November 22 2024 20:09:15
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Thunderbolt v TV
Tajpan
No ja tiež neviem čo videl herr Jiríček, ale videl som to čo videl herr Cibule a musím k vlastnej nechuti priznať, že to bol asi jeden z najhorších propagandistických filmov.Mrknutí

1stCL_Jiricek
... snad až budoucnost ukáže, zda to, co mohlo býti ukázáno avšak bylo-li se neví a bylo ukázáno i Jiříčkovi dříve, bylo ukázáno i Cibuli jakož i mnohým jiným, byloť toto včera v TV, onižtu (slovo, jež se ještě nejalo vyskytovati vážněji, neb jsem jej vynalezl teprve před mžikem oka) nemám.

1stCL_Fucida
neviděl jsem to ani jedno, avšak věřím Jiříčkovi Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Ucho
Hehe a co by jste chtěli, Můůra? :-)

BTW K 60. výročí konce druhé světové války Česká televize připravila řadu amerických archivních dokumentů a válečných reportáží, krátkých i celovečerních, které byly uvedeny do kin ještě během války nebo těsně po válce. Styl a jazyk komentáře k filmům je pochopitelně poznamenán dobovým patosem a jistou dávkou vlasteneckého nadšení. Proto jsou filmy opatřeny českými podtitulky, aby původní komentář zůstal zachován, neboť dotváří neopakovatelný dobový kolorit těchto dokumentů. První filmové pásmo obsahuje dva tituly: San Pietro o bojích na Apeninském poloostrově po vylodění Spojenců a Thunderbolt. Tento film o leteckých bojích nad Itálií, známý také pod názvem Kulový blesk, natočil významný hollywoodský režisér William Wyler.
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

WT_Horrido
No uplnej hnus. Zadny vyvazeny komentar jak byla chyba utocit na Nemecko, za pan Hitler neni takove zvire a ze si tajna sluzba vymysli, jak to celou situaci jen zhorsi, jaka prasata slouzi ve vlastni armade, jak vlastne u toho Cassina prohravame a ze jde stejne jen o rumunskou naftu a testovani zbrani. Vecna skoda ze Jane Fonda mela jen 5 let. Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
už je to zdivxovaný ? :)
a Jiříčku, kams postnul to "svoje" ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Schmouddle
Horri: 2 body

fšem: ten filmeček je ke stažení na netu, tuším že na zeno drive-in. Každopaádně jsem ho viděl asi před čtvrt rokem.

Akorát mi sere, že ČT to dává v takových atraktivních časech jako je půl třetí ráno, to sou ale mrdky mediální, Ivánku.Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
312_Karl
nahrany to mam, poradte nejakej free soft, kterym hodim DVD do DivX tak na 3 kliknuti Úsměv

www.312raf.com
Hoper
AutoGNot ?
ale musíš mít tu placenou verzi DivXu, abys mohl divxovat
nebo xvid kodek ;)

teda teď doufám, že AG je free :D
http://www.autogk.../index.php
Upravil/a Hoper dne 09-01-2007 08:45
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

312_Pinky
Jinak pekny je take "Target Berlin" - P51-D a Fw190.. dobové záběry z bojů.. jo a ten patos těsně poválečných let je tam také Mrknutí
Je to celkem hojně sdílené v Emule...
ed2k://|file|[%E6%8E%A2%E7%B4%A2.146-%E7%9E%84%E5%87%86%E6%9F%8F%E6%9E%97].
Discovery.Wings.II.Target.Berlin.2001.DVDRip.XviD-LYmdG.avi
|366112768|D703A543B9F630078BAD756B896D9783|/
Upravil/a 312_Pinky dne 09-01-2007 09:14

310_cibule
Ucho napsal:
Proto jsou filmy opatřeny českými podtitulky, aby původní komentář zůstal zachován, neboť dotváří neopakovatelný dobový kolorit těchto dokumentů.

Mimochodem ty titulky se někdy docela pěkně míjely s tím, co znělo v originálním komentáři.

Ale řekněte mi už někdo, co na tom bylo tak ideologickýho?

Válečný patos? Jednoznačně, a co by tam během války taky mohlo být jiného. Hrdost na americké vojáky. Určitě, bylo to ostatně určeno pro jejich blízké doma.

A co dál? Já to chci vědět, proč mi to někdo neřekne?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
Tajpan napsal:
No ja tiež neviem čo videl herr Jiríček, ale videl som to čo videl herr Cibule a musím k vlastnej nechuti priznať, že to bol asi jeden z najhorších propagandistických filmov.Mrknutí

A co na něm bylo tak špatně? Byl pokrytecký, nepravdivý, zavádějící? Máš pocit, že s tebou někdo manipuloval? Myslíš, že realita byla diametrálně odlišná?

Řekněte mi to někdo, prosím.
Upravil/a 310_cibule dne 09-01-2007 10:30
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

3BAP_Cassius Chaerea
Samozřejmě že to byla jedna velká lež. Ve skutečnosti to nebyly americké p-47, ale ruské IL-2 a nestartvali z Korsiky, ale z Vladivostoku a neútočili na gustavovu linii, ale na velkou čínskou zeď.

WT_Horrido
310_cibule napsal:
A co na něm bylo tak špatně? Byl pokrytecký, nepravdivý, zavádějící? Máš pocit, že s tebou někdo manipuloval? Myslíš, že realita byla diametrálně odlišná?

Vsechno je jinak. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL Pepan
310_cibule napsal:
Tajpan napsal:

Hezky prosíš Cibul - opravdu moc hezky! až vyjmečně přeslušnýs dnes - avšak já Ti nic nepovím - nezlob se fakt nic nevim, já nic neviděl, nikdy nic nevěděl a navíc sem úplně blbej, leda bych si vymýšlel a to přeci nechceš - sorry fakt nevim... budu se snažit příště ale znáš mě...ještě jednou sorry opravdu je mi to moc líto budeš semnou ještě někdy pít???Smutný

Tajpan
310_cibule napsal:
Tajpan napsal:

Cibul asi si ma nepochopil a dúfam že Horrido pochopil.
Ak by som bral tento film ako propagandu, tak je to asi najhorší film aký poznám.
Vysvetlím.
Žiadny pohlad na americkú vlajku, žiadne vyrovnané šíky mladých amerických vojakov, žiadne masy oslobodených Italov, žiadna zmienka o zlých nacistických Nemcoch, žiadne podobné klasické klišé ,ktoré sa vyskytuje v propagačných vojnových filmoch.
A ešte si uznať vlastné chyby vlastného vrchného velenia. !!!???
Poznámka "V tejto rieke je vela/(tečie) americkej krvi."
A ukazovať vlastný nálet s poznámkami : "minul" a "zase minul" a "minul".
To sa fakt nehodí do propagandy. Plus vlastné straty.
Resumé: jeden najhorších propagandistických filmov aký som videl.
Teda velmi dobrý film o jednej letke(hlavne sa mi páčilo to osobitné vyjadrenie pocitov pilotov a ich slag).
I ked mi chýbalo to nejaké befko alebo fokáč, takže tí čo to nevideli a uvidia, nech nečakajú hromadné víťazstvá nad 109-tkami. Mrknutí

WARP
Mám ten film na kazetě a souhlasím že je poněkud vlastenecky nadšenecký, tomu se ale nezle divit, přeci neřeknou lidem doma že ten Churchilův plán dostat se do Německa přez podbřišek evropy byl fatální omyl. O průlomu na tak úzké frontě v kopcovitém terénu si Clark mohl nechat zdát a tak to v říjnu 43 zakempil před nějakým Cassínem Cool navíc druhé straně byl Kesselring podle mě nejlepší německý generál.

310_cibule
Tajpan napsal:
Cibul asi si ma nepochopil a dúfam že Horrido pochopil.

Aha, tak to jsem tě fakt nepochopil. Už tomu rozumím.

310_cibule
1stCL Pepan napsal:
budeš se mnou ještě někdy pít???Smutný

Ne. Vybod' ses na mě. Nikam nejdu!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,018,298 návštěv