půjčený brácha...Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,006,817 návštěv