WT_Flan napsal:
[quote]Lucka napsal:
No a jinak mně jako nejhezčí zvuk motoru v ILovi připadá motor Lavočky. Když na stojánce nastartuji a nechám ho běžet na malých otáčkách, to není motor, to je šepot květin
Jo to je. To se musí zažít včetně vybrací. Tenhle zvuk miluju.
Svatá pravda.Jako mechanik na Migu21 jsem si toho na vojně užil do syta Při spouštění motoru totiž palivo "teče" kolem spalovací komory a vytéká trubičkou z výtokové trysky na zem.No a kvůli ekologii tam stál mechanik a chytal to palivo do kbelíku
Povím vám,že je to docela adrenalínek,když cítíte opřenou helmou o bok trupu jak se ta síla probouzí k životu !!!Pak to palivo začne prskat jak se ventyl přepne a motor naskočí.Někdy už jsme z nudy soutěžili,kdo tam jako zůstane stát nejdéle.Já hrál do tý doby,než mi výfukové plyny ten kýbl drapnuly a mazal jsem pro něj asi 200m za stojánku
Mak :
Mě by zase zajímal zvuk co slyší pilot v kabině.S kuklou na hlavě.Myslim,že to bude uplně něco jinýho.
Maku,seděl jsem v kabině C-11 ( Jak - 11 v licenci ) tedy něco jako Lavočka.I s kuklou je to řev jak prase !!
Prostě hvězdice !! Prostě nádhera !!!
WARP napsal:
Měl bych taky dotaz ohledně motorů, přečetl jsem knihu Mýtus o blitzkriegu a autor se v ní letmo zmiňuje, že malá británie na začátku války neměla žádné prostředky pro "akustickou" lokaci blížícího se svazu bombardérů... wtf??? ví o tom někdo něco z hlediska funkce?
Němci měli zařízení, které dle "lokace" zvuku umělo zaměřovat jednotlivé bombardéry a navádět na ně obsluhy protiletadlových děl.
Když se o tom tomíci dozvěděli, rozštělovávali pak nad postavením flaků otáčky motorů (každý motor jinak)
Kdysi jsem a Hofyně četl hlášku od kluka, že jeho děda u takovédle oblsuhy byl a snad i popisoval funkci.
Ale si nepamatuju, co bylo včera, natož před x lety ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.