Měl bych dotaz ohledně citlivosti potenciometrů z Geniusu 23, na trimování jsem použil ty originální z joye, ale ty jsou hodně citlivé, stačí pootočit jen pár stupňů od středu a již se pohybuji v mezních hodnotách na ovládaných plochách. Když jsem k trimování směrovky používal volant, tak vše bylo hezky plynulé. Jaké mám tedy použít poťáky, nebo lze toto upravit přidáním odporů na přívody k potenciometrům, jak bylo mi neumišovi vysvětlováno.
Geniusácký potenciometry jsou shodný se Saitekem. maj nominální odpor 100kOhm, ale aktivní dráha 0-100kOhm je jen na hodně malym kousku, asi tak45 stupňů.
Stačí nahradit jakýmkoli lineárním potenciometrem 100kOhm a můžeš trimovat v rozsahu 270 stupňů
Asi trochu OT ale vidím, že je to toho dosť o ID. Dá sa nejako vyriešiť problém s tým, že EVO FF je ID2 a v IL mi chce zapnúť FF na ID1 tzn. na trim box, iný joy, pedále. Neviete čo s tým. Lebo takto nemám FF na EVE. Nastavenie primárny zariadení vo wine nepomohlo. Ani špeciálny program. Síce v DXdiag už boli ID dobré ale v hre zase nie.
To síce áno, no presune ich len vo wine. tzn keď dam PC diagnostiku dxdiag tak je to ako má. No v IL2 to je zase tak ako predtým. Lenže s patchom 4.10 mi teraz začal fungovať systém zapojenia 2 joyov. Takže volant síce nejde ale ide mi keď mám zapojený Joy a Joy. Môžem si teda postaviť vlastné pedále alebo čo budem potrebovať.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.