November 22 2024 01:42:10
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
LAN párty duben - Izrael/Arabové: válka o nezávislost 1948
Hoper
1stCL_Mak napsal:
tak doufám, že taky dorazíš ;)

Napodobně :)
Bohužel moje svoboda je již par let značně omezena.:)
Možná,že už téměř neexistuje.

hele, ale tak to volej http://www.whiteh...v/contact/, tam s tím mají zkušenosti ;)
a mně neděkuj, to je link od Ucha ;))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

313_Sheddan
No, na ty skiny Spitfirů bude asi dobrá věc template od Jestera. Ty izraelský znaky už tam totiž v jedný vrstvě má. Nechtěl sem osobní marking, ale dobovej. Já se tak těšim!

http://www.letistechrudim.cz
CW_boZZda
Tak moc bych jel společně s Foxlem. Já jsem z Prahy a Foxl z Brna. Je někdo kdo by nás mohl z těchto destinací hodit na tu LAN party? Moc bychom rádi jeli.

http://www.czechwings.com/
AH_Cutora
Vida, skiny, po tech jsme zatim ani nevzdechli. Pokud je tu nejaky dobry skinar, posleme seznam letadel a za jakou stranu ktere letadlo a muze malovat. Minimalne kdyby na defaultni skiny nahazel znaky aby byli korekni. V tomhle jsem totalne levej a ani nebudu mit cas.

Ad tajnost kde to bude, to by se mel vyjadrit TC nebo lepe Edison. Abych rekl pravdu ja nevim vic nez vy. Pro me je dulezite ze bude strecha nad hlavou a kde to asi bude a ze se misto dozvim dostatecne vcas abych tam trefil...

falkon
CW_boZZda napsal:
Tak moc bych jel společně s Foxlem. Já jsem z Prahy a Foxl z Brna. Je někdo kdo by nás mohl z těchto destinací hodit na tu LAN party? Moc bychom rádi jeli.

Autobus? Vlak? Úsměv

AH_Cutora
Mno ona je to Flakone LANka a je tam potreba dopravit PCcka a joye a tak a to se vlakem blbe smejkne.

Zatim bych to nechal otevrene. Zatim vim o jednom aute ktere pojede z Prahy, ale jeste jsem se nedomlouval jestli me sveze (taky nemam auto). Pokud by nas z Prahy bylo vic bez odvozu tak se da domluvit, ze autem posleme PCcka a sami ze pojedeme busem.... Ale na to je jeste casu dost.

Ale Edie by uz mohl upresnit datum, nebo to jeste neni presne vyjednano ktery vikend nas tam pusti?

Rapier
TCRaven napsal:
Independence War 1948

Dne 14. 5. 1948 v 5 hodin ráno na právě vzniklý stát Izrael zaútočily armády pěti arabských zemí. Součástí útoku byly i Spitfiry 2. squadrony Egyptského královského letectva, které napadly letiště Sde Dov u Tel Avivu. Izrael v té době disponoval přibližně třicítkou civilních lehkých a dopravních letounů, které byly některé uzpůsobeny pro svrhávání pum či granátů. Žádný skutečně bojový letoun se v inventáři nenacházel.
Druhá vlna egyptských spitfirů zaútočila na elektrárnu Reading. Při tom byl zasažen jeden spitfire, který posléze nouzově přistál na pláži a pilot byl zajat.
Posléze ze do bojů také zapojila, poněkud skromněji vybavená, letectva Sýrie a Iráku. Vzdušný prostor Izraele plně ovládaly arabské letouny, obrana neexistovala. Opakovaně byla bombardována izraelská města z modifikovaných Dakot.

Založení Izraele (a Palestiny) pochopitelně předcházely mnohé přípravy a jednání založená na rezoluci Spojených národů. Představitelé budoucího státu Izrale s velkou jistotou předpokládali vojenskou reakci okolních arabských států, které se stavěli rozhodně proti založení samostatného židovského státu na území Palestiny.
Na dodávky zbraní do regionu bylo vyhlášeno embargo, Izraelci proto v podstatě po celém světě přes různé fiktivní firmy sháněli ilegálně jakoukoli výzbroj, která byla k dispozici.

Jediným státem, který otevřeně dodával zbraně, bylo Československo. V první fázi se jednalo o větší množství pěchotní výzbroje. Hlavním bodem jednání ale byla výzbroj letecká. Objednáno bylo 24 letounů Avia S-199 s výzbrojí a na území Československa byli přeškolováni technici a piloti. K datu založení Izraele však letouny dodány nebyly. Byť pro Československo byly tyto obchody velice výhodné, rozhodně mají pro vznik a přežití mladého státu Izrael klíčový význam.

Izraelci pochopitelně nebyli schopni pokrýt všechny dopravní lety s dodávkami vybavení a výzbroje po celém světě vlastními piloty, najímali proto piloty zahraniční. Tito piloti byli určeny dokonce i pro bojové Avie, nazývali se Mahalnikim. Jediným izraelským pilotem v první fázi byl Ezer Weizmann, pozdější velitel letectva a prezident státu Izrael.

První čtyři Avie dorazily na palubě C-54 a C-46 ve dnech 19. – 23. 5. V Izraeli byly letouny zkompletovány československými mechaniky.

Dne 29. 5. byly letouny připraveny k prvnímu bojovému nasazení...

V novem REVI má být článek o použití Avií S-199 v Izraeli.
Ja osobne bych S-199 nenahrazoval jednim ukoristenym Spitfirem jen proto, ze ze v ILovi nelze nasimulovat Mezka Mrknutí Avie ke vzniku Izraele patri vice nez Spitfire nebo Mustang.

TCRaven
Add S-199 - ještě zvážíme zda budeme simulovat opravdu výkony Avie (hádám, že to je horkej kandidát na nejhorší stíhací letadlo všech dob...) nebo trošku pomůže vyváženosti polítání a dáme tam lepší verzi mezka Úsměv

Add kabáty - v maximální možné míře použijeme dobový vzhled konkrétních mašin. U Izraele to není problém, u Arabů trošku ano. Kabátit bude Zvíře.

http://airspace.cz
Hoper
AH_Cutora napsal:
...
Ale Edie by uz mohl upresnit datum, nebo to jeste neni presne vyjednano ktery vikend nas tam pusti?

TCRaven napsal:
Datum konání: 13. - 15. 4.

Tvorba misí: Cutora
Historické podklady: TC

účast: Bukin, Cutora, Hoper, Edison, TC, Zvíře, Voodoo, Kyza, SWT
Velení a složení jednotek se bude řešit v dohledné době

ale taky bych se přimlouval za to, aby se to uvedlo výrazněji v úvodu vlákna

ed: vyžluceno Mrknutí
Upravil/a Hoper dne 12-02-2007 09:43

ovarek.cz/hamster.gif

CW_boZZda
falkon napsal:
CW_boZZda napsal:

Autobus? Vlak? Úsměv

Tak to je fakt dobrej nápad. Monitor na záda, komp do ruky a joy s pedály do vozíčku za sebe Cool
Dobrej nápad, ale asi to nepude Smutný

Hoper
CW_boZZda napsal:
falkon napsal:
CW_boZZda napsal:

Autobus? Vlak? :)

Tak to je fakt dobrej nápad. Monitor na záda, komp do ruky a joy s pedály do vozíčku za sebe B)
Dobrej nápad, ale asi to nepude :(

Zvíře tak jednou přijel...
jen tenkrát neměl case, ale PC rozebrané na díly ... :DDD

teď mne tak napadlo - ve Zbýšově mi odešl zdroj
posledně v HK mi odešl zdroj - pojedu já vůbec na tu lanku?
aby mi zase neodešl zdroj ...

ovarek.cz/hamster.gif

57MH_Zvire
Hoper napsal:
teď mne tak napadlo - ve Zbýšově mi odešl zdroj
posledně v HK mi odešl zdroj - pojedu já vůbec na tu lanku?
aby mi zase neodešl zdroj ...

No s tvojí úspěšností přemýšlím, že tu nějaký zdroje přibalím.

A vůbec, nechceš s tím něco dělat? To je docela nenormální.

airspace.cz
Hoper
nevím proč odešel ten poslední
ani nezasmrděl ...

ovarek.cz/hamster.gif

TCRaven
Máme možnost několika málo lidem pučit monitor, 17-19 LCD. Se samotným počítačem se už vlakem/busem jet dá. Kdyžtak mi pošlete PM.

http://airspace.cz
CW_boZZda
jo tak to by už nějak šlo Úsměv
bedna+pedály+X52 by už snad nějak šla pobrat.

1stCL_Novotny
Hoper napsal:
1stCL Novotny napsal:
Jedu! A beru cokoli co bude Úsměv. Dostavim se z bukinem.Cool

doufám, že si to dohodneš se zaměstnavatelem a pod hrozbou nájezdu křečků na vaši fabriku v případě přidělení nenadálé směny si to ředitelství dobře rozmyslí Mrknutí
ale ten mocpríma sýr by se hodil i tak Mrknutí Úsměv)

Neboj tohle je oznámená akce tak jak má bejt a já si to můžu zajistit Úsměv.
Jo sýýýýýýýýr, pokud se bude vyrábět tak . . . . no hádej.Mrknutí

57thMH_Edison
CW_boZZda napsal:
jo tak to by už nějak šlo Úsměv
bedna+pedály+X52 by už snad nějak šla pobrat.

Je možno kdo bude potřebovat bude na místo dopraven z nádraží ČD nebo BUS v ČÁSLAVI do místa určení.
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ

57thMH_Edison
Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

KUK

Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se

RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ

312_Lazy
tak doma schváleno, jedu taky Cool

Hoper
kobereček bereš ? ;)

ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,011,517 návštěv