November 22 2024 09:05:12
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Saitek Cyborg Evo Force Feed Back vnitřnosti
LesniHU
O necem takovem jsem taky uvazoval, k nicemu konkretnimu jsem se nedostal, nicmene i tak tu mam par postrehu. Vetsina z nich bude asi kazdemu strojari jasna, ale stejne je pro jistotu napisu.

Nahrada motoru:
-motor ma zasadni parametr kroutici moment pri dane rychosti. Vzajemne se da jedno za druhe vymenovat prevodovkou. Je potreba udrzet dostatecnou rychlost pohybu - hruby odhad "znatelne rychleji nez s tim pohnu ja".
-normalni FFB joy ma co nejmensi motorky co nejvice zprevodovane, limitem je tu samosvornost vysokych prevodu a spatny pocit, co ma uzivatel z tahani motorku pres prevodovku (...proto nemam ffb joy). Je to hlavne z duvodu ceny (mensi motorek).
-novy, vetsi motor: neni motor jako motor, zaprve musi byt staven na pomerne specificke pouziti, kdy bude casto menit smery (to spoustu motoru odvari, takze zadne steracove motorky z vrakoviste; to same plati pro prevodovky), zadruhe, pokud budeme pozadovat urcitou silu v klidu, a to urcite budeme, je problem s jeho chlazenim.
-pokud je snimac polohy na hrideli elektromotoru, jak pise Cutora, tak to jeho vymenu dale komplikuje

Pripojeni na elektroniku: mohlo by stacit pripojit na existujici vystup par mosfetu pro silne proudy, nebo taky nemuselo (resp.fungovalo by to, ale strasne topilo), zalezi na existenci a konstrukci vystupnich filtru joye. K tomu samozrejme primerene trafo jako zdroj a proto i dalsi elektronika, co to elektricky oddeli od casti pripojene na pocitac. Tohle delat zadna slava, potrebujes nekoho, kdo tomu rozumi a usije to na miru danemu joysticku. Tady nestaci jen "funguje to", je treba zajistit, aby to neshorelo i s domem a aby to nerusilo televizi sousedum.

Projdi na netu vsechny diskusni fora - hledej simpit builders a podobne. Urcite tohle uz nekdo resil a taky se tam najde kupa zkusenosti s pripojovanim vykonnych motory pro pohyblive platformy.

310_Obluda
Děkuji Čutorovi a panu Nadlesnímu za reakce.

Mechanickou stránku věci chci realizovat podle sebe. ne že bych chtěl honit klacek po celym pokoji, ale původní úhly bych klidně ponechal a natáh páku tak na 60cm. Jen at je to trochu kvedlák.

Ty motory, který jsem uvedl v příspěvku se zdaj bejt ok?
http://www.opis.c...404465.pdf

......Čelní převodovka s převodem cca 39- takže samosvorný nebudou.

Pro snímání polohy bych ponechal původní systém, motory bych připojil třebas z druhý strany... pořád to vidim celkem uskutečnitelně

Chvilku jsem hledal na netu a našel jsem zajímavýho holanďana zde:

http://www.simpro..._stick.htm

Staví to na střevech Logitech, foukne tam větší motory a spájí k tomu výkonější řízení.

To se mi líbí. Otázka zní: Je Logitech ta správná volba? Má lepší FF než Saitek? Má srovnatelný FF jako Microsoft? a jestli ne, tak proč ne? Cool

310_Obluda
Ok, páni,

Tajemství FF u Saiteku, který mě malinko trápilo budiž vyřešeno.
V nastavení Joye v Control panelu je záložka Force.
V ní je potřeba stáhnout šoupátko DEFAULT SPRING na nulu. Je to totiž Saitekovská funkce pružiny generovaná motorama. No a ta vám překreje tu Olegovskou progresivní pružinu, která je ve hře.

nevím, jak moc velkej objev to zde je, ale nikdo mi to neřek, takže to posílám dál: Kdo má Saitek Cyborg Evo Force, vypněte si tuhle věc a budete mít progresivní síly v řízení odvislý od rychlosti atd.

Jak moc to funguje jsem nestih prozkoumat detailně, ale klacek po startu ztvrdne. Dál si prosím obsstarejte softík Force editor 1.0 (microsoft 1999)

Pomocí něho si můžete zeslabit vibrace a rány do řízení a nechat si síly v řízení na max. Tím se vám dle mého názoru výrazně zlepší pocit z letu.

Tak a teď ještě kdyby se ozval někdo, kdo má Logitecha s FF, abych se dozvěděl, jestli se tohle dá nastavit i tam.

Zdá se totiž, že jedinej knypl, na kterym půjde můj plán zrealizovat bude WLogitech Wingman Force 3D

zdarec,

Oblud

310_Obluda
Chlapi,

Mám ještě několik otázek na vás:

1) nenašel by se mezi váma dobrovolník, kterej by byl ochotnej rozšroubovat spodek Sidewinderu FF a nafotit mi střeva? z co nejvíc úhlů? Neměla by to bejt velká věda.

2) nemá někdo fotky těch střev na disku, odkaz?

3) nemá někdo Logitecha nebo Microsofta s FF do USB, kterej je třeba rozbitej a válí se mu doma? k odkoupení za mírný poplatek? plně funkční nechci, budu je kuchatVyděšený)

Díky,

Oblud

Panek
Já budu kuchat MS FF2, ale až za cca 14 dní. Tady se to teď nějak podělalo a ja se z iraku vrátím asi až v září.

310_Gringo
Panek napsal:
Já budu kuchat MS FF2, ale až za cca 14 dní. Tady se to teď nějak podělalo a ja se z iraku vrátím asi až v září.

Tak ať je to tam co nejdřív zase v cajku (jestli je to vůbec možný) Good LuckMrknutí

Panek
Ale já nejsem v Iraku. Já řeším jednu situaci v oblasti, které se tu irak říká díky pobíhajícím snědým občanům. Šklebící se
Nejezdím do zemí, kde je vedro, natož do zemí, kde jsou dvě vedra.

310_Gringo
Panek napsal:
Ale já nejsem v Iraku. Já řeším jednu situaci v oblasti, které se tu irak říká díky pobíhajícím snědým občanům. Šklebící se
Nejezdím do zemí, kde je vedro, natož do zemí, kde jsou dvě vedra.

Aha...Cool Tos měl říct hnedŠklebící se
Já právě že znám spoustu lidí kteří tam jezdí na mise, tak mě to ani netrklo...

Legoletec
Ahoj. Mám problém s joyem. Mám Cyborg Evo Force. Ve šturmu 4.09m se jen tak různě klepe ale síly v řízení skoro nejsou. Když třeba přitahnu vejškovku tak se to jenom klepe a síly v řízení skoro žádný. Když stahnu DEFAULT SPRING šoupátko na nulu jak radil 310_Obluda, tak se to samo po restartu vrátí zpátky. Ale joy stejně neztvrdne. Je nějaká možnost jak nastavit síly ff? Mám Visty a používám program SST. Mám s tím problém protože nešprechtím anglicky a česky nemůžu nic najít. Čutora píše že byl asi rok a půl spokojenej s tímhle typem ale mně to prostě nejde rozběhat. Vadu v joy vylučuji protože v tom testovacím softu šlape jak má. Problém bude mezi židlí a klávesnicí. HELP PLS Zamračený

1stCL_Fucida
Cyborg EVO FF je z hlediska ILa bohužel pouze jakýmsi pseudoforcefeedbackovým joystickem. Skutečně kvalitní modelování sil v řízení u něj minimálně u IL-2 dosáhnout nelze, tato páka funguje spíše jako "vibrační", než jako skutečně ForceFeedbacková - průběh sil s rychlostí ani po zásahu po vzoru obludy nedělá to, co bych si od FF joysticku představoval a to, co umí konkurence. Bohužel.

To znamená, že vada není mezi klávesnicí a židlí, ale ve zcela katastrofálním podání této funkce Cyborgem v tomto simu. Pokud chceš skutečně kvalitně zpracovaný ForceFeedback, sežeň si někde starší knipl Microsoft Sidewinder Force Feedback 2, nebo nový Logitech G940. Což jsou rady na hovno, protože první se bez angličtiny v podstatě sehnat nedá a druhý je drahý jako prase.

Škoda, že jsem recenzi joyů Cyborg nikdy oficiálně nedokončil a nevypustil do světa. Bylo by ti jasno ještě před koupí Úsměv
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 26-04-2010 10:53
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Jirka
Je to sice OT, ale je ta G940 skutečně tak dobrá, že se dá srovnat s MSFF2 ?

1stCL_Fucida
Jirka napsal:
Je to sice OT, ale je ta G940 skutečně tak dobrá, že se dá srovnat s MSFF2 ?

No..určitě sám pamatuješ, jak věrným fandou a bojovníkem za MSFF2 jsem vždy byl.

..no a teď mám G940 Úsměv Sice není lepší úplně v každém parametru, ale celkově je prostě o generaci dále. Velká recenze je prakticky dokončena, tak jen než se to na PCT zveřejní..
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Obluda
Jo, zkoušel jsem si doma pokvedlat s Čutorovou bejvalou pákou, která má už něco naběháno. Abych na tom klacku nahonil nějaký tvrdnutí, musel jsem provýzt pár úprav:

1) Centrovací pružinu jsem stáhnul plastovejma páska nadoraz, abych ji vyřadil z provozu.
Má hroznou frikci a relativně velkou sílu, přes kterou je to blbě cejtit

2) V SST jsem vypnul default spring, protože ta přebíjí to požadovaný tvrdnutí

3) Přes program Force Edit jsem potlačil všecky vibrační efekty, abych to tvrdnutí cejtil.
Není to moc schopné vytvářet konstantní sílu a do toho ještě vibrovat.

Výsledek:
Klacek skutečně tvrdnul. resp. na zemi je bez odporu, při startování ztvrdne.
Když se v letu dostaneš na pádový rychlosti, tak změkne. Ale síly jsou celkově dost malý a nárůst byl podle mě málo progresívní. Těžko z toho vycejtit něco víc než tvrdý a měkký.
Ale já to zkoumal z trochu jinejch důvodů. Pořád jsem ještě nevzdal myšlenku, že to přepájím na výkonnější pohon a sestrojím páku mocné síly.

MS FF2 ani G940 jsem v ruce nikdy neměl. Docela by mě zajímalo si s tim zakvedlat

310_Pip
1stCL_Fucida napsal:
Pokud chceš skutečně kvalitně zpracovaný ForceFeedback, sežeň si někde starší knipl Microsoft Sidewinder Force Feedback 2, nebo nový Logitech G940. Což jsou rady na hovno, protože první se bez angličtiny v podstatě sehnat nedá a druhý je drahý jako prase.

No kolik vlastne stoji ten MS Sidewinder FF2? Mam pocit ze G940, kdyz je s plynovkou a pedalama z toho nevychazi tak spatne...Cool ale pravda cca 6500,- kc si nemuze dovolit kazdy Smutný

ale proc tu pisu: to vazne nejsou jine joysticky s force feedbackem??? Zamračený
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Legoletec
Díky za odpovědi Mrknutí . Otázka zní kde vzít ten program Force Edit protože nejsem schopnej ho najít. Jen asi sto odkazů který nikam nevedou. A jak ho nastavit. Uvítal bych něco jako : první posuvník doleva, druhej doprava atd. abych dosáhl toho co píše 310_ Obluda. Kvedlat s tou pákou už si budu úplně sám Vyděšený . Když v SST vypnu default spring a shodím to z plochy, tak se zase zapne. Musím to vypnout, dát použít a nechat na ploše. Pak je cítit jakýs takýs odpor na páce... Tu centrovací pružinu stahnu nalíčkem- má malinkej odpor.

310_Pip
Když v SST vypnu default spring a shodím to z plochy, tak se zase zapne

koukam, ze pises ze mas Visty... spoustej to jako spravce! to snad pomuze Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Legoletec
Takže, prográmek force edit už mám. Otevřu ForceFeedback ve šturmu- a co teď? Jinak jsem správce, a default spring se stále sám zapíná... Po vypnutí (a ponechání na ploše), je na joy cítit jakási odezva, ale to cukání a klepání je hrozný. Help pls

EAGLE-Shifter
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Koupil jsem si tenhle joy "saitek cyborg evo force" V simu IL2 1946. Přestala mi reagovat výškovka asi po půl hodině hraní. reaguje velmi slabě(jako při poškození) Na jednom foru jsem se dočetl, že nejsem sám, ale nikde jsem nenašel čím by to mohlo být. Snad ovladači? Vyřešil jste někdo tento problém? (o.s. mám windows visty 32, ovladače a software jsem stahl ze stránek výrobce)
Mohl by jste mi někdo prosím poslat odkaz na fungující ovladače? Nemohu je ve fóru saiteku najít. v ovladacích panelech jede joystick vpořádku.
Děkuju moc

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,402 návštěv