Thunderbolt v TV
|
Tajpan |
Přidané 08-01-2007 23:51
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
No ja tiež neviem čo videl herr Jiríček, ale videl som to čo videl herr Cibule a musím k vlastnej nechuti priznať, že to bol asi jeden z najhorších propagandistických filmov. |
|
|
|
1stCL_Jiricek |
Přidané 09-01-2007 00:19
|
Uživatel
Příspěvek: 1275
Založený: 04.10.05
|
... snad až budoucnost ukáže, zda to, co mohlo býti ukázáno avšak bylo-li se neví a bylo ukázáno i Jiříčkovi dříve, bylo ukázáno i Cibuli jakož i mnohým jiným, byloť toto včera v TV, onižtu (slovo, jež se ještě nejalo vyskytovati vážněji, neb jsem jej vynalezl teprve před mžikem oka) nemám. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 09-01-2007 01:22
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
neviděl jsem to ani jedno, avšak věřím Jiříčkovi
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Ucho |
Přidané 09-01-2007 02:22
|
Diskutující
Příspěvek: 2952
Založený: 29.09.05
|
Hehe a co by jste chtěli, Můůra? :-)
BTW K 60. výročí konce druhé světové války Česká televize připravila řadu amerických archivních dokumentů a válečných reportáží, krátkých i celovečerních, které byly uvedeny do kin ještě během války nebo těsně po válce. Styl a jazyk komentáře k filmům je pochopitelně poznamenán dobovým patosem a jistou dávkou vlasteneckého nadšení. Proto jsou filmy opatřeny českými podtitulky, aby původní komentář zůstal zachován, neboť dotváří neopakovatelný dobový kolorit těchto dokumentů. První filmové pásmo obsahuje dva tituly: San Pietro o bojích na Apeninském poloostrově po vylodění Spojenců a Thunderbolt. Tento film o leteckých bojích nad Itálií, známý také pod názvem Kulový blesk, natočil významný hollywoodský režisér William Wyler.
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 09-01-2007 07:54
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
No uplnej hnus. Zadny vyvazeny komentar jak byla chyba utocit na Nemecko, za pan Hitler neni takove zvire a ze si tajna sluzba vymysli, jak to celou situaci jen zhorsi, jaka prasata slouzi ve vlastni armade, jak vlastne u toho Cassina prohravame a ze jde stejne jen o rumunskou naftu a testovani zbrani. Vecna skoda ze Jane Fonda mela jen 5 let.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 09-01-2007 08:23
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
už je to zdivxovaný ? :)
a Jiříčku, kams postnul to "svoje" ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 09-01-2007 08:27
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
Horri: 2 body
fšem: ten filmeček je ke stažení na netu, tuším že na zeno drive-in. Každopaádně jsem ho viděl asi před čtvrt rokem.
Akorát mi sere, že ČT to dává v takových atraktivních časech jako je půl třetí ráno, to sou ale mrdky mediální, Ivánku.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
312_Karl |
Přidané 09-01-2007 08:35
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 337
|
nahrany to mam, poradte nejakej free soft, kterym hodim DVD do DivX tak na 3 kliknuti |
|
|
|
Hoper |
Přidané 09-01-2007 08:39
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
AutoGNot ?
ale musíš mít tu placenou verzi DivXu, abys mohl divxovat
nebo xvid kodek ;)
teda teď doufám, že AG je free :D
http://www.autogk.../index.php
Upravil/a Hoper dne 09-01-2007 08:45
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
312_Pinky |
Přidané 09-01-2007 09:10
|
Nováček
Příspěvek: 24
Založený: 09.11.06
|
Jinak pekny je take "Target Berlin" - P51-D a Fw190.. dobové záběry z bojů.. jo a ten patos těsně poválečných let je tam také
Je to celkem hojně sdílené v Emule...
ed2k://|file|[%E6%8E%A2%E7%B4%A2.146-%E7%9E%84%E5%87%86%E6%9F%8F%E6%9E%97].
Discovery.Wings.II.Target.Berlin.2001.DVDRip.XviD-LYmdG.avi
|366112768|D703A543B9F630078BAD756B896D9783|/
Upravil/a 312_Pinky dne 09-01-2007 09:14
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 09-01-2007 09:27
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
|
Ucho napsal:
Proto jsou filmy opatřeny českými podtitulky, aby původní komentář zůstal zachován, neboť dotváří neopakovatelný dobový kolorit těchto dokumentů.
Mimochodem ty titulky se někdy docela pěkně míjely s tím, co znělo v originálním komentáři.
Ale řekněte mi už někdo, co na tom bylo tak ideologickýho?
Válečný patos? Jednoznačně, a co by tam během války taky mohlo být jiného. Hrdost na americké vojáky. Určitě, bylo to ostatně určeno pro jejich blízké doma.
A co dál? Já to chci vědět, proč mi to někdo neřekne?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 09-01-2007 09:29
|
Fusioner
|
Tajpan napsal:
No ja tiež neviem čo videl herr Jiríček, ale videl som to čo videl herr Cibule a musím k vlastnej nechuti priznať, že to bol asi jeden z najhorších propagandistických filmov.
A co na něm bylo tak špatně? Byl pokrytecký, nepravdivý, zavádějící? Máš pocit, že s tebou někdo manipuloval? Myslíš, že realita byla diametrálně odlišná?
Řekněte mi to někdo, prosím.
Upravil/a 310_cibule dne 09-01-2007 10:30
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
3BAP_Cassius Chaerea |
Přidané 09-01-2007 09:50
|
Diskutující
Příspěvek: 2854
|
Samozřejmě že to byla jedna velká lež. Ve skutečnosti to nebyly americké p-47, ale ruské IL-2 a nestartvali z Korsiky, ale z Vladivostoku a neútočili na gustavovu linii, ale na velkou čínskou zeď. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 09-01-2007 10:37
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
310_cibule napsal:
A co na něm bylo tak špatně? Byl pokrytecký, nepravdivý, zavádějící? Máš pocit, že s tebou někdo manipuloval? Myslíš, že realita byla diametrálně odlišná?
Vsechno je jinak.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
1stCL Pepan |
Přidané 09-01-2007 10:59
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 386
|
310_cibule napsal:
Tajpan napsal:
No ja tiež neviem čo videl herr Jiríček, ale videl som to čo videl herr Cibule a musím k vlastnej nechuti priznať, že to bol asi jeden z najhorších propagandistických filmov.
Hezky prosíš Cibul - opravdu moc hezky! až vyjmečně přeslušnýs dnes - avšak já Ti nic nepovím - nezlob se fakt nic nevim, já nic neviděl, nikdy nic nevěděl a navíc sem úplně blbej, leda bych si vymýšlel a to přeci nechceš - sorry fakt nevim... budu se snažit příště ale znáš mě...ještě jednou sorry opravdu je mi to moc líto budeš semnou ještě někdy pít??? |
|
|
|
Tajpan |
Přidané 09-01-2007 11:54
|
Diskutující
Příspěvek: 2928
Založený: 11.10.05
|
310_cibule napsal:
Tajpan napsal:
Cibul asi si ma nepochopil a dúfam že Horrido pochopil.
Ak by som bral tento film ako propagandu, tak je to asi najhorší film aký poznám.
Vysvetlím.
Žiadny pohlad na americkú vlajku, žiadne vyrovnané šíky mladých amerických vojakov, žiadne masy oslobodených Italov, žiadna zmienka o zlých nacistických Nemcoch, žiadne podobné klasické klišé ,ktoré sa vyskytuje v propagačných vojnových filmoch.
A ešte si uznať vlastné chyby vlastného vrchného velenia. !!!???
Poznámka "V tejto rieke je vela/(tečie) americkej krvi."
A ukazovať vlastný nálet s poznámkami : "minul" a "zase minul" a "minul".
To sa fakt nehodí do propagandy. Plus vlastné straty.
Resumé: jeden najhorších propagandistických filmov aký som videl.
Teda velmi dobrý film o jednej letke(hlavne sa mi páčilo to osobitné vyjadrenie pocitov pilotov a ich slag).
I ked mi chýbalo to nejaké befko alebo fokáč, takže tí čo to nevideli a uvidia, nech nečakajú hromadné víťazstvá nad 109-tkami. |
|
|
|
WARP |
Přidané 09-01-2007 12:06
|
Nováček
Příspěvek: 69
Založený: 10.10.05
|
Mám ten film na kazetě a souhlasím že je poněkud vlastenecky nadšenecký, tomu se ale nezle divit, přeci neřeknou lidem doma že ten Churchilův plán dostat se do Německa přez podbřišek evropy byl fatální omyl. O průlomu na tak úzké frontě v kopcovitém terénu si Clark mohl nechat zdát a tak to v říjnu 43 zakempil před nějakým Cassínem navíc druhé straně byl Kesselring podle mě nejlepší německý generál. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 09-01-2007 12:42
|
Fusioner
|
Tajpan napsal:
Cibul asi si ma nepochopil a dúfam že Horrido pochopil.
Aha, tak to jsem tě fakt nepochopil. Už tomu rozumím.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 09-01-2007 12:44
|
Fusioner
|
1stCL Pepan napsal:
budeš se mnou ještě někdy pít???
Ne. Vybod' ses na mě. Nikam nejdu!
|
|
|