IL-2 Sturmovik - Seznam objektů 4.07
|
WT_Pedropan |
Přidané 09-01-2007 16:05
|
Uživatel
Příspěvek: 1006
Založený: 30.09.05
|
312_Karl napsal:
WT_Horrido napsal:
uzivatelsky naprosto nepratelsky editor dotazen k dokonalosti.
tak nejak. mozna psat celou misi rucne v notepadu by nebyl takovy porod, jako nekdy pouzivat FMB
PS: dik za navod
FMB je teda skutečně výkvět na úrovni...
Meta Mis v této podobě je vlastně pořád testovací betaverze... Bohužel se nepodařilo dotáhnout do konce to, o čem tam dál píše. Hlavně možnost ukládat si do knihovny vytvořená seskupení objektů. Kdyby tohle běželo, tak to nemá chybu... |
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 09-01-2007 16:29
|
Diskutující
Příspěvek: 2150
|
Možná by šlo udělat fotku a pak uložit do texťáku. Obzvlášť by mě zajímalo, co by to udělalo, pokud by to člověk skusil šoupnout na jinou mapu.
Takhle by si člověk mohl třeba předddefinovat letiště. Nandat tam takový ty neztrální věci. Domečky sítěčky, sudíčky atp. |
|
|
|
HP_Clo-Clo |
Přidané 09-01-2007 20:51
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 295
|
Dík Pedropane!!! Jdu stavět železnou oponu .......
Upravil/a HP_Clo-Clo dne 09-01-2007 20:52
|
|
|
|
rudidlo |
Přidané 09-01-2007 23:52
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
Založený: 29.09.05
|
BP_Tyrl napsal:
Možná by šlo udělat fotku a pak uložit do texťáku.
Tohle mi hlava nebere a to jsem dnes nic nepil. Můžeš mi to prosím trochu osvětlit? |
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 10-01-2007 08:30
|
Diskutující
|
No udělat si fotku toho co jsi postavil ( třeba městečko u vody) a pak si dotyčnou pasáž z bleble.mis zazálohoval do textového souboru. Takže by jsi měl dva soubory. |
|
|
|
WT_Pedropan |
Přidané 10-01-2007 12:18
|
Uživatel
|
BP_Tyrl napsal:
No udělat si fotku toho co jsi postavil ( třeba městečko u vody) a pak si dotyčnou pasáž z bleble.mis zazálohoval do textového souboru. Takže by jsi měl dva soubory.
Takhle ti to ale bude fungovat jen pro jednu konkrétní mapu. A v tom zas problém není. Postavíš si městečko na čistou mapu a uložíš ji jako Template - takhle mám udělanou skoro celou Kubáň. A pak už jenom kombinuješ.
Meta Mis podle mně funguje na principu relativních souřadnic. A to bychom potřebovali... |
|
|
|
Hoper |
Přidané 10-01-2007 12:41
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
FMB je "chytrý" ( :D ) a objekty, když mu nesedí jejich umístění, si šoupne kam potřebuje on
čili bych někoho poprosil, ať vyzkouší seskupení pár objektů z jedné mapy zkopčit externě do jiné (mis), ale třebas do oblasti kopce
ty objekty budou u "sebe", ale rozmístěné dle možností toho aktuálního terénu (čili třebas i v jiné vzdálenosti, než "originál"
a pozice z jedné mapy se na pozici v druhé přepočítávají v Excelu dle jednoho "společného" výchozího bodu, ne ? ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 10-01-2007 12:44
|
Moderátor
|
ty balíky objektů pro letiště by byly fajn věc
jenže to by to musely být stejná letiště a navíc by muselo pak s tím seskupením objektů ještě jít hejbat, aby se natočilo do správného "směru" osy dráhy ...
ed: hy - hí
Upravil/a Hoper dne 10-01-2007 12:44
|
|
|
|
Pavel |
Přidané 10-01-2007 13:42
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 298
Založený: 16.01.06
|
jestli si dobře pamatuju, výchozí bod je vždy vlevo dole. Posunout skupinu např. pomocí excelu by neměl být problém, ale rotace to by byl voser....
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...
|
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 10-01-2007 13:45
|
Diskutující
|
Úplně by mi stačilo, kdyby složka objects byla rozdělena na: Letiště, Fabrika, Mosty, Městské domy, Vesnice. A dále: Letiště: Síť, Hangár, Okop atd. To je práce na jeden den. Ať mi někdo ukáže v který složce to je a já to klidně zadara udělám. |
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 10-01-2007 13:52
|
Diskutující
|
Možná by nebylo od věci udělat si databázi pěkně udělaných letišť. Stačil by texťák s názvem např. "Letiště Smolensk C5.txt" To by si člověk skopíroval do vytvářené mise a vyházel pár zbytečností. Nebo super by bylo "FunkčnírozjezdovkaSmolensk C3.txt" Protože na ty než člověk najde plac, kde to netrčí do vzduchu a nestartuje ve 2000m tak to je šoupání třeba na hodinu. |
|
|
|
Hoper |
Přidané 10-01-2007 18:05
|
Moderátor
|
Pavel napsal:
jestli si dobře pamatuju, výchozí bod je vždy vlevo dole. Posunout skupinu např. pomocí excelu by neměl být problém, ale rotace to by byl voser....
nerozumíme si ...
pokud máš x objektů a chceš je posunout někam jinam (ale vůči sobě stále stejně rozmístěných), musíš je posouvat na základě rozdílu původních a nových hodnot pozic jednoho vybraného objektu, který šoupneš z místa na místo
takhle jsem to myslel :)
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 10-01-2007 18:14
|
Moderátor
|
BP_Tyrl napsal:
Možná by nebylo od věci udělat si databázi pěkně udělaných letišť. Stačil by texťák s názvem např. "Letiště Smolensk C5.txt" To by si člověk skopíroval do vytvářené mise a vyházel pár zbytečností. Nebo super by bylo "FunkčnírozjezdovkaSmolensk C3.txt" Protože na ty než člověk najde plac, kde to netrčí do vzduchu a nestartuje ve 2000m tak to je šoupání třeba na hodinu.
tak to jsem zvědav, kolik liduchů sem nějaké svoje vypiplané letiště dá ;)
ale pokud je naše (Edison+Hoper) Anglie pěkně udělané letiště, jsem ochoten, po Edisonově souhlasu :D, ho sem postnout
umístění na moři z něj činí "snadno" umistitelnou skupinu objektů na vybrané námořní mapy...
dotaz do pléna - muselo by se informovat o plošném rozsahu, kolik taková skupina zabere čtverců (metry) ?
a asi by se vyplatilo definovat ten "výchozí" objekt - dle kterého by se pak přepočítávaly souřadnice (já jsem použil jeden nejkrajnější....)
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 11-01-2007 09:55
|
Moderátor
|
tak světýlka mi to rozhodilo hezky
jen mne udivilo, že mají čísla od 01 do 20
a pak mne udivilo, kam se mi podělo všech dvacet skalních objektů (c o před tím mělo patrně ty čísla 01-20) :)))
|
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 11-01-2007 11:13
|
Diskutující
|
Jestli to dobře chápu, tak je to schopné nahradit Olegem předdefinované objekty na mapě? |
|
|
|
WT_Pedropan |
Přidané 11-01-2007 12:10
|
Uživatel
|
Kruci, buď jsem něco nepochopil, a nebo sedíte mimo mísu.
Podle mého zkoumání to není tak jednoduché a Excelem je to neřešitelné.
Princip MetaMisu je podle mně v tom, že umí na základě jednoho bodu, který definuješ vložením do mapy, dopočítat relativní pozice ostatních objektů vůči tomuto bodu. A tohle Excel nezvládne (nebo to neumím).
Problém je v tom, že každá mapa má jinou velikost a tedy rozdílný počet souřadnic. Takže bez vložení alespoň jednoho bodu přímo na mapě to prostě nezvládneš, protože netušíš, co se pod nějakou souřadnicí na mapě nalézá.
Musí to tedy být nějaký program, který má schopnost si zapamatovat právě ty relativní pozice a teprve po zadání (vložení na mapu ve FMB, přepočítá ty relativní hodnoty na absolutní a objekty umístí tam, kam chceš. Včetně doplňkové funkce umožňující rotaci této skupiny objektů.
Takže jsem přesvědčen, že je to záležitost programátorská. Neumím si totiž představit, jak tohle edituju v Excelu, když vůbec netuším, jaké souřadnice odpovídají nějaké poloze objektu.
Ale možná jsem jen natvrdlej...
EDIT: Místo závorky mně tam poskakoval ten rozchechtanej smajlik...
Upravil/a WT_Pedropan dne 11-01-2007 12:13
|
|
|
|
Pavel |
Přidané 11-01-2007 12:16
|
Rozkoukaný
|
Hoper napsal:
Pavel napsal:
nerozumíme si ...
pokud máš x objektů a chceš je posunout někam jinam (ale vůči sobě stále stejně rozmístěných), musíš je posouvat na základě rozdílu původních a nových hodnot pozic jednoho vybraného objektu, který šoupneš z místa na místo
takhle jsem to myslel
Ale rozumíme objekty mají v .mis souboru souřadnici X,Y,H, úhel atd. když to vyexportuješ do excelu tak můžeš celej sloupec souřadnic "X" dát "plus 1000" (2000, 214, 58.5 - jak potřebuješ) no a pak to zase nějak setřepeš z .XLS do .TXT . Nějak zkusím popracovat na přesným postupu a kdyžtak to sem napíšu.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...
|
|
|
|
Pavel |
Přidané 11-01-2007 12:20
|
Rozkoukaný
|
To si nerozumíme... já mluvil o posouvání celé, již existující a do .mis souboru zapsané skupiny objektů. Kdysi jsem podobný import souřadnic - změnu - export dělal pro síť bodů MKP. Ale jak jsem psal výš... zkusím to a popíšu výsledek.
|
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 11-01-2007 13:05
|
Diskutující
|
Toby bylo prima. Letišť existuje cca 5 druhů, takže šikovným posouváním a natáčením by se dala osazovat letiště na kdejaké mapě. S trochou traininku by to bylo co by dup. |
|
|
|
BP_Tyrl |
Přidané 11-01-2007 13:06
|
Diskutující
|
Nešlo by tím taky nějak očůrat nemožnost nadzvednutí objektu? To by pak šli umisťovat kolony na mosty a ne jen pod ně. |
|
|