October 20 2025 08:13:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 18

· Piloti on-line: 1
Tyler Durden

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Lavočka
Lucka
Ucho napsal:
AH_Enty napsal:
no, myslím si, že žádný éro neodpovídá realitě. Jedno je moc rychlý, druhý má moc účinný zbraně, jiné točí akrobacii jako sfiňa.
Je to hra a tyhlety rádoby odborné výlevy jsou k ..... a vedou kolikrát k osobním urážkám.
Jsem pro to lítat, lítat, lítat a užívat si, nadávat na cheataře a jinou havěť.Šklebící seVyděšený

a kerý to sou ty čítaři? Mrknutí

Ty, co maj v ILovi velký ucho Šklebící se

WT_Schmouddle
Pockejte az zkusite tu Lavocku s raketovym motorem v zadku, to je teprve jizda, kam se hrabe Lerche....Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Hoper
Pospa napsal:
310_cibule napsal:
Lucko, založ si nové vlákno. My tady řešíme kukuruznika Šklebící se Já nevím jak u vás, ale mne dycky upadnou ty horní. Není to bug?

No to je tím že si nebereš šálu. Mě před upadnutím vždy začne dusit ta vlající šála a to poznám že se blíží maximálka. Začnu opatrně přiatahovat a pěkně se z těch 150km/h dostaneš Mrknutí

to je nějaká novinka od NaturalPointu ?

AH_Enty
Ucho napsal:
AH_Enty napsal:
no, myslím si, že žádný éro neodpovídá realitě. Jedno je moc rychlý, druhý má moc účinný zbraně, jiné točí akrobacii jako sfiňa.
Je to hra a tyhlety rádoby odborné výlevy jsou k ..... a vedou kolikrát k osobním urážkám.
Jsem pro to lítat, lítat, lítat a užívat si, nadávat na cheataře a jinou havěť.Šklebící seVyděšený

a kerý to sou ty čítaři? Mrknutí

Všici, co mě sestřelují a nesedí hezky v klidu na mé 12.Šklebící seMrknutí

1stCL_Fucida
Lavo: ...v Ilovi odpovedaju realite iba nazvy lietadiel , je to iba hra....

AH_Enty: no, myslím si, že žádný éro neodpovídá realitě. Jedno je moc rychlý, druhý má moc účinný zbraně, jiné točí akrobacii jako sfiňa.

1stCL/Jamamoto: Asi je opravdu lepší se na tyhle věci vybodnout a lítat s tím co máme...smiley

Jenže díky lidem, jako je třeba Lazy (kteří porovnávají reálné podklady se simulátorem) a mnoho dalších, tak jde vývoj tohoto produktu kupředu, letadla se přibližují svým reálným předlohám a vývoj nezůstává na místě. Kdyby všichni jen seděli a s úsměvem si říkali, že je to jen hra, se kterou nemá smysl cokoliv dělat, tak ještě dneska Fw 190 na klapkách vytočí i jakéhokoliv Jaka (tohle bylo opraveno na nátlak "komunity" snad už v nějaké verzi 1.1 původního Šturma.)

Jo a Lavo, jména letadel nejsou vždy úplně správná. U ILa totiž také funguje efekt věčných pomlček, aneb když nevím, tak nacpu pomlčku. FW-190 mi osobně rve oči stejně, jako vidět Spitfire MK-IX, nebo Škoda-Fabia.

A k původní diskusi: srovnávat Spitfire Mk.IX s La-7 je jako srovnávat "devítku" s Dorou, jsou to stroje jiných období, La-7 odpovídá spíš Spitfire Mk.XIV, který nemáme. V D-9 se žádné Lavočky moc nebojím, v A-8/9 je to ale dost zajímavé Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Hoper
1stCL_Fucida napsal:
...
V D-9 se žádné Lavočky moc nebojím, v A-8/9 je to ale dost zajímavé :)

po 4.08 važ správně svoje slova ;)

WT_TeeDee
Hoper napsal:
1stCL_Fucida napsal:
...
V D-9 se žádné Lavočky moc nebojím, v A-8/9 je to ale dost zajímavé Úsměv

po 4.08 važ správně svoje slova Mrknutí

L-a-7-R

1stCL_Jamamoto
1stCL_Fucida napsal:
Lavo: ...v Ilovi odpovedaju realite iba nazvy lietadiel , je to iba hra....

AH_Enty: no, myslím si, že žádný éro neodpovídá realitě. Jedno je moc rychlý, druhý má moc účinný zbraně, jiné točí akrobacii jako sfiňa.

1stCL/Jamamoto: Asi je opravdu lepší se na tyhle věci vybodnout a lítat s tím co máme...smiley

Jenže díky lidem, jako je třeba Lazy (kteří porovnávají reálné podklady se simulátorem) a mnoho dalších, tak jde vývoj tohoto produktu kupředu, letadla se přibližují svým reálným předlohám a vývoj nezůstává na místě. Kdyby všichni jen seděli a s úsměvem si říkali, že je to jen hra, se kterou nemá smysl cokoliv dělat, tak ještě dneska Fw 190 na klapkách vytočí i jakéhokoliv Jaka (tohle bylo opraveno na nátlak "komunity" snad už v nějaké verzi 1.1 původního Šturma.)

Jo a Lavo, jména letadel nejsou vždy úplně správná. U ILa totiž také funguje efekt věčných pomlček, aneb když nevím, tak nacpu pomlčku. FW-190 mi osobně rve oči stejně, jako vidět Spitfire MK-IX, nebo Škoda-Fabia.

A k původní diskusi: srovnávat Spitfire Mk.IX s La-7 je jako srovnávat "devítku" s Dorou, jsou to stroje jiných období, La-7 odpovídá spíš Spitfire Mk.XIV, který nemáme. V D-9 se žádné Lavočky moc nebojím, v A-8/9 je to ale dost zajímavé Úsměv

Hm....z tohohle úhlu pohledu jsem se na to nedíval...pokud teda tyhle rozbory mají větší efekt, než jen dohady na foru, , tak ok...
I tak si ale myslím, že lidí, kteří tomu opravdu rozumí je opravdu málo a já jakožto běžný uživatel se spokojím jen s tím létáním...dyk ani o tom Bf ještě nevím zdaleka vše, co bych vědět měl...

Robur
Může mi prosím někdo vysvětlit, porč by měla být La7 výraznělepší než La5FN? Jistě La7 měla lépe vyřešené chlazení, což byl velký problém všech lavoček a byla aerodynamicky vytúněná, takže max. rychlost byl ao něco vyšší než u La5FN. Jinak stejný motor, téměř stejná hnmostnost i stejné křídlo atd.
Pokud lítam za RED, tak vždy místo La7 používám raději La5Fn, což je vlastně stejně '44 model, skutečná La5FN ročník 43 (první série) měl adost velké problém ys chalzením a výknem nad 2500 m.

313_Gryzlov
Robur napsal:
Může mi prosím někdo vysvětlit, porč by měla být La7 výraznělepší než La5FN? Jistě La7 měla lépe vyřešené chlazení, což byl velký problém všech lavoček a byla aerodynamicky vytúněná, takže max. rychlost byl ao něco vyšší než u La5FN. Jinak stejný motor, téměř stejná hnmostnost i stejné křídlo atd.
Pokud lítam za RED, tak vždy místo La7 používám raději La5Fn, což je vlastně stejně '44 model, skutečná La5FN ročník 43 (první série) měl adost velké problém ys chalzením a výknem nad 2500 m.

Tohle bude asi na PM Úsměv

312_Lazy
Robure, La-7 by měla být lepší hlavně v aerodynamice, přesně jak jsi napsal, proto se s lavočkou trápili v aerodynamickém tunelu v CAGI. Čili nějakých 30 km/h k dobru, ano, jinak vpodstatě letoun téměř shodný s La-5FN (ještě teda o něco menší hmotnost /i na úkor doletu/ a snížení sil v řízení).

BTW všimli jste si, že 3D model je předělaná La-5 má tudíž špatný tvar přední části trupu? Smutný

3IAP_Momo
Takže pánové a dámy, ta Lavočka, to není žádný Uber stroj, to je naprosto průměrný výrobek geniálních ruských konstruktérů, a Oleg ho samozřejmě namodeloval naprosto identicky a věrohodně. Kdo má jakékoliv pochybnosti, tak , tak , má smůlu prostě Úsměv

Všeci víme přeci že na stroji nezáleží, ale na pilotovi, prostě to co je mezi joyem a židlí Úsměv

http://jaja.kn.vutbr.cz/~krupa9/
313_Vinky
Přesně tak 3IAP_Momo je to jak říkášMrknutí

313_Vinky
Lucka napsal:
Objevil se tady názor, že Spit je UFO Úsměv
Jako daleko větší UFO mi v ILovi připadá La-7. Při létání s tímhle letadlem (třeba na mapě AH serveru Berlín 1945) jsem někdy mívala pocit, že blue piloti, létající na Befku nebo Doře, proti La-7 nemají mnoho šancí. Jaký je názor (zejména blue pilotů) na výkony Lavočky ve Šturmovi? Odpovídají alespoň trochu realitě?

No to si mě nepotkala na Bf109g-2 to je mašina Cool a ne že to někdo napadneÚsměvÚsměvÚsměv

Lucie
313_Vinky napsal:
No to si mě nepotkala na Bf109g-2 to je mašina Cool a ne že to někdo napadneÚsměvÚsměvÚsměv

Bf 109 G2 není špatná, ale proti Lavočce (i verzi 5FN) nemá šanci Úsměv

Lucie
3IAP_Momo napsal:
Takže pánové a dámy, ta Lavočka, to není žádný Uber stroj, to je naprosto průměrný výrobek geniálních ruských konstruktérů, a Oleg ho samozřejmě namodeloval naprosto identicky a věrohodně. Kdo má jakékoliv pochybnosti, tak , tak , má smůlu prostě Úsměv

Mrknutí

CR_PETRAS
Tak jsem slyšel,že novej patch ten po 46ce se bude jmenovat "Star wars II " ... no tak nic,sorry,pokus o vtip Cool

http://avionika.webpark.cz
Safrik
Lucka 1 napsal:
313_Vinky napsal:

Bf 109 G2 není špatná, ale proti Lavočce (i verzi 5FN) nemá šanci Úsměv

Jojo naprostej souhlas La5FN nemá proti Bf190G-2 šanci Mrknutí

CW_Foxl
Asi takhle...potkat v FW1904/5/6/8 ve stejne vysce Lavocku 5FN/7 je smrt a to mi nikdo nevymluvi. Souper v Lavocce musi byt lama aby byla realna sance na preziti. V FW neuletis, neukroutis proste nic. To stejny plati pro Bf109 krom 109K4C3, ta je rychlejsi o chlup.

CW_Foxl
Jo mozna kdyz je to nad 4KM tak se da zmizet v dajvu a ve vetsich vyskach uz i zdrhat.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,786 návštěv